Soorten kindernachtlampje

Angst voor de duisternis is inherent aan veel kinderen. Licht geeft een gevoel van zelfvertrouwen en rust, terwijl onderdompeling in duisternis en duisternis leidt tot gewelddadige kinderfantasie om verschillende monsters te trekken. In het donker voelen kinderen intuïtieve angst, voelen zich onzeker, dus een gezonde en volledige slaap is onmogelijk. Tegenwoordig is dit probleem gemakkelijk op te lossen: merken bieden te koop veel verschillende soorten nachtlampjes voor kinderen aan - handige functionele lampen, handmatige en automatische "vuurvliegjes".

Functies en variëteiten

Children's night light - het oorspronkelijke kenmerk van de kamerbaby. Dit is een kleine lamp met een zacht diffuus licht waarmee je binnen een ontspannen sfeer kunt creëren. Het wordt zo dicht bij de wieg geïnstalleerd dat er voldoende verlichting is, zodat de moeder de baby kan zien. De locatie mag echter niet te dichtbij zijn: anders zal de lamp de slaap verstoren.

Zoiets is meer geschikt voor ouders die 's nachts herhaaldelijk tot de baby opstaan ​​om de luier te verwisselen of zijn gezondheid te controleren. Accessoire raakt de ogen niet, dus maak het huishouden niet wakker.

Accessoire raakt de ogen niet, dus maak het huishouden niet wakker. Dit accessoire wordt na drie jaar als relevant beschouwd voor kinderen, als ze om een ​​of andere reden een onverklaarbare angst voor het donker hebben. Angst kan geassocieerd worden met een gebrek aan licht, als het kind er aanvankelijk aan gewend was om elke dag in slaap te vallen met de zachte gloed van een nachtlampje.

Volgens psychologen zou het nachtlampje niet altijd aan moeten blijven.Dit is een middel van noodzaak dat het raadzaam is om de hele nacht niet te gebruiken. Anders zal de gewoonte om in slaap te vallen met het licht uitgroeien tot een onmisbare voorwaarde voor een volledige slaap. Zelfs als het ontwerp van de nachtlamp heel origineel is, is dit geen reden om er een attribuut van vrede van te maken: het is een aanvullend object van het dagelijks leven van een gezin met een baby.

Het gebruik van een nachtlampje is er echter nog steeds: het bespaart de ogen tegen fel licht, wat een enorme belasting veroorzaakt voor het netvlies en de oogzenuw. De verlichting van een nachtlamp is niet alleen zwak: het heeft ook een interessant effect.Dergelijke lampen hebben een laag stroomverbruik en minimale verwarming.

Kindernachtlampjes zijn functioneel en helpen:

 • een persoon redden van struikelen in het donker over verschillende objecten;
 • stress verlichten die voorkomt dat je ontspant en in slaap valt;
 • creëer een comfortabele en gezellige sfeer.

Naast het functionele, zijn dergelijke producten unieke accenten van de kinderkamer, waardoor het een bijzonder soort en magische aantekeningen zijn.

Een breed assortiment kinderlampen biedt veel variëteiten te koop aan, die elk hun eigen sterke en zwakke punten hebben. Ze zijn aangesloten op of gevoed door batterijen (ze zijn autonoom of net), ze kunnen een sleutelmechanisme en een bedieningspaneel hebben. Afhankelijk van het type lichtbron zijn kindernachtlampjes onderverdeeld in LED en aanraken.

Gebruik in dergelijke producten geen gasontladingslampen en gloeilampen, omdat ze verschillen:

 • hoog stroomverbruik;
 • het lichaam verwarmen, waardoor brandgevaar ontstaat;
 • korte levensduur;
 • scherpte van een luminescentie;
 • kwetsbaarheid.

De meest populaire modellen voor nachtlampjes voor kinderen zijn:

 • Model plug (plug). De budgetversie van de liniaal, een puntensysteem, dat wordt gekenmerkt door veiligheid, zonder elektrische draden, waar je aan kunt vasthouden, maar een minimum aan ruimte beslaat en absoluut niet geschikt is voor de Europese standaard wanneer de sockets laag van de vloer worden geïnstalleerd. Geeft onopvallende verlichting, kan een schemeringssensor hebben, is opmerkelijk voor compactheid, aangenaam ontwerp, minimaal energieverbruik, en heeft daarom een ​​lange levensduur.
 • Nachtlampje wasknijper. Klassieke of muzikale ophanging in de wieg, ontworpen met een bevestiging in de vorm van een wasknijper, handig om overal in de wieg te monteren, onafhankelijk van de afstand van het stopcontact, omdat het werkt op batterijen. In de meeste gevallen zijn deze lampen uitgerust met oplaadbare batterijen, die hun levensduur aanzienlijk verlengen. De apparaten kunnen projectoren zijn, direct op de achterkant van de wieg gemonteerd. Dit is handig in gevallen waar er geen tafel of standaard staat voor een nachtlamp bij het bed.
 • Universeel Licht. Het twee-in-één model dat wordt gebruikt als een nachtlampje en een bureaulampuitgerust met functionaliteit in de vorm van het aanpassen van de intensiteit van de verlichting, echter meer geschikt voor oudere kinderen (bijvoorbeeld kleuters en basisschoolleerlingen). Het kan vier niveaus van verlichting hebben, veranderen wanneer aangeraakt naar de top. Dit zijn best interessante en gemakkelijk te gebruiken nachtlampjes, die bij langdurig gebruik snel uitvallen.
 • Nachtlampje. Het muurmodel verschilt van de gebruikelijke schansen vorm en ontwerp. Dit nachtlampje is opmerkelijk voor een breed scala aan modellen, is een budgetversie van de lijn, schijnt helderder dan analogen in het stopcontact, waardoor het kan worden gebruikt om een ​​verhaaltje voor het slapengaan te lezen.

Het nadeel van het accessoire is de intensiteit van de gloed: deze is vrij sterk, wat kan voorkomen dat het kind ontspant en in slaap valt. Daarom produceren fabrikanten modellen met de besturingsmodus voor de lichtintensiteit. Deze nachtlampjes zijn niet alleen relevant voor kinderen: ze zijn ook geweldig voor tieners.

 • Mobiel met een projector. LED-lamp ontworpen om een ​​kind te ontspannen voor het slapengaan, uitgerust met het vermogen om lichte composities te creëren in de vorm van vaste of monotoon glijdende sterren en vuurvliegjes op muren en plafonds,goede stripfiguren, die een kalmerend effect hebben bij het volgen van ogen en het kind ontspannen (de functionaliteit kan een muzikale begeleiding impliceren). Modieuze en stijlvolle nachtlamp, die zelfs voor volwassenen fascinerend is, heeft echter twee minpunten: hoog in vergelijking met de gebruikelijke analoge kosten en niet altijd hoogwaardige assemblage.
 • Modellen met bewegingssensoren van licht. "Slimme" lampen met een reactie op de mate van verlichting van de kamer, niet alleen in staat om in en uit te schakelen, maar ook om het helderheidsniveau van de gloed aan te passen (reageren op beweging). Het voordeel van de modellen is universaliteit: ze zijn geschikt voor kinderen van elke leeftijd, maar ze vereisen een zorgvuldige behandeling (vocht in contact met sensorschade). Het nadeel van producten is het onvermogen om te repareren. Bovendien hebben dergelijke apparaten een hoge prijs.
 • Systemen met geluidssensoren. Nachtverlichting met slaapliedjes wordt gekenmerkt door de geluidsherkenningsfunctie, die wordt geactiveerd door het huilen van de baby, het gesprek, het reageren op het geluid met een aangenaam en rustgevend slaapliedje of de geluiden van de zee, de natuur (voorzien van een cd-speler).Dergelijke lampen helpen een moeder die overdag moe is, maar de baby realiseert zich snel dat het niet haar stem is en valt niet in slaap als ze wil eten of gewoon wil knuffelen met de warmte van haar moeder.
 • Zout lamp. Naast de basismodellen zijn er speciale systemen die relevant zijn voor kinderen met een aanleg voor allergieën en baby's met een verzwakt immuunsysteem. Dit zijn zoutlampen met grote zoutkristallen, met de toevoeging van welk zout, dat zich in de lamp bevindt, gelijktijdig met verwarming, ioniseert de lucht. Inademing van de dampen helpt het immuunsysteem te versterken, de ademhaling te vergemakkelijken, hoest te bestrijden.

Naast de hoofdvariëteiten worden modellen-horloges te koop aangeboden, die een controversieel type lamp zijn.

Ze kunnen niet geschikt worden genoemd voor baby's en peuters van de kinderkamer: de nachtlampen met klokken zijn ontworpen met een muzikaal signaal op een duidelijk gedefinieerde tijd. Het harde geluid van de melodie kan een slapende baby bang maken, daarom is het referentiepunt op de klok een belangrijk nadeel.

Op de locatie van lampen zijn:

 • muur (pluggen en schansen);
 • desktop (projectoren en systemen met geluidssensoren);
 • bed (hangers met fixatie in de vorm van rondlopend speelgoed met een lamp in het apparaat);
 • draagbaar (handige apparaten met de mogelijkheid om door de kamer te bewegen in het geval van het vinden van het juiste ding, die mobiel zijn en overal kunnen worden geplaatst, bijvoorbeeld op een tafel bij het bed).

Modellen en vormen

Onder de stationaire, mobiele en gecombineerde modellen die worden aangeboden door handelsmerken, kunt u elke optie kiezen, vooral omdat de meeste producten zowel standaards als bevestigingsmiddelen hebben. Het bereik van nachtlampjes voor kinderen is enorm. Fabrikanten proberen rekening te houden met alle grillen van klanten, ze onder de aandacht te brengen, naast de klassieke lijn, producten in de vorm van plastic en zacht speelgoed, evenals de originele versie - een kussen-nachtlampje.

De meest gevraagde vormen van nachtlampjes onder de ouders van peuters zijn:

 • asterisk;
 • schildpad;
 • slak;
 • puzzel;
 • de zon;
 • kitten;
 • de maan;
 • een ei;
 • Tetris;
 • Lego;
 • regenboog;
 • kleine hond;
 • bloem.

Lampen gevormd figuur (bijvoorbeeld in de vorm van een ster, kleur-nacht lampen) presteren met gestroomlijnde randen. Sommige modellen zijn uitgerust met een kameleonlamp.

Naast deze formulieren, relevante onderwerpen zoals:

 • de kosmos en de sterrenhemel (de illusie van een open hemel, sterren met glitters);
 • noorderlicht (kleurrijke kleuren van tinten);
 • mariene motieven (vissen, haaien, dolfijnen, schildpadden);
 • personages en composities uit cartoons (ninjas, Hulk, Spiderman, etc.);
 • fantastische schetsen (kastelen, paleizen, magisch bos);
 • maanlicht (onopvallende schaduw verspreidt zich door de kamer).

Verlichtingsspeelgoed is de meest populaire variant, ze zijn opmerkelijk omdat ze van een heel andere en levendige vorm kunnen zijn (in de vorm van een gewoon zacht stuk speelgoed of in de buurt van de gebruikelijke plastic modellen), uitgerust met een andere reeks functies, zijnde fantastische personages die sprookjes vertellen en baby's peuteren.

Tips om te kiezen

In een enorme selectie van nachtlampjes voor kinderen gemakkelijk in de war raken. Als u wilt weten wat u echt nodig heeft, moet u verschillende factoren overwegen:

 • "Juistheid" van verlichting. Het licht dat uit de lamp komt, mag de ogen niet raken, de juiste optie is zacht, diffuus en gedempt licht. Tafelkegellampen moeten van de lijst worden uitgesloten: de blik van een kind op een gloeilamp kan een negatief effect hebben op het zicht van de baby.
 • Kleurbereik. De keuze van de verlichtingstemperatuur zorgt voor warm, zonnig, neutraal en groen licht.Ze dwingen de ogen niet om zich aan de verlichting aan te passen. Koud is onaangenamer en moet wennen aan de ogen. Irritant rood moet helemaal van de lijst worden uitgesloten.
 • materiaal. Een plastic product is niet de moeite waard om te overwegen: bij verwarming worden schadelijke gifstoffen in de lucht in de kamer afgegeven, wat de gezondheid van alle huishoudens nadelig beïnvloedt. Het loont de moeite om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de bevestigingsmiddelen: de grondstoffen moeten betrouwbaar zijn.
 • Beschikbaarheid van relevante documentatie in de vorm van een certificaat van kwaliteit en naleving van de veiligheid (met een paspoort en schriftelijke garantie van de verkoper).
 • "Correctheid" van geluidseffecten. Melodieën geproduceerd door het apparaat mogen het oor niet irriteren. Bij het kopen van een verplichte check ingebouwde melodieën. Het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan slaapliedjes en geluiden van de natuur, intense en snelle composities zijn onaanvaardbaar. Als het apparaat is uitgerust met verschillende melodieën, is het beter om naar alle apparaten te luisteren, zodat u in de toekomst geen spijt krijgt van een scherp geluid.
 • Aanpassingsmodi. Deze factor is belangrijk, niet minder kwaliteit en prestaties: systemen met de extra mogelijkheid om de intensiteit van het licht of geluid handmatig comfortabel in te stellen en u in staat te stellen het nachtlicht duidelijk naar believen in te stellen.
 • Kwaliteit, ergonomische vorm en veiligheid. De lamp moet duurzaam zijn, bestand tegen toevallige mechanische schade, in stukken breken in geval van een val en de poging van het kind om het te demonteren. Het product voor montage in het bed mag geen geur en draden bevatten: het is beter als het nachtlampje op batterijen staat.

Nadat de basisparameters van de keuze zijn bestudeerd, is het de moeite waard aandacht te schenken aan het ontwerp: het is belangrijk dat de lamp positieve emoties van het kind oproept.

De keuze kan willekeurig zijn of gebaseerd op het algemene idee van een kamerontwerp. Bulk creatief speelgoed moet worden uitgesloten van de lijn van ongebruikelijke modellen: ze kunnen een kind bang maken en zijn helemaal niet geschikt voor een baby.

Het is net zo belangrijk om bij het kopen rekening te houden met de leeftijd en het geslacht van het kind. Voor meisjes plukken ze meer schattige nachtlampjes met regenboogkleurige pony's, harten, bloemen van verschillende vormen, feeën en andere magische personages die meestal in Barbies favoriete tinten zijn gemaakt. Modellen voor de jongen zijn te zien in blauwe, groene, "zee" kleuren, ruimte en andere onderwerpen (raketten, vliegtuigen, auto's, Smeshariki, voetballen).

Opties voor nachtvoeding zijn beknopter: hun doel is uitsluitend om 's nachts minimale verlichting te creëren.Lampen voor een tiener zijn creatiever en functioneler, hoewel niet elk groeiend kind van flikkerende patronen op de muren houdt. Daarom hebben degenen die niet hebben geleerd om te slapen zonder licht, vaak modellen in de uitlaat gekozen.

materialen

Grondstoffen voor de productie van kinder nachtlampen varieerden. Sommige producten zijn gemaakt van ecologisch hout (berkenmultiplex) en bedekken het met watergedragen verven, die geen giftige chemicaliën, zouten van zware metalen en schadelijke organische stoffen bevatten.

Andere materialen zijn keramiek, plastic, plastic, matglas. Zelfgemaakte armaturen zijn creatiever in de keuze van nachtlichtcomponenten. Tins, doek en zelfs papier worden gebruikt. Als het echter om een ​​kind gaat, zijn niet al deze producten veilig.

Populaire merken: beoordelingen

De reeks populaire modellen van nachtlampjes voor kinderen omvat veel bedrijven die worden gemarkeerd door recensies van echte kopers. Er zijn verschillende populaire fabrikanten:

 • Kleine liefde - de originele mobiele telefoons in de wieg met de rotatie van speelgoed in een cirkel en rond zijn as, aangename melodieën en volumeregeling, evenals stille modus en bedieningspaneel.Gebruikers merken op dat de melodieën aangenaam zijn, de kinderen actief de rotatie van het speelgoed bekijken, terwijl een klein nachtlicht een zacht diffuus licht geeft.
 • Fisher Price - een multifunctionele mobiele telefoon met een goede set functies en een projector die afzonderlijk kan worden gebruikt. Ouders van baby's zeggen dat het apparaat tot in de kleinste details is uitgedacht, aangenaam naar buiten en in gebruik, waardoor de baby wordt verrukt met vloeiende melodieën, duidelijke foto's van de projector, de mogelijkheid van beweging en wat vooral belangrijk is: met een zachte rust van geluid en licht.
 • Tomy - muzikaal projectiemodel met grappige plaatjes die leuk zijn om te bekijken. Dit originele item is een moedersassistente die een baby slaapt, verschilt qua budget. Zorgzame ouders wijzen erop dat de "hulp" van het apparaat niet in alle gevallen werkt: het geluid van een werkend apparaat voorkomt dat sommige kinderen in slaap vallen.
 • vrolijk - Originele lampen op batterijen in de vorm van een zacht stuk speelgoed schildpadden, aangenaam om aan te raken. Goedkope nachtlampjes die kinderen leuk vinden en hun aandacht trekken met drie verschillende tinten van luminescentie: blauw, groen en lichtoranje, hebben verschillende werkingsmodi en timerfunctie,automatische uitschakeling toestaan. Goede verlichting, creëren van een ontspannen sfeer en rustgevende kinderen voor het slapen gaan.

Locatie-opties in het interieur

De locatie van het kinderlicht in de kamer hangt af van twee factoren: de locatie van de wieg en de kenmerken van het model:

 • kleurrijke aan de muur gemonteerde nachtlampjes kunnen in de buurt van de wieg worden geplaatst, hun tinten ophalen onder het algemene ontwerpidee, en het bloementhema van de zomer ondersteunen met kleurrijke vlinders;
 • Een muurmodel in de vorm van een vogelhuis zou geschikt zijn om in het interieur van de kinderkamer te kijken, als je het op het verlijmde houten motief plaatst;
 • In de kamer van een kind in de leerplichtige leeftijd is de projectorversie met zeeschilderingen, die aan de kop van het bed op de muur kunnen worden geplaatst, perfect;
 • Het is beter voor de baby om een ​​functionele mobiel te kopen met een klein zomerthema met een nachtlamp-projector, waarvan de openingen naar het plafond gericht zijn en niet veel sprankeling hebben;
 • je kunt het zonder de carrousel: door een compacte ster-projector aan te schaffen met kleine en vriendelijke afbeeldingen van speelgoed;
 • weinig kinderen staan ​​onverschillig tegenover de veelkleurige ballen - een glimlach die speciale magie in het donker krijgt: grappige emoticons,op de tafel naast het bed staan ​​zal positieve emoties veroorzaken en een ontspannend effect hebben;
 • het thema van de angst voor het licht verslaan kan een trouwe vriend zijn, een hond die de slaap van het kind bewaakt: de originele lamp in de vorm van een hond die op de grond bij het kinderbed is geplaatst, kan hiermee omgaan;
 • de zacht stuk speelgoed nachtschildpad zal zowel meisjes als jongens aanspreken: afhankelijk van de kleur, geeft het kleurrijke gloeiende sterren op de muren en het plafond van de kamer, en het ontwerp is zo ontworpen dat het je ogen niet belast met een overvloed aan licht;
 • Niet minder interessant is het vlindermodel van de projector: zittend op het nachtkastje zal het het licht zachtjes verspreiden, de kinderkamer verkleden in een sterrenhemelpatroon.

De tafellamp in het ontwerp van de babykamer is ongewenst: deze raakt de ogen, omdat de baby te laag is en de lamp zelf ziet indien gewenst.

Kindernachtlamp is een interessante manier om het ontwerp van de kinderkamer te diversifiëren en de baby te kalmeren voor het slapengaan. U kunt echter niet volledig vertrouwen op dit accessoire, inclusief het voor de hele nacht. Indien nodig, moet u het gebruik van de lamp geleidelijk verminderen als bescherming tegen angst, anders zal het kind de angst voor het donker niet kunnen overwinnen zonder de hulp van een psycholoog.

Het is onwenselijk om een ​​nachtlampje te gebruiken als een redding van angst: dit is de verkeerde positie. Als je er constant over praat, wordt het opgeslagen in het geheugen van het kind. Het is beter om het accessoire aan te duiden als een mooi accent van de kamer, speciaal en magisch. Als de leeftijd het toelaat, kun je bij het kopen rekening houden met de mening van het kind en het meenemen naar de winkel.

7 foto

Hoe je een nachtlampje in de kinderkamer kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer