Blauwgrijze slaapkamer

De grijsblauwe slaapkamer ziet er stijlvol, modern en gezellig uit.. Als je het overdrijft met het aantal accenten, kun je echter het tegenovergestelde effect bereiken. Daarom moet u enkele regels volgen om een ​​kamer in deze tinten harmonieus te versieren.

Kleur functies

Elk van de kleuren van dit bereik heeft zijn eigen kenmerken, waarvan u zich bewust moet zijn voordat u een van deze kleuren dominant maakt.

Blauw verwijst naar het koude spectrum, zodat het frisheid, rust en vrede in het interieur kan brengen. Het wordt ook geassocieerd met zomer, lucht, zee, wat een positief effect heeft op de atmosfeer in de slaapkamer. Deze kleur helpt om te ontspannen, helpt om te slapen. Lichtere tinten blauw kunnen de ruimte visueel vergroten, wat handig is als het appartement kleine afmetingen heeft.

De nadelen van de blauwe kleur komen alleen tot uiting als je het overdrijft met het gebruik ervan. Als het te veel is, kan de slaapkamer ongemakkelijk en walgelijk worden, te koud om aan te voelen. Ook kan een overmatige hoeveelheid blauwe rand de kosten van het totale beeld naar buiten verkleinen.

Grijze kleur verwijst naar de basis, maar afhankelijk van de kleuren kan deze in een van de spectra gaan. Omdat het neutraal is, bevordert het ontspanning, vermindert het emotionele stress en nerveuze opwinding en kunnen ogen ook rusten. Deze kleur kan visueel de grootte van de kamer vergroten. Als er niet voldoende verlichting in de kamer is, kan hij beginnen te drukken op wat te overwegen bij het kopen van lampen.

Donkere grijstinten, niet in balans met andere lichte kleuren, kunnen overdrukken, wat niet erg wenselijk is in het ontwerp van de slaapkamer. In het algemeen, zodat de monochrome schaal geen depressie veroorzaakt en niet onderdrukt, wordt het aanbevolen om het alleen te gebruiken met bijbehorende kleuren.

Het interieur in grijsblauwe kleuren is een van de klassieke varianten van combinaties van verschillende kleuren. Ze harmoniseren en elimineren de tekortkomingen van elkaar.Grijs vermindert dus de activiteit van zijn partner en blauw, integendeel - maakt het minder vervaagd. Wanneer u het combineert, is het noodzakelijk om het evenwicht aan te houden en tinten van één verzadigingsgraad te gebruiken. Hoe donkerder het grijs, hoe helderder blauw en omgekeerd.

Met de juiste balans van verzadiging en de keuze van kleuren, is een slaapkamer in een vergelijkbare kleur een geweldige plek om te ontspannen. Daarin zal de situatie zelf vreedzaam handelen.

Varianten van combinaties

Als blauw de dominante kleur is, dan is het mogelijk om ontwerpen te belichamen in de stijlen klassiek, provence, neoklassiek, mediterraan. Gray belichaamt meer moderne trends, bijvoorbeeld minimalisme, industrieel. Zodat het grijsblauwe ontwerp niet te arrogant of vervaagd lijkt, is het het beste om afwerkingen, meubels en decor met verschillende texturen te kiezen. De combinatie van zijde, fluweel, leer, badstof tapijten, verouderd hout, glas en brons zal het interieur visueel verrijken. Om de indruk te wekken van het ontwerp moeten diepere, matte, glanzende, spiegel- en metalen oppervlakken worden gecombineerd.

Als blauw als afwerking wordt gebruikt, worden de meubels grijs gehouden. Overmatig lichtbehang wordt niet aanbevolen voor de volledige ruimte van de kamer. Het heeft de voorkeur om slechts één muur actief te maken, terwijl andere neutraal zijn. Als de wanden of de vloer grijs zijn gemaakt, kunnen blauwe accenten worden toegevoegd met textiel - gordijnen, spreien, kussens, meubelstoffering. In de monochrome ruimte zijn ook levendige afbeeldingen geschikt, waarvan de grafieken variëren van klassieke landschappen tot surrealistische abstracties.

Als lichtere tinten van deze kleuren worden gebruikt, kan de externe kou worden verminderd met behulp van meubels. Items die zijn gemaakt van hout of de textuur ervan imiteren, zijn geschikt. De kleur van het meubilair moet in dit geval dicht bij natuurlijk - bruin, beige zijn.

Vaak moet de blauwgrijze slaapkamer verdund worden met een andere kleur.. In dit geval is het het beste om verschillende tinten wit en beige te kiezen. In een soortgelijke slaapkamer kunt u bijvoorbeeld een witte lederen stoel of sofa plaatsen die er niet alleen harmonieus, maar ook stijlvol uitziet.

Mooie oplossingen

De gedempte grijstinten op de vloer en de muren maken de kamer niet dof, maar geven integendeel een beknopte balans. Wit wordt toegevoegd als een extra kleur met behulp van lampen, een boekenkast, een plafond en deuren. Blauw is in meerdere tinten tegelijkertijd aanwezig: van lichtblauw tot rijk "vies". Deze kleur bestaat uit tapijt, stoffering, beddengoed en een van de frames.

Grijs is dominant, omdat het wordt vertegenwoordigd door de decoratie van de muren, bed, gordijnen, tapijt. De blauwe accenten zijn uitgebalanceerd: een lichtgekleurde fauteuil, een witte en blauwe bedsprei en een helder nachtkastje. Wit en beige worden gebruikt als begeleidende bloemen in de vorm van vloeren en meubels.

De hoeveelheid blauw en grijs is ongeveer even gebalanceerd. Het patroon op het behang zorgt voor een gevoel van volume en zachtheid en de accentmuur is versierd met twee grijszwarte strepen met een patroon. Gordijnen van de hoofdkleur komen samen met de muren, maar lichtgele vlekken helpen ze om op te vallen. Grijs meubilair (fauteuils, bureau en stoel, bed, vloerlamppoten) combineert verschillende texturen tegelijk. Om het interieur niet te overladen door slechts twee kleuren af ​​te wisselen, werden donkerbruin en wit toegevoegd in de vorm van kleine meubels en decoratie.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer