Houten slaapkamer

Natuurlijke materialen die worden gebruikt bij de decoratie van woongebouwen, kunnen het interieur transformeren en het een speciaal comfort en warmte geven. Een goede optie zou zijn om een ​​kamer te versieren met hout. Vandaag bekijken we deze ontwerpbeslissing over het voorbeeld van de slaapkamer.

Interieurkenmerken met houten elementen

Veel mensen geloven dat houten elementen alleen geschikt zijn voor decoratie van landhuizen, villa's, balkons en loggia's. In feite ziet zo'n ontwerp er spectaculair uit in de woonkamers, keukens, gangen en slaapkamers.

De slaapkamer is niet alleen een van de kamers in de woning. Dit is een echte hoek waar de eigenaars zich kunnen terugtrekken, ontspannen en alleen kunnen zijn met hun gedachten. Het is noodzakelijk om het ontwerp van dergelijke ruimtes op een zeer verantwoordelijke manier te benaderen, zodat u daardoor een gezellige en harmonieuze slaapkamer hebt en geen bonte ruimte waarin het moeilijk zal zijn om in slaap te vallen en af ​​te leiden van dringende problemen.

De kamer kan worden ingericht met houten details. In de regel worden deze elementen gebruikt om een ​​interessante rustieke stijl (ook bekend als land) in het interieur te creëren. Het belangrijkste kenmerk van de landelijke stijl is de milieuvriendelijkheid.

Het wordt gekenmerkt door het overwicht van natuurlijke materialen, die niet alleen aanwezig zijn in de decoratie van muren, vloer en plafond, maar ook in meubels en decoratieve items.

Het kan niet alleen kostbaar hout zijn, maar ook luxe ruwe steen. In het voltooide ensemble zien deze materialen er erg duur en aantrekkelijk uit.

Het is vermeldenswaard dat de houten inrichting van de slaapkamer absoluut veilig is voor de gezondheid van de mens. In zo'n omgeving zijn, zal alleen positieve emoties brengen. Als regel vertoont hout bij hoge temperaturen een aangenaam, karakteristiek aroma dat het menselijk lichaam geen schade toebrengt.

Een ander kenmerk van hout is het vermogen om vocht te absorberen. Om deze reden moet het materiaal noodzakelijkerwijs worden behandeld met speciale beschermende middelen, vernis of verf.

Als u besluit om de slaapkamer aan te vullen met houten elementen, moet u er rekening mee houden dat deze afwerking niet geschikt is voor alle stijlen van het interieur. Bijvoorbeeld, in de omstandigheden van populaire moderne trends, kan de schoonheid van een boom zich niet volledig ontvouwen, en de situatie kan overbelast en onharmonisch blijken te zijn. Om deze reden moet de selectie van de stijl van de kamer zeer serieus worden benaderd.

Afwerkingstips voor de kamer

Om het interieur van de slaapkamer er harmonieus uit te laten zien en jarenlang te dienen, moet u op de volgende nuances letten:

 • Als de werf het koude seizoen is, moeten de materialen vóór montage minstens op een dag bij kamertemperatuur liggen.
 • Voor directe installatie moet het materiaal worden behandeld met speciale antischimmelmiddelen vanaf de achterkant en moet het hout worden gedroogd.
 • De winkels bieden vaak aan om klyimery te kopen. Het is beter om ze te weigeren, omdat dit de installatietijd verlengt en extra kosten met zich meebrengt.

Resten van panelen en staven mogen niet worden weggegooid. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende decoratieve items.In het bijzonder worden zeer interessante interieuroplossingen verkregen uit houtsneden, die in de volgende video kunnen worden bekeken.

Aanbevolen kamerstijlen

Houten bekleding ziet er harmonieus uit in de volgende interieurstijlen.

chalet

Chaletstijl is erg gezellig en gastvrij. Deze naam is een klein alpine huis met een speciale architectuur. Gebouwen op een vergelijkbare manier moeten worden afgewerkt met natuurlijk hout en steen. Tegenwoordig beweren veel ontwerpers dat het "chalet" geen onafhankelijke stijl is, maar een van de variëteiten van de "landelijke" stijl vertegenwoordigt.

land

"Village" -design weerspiegelt in de eerste plaats de cultuur en tradities van de volkeren van een bepaald land. Het wordt gekenmerkt door grof afwerkingsmateriaal. In dergelijke interieurs moeten decoratieve items aanwezig zijn, gemaakt onder de oude.

Het meubilair in de "rustieke" slaapkamer moet net zo eenvoudig en ongecompliceerd zijn als in een echt dorp.

Provence

Deze stijl herhaalt grotendeels het "rustieke". Voor de vloeren in een dergelijke slaapkamer kunt u niet alleen planken of laminaat gebruiken, maar ook tapijt of parket."Provence" wordt ook gekenmerkt door een pastel palet van meubels en decoratie en verouderde lichtgekleurde meubels.

Scandinavisch

De slaapkamer in Scandinavische stijl moet worden afgewerkt met witgekalkt hout. Het wordt aanbevolen om alleen natuurlijke materialen te selecteren: hout, steen, glas, katoen, linnen, bont, keramiek, etc. Meubels in dergelijke omgevingen moeten zo eenvoudig mogelijk zijn (van licht hout) en functioneel zijn.

Vloer-, muur- en plafondmaterialen

Tegenwoordig vindt u in de bouwmaterialenwinkels een grote verscheidenheid aan materialen die geschikt zijn voor het decoreren van een mooie en gezellige slaapkamer in de stijl van het land.

wanden

gegoten

De meest economische optie is duig. Het is een decoratieve bekledingsplaat, die is gemaakt van materialen zoals den, spar, linde, espen, enz. Een dergelijke afwerking is duurzaam en niet onderhevig aan mechanische schade.

De installatie van dergelijke materialen is eenvoudig en zelfs een beginneling in dergelijke zaken kan ermee omgaan. Het is vermeldenswaard dat de muren, bekleed met clapboard, u in staat stellen om regelmatig de situatie bij te werken, omdat ze herhaaldelijk moeten worden geverfd en getint.

Volgens de Europese technologie is Euro-voering gemaakt. Volgens zijn kenmerken herhaalt het grotendeels de gebruikelijke voering, maar wordt het vervaardigd in overeenstemming met andere normen.

blokhuis

Het blokhuis is tegenwoordig erg populair. Het vertegenwoordigt een afwerkingsbord met imitatie van een bar of een logboek. Met dit materiaal kunt u een mooie imitatie van een houten frame in de slaapkamer maken. Het is een blokhuis dat relatief goedkoop is. De belangrijkste voordelen van dit afwerkingsmateriaal zijn de sterkte, duurzaamheid, slijtvastheid, evenals thermische isolatie en geluidsisolerende eigenschappen.

Gusvarblok

Een beetje duurder zal een ander mooi materiaal kosten - gusvarblok. Dergelijke panelen worden vertegenwoordigd door een grote verscheidenheid aan verschillende profielen, waarmee u een prachtige en originele sfeer in de kamer kunt creëren.

Het monteren van een dergelijke afwerking is ook eenvoudig en betaalbaar. Gusvarbloki gedokt door een verborgen verbinding die het correcte patroon niet schendt. Een dergelijk afwerkmateriaal is duurzaam en onpraktisch in gebruik.

Het vereist geen speciale en complexe zorg.

Houten behang

Moderne fabrikanten bieden een keuze aan kopers en andere interessante afwerkingen - natuurlijk houtbehang en speciaal thermisch houtbehang:

 • Houten behang wordt vertegenwoordigd door een enorme variëteit. Ze moeten ook worden behandeld met beschermende middelen en vernis. Vergelijkbare materialen zijn gemaakt van verschillende rassen van een boom en kunnen de meest verschillende factuur hebben.
 • Meer praktisch zijn de wallpaper van thermotree. Ze onderscheiden zich door slijtvastheid, brandveiligheid en gevoeligheid voor schimmelformaties. Dergelijke doeken worden uitsluitend op vlakke oppervlakken gelijmd.

Paul

De meest gebruikelijke optie voor het afwerken van de vloer is laminaat. In de winkels zijn tegenwoordig veel opties voor dergelijke vloeren te vinden. Ze hebben verschillende texturen en natuurlijke patronen.

U kunt ook andere materialen gebruiken:

 • vloerplaat;
 • kurk coatings;
 • vinylvloeren die hout imiteren;
 • tapijt;
 • planken van verschillende rassen van een boom.

plafond

Voor het afwerken van het plafond zijn ideaal:

 • goedkope en duurzame voering;
 • decoratieve houten panelen van verschillende houtsoorten;
 • geconfronteerd met plafondplaten van waardevolle rassen;
 • multiplex van verschillende lagen hout;
 • plafondfilet (een soort plafondplint);
 • decoratieve valse balken.

Hoe meubels kiezen?

Voor een houten slaapkamer is ideaal houten meubilair. Maar denk niet dat het onbeleefd en massaal moet zijn. Modellen met elegante en nette lijnen zullen er ook harmonieus uitzien. Je kunt de opties met gesneden details raadplegen.

Om een ​​meer romantisch en licht interieur te creëren, zou u een mooi rieten meubilair moeten kiezen.wat een ontspannen en gezellige sfeer zal creëren in de slaapkamer. Rieten kan niet alleen een bed zijn, maar ook stoelen in de buurt.

In sommige interieurs ziet een smeedijzeren bed er harmonieus uit. Maar overbelast de situatie niet met zulke details, anders riskeer je een somber en onharmonisch ensemble te creëren.

Textiel en accessoires om comfort te creëren

Decoratieve items en accessoires moeten worden geselecteerd op basis van uw smaakvoorkeuren en stijlrichtingen, die u hebt gekozen voor uw slaapkamer.

In de omstandigheden van een houten slaapkamer zien textielelementen er idealiter uit. Het wordt aanbevolen om goedkope en eenvoudige stoffen te kiezen.Ze kunnen zelfs enigszins grof zijn.

Zulke materialen als vlas, doek of katoen zijn de beste opties.

Op het beddengoed, tapijt en kussens kunnen etnische patronen of geometrische patronen van verschillende kleuren worden toegepast. In een dergelijk interieur zal het interessant zijn om naar een deken te kijken die een lappendeken imiteert, bestaande uit veelkleurige vierkanten, nonchalant aan elkaar genaaid. U kunt de kamer decoreren met gehaakte details van rustige kleuren.

Voor decoratieve toevoegingen passen verschillende foto's en schilderijen. Je kunt de slaapkamer aanvullen met spiegels, maar dat mogen ze niet te veel zijn. Twee kleine of één grote spiegel is voldoende.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer