Schuifgarderobe in de hal

 Schuifgarderobe in de hal

Ruime kledingkast - de meest populaire oplossing voor het regelen van de gang. Met variëteiten zullen modellen en assemblagemethoden worden geïntroduceerd in dit artikel.

Functies en voordelen

Het grote voordeel van de garderobe - het is geschikt voor het maximale aantal dingen dat verborgen zal zijn achter een mooie gevel. Bestelling zal altijd in de kamer heersen, en je hebt altijd direct toegang tot alles wat je nodig hebt.

Het vullen van kasten varieerde, meestal voor de hallen kies je een mix van de dwarsbalk, laden en planken. Hierdoor is het mogelijk om bovenkleding te plaatsen op kleerhangers, accessoires, schoenen, hoeden en nog veel meer.

De schuifkast past ideaal in bijna elke hal in een interieur. Vanwege het grote aantal modellen en kleuren, kan het artikel een helder accent van het interieur vormen, of er mee samenvoegen, als aanvulling op het algemene beeld.

Het belangrijkste is dat de kledingkast door zijn ruimtelijkheid een zeer winstgevende acquisitie is. In plaats van meerdere meubelstukken te kopen, krijgt u slechts één kast met de apparatuur die u nodig hebt, wat bovendien ruimte bespaart in de gang. Gezien hun kleine formaat in de meeste gewone appartementen, is dit een ander belangrijk voordeel.

model

karkas

Standaardmodel dat duurzaam en betrouwbaar is. Ze heeft meestal drie muren en verschillende deuren. Er zijn tweekleppige en tricuspide varianten, afhankelijk van de grootte van de kast.

Het grote voordeel is dat de kast gemakkelijk kan worden verplaatst naar een andere plaats, indien nodig.

ingebouwd

Ondanks de relatieve veelzijdigheid van het cabinetmodel, worden ingebedde modellen meestal gekozen voor de gang. Hun voordeel is dat je redelijk goed kunt besparen op materialen, omdat de kosten van de achterwand automatisch worden afgetrokken van de totale kosten, wat misschien niet zo is. Als het een hoekkast betreft, kan ook een van de zijwanden ontbreken.Planken in de kast direct bevestigd aan de muur van de gang.

Omdat de kast tegen de muur is ingebouwd, is er geen opening tussen het plafond en de vloer, waardoor er veel ruimte is voor creativiteit - je kunt alles op enorme deuren weergeven en een heel bijzondere kast krijgen.

Een van de nadelen van dit model is de mogelijke instabiliteit van de structuur, dus het is niet erg geschikt voor diegenen die bijvoorbeeld hyperactieve kinderen hebben.

modulaire

Een van de meest succesvolle opties voor de gang, omdat dit model is samengesteld uit verschillende modules met verschillende configuraties. Je kunt ze naar eigen goeddunken en discretie kiezen en zo het interieur creëren dat je nodig hebt. Het kan bijvoorbeeld verschillende externe kluisjes, nachtkastjes, hangers en meer zijn.

Alle bovenstaande modellen kasten zijn verdeeld in drie typen.

rechtdoor

Standaard rechthoekige kast die in bijna elk interieur past. Dus, in een kleine hal kun je een ondiep model oppikken dat heel weinig ruimte in beslag neemt.

hoekig

Een ander populair model dat geschikt is voor een kleine gang. De kast is ingebouwd in een hoek, dus er ontstaat veel ruimte in de hoek,en daar kun je niet alleen kleding verbergen, maar ook iets volumineuzers. Bijvoorbeeld een stofzuiger, een strijkplank en nog veel meer.

straal

De schuifdeurkast heeft een ongewone vorm, het kunnen gebogen lijnen zijn die alleen in je opkomen. Ze zien er geweldig uit in het interieur, vooral geschikt voor niet-standaard stijlbeslissingen. Dit is echter het duurste genot van al het bovenstaande.

Interne vulling

Zoals je al begreep, zijn kledingkasten volledig gesloten en modulair. Dergelijke modellen zijn conventioneel verdeeld in twee delen - een gebied met gesloten fronten, waar alles omvangrijk is en zelden wordt gebruikt en een gebied met open planken en haken, waar je dagelijks kunt plaatsen wat in gebruik is. Kies voor de gang meestal modulaire systemen met de volgende configuraties.

Met schoenendoos

De schoenendoos kan uit twee soorten bestaan ​​- een apart element dat eruit ziet als een dressoir en een reeks planken ingebouwd in de kast waar uw schoenen worden geplaatst. Als je veel schoenen hebt, kun je een hele kolom boekenplanken maken over de volledige hoogte van de kast.

De binnenkant van de schoenendoos kan gaas en glijdend zijn.Bij de eerste is alles duidelijk, ze zijn gemaakt van duurzaam gaas, zodat het vuil van de schoenen zich niet ophoopt op de planken. Glijden zijn twee horizontale buizen, deze kunnen breed worden uitgezet, afhankelijk van hoeveel schoenen u op de planken moet plaatsen.

Met hanger

Een open gevel voor bovenkleding heeft zijn voordelen - het is gemakkelijk om kleding uit een haak te halen en op te zetten voordat je het huis verlaat. Het is ook gemakkelijk om de tas, sjaal of hoofdtooi te bereiken.

Het modulaire systeem, gemaakt in dezelfde stijl, bestaande uit een kleine kast en een open hanger, is ideaal voor een kleine hal - visueel neemt het veel minder ruimte in beslag.

Met console

Als ten minste één van de zijkanten van de kast niet aan de muur grenst, is de console vaak het laatste element - een soort boekenkast met een reeks open planken waarop u elk klein ding, make-up kunt opslaan of bloempotten kunt plaatsen met bloemen die geen zonlicht vereisen.

De console heeft meestal een halfronde vorm, zodat u de hoeken kunt gladstrijken en het effect van volumineusheid kunt gladstrijken, waardoor een grote kledingkast ontstaat.

Met een dressoir

Het dressoir is een zeer handige toevoeging aan de kast, omdat het het probleem van hinderlijke hoge mezzanines, uitstekende hoeken en het ongemak van het opbergen van uw accessoires oplost.

Dit meubel is ideaal voor het plaatsen van hoeden, sjaals, handschoenen, kleine tassen en koppelingen die niet aan de haak kunnen worden gehangen. In de bovenste la kunt u alle kleine dingen opslaan. Op het dressoir kunt u parfums, cosmetica, kammen en nog veel meer plaatsen. Hierboven is het handig om een ​​spiegel op te hangen waarin je kijkt voordat je het huis verlaat.

Kleedkamer met garderobe

Een garderobekamer is veel beter dan elke kast, maar het vinden van een plek in een gewoon appartement is geen gemakkelijke taak. Een goede oplossing is om de hele lange gang zonder deuren in een kleedkamer te veranderen.

Als de breedte minder dan anderhalve meter is, kan er aan één kant een modulaire opslag worden geïnstalleerd. Als de breedte het toelaat, plaatst u het opslagsysteem aan beide zijden. Aangezien dit een doorloopkamer is, is de aanwezigheid van deuren een must en in dit geval is de kast een uitstekende oplossing.

stijlen

Moderne fabrikanten bieden zo'n breed scala aan kasten,die vanuit hun diversiteitsogen rennen. Welke stijl de voorkeur geeft - in de eerste plaats een kwestie van smaak, maar hier zijn er aanbevelingen.

modern

Deze stijl legt geen beperkingen op, dus je kunt veilig experimenteren. Geef de voorkeur aan eenvoud in ontwerp, maar met behulp van moderne materialen en niet-standaard texturen. Het kan een combinatie zijn van matte en glanzende oppervlakken, een combinatie van verschillende structuren of felle kleuren.

klassiek

Als het interieur van uw gehele appartement in een klassieke stijl is gemaakt, moet de gang daarmee overeenkomen. Dit is een garderobe gemaakt van natuurlijk hout of zijn hoogwaardige imitatie, een voor de hand liggende imitatie van hout zal belachelijk lijken.

Geef de voorkeur aan lichte tonen en passende patronen - gesneden patronen, stucwerk. Een radiale kast met vloeiende lijnen die overeenkomt met de esthetiek van de klassieke stijl, is hier geschikt.

minimalisme

In zo'n interieur past een beknopte kast met een platte monofone gevel zonder onnodige details. Een goede oplossing is meubilair dat past bij de kleur van de muren, omdat het geen kostbare ruimte wegneemt.

Provence

Onlangs is deze stijl erg populair vanwege zijn zachtheid en verfijning. Om een ​​geschikte kast in een dergelijk interieur te vinden, moet je hard werken en hoogstwaarschijnlijk op orde maken.

Het moet een model zijn met een eenvoudig, maar gestructureerd, verouderd ontwerp in antieke stijl. Als dit een modulair systeem met open schappen is, kies dan voor gesmede metalen onderdelen. Wat betreft kleuren moet het pastel zijn, "uitgebrand". Gesneden of beschilderd met patronen, elementen van decoupage zullen geschikt zijn.

zolder

Deze interieurstijl veronderstelt de aanwezigheid van een grote ruimte, wat alleen mogelijk is in moderne appartementen door de hal te combineren met de woonkamer. Deze techniek geeft veel ruimte voor creativiteit, omdat er voldoende ruimte is voor een kast.

Geef qua design de voorkeur aan moderne houtmodellen, gemaakt in gedempte kleuren. Het ziet er goed uit met een spiegel of donker glas.

Kleur oplossingen

Meestal zijn gangen gemaakt in heldere kleuren, waarmee je kunt experimenteren met de kleur van de kledingkast. Als je kiest voor licht (esdoorn, els, melkeik), zal het samenvloeien met de kleur van de muren en krijg je een gevoel van grotere ruimte.

Als je niet wilt dat de gang er eentonig uitziet, kies dan voor een lichte kast met donkere accenten. Bijzonder goed zal een modulair systeem zijn, gemaakt in twee of drie kleuren.

Als u een donkere kledingkast wilt kopen, kiest u een kersen- of wenge-kleurenmodel. Dat het meubilair er niet somber uit zag, lichtinzetstukken of ondoorzichtig glas in combinatie met een spiegel naderen.

Tips om te kiezen

De keuze van de kast moet niet alleen gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeuren, maar ook op de eigenaardigheden van de grootte en vorm van uw gang:

 • Let in de eerste plaats op de meest ruime modellen, vooral als een groot gezin in een appartement woont.
 • Let op de aanwezigheid van schappen en hangers voor het opbergen van accessoires, onderhoudsproducten voor schoenen, paraplu's en andere dingen.
 • Als je niet kiest voor een modulair systeem, maar een kast uit één stuk, ziet een afzonderlijk schoenenrek er als belachelijk uit, dus het moet in de kast worden ingebouwd.
 • Wanneer u een model in een kleine hal kiest, geeft u de voorkeur aan een gesloten kast met gespiegelde deuren,die de ruimte visueel zal uitbreiden.
 • Als de ingang van de gang zich in het midden van een lange muur bevindt, is het logisch om een ​​hoekige kledingkast aan te schaffen.

Waar te plaatsen?

De plaatsing van de kledingkast in de gang is allereerst afhankelijk van de indeling en de grootte:

 1. Als de gang klein is, plaatst u de kledingkast in een nis of kiest u een hoekig model. Je zult moeten schatten hoeveel ruimte je kunt toewijzen voor meubels en alleen de meest noodzakelijke uitrusting kunt bestellen - niets overbodigs dat kostbare ruimte in beslag neemt.
 2. In de hal van het standaardformulier en met voldoende capaciteit kunt u een kast van elke aanpassing kiezen en kunt u deze daarom ook overal plaatsen. Het kan een hoekmodel zijn of een kast over de hele muur.
 3. In de gang, in combinatie met een andere kamer, kunt u een recht model of een L-vormig model oppakken, dat als een scheidingswand dient en de functie van zonering uitvoert. Dit is bijvoorbeeld relevant in een studio-appartement.

Het is belangrijk dat uw kast zich op korte afstand van de voordeur bevindt, aangezien nauw contact vermeden moet worden.

Bouw je eigen handen

De schuifkast, evenals de meerderheid van dimensionale meubels,geleverd door verhuizers in gedemonteerde vorm. Voor de montage van het kabinet moet je apart betalen, maar als je wilt sparen, kun je het zelf doen.

Het is vermeldenswaard dat de eerste keer dat u iets niet krijgt, en het proces opnieuw moet worden uitgevoerd, bovendien kan de assembly u een hele dag kosten, terwijl de professionals alles binnen een paar uur zullen doen. Maar als deze vaardigheid nuttig voor u is in de toekomst, of als u gewoon de tijd wilt verstrijken, zullen stapsgewijze instructies u helpen.

We zullen de montage van een standaard kast overwegen. U hebt een schroevendraaier, een schroevendraaier, een inbussleutel en een meetlint nodig om te meten.

De taak wordt vereenvoudigd door het feit dat voor elke kast montage-instructies moeten zijn. Alle items in het pakket zijn genummerd en als de juiste volgorde wordt gevolgd, volgens de instructies, zouden er geen problemen moeten zijn.

 • Alle meubeldelen moeten worden uitgepakt, zonder het oppervlak met een mes te beschadigen. Om de vloerbedekking en de kast zelf niet te bekrassen, gebruikt u de verpakking als een strooisel.
 • Ga eerst naar de montage van de basis, want dit zijn meestal gebruikte meubelhoeken of conformiteit. Er zijn andere opties - shkanty en minifix.
 • Als de basis aan de onderkant is bevestigd, zijn er spijkers in verpakt als ondersteuning.
 • Nu kunt u doorgaan met de montage van de behuizing, maar het is belangrijk om de onder- en bovenkant niet te verwarren. Alles is eenvoudig - zorg ervoor dat de gaten voor de planken en voor het bevestigen van de staaf tegenover elkaar liggen.
 • Zorg er tijdens het assemblageproces voor dat alle onderdelen goed vastzitten en niet loszitten, anders kunnen de bevestigingen in de toekomst kapot gaan en moet je kostbare reparaties uitvoeren.
 • Als de hoes klaar is, bevestigt u de onder- en bovenklep.
 • Voor betrouwbare bevestiging en versteviging bevestigt u de achterwand met spijkers. Als het is gemaakt van hardboard, wat geen betrouwbaar materiaal kan worden genoemd, gebruikt u schroeven en een constructie nietmachine.

Om ervoor te zorgen dat alle hoeken van de kast gelijkmatig zijn en niet schuin staan, steekt u een diagonaal in de doos - de afstand tussen de hoeken moet rechtevenredig zijn.

 • Als het meubilair plotseling een beetje ongelijk is gemonteerd, is het scheef en sluiten de deuren niet goed af. Na verloop van tijd zullen ze zich volledig terugtrekken bij het sluiten.
 • Wanneer de basis wordt gemonteerd, kunnen plankhouders en ladegeleiders worden gemonteerd.
 • Bevestig planken aan de houders, installeer lades en een hangerstang.
 • Nu was het de beurt aan de compartimentdeur. Eerst moet u de geleiders bevestigen, door een gat aan de randen boren en twee in het midden, met behulp van een boor met een geschikte diameter (meestal is dit 4 mm).
 • Bevestig met behulp van schroeven de rail waarop toekomstige deuren zullen bewegen.
 • In het begin is het beter om alleen de bovenste rail te bevestigen, de deuren erin te plaatsen, de bodemstreepstreep uit de kast te plaatsen, zodat de deur niet tuurt, maar verticaal wordt geplaatst. Alleen dan kan het onderste deel worden gefixeerd door de deur tijdelijk te verwijderen.
 • Wanneer u compartimentdeuren invoert in stevig bevestigde geleiders, verplaatst u eerst het bovenste gedeelte ervan in de groeven en vervolgens in het onderste gedeelte. Pas de kanteling aan met behulp van de inbussleutel.
 • U zult onmiddellijk begrijpen of de rails correct zijn bevestigd - de deuren sluiten aan beide zijden goed af.
 • Uiteindelijk blijft het alleen maar om de penseelzegels te plakken. Probeer de plaatsen waar u lijm aanbrengt niet aan te raken, omdat het vet uit de handpalmen de fixatie zal verslechteren.

Om u gemakkelijker te laten bouwen, laat u zich leiden door het schema dat in het artikel wordt voorgesteld, en door de video hieronder en u zult slagen!

Interessante oplossingen

In de smalle lange gang die naar de kamer leidt, kunt u een ingebouwde lineaire kledingkast installeren en naast de planken voor schoenen die ook de rol van bankjes spelen, waar het handig is om schoenen aan te trekken en af ​​te sluiten, vooral voor kinderen en ouderen.

Als u lichte muren prefereert, kiest u een rode kast die een lichtpuntje wordt in het interieur van de hal.

Het ziet er zeer indrukwekkend modulair systeem uit, waaronder een kleine kast, ladekast, een hanger en een plank voor schoenen. De truffel schaduw geeft de boom een ​​speciale adeldom, het zal een ideale oplossing zijn voor het interieur in grijs en wit.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer