Garderobekast

 Garderobekast

Om ervoor te zorgen dat het interieur van het huis voldoet aan de nieuwste trends, moet er een grote hoeveelheid vrije ruimte aanwezig zijn. Kasten en kledingkasten die veel ruimte in beslag nemen, behoren tot het verleden en worden vervangen door meer praktische en stijlvolle interieurelementen, zoals kledingkasten.

Dit artikel zal helpen om hun kenmerken, modellen en bestaande soorten inhoud te begrijpen, vragen over plaatsingsopties en interne organisatie te beantwoorden, evenals prompte interessante ontwerpoplossingen die ervoor zorgen dat de kledingkast niet alleen een praktische aanwinst is, maar ook een volwaardig onderdeel van het interieur.

Functies en voordelen

Een onderscheidend kenmerk van de garderobekast is de combinatie van het directe doel (opslag) met de functie van het organiseren van ruimte in de kamer. De belangrijkste voordelen zijn ruimtebesparend en vloeiend maken van verschillende ruimtefouten, zoals kolommen, nissen of plafondbalken. Op maat gemaakt, de kast past perfect in elke ruimte en het schuifsysteem elimineert de noodzaak van een plek om deuren te openen.

Om een ​​garderobekast te installeren, is een minimum aan vrije ruimte van het appartement vereist, wat het belangrijkste criterium is als het appartement klein is. Als de binnenvulling op de juiste manier is georganiseerd, kan zo'n kast 30-40% meer kleding en benodigde items bevatten, en een breed scala aan opties voor het ontwerp zal het mogelijk maken om de meest verschillende fantasieën te realiseren.

Bestelling en vergadering

Bij het bestellen van een garderobekast bij een gespecialiseerd meubelbedrijf, kunt u af van de noodzaak om zelfstandig metingen uit te voeren, wat in dit geval een specialist zal worden. Door uw eigen assemblage van onderdelen bij de fabrikant te bestellen, kunt u veel besparen,en met alle nodige vaardigheden kun je al het werk zelf doen, van het meten en verwerven van materialen tot de productie.

model

De meest ruime en stijlvolle oplossing voor een kleedkamer is een garderobekast in de hoek. Deze optie is vooral relevant voor kleine ruimtes, omdat het hoekige ontwerp, naast de praktische bruikbaarheid, de ruimte visueel kan vergroten.

Er zijn twee hoofdtypen hoekkasten - recht (in de vorm van de letter "G") en diagonaal. Dit laatste onderscheidt zich door de ligging van de deuren diagonaal tussen de zijwanden.

In de regel zijn lagere kosten eigen aan een diagonale constructie, maar neemt ook meer ruimte in beslag.

Ontwerpopties

Vaak wordt een garderobekast van vloer tot plafond geïnstalleerd. Ontwerpopties in dit geval kunnen als volgt zijn:

 1. Het bovenste werkblad bereikt het plafond, maar is er niet aan vastgemaakt.
 2. De rails van de deurgeleider zijn direct aan het plafond bevestigd.
 3. De rails bereiken het plafond niet, maar er is een decoratieve strip boven geplaatst.

De aanwezigheid van een ingebouwd kleerkastsysteem met schoenen, beenbroeken en haken is een goed alternatief voor grote planken en scheidingswanden.Een andere interessante oplossing zou een garderobekast met een ingang kunnen zijn. De kast zelf zal in dit geval de kamer verdelen, en de ingang zal schuifdeuren zijn.

Interne vulling

De kledingkast is gevuld volgens de algemene principes van het vullen van de kledingkast. Dit betekent dat horizontale zonering met verticale compartimenten de meeste voorkeur heeft. Dit is niet verplicht en de inhoud kan uniek zijn, maar een dergelijke indeling maakt het mogelijk om de kastruimte op de meest efficiënte en praktische manier te gebruiken.

De belangrijkste materialen waaruit de binnenvulling van de kleerkast is gemaakt, zijn kunststof, glas, metaal, hout of spaanplaat. De onderdelen gemaakt van spaanplaat en hout zijn het meest veelzijdig, omdat hulpstukken eenvoudig daaraan kunnen worden bevestigd, onafhankelijk aangepast aan uw behoeften, zonder speciale vaardigheden en gereedschappen te bezitten.

Metaal ziet er moderner uit, maar het is veel moeilijker om het te wijzigen, zo niet om gebruik te maken van extra merkhardware. Door het gebruik van cellulaire elementen van metaal met PVC kunt u zien wat er in de dozen zit, zonder ze te duwen.Deze oplossing is niet alleen handig, maar ook origineel van uiterlijk.

Organisatie van de interne ruimte

De binnenruimte van de kleerkast is verticaal verdeeld in drie hoofdzones.

 1. De onderste zone, ontworpen voor het opbergen van schoenen, uitgerust met planken en compartimenten voor manden of dozen.
 2. De hoofdzone die wordt gebruikt voor het opslaan van de meest gebruikte dingen (van ondergoed tot jassen en regenjassen).
 3. De bovenste zone, gereserveerd voor verschillende hoeden en zelden gebruikte kleding.

Om een ​​project op een competente manier tot stand te brengen, is het raadzaam om voor dit doel een professionele ontwerper aan te trekken die veel verschillende opties kan bieden.

Voordat u begint met het plannen van de elementen van het vullen, moet u de hoeveelheid dingen beoordelen die in de kast moeten worden geplaatst. Om dit te doen, moet je eerst een lijst maken, en het is wenselijk om dit binnen een paar dagen te doen, geen minuten, anders is er een kans om iets te vergeten. In de lijst op het papier moeten afzonderlijke artikelen voor dames en heren, beddengoed, huishoudelijke apparaten en chemicaliën, mogelijk gereedschap, worden vermeld.

Nadat de lijst klaar is, is het raadzaam om de beschikbare kleding te meten. Het is niet nodig om alles te meten, het is voldoende om de afmetingen van de meest basale dingen te bepalen: de lengte van jurken, jassen en jassen. Het is belangrijk om grote voorwerpen te meten, bijvoorbeeld een strijkplank, sportuitrusting of een wasdroger. Bij het zelf ontwerpen van een garderobe met vulling, moet u rekening houden met de dikte van de planken en tussenschotten.

Er moet aan worden herinnerd dat de universele versie van de inhoud die voor iedereen geschikt zou zijn, niet bestaat. Sommige meubelbedrijven bieden hun klanten vertrouwd te maken met typische modellen uit foto's, waarna de kostenberekening al wordt uitgevoerd, rekening houdend met individuele parameters, materialen en soorten accessoires.

Waar te plaatsen?

De garderobekast, geïnstalleerd in de gang, is bedoeld voor het opbergen van bovenkleding en schoeisel gebruikt in het huidige jaar, maar het kan ook kleding bewaren die is bedoeld voor andere seizoenen. Met een gebrek aan vrije ruimte in de gang, zou u de voorkeur moeten geven aan kleding die nu of in de nabije toekomst zal worden gebruikt.

Het is wenselijk dat een van de kastdeuren wordt gespiegeld, omdat hierdoor de ruimte visueel wordt vergroot.

Om een ​​kleedkamer te creëren, wordt een kledingkast in een speciaal gedeelte geplaatst, bijvoorbeeld in een kast.

Kledingkast kan in elke kamer worden geplaatst, bijvoorbeeld in de woonkamer of de kinderkamer. In de aanwezigheid van een open gedeelte is het niet alleen mogelijk om dingen en kleding op te bergen, maar ook om verschillende elementen van het interieur te plaatsen. Een open gedeelte in de kinderkamer is een zeer handige optie voor het opbergen van speelgoed of boeken.

Het wordt afgeraden om de hele spiegeldoek in de woonkamer te gebruiken, omdat het visueel een desoriëntatie-effect en zelfs duizeligheid kan veroorzaken. Het gebruik van spiegelpanelen in kinderpsychologen wordt niet aanbevolen. Spiegelelementen in deze kamer mogen niet voor de ogen staan, dat wil zeggen dat ze zo moeten worden geplaatst dat ze er niet direct uitzien.

Decoratieve spiegelelementen moeten zo worden geplaatst dat ze op de zonnestralen vallen.. In dit geval geven hun reflecties een nieuwe kleur aan het hele interieur van de kamer.

De maximale uitzetting van de ruimte kan worden bereikt door de spiegelkast van de kledingkast voor het raam te plaatsen (de kamer moet in dit geval in felle kleuren zijn).

Interessante ontwerpoplossingen

De belangrijkste interieurbelasting bevindt zich in de gevel van de garderobekast. Om de naleving van de omringende ruimte te maximaliseren, kan deze gesloten, open, stevig of gesneden worden gemaakt.

Bij het kiezen van een spiegelgevel moet eraan worden herinnerd dat de spiegel een complex en belangrijk element van het decor is, waarvan het gebruik verstandig moet worden benaderd.

De spiegelgevel kan niet alleen in de vorm van een enkel doek worden gemaakt, maar ook in de vorm van een paneel, mozaïek, paneel of tegel. De eerste optie is wenselijk om in de gang te gebruiken. Voor de woonkamer is het bij voorkeur een spiegelpaneel. Een speciale oplossing - het ontwerp op de deuren van een groot en eenvoudig patroon, dat is geplakt met een spiegelfilm.

We hebben voor u de meest interessante ideeën voor interieurontwerp verzameld:

 • Garderobekast met entree.
 • Garderobe kast in de kamer.
 • Garderobekast met spiegelpanelen.
 • Spiegelpanelen van de garderobekast, tegenover het raam geplaatst, vergroten de ruimte.
 • Gespiegelde garderobekast in de gang.
 • De deuren van de garderobekast, versierd met spiegelende tegels.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer