Tiffany tafellamp

In het interieur moet elk detail mooi en harmonieus zijn, want een aantrekkelijk ensemble bestaat uit kleinigheden. Het is noodzakelijk om een ​​evenwichtige benadering te hanteren, niet alleen voor de selectie van meubels en afwerkingsmaterialen, maar ook voor de keuze van decor en verlichtingsapparatuur. Als je interessante en mooie details in het interieur wilt brengen, moet je de spectaculaire Tiffany-lampen eens van dichterbij bekijken.

7 foto

De geschiedenis van de geboorte van stijl

Verbazingwekkende lampen "Tiffany" zagen voor het eerst het licht aan het begin van de XVIII-XX eeuw. in. In die tijd werden ze de helderste vertegenwoordigers van de elegante moderne stijl.

Tiffany Lewis kwam uit een aristocratische familie en was gewend aan luxe meubels. De vertrouwde sfeer van jongs af aan is een vruchtbare voedingsbodem voor de ontwikkeling van het ontwerptalent van de kunstenaar. Hij heeft vele echt aristocratische interieurs en luxueuze verlichtingsproducten ontwikkeld met behulp van prachtige glas-in-loodramen.Kroonluchters en tafellampen, gemaakt door Lewis, kregen snel populariteit en wonnen internationale erkenning.

De creaties van Tiffany bewonderen vandaag met hun chique ontwerp. De moderne stijl waarin hij zijn fantastische uitvindingen maakte, kreeg zijn naam.

Vandaag wordt de naam "Tiffany" genoemd en andere lampen met glas-in-lood details. Elke kroonluchter of lamp die op een vergelijkbare manier is gemaakt, is uniek op zijn eigen manier.

De klassieke techniek van glas-in-lood omvat het aanbrengen van stukjes glas op de basis. Tiffany-apparaten worden geproduceerd door soldeerstukken uit een dun metalen frame te solderen. Momenteel kan de turquoise kleur ook worden beschouwd als het visitekaartje van deze interessante stilistische trend. De voorwaarden hiervoor waren de traditionele sieradenverpakkingen van het bedrijf, geschilderd in deze prachtige kleur.

Speciale functies

Moderne consumenten worden geconfronteerd met een enorme selectie van verschillende lampen en tafellampen. U kunt een geschikt model kiezen voor het interieur van elke stijl.

Van de rijkdom aan verlichtingsarmaturen kunt u niet-triviale lampen selecteren in de stijl van "Tiffany", met een gedenkwaardig uiterlijk.

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van dergelijke items is hun tekening, die is belichaamd in een verscheidenheid aan stilistische oplossingen, mozaïekpatronen of fascinerende glas-in-loodramen. In de regel hebben zulke mooie lampen een bronzen basis, gekenmerkt door een hoog gewicht. Sommige modellen hebben zware bronzen koffers, die tot de belangrijkste elementen van de lamp behoren.

Tiffany tafellampen zijn momenteel elite.

Ze zijn gemaakt met behulp van volledig nieuwe technologieën en hebben nieuwe, verfijnde details gekregen:

 • Gebrandschilderd glas in moderne versies heeft niet alleen verschillende mooie effecten, maar ook verschillen in lichttransmissie. Traditionele transparantie van moderne producten wordt aangevuld door stippen, matte films en strepen.
 • Vandaag de dag wordt bij de productie van kroonluchters "Tiffany" niet alleen gebruikt voor de traditionele techniek van glas-in-lood, maar ook voor schilderen of fusing. Een dergelijke ongebruikelijke techniek is om elementen van verschillende kleuren te combineren met sinteren. Dankzij deze productiemethode wordt een zeer interessant patroon verkregen dat geen metalen frame vereist.
 • Plafonds van eenvoudige vormen worden vaak aangevuld met luxe smeedijzeren details, evenals vergulde en gepatineerde decoraties.

Dergelijke lampen, doordacht tot in het kleinste detail, kunnen elk interieur nieuw leven inblazen en het een speciale chic geven. Ongebruikelijke modellen van "Tiffany" combineren met succes de aristocratie van de afgelopen jaren en de onovertroffen kwaliteit van moderne technologieën. Hoogwaardige armaturen met glas in lood details hebben een lange levensduur. Ze zullen de eigenaars verrassen met hun chique ontwerp in de loop van de jaren, met behoud van de originele uitstraling.

Veel mensen wijzen op de buitengewone stijl van Tiffany-tafellampen. Zo'n detail kan de situatie radicaal veranderen en het levendiger en dynamischer maken.

model

Het prachtige glas-in-loodraam van Tiffany is werkelijk uniek en onnavolgbaar. De schetsen van de meest spectaculaire modellen creëren echter nog steeds vergelijkbare producten. Meest populaire modellen:

 • "Maki". In dergelijke modellen is er een vrij breed plafond in de vorm van een kegel. De randen van dit detail zijn versierd met kleine stenen. De meest heldere en verzadigde papavers zijn versierd met bladeren die bestaan ​​uit miniatuurstukjes.
 • "Narcissen". Deze opties zien er niet minder sappig en aantrekkelijk uit. De koepels van dergelijke lampen zijn dicht bezaaid met lentebloemen. Deze glas-in-lood lampen zijn volumineus en origineel dankzij de bekwame kleurovergangen. De hoofdkleuren van deze modellen zijn: groen, geel en wit.
 • salamander. Zo'n model van een gebrandschilderde kroonluchter zal met succes worden samengevoegd tot oosterse interieurs. Het verschilt in verzadigde oranje kenmerken van een dier op een spectaculaire en heldere geel-paarse achtergrond. Ook vergelijkbare opties zijn gedecoreerd met patronen die associaties veroorzaken met de Arabische cultuur en kleine stukjes glas, vergelijkbaar met halfedelstenen.
 • "Bezem". Dit aantrekkelijke model is ook verfraaid met natuurlijke composities. Aanvankelijk was de schets "Bezem" bedoeld voor een bureaulamp met een voet die een boomstam imiteert. Even later begon een mooie figuur ook te worden gebruikt bij de vervaardiging van hangende kroonluchters.
 • "Wisteria". Het origineel van dit prachtige model werd op een van de veilingen verkocht voor $ 1,5 miljoen en verzamelde lovende kritieken van waarnemers. "Wisteria" is een echt werk van glas-in-loodkunst en is een van de duurste kroonluchters ter wereld. Het is gemaakt in de afbeelding van een prachtige tropische plant.Het heeft een groot aantal van de kleinste glaselementen en vormt een spectaculair kleurenspel.

Gebruik in het interieur

Originele lampen "Tiffany" kunnen verschillende stijlen en ontwerpen hebben. Moderne consumenten kunnen zelf de meest complexe of de meest eenvoudige en beknopte optie kiezen.

Het belangrijkste is om rond te kijken in de kamer waarin je de lamp wilt plaatsen. Probeer mentaal een stijl- en kleurontwerp te maken van de ruimte die u wilt.

Besteed aandacht aan alle elementen van het decor en beslis zelf of je het interieur kleurrijker en artistieker gekleurd wilt maken.

Als uw antwoord ja is, dan is de Tiffany-lamp perfect voor u:

 • Voor de woonkamer zijn de gepaarde Tiffany-schansen het meest succesvol in de traditionele glas-in-loodtechniek. Het wordt aanbevolen om deze verlichtingsarmaturen te combineren met hangende kroonluchters die op dezelfde manier zijn gedecoreerd.
 • Omdat het een mooi slaapkamerinterieur is, is het beter om zich aan de vreedzame ensembles te houden. Plafondkroonluchter in de stijl van de klassieker ziet er harmonieus uit in het ensemble met een hoge staande lamp en tafellampen gemaakt van gekleurd glas.
 • Glas-in-loodlampen "Tiffany" kunnen magische tonen naar het interieur van een kinderkamer brengen. Ook in dergelijke omstandigheden zal een nachtlampje in gebrandschilderd glastechniek er harmonieus uitzien.

We verzamelen de lamp met onze eigen handen

De manier om prachtige glas-in-loodramen te creëren uit stukjes multi-gekleurd glas, stelt u in staat objecten van verschillende vormen te vormen. De lamp in de stijl van "Tiffany" kan zelf worden gemaakt. Hiervoor heb je geduld, ijver en verlangen nodig.

Voor het maken van een mooie lampenkap heb je een vormbasis nodig (of een blockhead). Het zal worden gemonteerd lamp. Een afgeknotte piramide gelijmd uit dik karton, schuim of multiplex is geschikt voor de basis.

Werkorder:

 • Eerst moet u alle sjablonen voorbereiden voor toekomstige tekeningen op een schaal van 1: 1. Het is beter om de details met betrekking tot elke tekening te nummeren, waarbij u de kleuren opmerkt.
 • Op een vooraf voorbereide bril is het noodzakelijk om toekomstige tekeningen te markeren. De gemakkelijkste manier om dit te doen is door patronen te gebruiken. Nadat u alle benodigde markeringen hebt toegepast, kunt u de benodigde elementen knippen. Daarna moeten ze zorgvuldig worden gepolijst en aangepast aan het patroon. Langs de randen van de stukjes glas moet ook worden geschuurd.
 • Nu moet je de randen van de delen omwikkelen met nette stroken folie en in elkaar passen. Vervolgens kunt u deze elementen rechtstreeks naar de basis overbrengen en ze vastzetten met een dubbelzijdig plakband. Alleen dan kunnen we overgaan tot solderen.
 • Het is dus noodzakelijk om alle vier zijden van de glas-in-lood lampenkap consequent te vormen. De naden tussen de samenstellende elementen moeten zorgvuldig en zorgvuldig worden gesoldeerd, anders ziet het product er onafgewerkt uit.
 • Aan het einde is het noodzakelijk om de lampenkap te versterken met een draadframe met een centrale plan-washer, waarop dit deel zal worden bevestigd aan de basis van de lamp.
 • Vervolgens moet het frame aan de binnenkant van de lampenkap worden gesoldeerd.

Het is duidelijk dat u hieronder zelf een Tiffany-achtige glas-in-lood-lamp kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer