Planken voor de slaapkamer kiezen

 Planken voor de slaapkamer kiezen

Planken in het interieur van de kamer (in tegenstelling tot kasten) nemen een minimum aan ruimte in, ze zijn ruim, geven het interieur een persoonlijkheid. De ontwerpen van open schappen vormen een perfecte aanvulling op het interieur en nemen de functie aan van bewakers van "duizenden kleine dingen". Deze producten bevinden zich in het nachtkastje, boven de schrijftafel, boven de kaptafel, rond het raam. Planken zijn een esthetisch element van ontwerp, ze kunnen ook dienen als een manier om zones in de ruimte af te bakenen. Heel vaak is een slaapkamer niet alleen een plek om te ontspannen, maar ook een kantoor. Hangende planken voor de slaapkamer kunnen daar op een geschikt moment zijn, waar veel noodzakelijke dingen worden gedaan, maar de ruimte niet wordt overladen met nachtkastjes of kasten.

Scharnieren met scharnier

Een eenvoudige traditionele manier om de planken te ordenen is een muur.Deze opslagmethode werd door onze voorouders sinds onheuglijke tijden gebruikt. Wat is er nu eenvoudiger dan een plank aan een muur spijkeren, waardoor de functionele oppervlakken van de ruimte onmiddellijk worden bevrijd! De juiste dingen zijn altijd bij de hand.

Zelfs met de komst van diverse kamermeubels zijn planken niet langer populair. Ze worden tot op de dag van vandaag met succes gebruikt in moderne woningen en appartementen.

Planken kunnen zeer divers zijn - afhankelijk van het interieur. De keuze van materiaal, configuratie en kleuren hangt af van de smaak, en de financiële kant van deze acquisitie is ontworpen voor elke portemonnee.

Een paar eenvoudige regels laten u toe om de juiste keuze te maken:

  • De grootte van de plank en de locatie in de kamer. Hoe kleiner de ruimte, des te meer aandacht er aan moet worden besteed, zodat de planken de beweging niet hinderen, de ruimte niet overbelasten.
  • De sterkte van het materiaal is afhankelijk van de beoogde belasting op de plank. Het kunnen praktische houten planken zijn voor zware boeken en schoolboeken, een andere mogelijke optie is licht plastic voor beelden en foto's in frames.
  • De sterkte van de steun. Let bij aankoop op dit belangrijke detail.Bevestigingsmiddelen moeten van hoge kwaliteit zijn en stevig aan de muur zijn bevestigd - om te voorkomen dat verwondingen op de plank vallen en schade aan eigendommen veroorzaken. Het is het beste om de planken op te hangen aan een dragende muur of op een scheidingswand van duurzame materialen.
  • Als het schap zich boven het bed of de bank bevindt, dan je moet rekening houden met de hoogte van de locatie, zodat het de zittende persoon niet hindert.

schappen

Dit type meubelen is een eenvoudige en mobiele versie van een rek met meerdere planken die met een rek zijn verbonden. Deze optie verschilt van de beperkte afmetingen van het rek, de compactheid en de mogelijkheid om op elk moment de plaats te veranderen waar het meubilair zich bevindt. Planken - een veelzijdig type meubel dat in elk interieur past. Ze nemen niet veel ruimte in, zijn ruim, gemakkelijk te verplaatsen en schoon - dat is waarom ze zo veel gevraagd zijn.

In de kantoorruimte op hen is het handig om papieren en kleine voorwerpen in te vouwen die bij de hand zouden moeten zijn, maar niet in de laden verdwijnen en niet onoverzichtelijk op tafel liggen. In de thuisomgeving is een geweldige keuze voor het opbergen van verschillende kleine items die het oog in de open ruimte zullen aanspreken. Planken worden met succes gebruikt in de keuken, in de badkamer en in de slaapkamer.

Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. Hout of plastic, metaal of gevlochten - een mooie plank is geen erg duur product. Met haar prestaties benadrukt ze met succes de stijl van het interieur en zal ze blij zijn met de functionaliteit.

Volgens de configuratie van de planken hebben vaak een rechthoekige of hoekige vorm. Ze zijn perfect gelegen langs de muur of in de hoek van de kamer. Voor een ruime kamer fit en meer extravagante ronde producten, boekenkast cascade.

planken

Rekken zijn een grotere en meer massieve plank. Planken nemen meestal bijna tot het plafond ruimte in beslag, ze kunnen worden gebruikt om meer dimensionale items op te slaan - in tegenstelling tot wat dan ook. Een rek met boekenplanken in de hele muur zorgt voor het uiterlijk van een gezellige en grote thuisbibliotheek.

Het rek is groot genoeg, maar zeer compact. Het rek langs de muur is geschikt voor een verscheidenheid aan noodzakelijke items, zonder veel ruimte in beslag te nemen. Hangplanken in het bedgedeelte zijn perfect voor kleine slaapkamers. De onderste planken kunnen worden gebruikt voor tijdschriften, alarmklokken en de bovenste planken - voor interieurdecoratie.Daar kun je foto's en beelden plaatsen.

Het onbetwiste pluspunt van een hoge dubbelzijdige plank is de mogelijkheid ruimtes van ruimte af te bakenen. In de ruime slaapkamer scheidt het rek visueel de kamer, waardoor het slaapgedeelte van de kleedkamer wordt gescheiden (bijvoorbeeld). Legborden aan beide zijden kunnen twee keer zoveel items herbergen.

In niches

Niches worden steeds populairder, ze worden vaak gebruikt in modern interieurontwerp. De plaats voor een nis wordt vooraf bepaald bij het repareren van het pand. De plaats wordt bepaald onder de nissen, de constructies worden gemaakt, het afwerkingsmateriaal wordt verkregen (dat in toon wordt gecombineerd met de schaduw van de muren).

Deze methode is arbeidsintensief, maar er zijn veel opties, dus een nis kan een prachtige decoratie van een slaapkamer zijn - en tegelijkertijd een plek voor ruime planken "verzonken" in de muur. Het meest winstgevende gebied voor niches vanuit een esthetisch oogpunt wordt beschouwd als een bed- of raamgedeelte.

Raam gebied

De ruimte rond de ramen of ertussen is een helder en functioneel gebied voor rekken, dat vaak wordt vergeten. En tevergeefs. Als de slaapkamer niet alleen de functie vervult van een plek om te rusten, maar ook van een kantoor, dan zullen een bureau en planken rondom het raam alle benodigde items, boeken en tijdschriften bevatten.In dit geval zijn de noodzakelijke dingen bij de hand, in de buurt van de tafel, ze hoeven niet elke keer op te staan ​​en ergens heen te gaan.

Het plaatsen van de planken in de slaapkamer is afhankelijk van uw verbeeldingskracht, omdat de planken een universeel onderdeel vormen van het interieur dat in elke stijl past. Met hun hulp kunt u elke meter vloeroppervlak zo economisch mogelijk gebruiken.

Hoe en waar de planken correct moeten worden aangebracht, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer