Schuifgarderobe in de woonkamer

 Schuifgarderobe in de woonkamer

De woonkamer is het "gezicht" van elk appartement of privé-huis. Hier ontvangen zij gasten, houden vieringen, verzamelen vrienden. Daarom moet de inrichting in de woonkamer niet alleen gezellig en comfortabel zijn, maar er ook modern, stijlvol en harmonieus uitzien.

De schuifkast is vaak een integraal onderdeel van het interieur van de woonkamer. Het slaat gerechten, boeken, huishoudelijke apparaten of apparatuur, kleding, huishoudelijke artikelen, decoratieve spullen en vele andere dingen op.

Functies en voordelen

De schuifkast verschilt van andere meubels in de aanwezigheid van schuifdeuren. Bovendien is het zeer ruim, praktisch en aantrekkelijk van uiterlijk. Vanwege de verscheidenheid aan decoratieve oplossingen, zijn dergelijke kasten ook een echte decoratie voor elke woonkamer.

Hun voordelen zijn onder meer:

 1. Capacity.Deze functie wordt niet alleen veroorzaakt door de grote afmetingen van de kast, maar ook door de intelligente beslissing van de interne ruimte.
 2. Veelzijdigheid. Meubilair wordt gebruikt om een ​​verscheidenheid aan dingen op te slaan: kleding, accessoires, apparaten, beddengoed, boeken. Een ruime kledingkast kan worden omgezet in een hele kleedkamer.
 3. Ruimte in zones. Deze optie wordt gebruikt voor ruime kamers (studio-appartement), waar een enorme kledingkast kan dienen als een soort scheidingswand om verschillende functionele gebieden te creëren, bijvoorbeeld een werkhoek of een speelruimte voor kinderen.
 4. Ruimtebesparend. Schuifdeuren, die zijn uitgerust met kasten, nemen veel minder ruimte in dan klapdeuren.
 5. Veelzijdigheid. De schuifkast is ideaal in harmonie met de interieurs die in de meest verschillende stilistische richtingen worden gedragen.
 6. Betrouwbaarheid. Voor de vervaardiging van de gebruikte kast duurzaam, bestand tegen mechanische stressmaterialen.
 7. Verschillende modellen en groottes. Kasten kunnen een heel andere geometrische vorm hebben, een verschillend aantal deuren en verschillende vulmogelijkheden.
 8. Betaalbare kosten.Het hangt allemaal af van de grootte, configuratie en materiaal gekozen voor de vervaardiging van de kast. Zeer populair zijn modellen waarbij de hoofdbelasting op de vloer, de wanden en het plafond valt, dat wil zeggen, er is een reële mogelijkheid om materiaal te sparen.
 9. Met de wandgarderobe kunt u onregelmatigheden, spaanders en scheuren maskeren.

nadelen:

 1. Als de kast op een ongelijke vloer wordt geplaatst of als technologische aanbevelingen tijdens de installatie worden geschonden, kan het schuifsysteem snel worden afgebroken.
 2. Als de garderobe is gepland om te worden omgezet in een ruime kleedkamer, dan vereist dit extra kosten voor verlichting en ventilatie van de kamer.
 3. Het schuifsysteem en de geleiders hebben constant en zorgvuldig onderhoud nodig. Hetzelfde geldt voor gespiegelde gevels en deuren.

model

De schuifkast kan modulair, ingebouwd en gedeeltelijk ingebouwd zijn.

modulaire

Ideaal voor ruime kamers. Een ruime kast beslaat een vrij groot deel van de ruimte. De voordelen zijn uitstekende decoratieve kenmerken, evenals de mogelijkheid om naar een andere geschikte plaats te gaan.Bovendien wordt modulair meubilair gekenmerkt door hoge sterkte, duurzaamheid en duurzaamheid.

Ingebouwde kledingkast

Verschilt van een modulair compacter formaat. Het is gemaakt voor individuele maten voor een specifieke niche. Verschilt minder duurzaamheid, het kan niet worden herschikt. Maar hij is niet zo uit het algemene interieur, als op zichzelf staand meubilair en creëert een gevoel van een stevig, plat oppervlak.

Gedeeltelijk ingerichte kledingkast

Visueel niet te verschillend van het gebruikelijke ingebouwde model. Het ontwerp biedt enkele hoeselementen, of de kast zelf heeft verschillende wanden, terwijl de andere het vlak van de muur, het plafond en de vloer vervangen zoals dat is voorzien in de ingebouwde modellen.

Modulair of kast kabinet kan worden gemaakt in verschillende geometrische vormen:

 • direct;
 • trapezius;
 • Corner. Het kan L-vormig of diagonaal zijn.

Rechthoekige kast - de meest voorkomende optie. Het is perfect voor elk interieur en harmonieus oogt in kamers van verschillende groottes.

Trapeziummodel is vrij zeldzaam in moderne interieurs.De "schuine" kledingkast wordt vaak aangevuld met open rechthoekige of radiale planken.

L-vormige hoekkast bestaat vaak uit twee rechthoekige modellen, die elk een eigen deur hebben.

11 foto

Diagonale modellen verschillen alleen in de positie van de deuren van L-vorm. Ze vormen een driehoek, diagonaal geplaatst ten opzichte van de wanden van de kamer. Dergelijke kasten onderscheiden zich door een hoge capaciteit, maar ze nemen veel ruimte in en zijn alleen geschikt voor zeer ruime kamers.

Elk model wordt gekenmerkt door verschillende opties voor interne apparatuur. Vandaag ziet u kasten met ingebouwde tv, kleine koelkast of mini-bar, tafelgerei of meubelmuur.

Er zijn kasten gemaakt in meer complexe en bizarre vormen: radiaal, golvend, halfrond. Zulke modellen zien er zelf heel ongewoon en spectaculair uit, vooral als hun gevel of deuren bovendien zijn versierd met prachtige patronen of spiegelende inzetstukken.

Afhankelijk van het mechanisme om de deur te openen, zijn de kasten ook verdeeld in verschillende groepen. De eenvoudigste en goedkoopste optie - roller.Het is echter ook minder betrouwbaar, aangezien elk voorwerp dat in het pad van de roller (kleine brokstukken) wordt gevangen, kan leiden tot schade en een sterke klap de deur gemakkelijk kan "knock-out".

Monorail-versie is veel betrouwbaarder en duurzamer. Het wordt beschermd tegen het binnendringen in kleine voorwerpen en houdt de deur stevig vast in de baan. Dergelijke modellen zijn natuurlijk duurder.

Het schuifsysteem zelf kan van verschillende materialen zijn gemaakt:

 1. Metaal (de meest duurzame, duurzame en betrouwbare optie);
 2. Met teflon gecoate kunststof (minder duurzame en goedkopere optie);
 3. Kunststof (de levensduur van een dergelijk systeem is erg klein - het mechanisme kan tijdens het eerste jaar van gebruik mislukken).

Verschillende modellen van meubels verschillen in de interne organisatie van de ruimte. De pakketbundel is afhankelijk van hun vorm en grootte.

Standaard elementen van het vullen zijn onder meer:

 • Een bar voor kledinghangers (meestal neemt dit compartiment het centrale en grootste deel van de kledingkast in beslag);
 • Legplanken, laden, gaasmanden (gebruikt voor het opbergen van schoenen, beddengoed en ondergoed, accessoires en andere kleinigheden);
 • De mezzanine bezet het bovenste deel (grote voorwerpen of dingen die daar zelden worden gebruikt, worden daar opgeslagen).

Naast standaardelementen kan de kast worden uitgerust met broeken en rokken, textielrekken voor het opbergen van tassen en parapluhaken.

De kast kan een nis zijn voor het opbergen van huishoudelijke apparaten (stofzuiger, computer) of sportartikelen (ski's, schaatsen, rollers).

Verschillende modellen verschillen niet alleen van elkaar qua vorm en configuratie, maar ook qua formaat, decoratiemateriaal en decor.

Een kleine kamer laat niet toe om te grote en ruime kasten te gebruiken. Het model met één of twee deuren past perfect in een klein interieur.

In de ruime woonkamer kunt u een kledingkast in de hele muur installeren. Zo'n grote kledingkast zal niet alleen geschikt zijn voor kleding en beddengoed, maar ook voor boeken, borden en andere huishoudelijke artikelen.

Voor de vervaardiging van kasten worden natuurlijke en kunstmatige materialen gebruikt. Onder de meest populaire materialen van natuurlijke oorsprong zijn de leidende posities bezet door hout. Een van de meest goedkope en populaire opties is spaanplaat. Modellen kunnen uit één materiaal of in combinatie van meerdere worden gemaakt.

De afwerkingen zijn meer exotische en originele opties:

 • Bamboe (duurzaam, lichtgewicht, mooi materiaal, geweldig voor interieurs in etnische stijl);
 • Rotan (rieten doek heeft uitstekende waterbestendigheid, duurzaamheid en lichtheid);
 • Echt en kunstleer (slijtvaste materialen, zacht en aangenaam om aan te raken, worden gepresenteerd in een rijk assortiment van kleuren en texturen);
 • Spiegel (gebruikt voor het beoogde doel en als decoratieve inserts, helpt het om een ​​kleine spatie visueel te vergroten en lichter te maken).

Verschillende fabrikanten proberen hun producten zo origineel mogelijk te ontwerpen om kopers aan te trekken en te onderscheiden van de algemene achtergrond van standaardmodellen. Vooral Europese landen, met name Italië, verschillen wat dit betreft. Italiaanse garderobe kan worden gepresenteerd in de meest ongewone en complexe architecturale vormen, hebben verschillende niveaus en worden op een originele manier gedecoreerd.

ontwerp

Functionele functies van de kast - een zeer belangrijk punt, waar u zeker op moet letten bij het kiezen. Maar eerst moet u beslissen over het ontwerp. De kledingkast is immers gekozen voor de woonkamer, zodat deze altijd in het blikveld van de gastheren en gasten is.Een mooie, stijlvolle, modern vormgegeven kledingkast vertelt niet alleen over de goede smaak van de eigenaar, maar geeft het interieur ook een meer verfijnde, elegante en nobele uitstraling.

Om vandaag prachtige gevels en decoraties voor deuren te maken, past u verschillende technieken en methoden toe. Onder hen zijn:

 1. Foto's afdrukken. Elke afbeelding, ornament, patroon, foto kan als een afbeelding worden toegepast.
 2. Zandstralen ornament op de spiegel. Meestal worden voor dergelijke versieringen bloem- en bloemmotieven, vogels, vlinders, fantasiepatronen gebruikt, die volgens uw eigen schets kunnen worden gemaakt.
 3. Lakomat. Een zeer interessante ontwerpoptie, die gebruik maakt van mat, doorschijnend glas met een dikte van 4 mm.
 4. Lakobel. Een van de zijkanten van het glas is bedekt met gekleurde vernis. Deze optie wordt vaak gebruikt bij het ontwerpen van gecombineerde gevels.
 5. Gebrandschilderde ramen. Het oude uiterlijk van het decor, waarvan de geschiedenis meer dan honderd jaar heeft geduurd. Tegenwoordig kunt u met behulp van elegante meerkleurige glas-in-loodramen echt elite meubels maken. Het hoofdthema voor het beeld op de gebrandschilderde ramen zijn bloemen, bomen, vogels, bijbelse karakters.

stijlen

Een van de onmiskenbare voordelen van de garderobe is de veelzijdigheid. Het ziet er geweldig uit in verschillende interieurstijlen.

 1. klassiek. Traditioneel gebruikt in klassieke stijl, heeft de kast een rechthoekige vorm, de gevel, ontworpen in donkere, discrete tinten van natuurlijk hout. Als decoratie kunnen spiegels of matglazen inzetstukken worden gebruikt. Voor een kleine kamer is een perfect compact model, ondersteund in wit, melk of andere lichte schaduw.
 2. minimalisme. Voor een interieur dat in deze stijl is ontworpen, is een strikte kledingkast gemaakt van natuurlijk hout met dove deuren perfect. Geen decor, vergulding en gesneden elementen - allemaal strikt en bondig. Voor het maken van een kledingkast kan worden gekozen en ander materiaal, zoals een dressoir of lakobel. Het belangrijkste is dat het oppervlak glad en stevig moet zijn.
 3. High-tech Moderne stijl, waarbij gebruik wordt gemaakt van glas, plastic, leer. Als decoratie van de gevels kan gebruik worden gemaakt van lacobel, verchroomde inzetstukken, spiegel.
 4. Provence. Een gezellig, licht interieur, ingericht in pastelkleuren en gedecoreerd met composities van levende of gedroogde bloemen, vereist passende meubeltoevoegingen.Een kledingkast gemaakt van oud hout van lichte kleuren past goed in zo'n kamer. De deuren kunnen doof of spiegelend zijn. Zandstralen, fotodrukken, vervalste artikelen zijn geschikt voor decoratie.
 5. Japanse stijl. Oosterse stijl omvat het gebruik van rijke, diepe tinten van bruin, wit, zwart, rood. Voor de decoratie worden Japanse karakters en traditionele ornamenten gebruikt, mat en glanzend glas.
 6. Etnische stijl. Voor een dergelijke richting is een kast met een decor gemaakt van bamboe, rotan en andere natuurlijke materialen ideaal.

Kleur oplossingen

Door de verscheidenheid aan afwerkingsmaterialen kunt u allerlei soorten kasten in elke gewenste kleur creëren.

Een aparte categorie - natuurlijke houttinten. Donker en lichtbruin, kersen, gebleekte kast geeft de kamer een meer respectabele en dure uitstraling.

Voor kleine kamers zijn kasten in pastelkleuren (zand, lichtgrijs, melkachtig, wit) de beste optie. Een lichte kledingkast maakt het interieur niet zwaarder, maar maakt het lichter en gratis.

Voor liefhebbers van ongewone, heldere en extravagante interieurs bieden fabrikanten modellen van heldere, verzadigde kleuren in elke kleur. Het kan blauw, blauw, koraal, lila, roze, citroen en elke andere toon zijn. Dergelijke modellen worden meestal op bestelling gemaakt.

Hoe te plaatsen?

Opties voor het plaatsen van de kledingkast zijn niet veel. Het hangt allemaal af van de grootte van de kamer, de configuratie, de afmetingen van de kast en zijn functionele doel.

Als de kamer een kleine breedte heeft, dan is de kast het best geplaatst in het eindgedeelte - tegenover het raam. Zo'n kast zal de lengte van muur tot muur nemen, maar het zal er zeer harmonieus uitzien.

In de ruime woonkamer kunt u alle accommodaties kiezen. Het ziet er goed uit ruime kast langs een lange muur. De bezette ruimte kan volledig worden gecompenseerd met behulp van spiegels of glazen inzetstukken.

Als het onmogelijk is om een ​​kast van muur tot muur te plaatsen, dan kunnen we de optie overwegen met een hoek- of radiaal model. Het ziet er origineel uit en past harmonieus in elk interieur.

Je kunt de kledingkast pas in het stadium van grote revisie onzichtbaar maken, nadat je de optie hebt overwogen met het ingebouwde model.Tegelijkertijd moeten gevels zo terughoudend en onzichtbaar mogelijk zijn, zonder enige decoratieve elementen.

De grootste moeilijkheid is de plaatsing van de kast in de Chroesjtsjov. Bijvoorbeeld in een kamer van 18 m². een kleine kast kan worden geplaatst. Vervolgens wordt de ruimte visueel verdeeld in 2 kamers, bijvoorbeeld een woonkamer en een kinderkamer of een werkhoek. Voor kleinere kamers is het het beste om lichtgekleurde kasten te kiezen of ingebouwde opties te gebruiken.

Tips om te kiezen

Om de kast te kiezen en de algehele stijl van het interieur niet te verstoren, volstaat het om eenvoudige regels te volgen:

 1. De kledingkast moet worden gecombineerd in kleur en design met de decoratie van de kamer en andere meubels.
 2. Een te heldere en verzadigde kleur van het meubilair is niet geschikt om een ​​kleine ruimte te rangschikken. De kledingkast onderscheidt zich van binnenuit en de ruimte zal vrij klein zijn.
 3. Een ingebouwde kledingkast is een ideale optie als u een nis moet vullen die niet is gepland om op een andere manier te worden gebruikt.
 4. Voor een groot gezin is het het beste om ruime opties te kiezen om ruimte en geld te besparen voor de aankoop van extra voetstukken, planken en ladekasten.
 5. De kleine kamer is ingericht met kleine meubels en de ruime kamer is groter.

Interessante oplossingen

De klassieke rechthoekige kast met fronten van gebleekte spaanplaat en spiegels past perfect in het interieur, ontworpen in de stijl van minimalisme. Geen franje, alleen duidelijke lijnen, strikt ontwerp en functionele inhoud.

Een ruime inbouwkast wordt gebruikt als 2 geïsoleerde kleedkamers. Universeel ontwerp en zwart-witte kleuren harmonieus kijken in het moderne interieur van de woonkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer