Slaapkamer behang

De interne vulling van het appartement, zoals het appartement zelf, is een soort visitekaartje van de eigenaar. Alleen het juiste en harmonieus gecombineerde interieur maakt het iedereen duidelijk dat deze specifieke eigenaar en kenner van het mooie een verfijnde smaak heeft, gekoppeld aan het originele denken. De keuze van de stilistische richting waarin het interieurontwerp zal worden uitgevoerd, de selectie van geschikte meubels en behang in een enorm bereik is geen gemakkelijke taak. Maar het zijn juist die beslissingen die de aandacht stoppen die zullen wijzen op de aanwezigheid van sierlijke pijn in de wereld van schoonheid.

Breid ideeën uit zoals ze in het hoofd worden gepresenteerd, om het gewenste in werkelijkheid te belichamen met de hulp van correct geselecteerde elementen van het interieur. De belangrijkste schakel in de implementatie van de reparatie is het behang.Wat er precies in het interieur past, ziet er mooi, rijk en aristocratisch uit, is te vinden in dit artikel.

types

Momenteel zijn onder het enorme aantal muurbekledingen zeer populaire behangsoorten. Veel hangt af van de keuze van het behang, bijvoorbeeld hoe het meubilair eruit zal zien op hun achtergrond, bovendien kunnen ze de stemming bepalen en tonen van lichtheid in de kamer. Op de moderne markt is er een breed palet van dit soort dekking dat zorgvuldig en verstandig moet worden gekozen. Om het interieur van de kamer bij te werken, moet je het gewoon vervangen, de gewenste look kiezen en dan zal de ruimte sprankelen met nieuwe kleuren.

Vliesbehang

Dit soort werd niet zo lang geleden bekend, maar wint aan populariteit met grote snelheid. Dit gebeurt omdat het materiaal waaruit het is gemaakt kenmerken heeft zoals slijtvastheid en weerstand tegen beschadiging. Vanwege hun elasticiteit zijn ze heel gemakkelijk te plakken. Bovendien zijn ze twee keer zo breed als normale achtergronden, hoeven er geen lijm op te worden aangebracht, hebben ze een dik canvas, waardoor alle onregelmatigheden uitvloeien en verdwijnen.

Een ander voordeel is dat ze gemakkelijk en snel worden gereinigd van vuile vlekken, sporen van potloden of markeringen. Dat is de reden waarom dit type coating perfect is voor de kinderkamer. Wanneer alle schadelijke stoffen worden verwerkt, zijn ze daarom verdampt, en daarom zijn ze veilig voor de gezondheid en bieden ze bovendien geen kans om schimmel of schimmels te vertonen.

Vliesbehang is onderverdeeld in verschillende soorten:

 • Voor schilderen. Het is vooral belangrijk om er gelijkmatig op te schilderen om het effect van één canvas te creëren. Ze kunnen niet meer dan 10 lagen kleurstof verdragen;
 • Baby vliesbehang. Ze zijn niet alleen schadelijk voor de gezondheid van het kind, dankzij de verdampingstechniek tijdens de creatie, maar ze zullen ook in staat zijn om de baby op te vrolijken met prachtige tekeningen met hun favoriete stripfiguren;
 • glad. Bij het kleuren van dergelijke achtergronden hebben ze een vloeiende textuur zonder vegen en ruwheid;
 • Non-woven geschuimd. Ze zijn in staat om alle onregelmatigheden aan de muren te verbergen vanwege de bulktextuur, meestal is hun coating vol met glitter of andere elementen;
 • wasbaar. Ze zijn perfect voor de keuken, maar alleen als er een laag verf op wordt aangebracht;

Papierbehang

Zo'n uitzicht is natuurlijk inferieur aan duur behang, maar desondanks heeft het een lage prijs en redelijk goede kwaliteit. Ze worden zowel in Rusland als in het buitenland geproduceerd. Opvallend is dat ze allebei evenveel kopers aantrekken. Ze zijn onderverdeeld in:

 • Russisch. Het ontwerp van Russisch behang is vrij origineel, dus het is onmogelijk om vergelijkbare opties te vinden in buitenlandse collecties. Bovendien, zonder te veel betalen voor het merk, kunt u voordelig behang kopen tegen een lage prijs;
 • Wit-Russisch. Dergelijke fabrikanten laten zich leiden door Europese normen en creëren een behang van vrij hoge kwaliteit;
 • DuitsHet is de Duitse fabrikant die wordt geassocieerd met het woord "kwaliteit". En met een goede reden. Dergelijke wallpapers zijn duurzaam, slijtvast en hebben een acceptabele prijs;
 • AmerikaansZulke achtergronden zorgen voor een speciaal microklimaat in de kamer, omdat ze zijn voorzien van poriën waardoor lucht wordt doorgelaten. Ze zijn zeer milieuvriendelijk, schaden de gezondheid niet en passen perfect in elke kamer.

textiel

Ze hebben een hogere prijs dan gemiddeld, maar ze rechtvaardigen het volledig. Dit zijn gewone achtergronden, maar ze hebben een onderscheidende eigenschap: de hoes van textiel.. De prijs van dergelijk behang hangt af van de bovenste laag, die kan variëren in textuur en kleur.

Ze zien er heel netjes uit, omdat ze een enkele naad hebben, waarvan men zegt dat ze met één doek in de ruimte worden gelijmd. Ze kunnen worden onderverdeeld in:

 • Synthetisch behang;
 • Jute textiel;
 • zijde;
 • linnen;
 • Vilt.

vinyl

Het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, is voldoende bestendig tegen beschadiging, heeft schimmelwerende toepassingen en de topcoating ziet er zeer indrukwekkend en interessant uit, omdat het vaak verschillende textuurpatronen van het gehele kleurenpalet laat zien.

De toplaag van dergelijk behang bestaat uit kleurloos plastic dat vet en andere stoffen in de vorm van zouten afkeurt. Ze hebben ook een aantal voordelen:

 • Ze plakken letterlijk over elke coating: van beton tot pleister;
 • Masseer defecten aan de muur perfect;
 • Past perfect in elke kamer;
 • Ze hebben een enorm scala aan kleuren en composities;
 • De prijs varieert van budget en hoger.

Voor schilderen

Je kunt alleen het behang schilderen, verwerkt met een speciale technologie, ze zijn voorzien van waterbestendige eigenschappen en houden de aangebrachte verf perfect vast.Voor hen is een speciale verf ontworpen, die zeer snel droogt en plat op het oppervlak ligt.

Dankzij een dichte basis bieden ze de kamer geluidsisolatie en helpen ze de onregelmatigheden van de muren te verbergen. Het grote voordeel is dat wanneer een vlek verschijnt, deze gemakkelijk overschilderbaar is met verf.

Effen kleuren

Deze wallpapers worden voornamelijk gebruikt om enkele details in het interieur te benadrukken. Maar externe kwaliteiten zijn niet genoeg om de juiste keuze te maken. We mogen de kwaliteit en textuur van de coating niet vergeten.

Allereerst moet je bedenken waar je het behang kunt lijmen. Voor een slaapkamer zijn bijvoorbeeld gewone papieren exemplaren geschikt, en voor de keuken - niet-geweven. Vanwege het feit dat er momenteel een breed scala aan coatings is, kunt u kiezen tussen een glanzende of matte textuur. We moeten niet vergeten dat relevantie in het interieur het belangrijkste criterium is bij het kiezen van monochrome achtergronden.

wasbaar

Ze zijn heel gemakkelijk te reinigen, omdat ze zelfs in ruimtes met veel vocht geen speciale aandacht behoeven, omdat ze eigenschappen als opzwellen en afbladderen missen. Onder hen zijn:

 • acryl;
 • vinyl;
 • Glasvezel;
 • Structurele.

3-D

Deze wallpapers zijn erg volumineus, ze creëren het effect van aanwezigheid in de kamer. De coating is duurzaam, daarom is het mogelijk om gedurende vele, vele jaren van het kleefproces af te komen, bovendien is het brandwerend, milieuvriendelijk en kunnen de vlekken die zijn verschenen eenvoudig worden gereinigd met een gewone doek. 3D-achtergronden worden meestal op één of twee muren geplakt, met behulp van zo'n ontwerpbeslissing kunt u de ruimte onherkenbaar veranderen en origineel maken.

Zeefdruk

Deze wallpapers zien er zeer elegant en aristocratisch uit, ze zijn perfect voor een hal of slaapkamer. Het belangrijkste ding dat zij het binnenland hebben benaderd, slechts dan zullen zij gepast kijken. Ze spelen alleen met hun unieke kleuren in een bepaalde situatie, dit mag niet worden vergeten.

Dit soort behang is volledig geurloos en daarom absoluut niet-toxisch.. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en verliezen geen kleur wanneer de zonnestralen hen raken.

velours

Deze coating is duurzaam omdat deze uit twee lagen bestaat, waardoor deze niet verslijt. Ook zijn ze niet onderhevig aan vervaging, zelfs niet in direct zonlicht. Maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat ze snel stof ophopen, geuren absorberen en zorgvuldig onderhoud vereisen, en de vlekken verwijderen die alleen kunnen optreden met behulp van een droge reiniging.

stijlen

Eigenaren van elk, zelfs het kleinste appartement, dromen ervan om het gezellig, comfortabel en stijlvol te maken. Het belangrijkste is om het niet te evalueren als een aparte ruimte, opgedeeld in segmenten, maar als een geheel, dat naar smaak kan worden geregeld. Een ander, niet minder belangrijk aspect is de stijlkeuze, van dichtbij. Dit is een zeer arbeidsintensief proces dat meer dan één dag in beslag neemt. Om de keuze op één te stoppen, is het voor de hele variëteit noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij uw smaakvoorkeuren te kiezen.

klassiek

Vanwege het traditionele karakter zijn er praktisch geen gestileerde objecten in de klassieke stijl, alles komt dicht bij conservatieve standpunten. Als je verzamelobjecten hebt, die van generatie op generatie overgaan, zal het je als geen ander passen. Ook zal hij verliefd worden op diegenen die de kardinale innerlijke veranderingen, abstractie en een groot aantal uitrustingen niet kunnen weerstaan.

Deze stijl tolereert geen rommelige ruimte.. Het moet leeg zijn en niet meer dan vier items bevatten. Als de ruimte helder genoeg is, geven fluwelen gordijnen het luxe, in andere gevallen passen de gebruikelijke gordijnen perfect.versierd met kwastjes of franje. Het is vermeldenswaard dat de houten meubels in dit interieur de gouden inzetstukken perfect aanvullen.

De belangrijkste kenmerken van deze stijl zijn: kastanjebruine en melkachtige kleuren, meubels met smeedijzeren elementen, de aanwezigheid van verguldsel, schilderijen, houten of kristallen figuren en tapijten met een speciaal patroon.

Meestal spendeert een persoon in de slaapkamer, maar om het de focus van comfort en gezelligheid te laten zijn, moet het goed geregeld zijn. Als u een beroep doet op de klassieke stijl, kan deze helder of rustig worden gemaakt. U hoeft alleen maar het gewenste kleurenpalet te selecteren. Onder hen zijn:

 • contrast. Daarin worden heldere en contrasterende meubelstukken benadrukt en met licht behang afgewerkt;
 • verzadigd. In een dergelijk interieur zijn bordeauxrode kleuren en roodtinten met vergulding overheersend;
 • Pastel. Dit bereik is geschikt voor diegenen die letterlijk in de wanden van de kamer willen oplossen. Dit kleurenschema drukt helemaal niet, het brengt alleen comfort en harmonie in de kamer;
 • monochroomHet combineert zwart, wit en grijstinten. Vanwege de factuur en de originaliteit van zo'n kamer ziet er er niet saai uit.Afwerking in deze stijl moet licht zijn en niet opvallend. De best passende behang lichte kleuren met een ontspannen patroon dat gratie en rijkdom aan de kamer zal toevoegen.

minimalisme

Deze stijl is gebaseerd op de afwijzing van alle onnodige. Bij het creëren van een dergelijk interieur, is het noodzakelijk om zich aan precies zulke tactieken te houden - om de meest noodzakelijke voorwerpen en dingen achter te laten. Deze stijl heeft subtiliteit, bondigheid en een geweldige balans. Als je wordt aangetrokken door eenvoud, geavanceerde technologie, ruimtelijke vrijheid en het afstoten van dingen op één locatie afweert, wordt minimalisme eenvoudig voor je gecreëerd.

Opgemerkt moet worden dat het interieur, gemaakt in deze stijl, een aantal kenmerken heeft, die niet kunnen worden genoemd:

 • Alle dingen in de kamer mogen niet in de schappen staan. Een speciale plaats is bedoeld voor hen in laden, dozen of in de hele kleedkamer;
 • Items moeten maximale functionaliteit hebben om ruimte vrij te maken;
 • Uitgesloten aankoop van verschillende accessoires in de vorm van onderzetters, schilderijen of vazen.

Een van de belangrijkste tekenen van minimalisme zijn eenvoud van vormen, beknoptheid, textuur, abstractie en de frequentie van lijnen die een bepaalde geometrie in de ruimte creëren.Een slaapkamer die in deze stijl is gemaakt, zal bijvoorbeeld dienen als een zone waarin u kunt ontspannen en tot rust kunt komen. In zo'n kamer kun je alle kleuren van de achtergrond toestaan, zolang ze maar stevig zijn en bij voorkeur zonder een afbeelding. Ze moeten gewoon goed worden gecombineerd met het meubilair. Om dit te doen, moet u het kleurenpalet demonteren en bepalen:

 • contrast. Achtergronden in combinatie met meubels moeten één tint hebben, die gradiënt wordt gereflecteerd op objecten;
 • pastel. Lichte objecten in zo'n palet zijn meestal onderstreept met gestreept behang.

Imitatie loft

Deze stijl wordt gebruikt om enkele kenmerken van de industriële gebouwen in zijn appartement over te brengen. Deze oplossing ziet er zeer stijlvol en origineel uit. Als het appartement in een staat van reconstructie is - deze optie past het best bij de beschikbare ruimte.

Het is perfect voor mensen die niet houden van aristocratische en rijkelijk ingerichte huizen. Alles is hier zo eenvoudig en bondig mogelijk. Maximale vrije ruimte, de factuur van formulieren en enige nalatigheid - de belangrijkste eigenschappen van lofts. Moet herinnerendat de sleutel tot echt succesvolle reparaties in deze stijl het minimumaantal objecten is, het mogelijke gebrek aan behang (ze worden vervangen door een pleister of een gebleekt oppervlak). Volgens sommige mensen ziet het er nogal onbeleefd uit, in dit geval kun je vals spelen. Dat wil zeggen behang kopen dat een baksteen- of sintelblokoppervlak nabootst.

Als er een wens is om een ​​slaapkamer in deze stijl te maken, zou een dergelijk risico volledig gerechtvaardigd zijn. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat de muurbedekking een ruwe textuur of solide eentonigheid moet hebben. Het kleurenpalet kan anders zijn: van contrast tot pastel.

Eerst moet u beslissen welke kamer u wilt krijgen en, vanaf dit besluit, om geschikte achtergronden te kopen. Ook kan het behang desgewenst worden vervangen door gips of verven.

Art Deco Retrospective

Deze stijl is een van de meest bohemien en aristocraten, omdat het op zichzelf de helderheid, verzadiging, gecombineerd met een vrij rijke inrichting draagt. Ondanks zijn aristocratie is het geschikt voor een gewoon appartement. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met decoratieve elementen en meubels.

Art Deco gemaakt voor degenen die niet kunnen kiezen tussen klassiek en minimalisme. Dit is iets gemiddelds. Het is niet gespeend van moed en agressiviteit, op het eerste gezicht lijkt het heel slim, maar dit is zijn eigenaardigheid. Fluweel, glas-in-lood, gordijnen, geverfd behang - trefwoorden die deze stijl kunnen beschrijven.

Behang erin speelt een grote rol. Ze moeten meubels verbergen, toewijzen of er zelfs mee samenvoegen. U kunt uw keuze op de volumetrische achtergrond stoppen, wat bijdraagt ​​aan het interieur van luxe en rijkdom. Kleuropties zijn gevarieerd. U kunt een muurbekleding kiezen in kersen-, bruin- en beige tinten.

Een art deco-slaapkamer ziet er heel pompeus en vet uit. Dankzij de correct gekozen achtergrond, zal het fonkelen met nieuwe kleuren. Deze zone gemaakt in een palet met pastelkleuren ziet er geweldig uit. Met behulp van heldere achtergronden met felle kleurenpanelen verandert de kamer onmiddellijk. Het contrast- en monochrome palet zien er niet minder indrukwekkend uit. In dergelijke gevallen moet de afwerking van de muren neutraal of geschikt zijn voor het bestaande meubilair.

Pop art

Deze stijl wordt geassocieerd met elke persoon met de meest ingenieuze kunstenaar, ontwerper en schrijver - Andy Warhol.Het was zijn beroemde schilderij "Marilyn Monroe", gemaakt in de stijl van pop art, gaf aanleiding tot deze beweging. Door het ontwerp te verbinden met de kunstwereld, bereikt u expressiviteit in elk interieur. Deze stijl is geweldig voor degenen die niet kunnen leven zonder helderheid, agressiviteit, die oude dingen waarderen die vele jaren zijn doorgegaan.

In het hart van het interieur, gemaakt in de stijl van de pop-art, natuurlijk, posters, foto's of stickers uit de jaren 1930 en later. Ook moet men niet vergeten dat het helder en multifunctioneel moet zijn, meubels van verschillende stijlen combineren met decoratie, met de nadruk op openbare figuren.

Als u besluit om een ​​slaapkamer in deze stijl te maken, moet u weten dat dit in een minimalistische stijl kan worden gedaan met een bed en een foto en in een vrij ruime kamer, met veel posters en meubels. Behang in een kamer past in een pastel palet, ze moeten worden gecombineerd met de rest van het meubilair. Ook het contrastgamma past er perfect in, in het behang kunnen bijvoorbeeld rode en bruine tinten worden gecombineerd met bruin meubilair. Het is onmogelijk om de aandacht niet af te leiden naar het monochrome palet, behang, met eenvoudige en lichte kleuren, maakt de kamer comfortabeler en rustiger.

Geconcludeerd kan worden dat monofone achtergronden, achtergronden die zo dicht mogelijk bij de kleur van het meubilair liggen of verschillen van een of twee tinten, geschikt zijn voor de popart-stijl.

High-tech

Appartementen die in deze stijl zijn gemaakt, zijn letterlijk uitgerust en gevuld met nieuwe technologische apparaten en apparaten, zonder welke het onmogelijk is om het leven voor te stellen. Hij leidt in het laatste decennium. Een dergelijk interieur valt op door zijn terughoudendheid, maar tegelijkertijd door zijn maximale functionaliteit, omdat het objecten betreft die ruimte besparen.

Het is geschikt voor diegenen die constant bezig zijn met het bijwerken van apparaten, op zoek zijn naar iets nieuws en bijgewerkt, die niet bang zijn voor een zekere lichtschakeling in het interieur door metaal en glasmaterialen die de ruimte aanvullen.

Omdat de stijl is gericht op het ontwikkelen van een maximaal gevoel van comfort van de eigenaar, elimineert het de enorme massieve structuren die de ruimte laten wegen. Alle dingen moeten in afzonderlijke laden worden verpakt, niet opvallend. Met behulp van behang en interieurartikelen kunt u een of twee kamers meer contrasteren, benadrukken en accentueren.Teksten van stijl in dergelijke kamers zullen grijze of zwarte kleuren, chroom- of glasoppervlakken zijn, gecombineerd met behang en laconieke motieven.

De slaapkamer, gemaakt in de stijl van hi-tech, lijkt op minimalisme. Maar als de tweede eerder de ontkenning van alles is, dan is de eerste gericht op de nodige moderatie. Behang voor een dergelijke kamer kan in verschillende kleurenpaletten worden geselecteerd: rijk, contrast of monochroom. Het beste van alles is dat het een monochrome coating zal zijn, die het meubilair benadrukt en erop focust.

modern

Deze stijl is vrij origineel en interessant. Een groot deel van het moderne interieur heeft de wortels van de moderniteit. De gekrulde lijnen die erin worden gebruikt, lijken op de plantenwereld. Kortom, de natuurlijke eco-wereld wordt overgebracht naar de kunstmatige omgeving, in veel opzichten wordt het herhaald. Het zal degenen behagen die van de helderheid in het interieur houden, maar niet "schreeuwen", die verschillende vintage items verzamelen die passen in een kamer van een dergelijk ontwerp, die geen gewoon meubilair accepteren, zonder enige pit.

De eigenaardigheid van deze stijl is de symmetrie en wirwar van objecten. De belangrijkste regel van de moderniteit is een soepele overgang van kamers van de ene naar de andere..

Het is noodzakelijk om er rekening mee te houden dat geen enkele ruimte opvalt en meer contrast vertoont, in dit geval zal er geen overdosis worden geaccentueerd.

Volumineuze bloemen, vermenging van verschillende soorten texturen, de overheersing van blauwe, rode en smaragdgroene tinten, luxueuze decoratie - het zijn allemaal tekens van zo'n eigenaardige moderne stijl. Het zal in de slaapkamer passender zijn dan op andere plaatsen in het appartement. Waar, zoals het, de rijkdom past, gekoppeld aan originaliteit en maximaal comfort.

De kleur van het behang, geschikt voor een dergelijk ontwerp, is beperkt tot stijve frames. Ze moeten tinten van uitsluitend beige, olijf en goud zijn. U kunt ook tekenen op een pastel, monochroom en contrasterend kleurenpalet. Als je een interessantere oplossing wilt, kun je naar het gestreepte behang kijken, maar de strip moet nauwelijks zichtbaar zijn en niet opvallen in het totaalbeeld.

Russische stijl

Het is perfect voor degenen die nostalgisch zijn naar vervlogen tijden of vervlogen tijden. Deze stijl is exclusief ontworpen voor mensen met een traditioneel wereldbeeld.Zo'n interieur verwarmt zijn warmte en opbeurend. Als er nestelende poppen in je huisarsenaal zijn, geschilderde geborduurde tafelkleden, antieke samovars of andere items die Russische kleuren en Russische originaliteit overbrengen - zo'n stijl als geen ander zal in je hart resoneren. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van warme kleuren, natuurlijke houten meubels, veters, nestelpoppen en linnen spreien.

De slaapkamer in Russische stijl ziet er vrij eenvoudig uit, maar is tegelijkertijd zeer comfortabel. Het past op het bed van een oude grootmoeder of op een nachtkastje, en zelfs op een deken gemaakt van verschillende plekken. Echte warmte en harmonie - gevoelens die het Russische volk in dit interieur overstelpen. Helder behang of behang gemaakt onder een boom past hier perfect.

Oosterse stijl

Elk jaar wint de Oosterse cultuur aan populariteit en interesse een groeiend publiek van mensen. Deze stijl spaart de beschikbare vierkante meters zoveel mogelijk, wat erg belangrijk is voor appartementen in moderne stijl. Het elimineert de opeenhoping van een groot aantal dingen, combineert natuurlijkheid en handig kleurgebruik.

Een kamer in oosterse stijl is multifunctioneel, maar niet zonder enig minimalisme. De stijl combineert ons traditionele meubilair met typisch Japans, dat er heel interessant uitziet. De mogelijkheid om meubelen in een geheel andere stijl te kopen is ook niet uitgesloten. De aanwezigheid van monochrome tinten, donkere meubels van natuurlijke materialen, getextureerde decoratie - dit alles kenmerkt deze stijl volledig.

Deze slaapkamer is de focus van ontspanning en maximale ontspanning. Lichte tinten, de afwezigheid van onnodige objecten stelt een persoon volledig in overeenstemming met een harmonieuze kennis van zichzelf en de omringende realiteit. Oosterse stijl is als geen ander geschikt voor een kleine slaapkamer, omdat het vakkundig ruimte bespaart.

Wallpapers voor hem moeten pasteltinten kiezen die de eigenaar niet zullen irriteren en in het oog springen. Het kleurenpalet bevindt zich in een star kader: u moet monochroom of pastel kiezen. Anderen worden gewoon uitgesloten.

Wat past het best in de kinderkamer?

Het kiezen van een interieur in een kinderkamer is een nogal ingewikkeld en tijdrovend proces.Het is noodzakelijk om een ​​ontwerp te kiezen dat niet alleen het kind bevalt, maar ook een positief effect heeft op zijn mentale ontwikkeling. Het is de moeite waard te verwachten dat het interieur en de decoratie van de ruimte worden aangevuld met favoriete speelgoed van het kind of andere items.

Wanneer u een interieur maakt, moet u onthouden dat kinderen een grote ruimte nodig hebben voor games en entertainment, daarom moeten objecten zo functioneel mogelijk worden gemaakt.

Maar één ruimte is niet genoeg, het is de moeite waard om te overwegen dat elke kamer die voor kinderen is gereserveerd, heel helder moet zijn. Als er niet genoeg vensters zijn, moet u een felle verlichting krijgen, waardoor uw kind geen problemen zal hebben met zijn gezichtsvermogen.

Om de situatie echt comfortabel te maken, moet je de kamer in bepaalde zones verdelen:

 • Creatieve hoek. Creatief denken, natuurlijk, een positief effect op het toekomstige leven van het kind. Het is een speciale plaats voor hobby's en andere interessante activiteiten die creatieve vaardigheden zullen ontwikkelen;
 • Leergebied. De hoofdtaak van elke ouder is om een ​​dergelijke werkruimte voor het kind te creëren, zodat hij zich zo comfortabel mogelijk voelt.Dit zal bijdragen aan de heldere lampen, een grote, ruime tafel en enkele accessoires die extra comfort bieden;
 • Communicatiegebied. De kamer van de baby is zijn trots. Een dergelijke speciale plek zal hem niet in verlegenheid brengen wanneer hij zijn vrienden of collega's uitnodigt. Je kunt het uitrusten met een kleine tafel en comfortabele zachte poefs.

Bij het ontwerpen van een kinderkamer, moet u beslissen over de stijl en kleur. Kleuren moeten worden gecombineerd, pasteltinten worden gecombineerd met heldere en contrastrijke kleuren. In dat geval lijkt de kamer niet saai of juist heel irritant. Het is wenselijk om het slaapgedeelte te verfraaien met saaie kleuren, en in het speelgebied is het noodzakelijk om bijvoorbeeld rode, oranje en groene kleuren te introduceren. En voor het ontwikkelen van aandacht moet u passen in het ontwerp van kleine onderdelen.

Als u een ontwerpruimte voor meisjes maakt, moet u zachte pasteltinten gebruiken. Een uitstekende keuze is de keuze uit twee kleuren, waarvan er één de belangrijkste is en de andere - de dominante schaduw. Natuurlijke stoffen van delicate kleuren, elegant meubilair, een kleine kaptafel voor kleine voorwerpen, verschillende accessoires in de vorm van kussens, lampen,prachtige lijsten - dit alles maakt de kinderkamer fantastisch en origineel.

Het plannen van een interieur voor een jongen moet net zo serieus zijn. De ruimte moet strenger worden gemaakt zodat deze niet werkt.. Kleuren zijn respectievelijk blauw, grijs, groen en de bijbehorende tinten geselecteerd. De ruimte moet helder en ruim zijn, het kind moet er ontspannen en comfortabel in zijn.

In de volgende video presenteren we aandachtspunten voor het kiezen van de juiste achtergrond in de kinderkamer.

Kleuren en texturen

Correct en met succes de kleur van de achtergrond voor de kamer kiezen - een van de belangrijkste en basistaken. De mate van comfort wordt meestal bepaald door het gekozen palet van muurbedekking, omdat het de stemming en het gewenste ritme bepaalt waarin u wilt leven en zijn. Om de kamer er zo comfortabel mogelijk en vooral comfortabel te laten uitzien, is het noodzakelijk om te begrijpen welke kleur er gunstiger uit zal zien in de slaapkamer of in een andere kamer.

Alleen een goed geselecteerde achtergrondtint en hun textuurcomponent geven de ruimte integriteit en harmonie:

 • Donkere tinten van behang, vooral zwart, bruin en paars, zijn perfect in een kamer die is ontworpen voor rust en slaap. Er is een mening dat dergelijke kleuren het alleen maar vertroebelen, het meer depressief maken. Het is veilig om te zeggen dat dit allemaal speculatie en vooroordeel is, waarop niet mag worden vertrouwd. Dergelijke wallpapers zijn een teken van luxe en aristocratie die inherent zijn aan de Engelse stijl.
 • Lichte achtergrond - het is niet alleen wit of beige, maar ook lichte tinten van het hele kleurenpalet. Lichtblauwe tinten zijn perfect voor de slaapkamer, omdat ze bijdragen aan maximale ontspanning na een dag hard werken. Er moet ook aan worden herinnerd dat ze de ruimte visueel groter en breder maken, wat een ander pluspunt is.
 • Bij het versieren van een slaapkamer kunnen lila of bordeauxrode tinten het romantischer maken. Gereserveerde tinten van deze kleuren dragen bij aan de rust en ontspanning, die zo noodzakelijk is. Als het behang donker lila is, zien ze er erg solide en gestructureerd uit en kunnen ze ook heldere kleuren brengen in het interieur van de ruimte die is bedoeld voor recreatie.
 • Roze of perzikbehang in de slaapkamer worden uiterst zelden gebruikt, omdat het moeilijk is voor mannen om deze kleuren in het slaapgedeelte waar te nemen. Ze zijn meer geschikt voor een tienermeisje dat niet zonder een romantische bui is. Bovendien zullen deze tinten positieve, dromerige en contemplatieve tonen brengen in het interieur.
 • Turkoois wordt als een kameleon beschouwd, omdat het verschillende tinten kan krijgen, het hangt allemaal af van de verlichting. Men moet niet vergeten dat met deze kleur een of twee wanden zijn geplakt, anders kan een zeer helder en verzadigd interieur blijken, wat duidelijk en vervelend zal zijn. De perfecte oplossing zou een combinatie van turkoois met wit of grijs zijn.
 • Rood behang met de verkeerde combinatie is vervelend, dus deze kleur en alle kleuren moeten op een verstandige manier worden gekozen. Elke tint kan er anders uitzien, nogmaals, het hangt allemaal af van de verlichting, meubels en interieurartikelen. De vraag is in tinten als: wijn, glans, klaproos, saai rood.
 • Gele tinten in het interieur kunnen het decoreren, licht toevoegen en maximaal comfort bieden. In de slaapkamer vindt het behang van deze kleur in grotere mate geen positieve feedback van de eigenaars.Maar in moderne tijden kunnen ontwerpers enkele opties aanbieden waar iedereen van houdt. Achtergronden van deze schaduw zijn geschikt voor mensen die een mobiele en dynamische levensstijl leiden.
 • Kalk en pistache behang zal voor elke bron van positieve zijn. Ze zullen de eigenaar naar actieve acties duwen. In de slaapkamer zien ze er vrij winderig en zorgeloos uit, dus deze tinten zijn perfect voor melancholische. In combinatie met licht textiel geeft een dergelijke wandbekleding de ruimte verfijning en originaliteit.
 • Gouden achtergronden in combinatie met vakkundig uitgekozen meubels brengen wat pomposity, gratie in de ruimte en, wat belangrijk is, geven het warmte. Opgemerkt moet worden dat goud in bijna elke stijl past en universele eigenschappen heeft. Niet minder rijk in de slaapkamer zal er behang met gouden bloemen uitzien, ze zullen chique en kracht aan uw kamer toevoegen.

Mooie afdrukken

Om het interieur interessant, origineel en gedenkwaardig te maken, is het nodig om er prints in te maken in de vorm van verschillende patronen en composities die de ruimte diversifiëren en een vleugje originaliteit brengen:

 • Momenteel kun je in de meeste appartementen behang in bloei vinden. Het kan in grootte verschillen: klein of groot. De originele muurbedekking met pioenrozen zal helpen om de muren helder en gedenkwaardig te maken, en rode of perzikrozen erop zullen een symbool zijn van innerlijke zuiverheid en oneindigheid.
 • Een goede optie voor een slaapkamer is horizontaal of verticaal gestreept behang. De eerste kan de ruimte uitbreiden en een paar vierkante meter toevoegen. Dit laatste zal de kamer helpen verlengen en het plafond hoger maken door rechte lijnen. Maar we mogen niet vergeten dat het gestreepte behang in de slaapkamer een rustig kleurenschema moet hebben, om geen irritatie te veroorzaken.
 • Een andere niet minder populaire print zijn monogrammen. Maar in elk interieur zien ze er anders uit en, onder andere, nogal tegenstrijdig. Het hangt allemaal af van het ontwerp van de kamer, de verlichting en de grootte van de kamer. Ze passen perfect in de klassieke stijl en moderne stijl. Dit is waar de monogrammen er passend, luxueus en rijk uitzien. De voordelen van deze print zijn heldere accenten, combinatie met andere materialen en het creëren van een harmonieuze ruimte.
 • Getextureerd behang dat als een baksteen wordt nagebootst, is nu erg populair bij degenen die loft-, country- of neogotische interieurs creëren. Plak dergelijk behang dat alle muren niet mogen zijn, je kunt een of twee muren uitkiezen en ze op zo'n manier verbergen dat je de aandacht trekt. Het is wenselijk om over andere wanden te plakken met gewoon behang of gewoon om te schilderen.

Zonering en combinatieopties

Voor een juiste zonering is het noodzakelijk te onthouden dat het mogelijk is om een ​​kamer op te delen in verschillende segmenten met behulp van kleur. Afhankelijk van het licht en de gekozen tint, hangt het functionele doel van de te vormen zone af. Er zijn enkele functies die ervoor zorgen dat de ruimte helderder en origineler wordt. Bijvoorbeeld:

 • Met behulp van verschillende kleuren kunt u accenten aanbrengen op de achtergrond of eenvoudig helderheid toevoegen aan de ruimte;
 • De combinatie van een patroon van beschilderd behangpapier met één kleur zal zeker de aandacht trekken en een speciale sfeer in de kamer brengen;
 • Ook kan de kamer worden geplakt met ander behang, met een kenmerkende textuur voor elk type. Het ziet er heel origineel en modern uit;
 • Een uitstekende oplossing zou de plaatsing van behang zijn, versierd met monogrammen aan één muur. Deze optie geeft de kamer een vleugje chic en luxe;
 • Een kamer decoreren met behulp van behangpanelen is een moderne en originele oplossing, die vaak wordt gebruikt in moderne interieurs. Dankzij geïmproviseerde middelen kun je zelfstandig een kunstwerk maken met minimale kosten.

Het in zones onderbrengen van de slaapkamer kan op verschillende manieren zijn. De meest voorkomende objecten zijn het bed en het nachtgedeelte, die zijn gemaakt met behang of andere decoratieve voorwerpen in de vorm van houten lijsten, schilderijen of thema-fotobehang.

Het is vermeldenswaard dat de slaapkamer een rustige, niet irritante atmosfeer moet hebben, dus de kleuren moeten op een zeer verantwoordelijke manier worden benaderd. De hoofdfunctie ervan helpt in de regel om te ontspannen en te genieten, daarom zijn heldere kleuren in deze zone uitgesloten.

Voor een perfecte zonering moet je de tinten gebruiken die al in de kamer zijn gebruikt, terwijl andere kleuren simpelweg niet passen en disharmonie introduceren.

Hoe te kiezen?

Als u iets nieuws aan het interieur wilt toevoegen, moet u het bijwerken en het origineeler maken, dan zal de gebruikelijke verandering van het behang helpen. In de huidige markt is er een enorme hoeveelheid wandbekleding, die varieert in textuur, structuur, kleur, prijs en kwaliteit. Maar het grootste probleem van klanten is de vraag: "Welke zijn geschikt voor een volwassen slaapkamer en passen in een kamer of een andere kamer? ". Als de slaapkamer snelle veranderingen ondergaat, moet u onthouden dat dit in de eerste plaats een kamer is voor rust en slaap, waar een persoon de maximale mate van ontspanning en comfort zou moeten ontvangen.

Als de ruimte donker genoeg is, moet deze zijn uitgerust met goede lampen en licht behang: crème, perzik, mat goud of blauw. Als de wanden onregelmatigheden en ruwheid hebben, moet uw keuze worden gestopt op een dichte laag, waardoor alle gebreken gemakkelijk kunnen worden verborgen. Om de ruimte harmonieus te laten lijken, kunt u de achtergrond onder het meubilair en de kleur kiezen. Bijvoorbeeld:

 • Als het meubilair wit is, zijn zowel de lichte wandbedekking als het donker perfect daarvoor, omdat wit een universele kleur is;
 • Voor edelbruin meubilair kunt u kiezen voor beige of bordeauxrood behang, dat alleen elegantie en strikte beperkingen benadrukt;
 • Donker meubilair heeft alleen licht behang nodig. Met hen zal het opvallen en er voordelig uitzien.

De lichte tinten van de muurbekleding zijn geschikt voor een smalle slaapkamer, omdat ze de ruimte vergroten en de ruimte visueeler maken. Ook perfect spreiden de vierkante meters behang in een horizontale strook, zij zullen het breder en ruimer maken. Bij het kiezen van behang voor 9 plein. m selectiecriteria blijven hetzelfde. Alleen dankzij de correct geselecteerde achtergrond en geselecteerde accessoires, kunt u de ruimte niet alleen mooi, maar ook ruim maken.

In de herentoilet, zoals geen ander, past gewoon behang met donkere tinten perfect. Ze zullen terughoudendheid, nobelheid, comfort en harmonie in de ruimte brengen. Bij het samenstellen van het ontwerp van de kamer, moet u niet vergeten dat de minimalistische stijl voor mannen het meest geschikt en acceptabel is. Ook zal een man zich op zijn minst op zijn gemak voelen in een ruimte die is gemaakt in zachte kleuren.

Om te begrijpen welke achtergronden geschikt zijn voor een meisje is niet moeilijk. Meestal slaapkamers zijn ingericht in lichte kleuren, meestal roze en groen.. De eerste draagt ​​bij aan het emotionele evenwicht en de tweede verbetert het gezichtsvermogen en brengt tonen van frisheid en natuurlijkheid naar de kamer.

Moderne mode-interieurideeën

Hier zijn enkele interessante ideeën voor het aankleden van een slaapkamer:

 • Succesvolle en gerespecteerde mensen geven hun voorkeur aan de klassieke stijl. Allerhande decoratiemogelijkheden, nobele stijl, hoogte, lichtheid en gemak - dit alles wijst op een goede keuze van het interieur;
 • Een slaapkamer in geel wordt geassocieerd met de natuur en het lenteseizoen.. Daarom zal een dergelijke ontwerpbeslissing frisheid en inspiratie in de kamer brengen. Het witte interieur in combinatie met gele accessoires verlevendigt het, maakt het warm en vrij licht;
 • Blauwe tonen zijn in de regel in staat om te kalmeren, te ontspannen en stress te verlichten. Zij, in combinatie met wit, zien er zo voordelig mogelijk uit, omdat ze tonen van adeldom en vervreemding van de wereld;
 • De eenvoud en verfijning van een dergelijk interieur kan niet anders dan verbazen. Minimalistische stijl is momenteel erg in trek, omdat het, samen met de inherente beperking, elegantie, verfijning en gratie met zich meebrengt;
 • Pasteltinten, een groot aantal bloemen, houten meubels, accessoires in de vorm van souvenirs - alles geeft een karakteristiek aan de Provençaalse stijl die in de harten van velen een antwoord vindt door zijn unieke en speciale gezelligheid en comfort. Wie besluit een slaapkamer precies in deze stijl uit te rusten, krijgt niet alleen een deel van esthetisch plezier, maar ook de mogelijkheid om harmonie met zichzelf te vinden.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer