Slaapkamer in zwart en wit

 Slaapkamer in zwart en wit

Zwart en wit slaapkamer is een creatieve oplossing in een klassiek ontwerp. Het is geen geheim dat deze twee contrasterende kleuren behoren tot de klassiekers en perfect passen in vele combinaties. Als u de selectie van afwerkingen en meubels in dit bereik op de juiste manier benadert, krijgt u een zeer modieuze en harmonieuze slaapkamer.

Kenmerken en voordelen van de kamer

Zwart en wit zijn compact en agressief, dus de afwerking van de ruimte in deze verf moet met grote verantwoordelijkheid worden benaderd. De verhouding van deze kleuren moet optimaal zijn, omdat de dominantie van zwart de kamer te donker en donker kan maken en een grote hoeveelheid wit een gevoel van een goed verlichte ziekenhuisruimte zal creëren.

Het moet worden opgemerkt het effect van dergelijke verf op een persoon. Zo past diepzwart zich aan voor efficiënt werken en helpt het scherp te stellen, terwijl luchtwit een gevoel van lichtheid en vrijheid creëert.

Het interieur in een soortgelijk kleurenschema kan worden toegeschreven aan het surrealisme, omdat het twee contrasterende tonen tegenkomt en er geen detail aan de kant gaat.

Zwart en wit slaapkamer kan worden gemaakt in verschillende stijlen, van eenvoudige minimalisme tot een gedurfde safari. In dergelijke ruimtes spelen decor en accessoires een belangrijke rol. Het kan lichte en sappige accenten of neutrale dingen zijn, waardoor het contrast van twee kleuren wordt verdund.

Het is niet nodig om een ​​afwerking of decor te kiezen, waarbij er een groot aantal verschillende patronen is. Het is mogelijk om te doen met één afbeelding of afdruk. Ontwerpers raden aan om je keuze te stoppen op een combinatie van geometrische vormen, verloopvlekken of kleine patronen.

In de regel heerst in de kamers van deze kleur duidelijke lijnen die het interieur strikter en contrasterend maken. Het resultaat moet een aangename en verfrissende sfeer in de slaapkamer zijn.Opgemerkt moet worden dat u voor een dergelijke ruimte gemakkelijk kunt kiezen uit afwerkingsmaterialen en meubilair, omdat alle fabrikanten hoogwaardige producten in zwart en wit produceren.

In dergelijke ruimtes zien doorschijnende of opengewerkte gordijnen er harmonieus uit. Ze verzachten het contrast en maken de kleurencombinatie harmonieus. Verduisteringsgordijnen voor zwarte en witte slaapkamers zullen niet werken.

Omdat het een trendy en stijlvol interieur is, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de verlichting van de kamer. Er moeten verschillende lichtbronnen zijn en deze moeten zich zowel aan het plafond als aan de muur bevinden.

stijlen

Modieuze zwart en wit ruimte kan in verschillende stijlen worden gemaakt:

 • De kamer kan worden uitgegeven in een populaire klassieke sleutel. Voor dergelijke interieurs is het de moeite waard decoratieve elementen van een gouden of bronzen tint op te nemen, evenals items met ornamenten en meubels waarin er gesneden details zijn.
 • Tegenwoordig is zo'n stijl in een interieur, zoals minimalisme populair is. Op dezelfde manier kunt u een kamer voor mensen van verschillende leeftijdscategorieën regelen. In een modieuze stijl is het bijvoorbeeld mogelijk om een ​​kamer te versieren voor een tiener, waar een bed, een ladekast en een computerbureau aanwezig zullen zijn. Dergelijke meubels worden gekenmerkt door een minimumaantal accessoires en meubels van eenvoudige vormen.

In de regel heeren in de minimalistische slaapkamer witte kleuren.

 • Een andere populaire richting is hightech. Een tweekleurige slaapkamer in dit ontwerp moet worden versierd met decoratieve metalen voorwerpen. Dergelijke omgevingen onderscheiden zich door hun beknoptheid en functionaliteit.
 • Als je van originele interieurs houdt, dan heb je een mysterieuze vintage stijl naar je zin. In dergelijke slaapkamers kan er een voortreffelijk bed met een smeedijzeren rug zijn en kunnen gewone kledingkasten worden vervangen door stijlvolle kisten. In de regel is er in deze interieurs een groot aantal prachtige kandelaars, juwelendoosjes en andere soortgelijke accessoires.

Vintage stijl wordt gekenmerkt door het overwicht van donkere tinten.

 • Elegant en aantrekkelijk is zo'n stijl als art deco. In zo'n zwart-wit slaapkamer moeten grote decor items en accessoires zijn. Het is noodzakelijk afwerkingsmaterialen te selecteren, waarvan het oppervlak glanzend en glanzend is. Als gevolg hiervan kun je een interessant en glamoureus ensemble krijgen, dat moet worden verward met vintage accessoires.
 • Als u een luxueus en aristocratisch interieur van de kamer wilt creëren, dan moet u verwijzen naar de barokke stijl. In deze instellingen zijn er een groot aantal verschillende delen, muurschilderingen, prachtige accessoires en hoogwaardig textiel.
 • De originele kamer in de safaristijl spreekt creatieve en creatieve mensen aan, die houden van een niet-standaard en heldere oplossing in het interieur. Accessoires en decorartikelen met gedurfde animalistische prints zullen hun plaats vinden in dergelijke settings. Op een ruim wit bed ziet u bijvoorbeeld harmonieus beddengoed met een zebrapatroon, evenals vergelijkbare kussens en muurschilderingen.

decoratie

Paul

Voor een stijlvolle en contrastrijke slaapkamer past de volgende vloerbedekking:

 • Keramische tegels. Het oppervlak kan zowel mat als glanzend zijn (afhankelijk van de interieurstijl). Tegenwoordig kunt u in de winkels van afwerkingsmaterialen een groot aantal verschillende opties voor tegels met verschillende ornamenten of monochrome oppervlakken tegenkomen.
 • Marble. Dit materiaal is duur, maar het ziet er echt luxueus uit.
 • Tapijt. Dit buitenmateriaal kan de ruwheid van zwart-wit contrast aanzienlijk gladstrijken, dankzij de zachte textuur.
 • Tapijt met hoge stapel. Het zal harmonieus in een contrastkamer kijken.
 • Parketvloeren Witte of donkere (wengé) materialen zijn ideaal voor een tweekleurige slaapkamer.

plafond

Voor een slaapkamer in zwart en wit zijn de volgende opties perfect:

 • Glanzende of matte film-spanplafonds zijn ideaal voor plafonddecoratie. Onlangs zijn de oorspronkelijke stoffen in de mode, maar ze zijn niet geschikt voor alle stijlen. Ze kijken harmonieus in de slaapkamer in de stijl van safari, art deco of minimalisme.
 • Spiegel plafond. De optie met het effect van de sterrenhemel ziet er geweldig uit in elke slaapkamer
 • Een andere populaire optie is een gestuukt plafond. Het kan gipsplaat zijn, meerlagig en van achteren verlicht.
 • het gieten. Voor luxe en aristocratische ensembles, kunt u het plafond met stucwerk kiezen.

wanden

Voor de decoratie van de muren in een zwart-witte kamer, zijn hoogwaardige decoratieve pleister, decoratieve steen of behang met reliëfstructuur geschikt.

De afgelopen jaren zijn populaire achtergronden, waarop afbeeldingen met contrasterende patronen of prints staan. Maar met dergelijke opties is het de moeite waard voorzichtig te zijn. In de regel wordt slechts één muur met dergelijke kledingstukken geplakt, zodat de ruimte niet te kleurrijk lijkt.

Welke meubels kiezen?

Zwart meubilair ziet er aantrekkelijk uit tegen de lichte muren. Het is dus mogelijk om de prachtige rondingen van dure stoelen en een sofa, het opengewerkte snijwerk van het bed of de perfect vloeiende lijnen van minimalistisch meubilair te benadrukken.

Witte meubels op de achtergrond van donkere muren zien er niet minder aantrekkelijk uit. Het zal een helder accent van de kamer zijn. Dit contrast van meubilair en decoratie ziet er in het donker bijzonder aantrekkelijk uit als u de juiste verlichting kiest.

Voor een zwart-witte slaapkamer zijn niet alleen meubels in één kleur geschikt, maar ook exemplaren die twee of meer kleuren combineren. Zulke opties lijken alleen harmonieus tegen de achtergrond van eenvoudige muren zonder afdrukken en patronen.

Maar denk niet dat eenkleurig bed en kasten er saai uitzien in zo'n slaapkamer. Dit meubilair kan effectief worden verslaan met heldere accenten.

Voeg heldere accenten toe

In de zwart-witte slaapkamer moeten heldere en rijke accenten zijn. Om dit te doen, kunt u decoratieve elementen van verschillende kleuren kiezen. Deze kunnen zijn:

 • decoratieve vazen;
 • lampen en kroonluchters;
 • beeldjes;
 • planken op de muren;
 • decoratieve muurplaten;
 • foto's en afbeeldingen in felle frames;
 • Textiel: kussens, gordijnen, dekens, vloerkleden, etc.

Alle toevoegingen en accessoires moeten in één palet worden ontworpen en mogen niet te veel in de slaapkamer zijn. Voor een contrastkamer zijn 2-3 succulente accenten voldoende. De meest optimale elementen zijn wit, rood, beige, turkoois, blauw, blauw, violet, zilver, goud en groen.

In dergelijke kamers ziet het meubilair er aantrekkelijk uit, aangevuld met interessante details. Het kan bijvoorbeeld een hoog hoofdeinde zijn met zwarte steentjes of meubelknoppen, kasten en nachtkastjes met contrasterende gouden handvatten, enz.

Ornamenten en tekeningen

In een contrasterende slaapkamer zullen verschillende afbeeldingen en prints op afwerkingsmaterialen en heldere accenten er harmonieus uitzien. Het kan bijvoorbeeld een verlaagd plafond zijn met onopvallende patronen of fotoprint.

Voor meubels in moderne stijl, kunt u accessoires en decor ophalen met geometrische motieven, strepen van verschillende kleuren, staven of een cel. In het klassieke interieur van dergelijke onderdelen mag niet te veel.

Bloemafdrukken zien er harmonieus uit in een contrasterend geheel. Dergelijke details zijn vaak aanwezig op het behang. Met behulp hiervan kunt u de ernst en beknoptheid van een contrasterende slaapkamer afzwakken.

Je moet heel voorzichtig zijn met psychedelische patronen. Ze zien er stijlvol en interessant uit, maar de ruimte moet strikt worden gemeten. Als we het hebben over behang met dergelijke motieven, dan moeten ze alleen aan één muur of de helft ervan worden geplakt.

verlichting

Als de ruimte wordt gedomineerd door een zwarte kleur, dan moeten er voldoende lampen en staande lampen in zitten, anders wordt de kamer te somber en somber.

Het uiterlijk van verlichtingsapparaten moet geschikt zijn voor de stijl van het interieur. Voor het trendy hightech of discrete minimalisme bijvoorbeeld, moet u kiezen voor metalen opties en voor klassieke, moderne en barok-verfijnde kroonluchters aan het plafond, luxe staande lampen en wandlampen.

Voor een aantrekkelijke vintage setting zijn lampen met ongewone vormen ideaal. Dit kan de originele verlichting zijn in de vorm van muurlatten of een grote metalen lampenkap.

Voor kamers met lage plafonds, zou u geen grote hangende kroonluchters moeten kiezen, anders lijkt de ruimte nog kleiner.

Vergeet natuurlijk licht niet. Bijvoorbeeld, in een kamer met een overwicht van zwarte grote ramen moet aanwezig zijn. Als er kleine vensters in de kamer zijn, is het beter om het zo in te delen dat er meer witte kleur zal zijn.

Gordijnen, decor en textielelementen

Contrastgordijnen mogen niet worden geselecteerd voor een zwart-witkamer. Het is het beste om lichtdoorlatende gordijnen te kiezen en ze aan te vullen met zware donkere gordijnen.

Textiel moet overeenkomen met de stijl van de kamer. Materialen met patronen en prints zullen bijvoorbeeld harmonieus in een minimalistisch interieur kijken en voor de klassiekers zijn monochrome stoffen een goede optie.

Overbelast het interieur niet met een groot aantal tweekleurentextiel, omdat dit het geheel smakeloos kan maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer