De kledingkast vullen

De kledingkast vullen

Het vullen van de kledingkast hangt allereerst af van de grootte. Soms is het zelfs in kleine modellen mogelijk om een ​​groot pakket te plaatsen. Maar vanwege het enorme aantal aanbiedingen op de markt, is het erg moeilijk om de kast te kiezen die geschikt is voor uw kamer of hal. Soms is een triviale vraag: "Wat en hoe te plaatsen in een kast?" - ontwikkelt zich tot een enorm probleem, dat veel tijd of de hulp van professionals vereist om op te lossen.

Opties voor interieurindeling

Het aanbod aan interieuruitrusting is afhankelijk van waar u de kast wilt neerzetten: in de gang, slaapkamer, kinderkamer, woonkamer of gang. Bij het kiezen van de installatieplaats van de kledingkast moet rekening worden gehouden met de grootte en vorm.

Als de kast zich in de gang of de gang bevindt, houd er dan rekening mee dat het voornamelijk straatkleren, schoenen en accessoires zijn. Om dit te doen, is het het beste om de balk over de gehele kast te installeren en hieronder planken of laden te maken. De hoogte van de stang voor jassen, bontjassen en andere streetwear is ongeveer 130 cm. Voor de bodem zijn aluminium mesh-delen geschikt. Dergelijke modellen van planken zullen het niet toestaan ​​om in de kast een onaangename geur van schoenen te stagneren. Stap weg van de onderkant van de kast 50 cm en maak de eerste onderste plank voor hoge laarzen.

Houd er rekening mee dat als de aanwezigheid van een rek voor kleine accessoires niet in de gang is voorzien, dan meerdere laden in de kast zelf installeren. Daar kunt u hoeden, handschoenen, sleutels en kleine accessoires verwijderen.

Voor een slaapkamer of een kinderkamer zijn modellen met verbeterde vulling geschikt, omdat u in deze kamers, naast kleding, ook beddengoed, handdoeken en andere woonaccessoires bewaart. Als het appartement niet langer wordt voorzien van kasten of rekken, is het beter om het ontwerp van maximale capaciteit te maken.

In de kast kun je ook een speciaal compartiment installeren waar economische dingen gebeuren: een strijkijzer, een stofzuiger, enz. Voor hen worden speciale componenten verkocht in winkels, wanneer u ze installeert, bespaart u grotendeels ruimte in de kast.

Het is erg belangrijk om een ​​kledingkast in de kinderkamer te hebben, zodat het kind vanaf het allereerste begin van het leven een apart schap heeft voor dingen die niet in contact komen met accessoires voor volwassenen. In tegenstelling tot garderobekasten voor volwassenen, zijn er drie of twee compartimenten in de kinderkamer, waarvan er één nodig is voor beddengoed en speelgoed.

De kast in de woonkamer kan onregelmatige vormen hebben en worden gecombineerd met een kaptafel of een tv. In de meeste gevallen zijn dergelijke modellen verwijderd beddengoed, seizoensgebonden kleding of huishoudelijke artikelen.

Overweeg de grootte en vorm

Vormen van kasten zijn ontelbaar: u kunt rechthoekige, hoekige, radiale kasten kiezen. Deze laatste kunnen worden gebruikt als hele kasten en in kleine ruimtes.

Het meest optimaal zijn kasten met een lengte van 2 en 3 meter. Ze passen in de gang en in de slaapkamer. Je kunt ze scheiden in verschillende delen die onafhankelijk van elkaar zijn. Dankzij dit kunnen buitartikelen en beddengoed gemakkelijk in één kast worden opgeborgen.

Een andere gemeenschappelijke kast - met afmetingen van 1800x2400x600. Volgens de afmetingen past het in de kinderkamer en in de woonkamer. De inhoud kan ook variëren, afhankelijk van de installatieplaats. Het is raadzaam om de kast te verdelen om een ​​aparte plaats voor planken en laden te krijgen, evenals een apart compartiment voor jurken of jassen.

De beste optie is om de kast op te delen in twee compartimenten: de ene is 600 cm, de andere is 1152 cm, in het grotere compartiment moet een balk worden geïnstalleerd en onderaan het schap. In het kleinere compartiment moeten planken of laden met stappen van 376 cm worden geïnstalleerd.

Ook onderscheiden kasten zich door een diepte van 40 cm, 60 cm en 500 mm. Kledingkast met een diepte van 40 cm wordt meestal gebruikt in kleine gangen en slaapkamers. Dergelijke modellen kunnen van elke lengte zijn, maar vanwege niet-standaard diepte, in plaats van de gebruikelijke balk, is er een intrekbare balk geïnstalleerd die in een speciale winkel kan worden gekocht.

Kasten met een diepte van 50 cm zijn niet het meest populair. Ze verschillen ook in niet-standaard diepte en fittingen die binnenin zijn geïnstalleerd, waardoor het vinden van de juiste fittingen voor hen vrij moeilijk of duur is.

De meest voorkomende is een kast met een diepte van 60 cm. Voor een dergelijke diepte kunt u eenvoudig alle benodigde accessoires installeren: een volledige bar, laden, netten, planken.

Vullen met glijdende mechanismen

Interne accessoires van een schuifgarderobe kunnen budgettair zijn, en ook een premiumklasse. De vulling van de kast varieert van 10 tot 60% van de gehele kast. Voor glijdende mechanismen is een kast met een diepte van 60 tot 70 cm optimaal.Het is voor dergelijke modellen dat verschillende schuifbeslagen worden gemaakt, maar tot een diepte van 40 cm, vindt u opties voor glijdende mechanismen, maar al in een beperkt bereik.

Meestal proberen ze bij het kiezen van hangers ten minste twee fittingen te installeren: één voor lange dingen (jurken, jassen, enz.), De andere voor korte dingen (blouses, overhemden, enz.)

Mobiele hengels zijn niet de goedkoopste, ze worden meestal geïnstalleerd in smalle kasten. Als u de mogelijkheid heeft om een ​​volwaardige barbell te installeren, is het beter om deze optie te gebruiken. In de traditionele versie kun je meer dingen ophangen dan in een mobiele balk.Bovendien kunnen alle dingen bij het kiezen van u overwegen, en niet verwijderen van de hanger, om een ​​bepaalde jurk te kiezen. Spiraalhanger kan ook in hoekkasten worden gebruikt.

Een van de duurste systemen is een hefstang of stroomafnemer. Dit model heeft een hefmechanisme, waardoor het vrij duur is voor de gebruikelijke budgetoptie. Meestal bevinden hangersliften zich helemaal bovenin de kast. Met behulp van het mechanisme is de toegang tot dingen niet beperkt. U hoeft alleen aan de hendel te trekken en het mechanisme zal vallen.

De budgetoptie is een ladder. Voor deze hardware kunt u een speciale kast met zijgaten installeren en kunt u zich redden met de standaardoptie. Een niet-standaard variant omvat ook een gebogen hanger waarop kledinghaken zich bevinden. Het kan in een smalle kast of breed worden geïnstalleerd.

Manden met cellulaire elementen

Bij het kiezen van manden of honingraatelementen moet u rekening houden met de diepte van de kast. Als je voor een diepte van 40 cm zonder veel arbeid en hoge kosten een kleerhanger vindt, dan is bij manden alles veel gecompliceerder. De optimale diepte van meubilair is 60 cm of meer. Voor dergelijke modellen is het mogelijk om armaturen te vinden in gewone massamarkten, zonder dat dit grote financiële kosten met zich meebrengt.

Celplanken zijn gemaakt van metalen roosters.Meestal zijn het verwijderbare fittingen. Dergelijke planken en honingraatelementen zijn erg handig voor het opbergen van schoenen. Door de aanwezigheid van de tralies worden schoenen in de kast constant geventileerd. Ook worden deze modellen gebruikt voor het opbergen van lederwaren (tassen, riemen, handschoenen, enz.).

Onderaan de kast bevinden zich meestal laden, planken of laden die zijn ontworpen voor schoenen. In de regel kan het glijdende, stationaire of gaasplanken zijn. Bovendien kunt u in de winkels ook schoenmakers vinden of, eenvoudiger, ringschoenen - speciale organisatoren voor schoenen. Hun installatie zal uw schoonmaakschoenen aanzienlijk vergemakkelijken.

Voor broeken en riemen

Houders voor broeken en riemen zijn ook een onmisbaar onderdeel van de moderne garderobe. Er zijn verschillende mechanismen, waaronder een draaibare volledige lengte, een volledige bevestiging aan de zijkant en een hanger. Bindshouders worden gemaakt in de vorm van een kleine staaf met haken of lussen. Het grootste verschil met elkaar is het aantal haken.

Accessoires voor broeken zijn niet essentieel, maar verschillen in hun vorm. Het is ook gemaakt van een bar (het is iets breder en dikker dan dat van een stropdas houder), de broeklussen zijn langer en sterker.

Laden en laden

De traditionele armaturen omvatten ook intrekbare secties, die niet alleen uit metaal, maar ook uit hout, glas en kunststof kunnen worden gemaakt. Deze systemen zijn handig om dingen op te slaan: van stropdassen en vlinders tot beddengoed en dekens.

In een standaard complete set dozen voor glijdende kledingkasten maken van de gelamineerde spaanplaat. De bodem kan worden gemaakt van multiplex of ook gelamineerd spaanplaat. Een van de belangrijkste details bij het selecteren van laden is de selectie van handvatten.

Let op of ze het sluiten van de kast niet hinderen. Merk op dat er voor de garderobe speciale "verborgen" handgrepen zijn.

Naast de gebruikelijke fittingen, kunt u uw garderobe uitrusten met speciaal voor huishoudelijke behoeften. Dit nummer omvat: de houder voor een strijkplank, de stofzuiger, het strijkijzer, drogers. Bovendien kunt u een strijkplank in de kast installeren. Hiervoor heeft u alleen een speciaal mechanisme nodig.

Bij het vullen van de tas met verschillende accessoires, doe je het zo veel mogelijk handig voor dagelijks gebruik. Ook gebruik je alle ruimte in de kast. Dit is het belangrijkste verschil tussen een gewone kast en een schuifkast met schuifelementen.

Basisconfiguratie: vulmiddelen en accessoires kiezen

Zoals we eerder al zeiden, is er een enorm aantal kits voor kledingkasten, maar als je besluit om geld te besparen en niet zelf de kledingvulling te bestellen, raden we je aan standaardkits te gebruiken die je gemakkelijk in winkels kunt vinden. De kledingkast is altijd verdeeld in drie delen: de hoofd-, tussenverdieping en het onderste gedeelte. Hieronder zijn schoenen, kleding - in het grootste deel, en op de mezzanine meestal hoeden en andere hoeden.

De beste optie is om de kast in drie afzonderlijke zones te sluiten:

  • een deel blijft volledig onder de planken of laden;
  • de tweede delen we een dubbele balk voor korte dingen;
  • de derde is een balk voor lange dingen.

Tegelijkertijd moet er een plank zijn voor schoenen, en bovenaan verlaten we de entresol.

Deze optie is ideaal voor een slaapkamer of kinderkamer, maar niet geschikt voor een gang.

Voor een groot gezin, een uitstekende optie voor een grote kast, waar u niet alleen kleding, maar ook beddengoed kunt reinigen. Als het kabinet opslag voor slechts twee mensen betekent, zou het raadzaam zijn om het in twee gelijke delen te verdelen.

Elk van de verkregen delen moet in twee gelijke delen worden verdeeld. Bovenste mezzanine om iets meer te maken dan de andere planken. Werk twee of drie planken in één van de delen van de basis af en maak onderaan een plaats voor een broek - om een ​​speciaal schuifmechanisme te installeren. In het tweede deel van het kabinet om de balk voor gewone dingen te installeren, en hieronder 3-4 vakken maken.

Voor de hal is het beter om de kledingkast in twee zones te verdelen - verlaat de mezzanine en de onderste plank voor schoenen. De basis is verdeeld in twee delen: in één set de bar voor lange dingen (bontjassen, jassen, regenjassen, trenchcoats, enz.), En aan de andere kant om planken of laden te maken.

Oplossingen op maat

Niet-standaard opties omvatten kasten met een tv, computer bureau, commode, werkplek, kaptafel. Wanneer u een model met een tv installeert, kunt u twee opties gebruiken: ten eerste kunt u de tv in de kast achter de schuifdeuren verbergen en ten tweede de tv installeren door een van de onderdelen van de kast open te maken.

Moderne technologieën maken het mogelijk om tv op een van de deuren te monteren. In dit geval zullen de kosten van meubilair echter veel hoger zijn. Voor kinderkamers is een zeer relevante optie met de toevoeging van een werkplek.

Hoe de locatie van de planken plannen?

Een belangrijk probleem bij het installeren van een kast is de installatie van planken. Afhankelijk van het model dat u kiest, kunt u de installatie van de planken plannen.

In de modellen voor de slaapkamer, kinderkamer en woonkamer moeten gesloten laden voor ondergoed. Secties moeten een diepte hebben van 15 tot 30 cm. Open schappen zijn perfect voor het opslaan van dingen die niet gerimpeld zijn (truien, jeans, etc.) Voor korte dingen, is het het beste om de bar in twee lagen te voorzien.

Kleine laden met een speciale vulling lossen voor eens en voor altijd het probleem op van het opbergen van kleine accessoires.

Het is raadzaam om een ​​aparte plaats in de kast toe te wijzen voor het opslaan van bagage. Dit kan een mezzanine zijn of de onderste laag meubilair. De gemakkelijkste optie in diepe en grote modellen. Schappen hier zijn te vinden in reguliere winkels.

Het is moeilijker om planken voor smalle modellen te kiezen, maar tegenwoordig bieden meubelfabrikanten een enorm assortiment aan planken voor smalle kasten.

De moeilijkst te vinden schappen voor radiale modellen. Als we het hebben over concave modellen, is het beter om de planken aan de ene kant te plaatsen en aan de andere kant om de halter te installeren.Gemakkelijker te gebruiken met convexe modellen. Hier kunt u aan beide zijden volledige planken installeren.

Voor het ontwerp van de hoek met verschillende opties voor bevestigingshardware. Eerst kun je in de hoek twee aangrenzende stangen voor hangers monteren. In deze uitvoeringsvorm is het onderste deel van de hoek vrij voor koffers of dozen. Ten tweede, maak de "overlapping" van twee vakken. Als gevolg hiervan kunt u ongewenste kleding in de verre hoek verwijderen. Eindelijk de derde optie - een draaiend rek installeren. Dit model is niet geschikt voor mensen die elke centimeter tellen.

Ontwerpvoorbeelden

Het klassieke ontwerp van de kast heeft een kledingkast met schuifdeuren en een interne vulling. Het model ingebouwd in de nis is een ideale optie voor zowel grote kamers als smalle gangen.

Dankzij de nis bespaart u ruimte in het hele appartement, terwijl het meubilair zelf geen centimeter verliest. Bovendien geeft u bij het installeren van een dergelijk model niet om de installatie van het plafond.

Een hoekkast kan een hele kleedkamer verbergen. Ondanks hetzelfde gebied als het gewone rechte model, is het interne volume veel groter.Meestal is het in dergelijke modellen dat accessoires worden geïnstalleerd voor huishoudelijke behoeften - houders van strijkplanken, stofzuigers, strijkijzers, enz.

Onlangs is de radiale kledingkast ook aan populariteit aan het winnen. Deze modellen zijn complexer om te installeren en te installeren, maar ze passen perfect in elk interieur. Wat betreft de vulling, hier zijn de modellen in veel opzichten inferieur aan hoekkasten. Radiale kasten worden vaak geïnstalleerd in woonkamers.

Het ontwerp van alle modellen bepaalt de gevel. Het kan worden gemaakt van hoogglans, mat materiaal, hout, leer en stof. Het meest voorkomende ontwerp zijn houten deuren. Daarnaast kan het design van de gevel van meubels worden gemaakt van: spiegels, spiegels met zandstralen, glas in lood, fotodruk, MDF-paneel. Ontwerpers combineren glazen deuren met tekeningen met behulp van zandstralen.

aanbevelingen

Let bij het kiezen van een kledingkast eerst op het materiaal waaruit het is gemaakt. Overweeg ook het type deuropening - monorail of roller. Dit laatste is meer geschikt voor smalle modellen en het monorailsysteem is bestand tegen zware belastingen.

Kijk naar de kwaliteit van de geselecteerde fittingen. Als u een kwaliteitsmodel wilt, stop dan de keuze voor buitenlandse accessoires. Vergeet bij het kiezen ook niet de diepte van uw kast. Voor modellen van 40-50 cm werkt een gewone balk bijvoorbeeld niet, omdat de hangers niet passen. Beter gebruik vykatnuyu mechanisme.

Overweeg ook de kenmerken van uw kamer. Het is het beste om naar de winkel te komen om een ​​plan te hebben voor uw appartement, waar alle projecties, bogen en andere technische problemen die een belangrijke rol kunnen spelen bij de aankoop van meubels worden aangegeven.

Gebruik profiel. Alle modellen gebruiken stalen of aluminium profielen. Dit laatste kan het best worden gekocht als je een kleine kast hebt. Als het model meer dan twee meter is, koop dan een stalen profiel, omdat het bestand is tegen zware belastingen.

Wanneer u de kledingkast van tevoren installeert, stelt u de vraag over de installatie van plafonds. Als u spanplafonds gebruikt, vraag dan de kapitein om hypotheken voor hen te installeren. Bij het installeren van radiaal meubilair is de meest praktische optie een spanplafond of gewone stopverf.

Bij het installeren van smalle, diepe, grote modellen wordt afgeraden om een ​​verlaagd plafond in te bouwen.In deze modellen is het het beste om kasten onder het hoofdplafond te installeren en trek het spandoek niet in de kast zelf.

Raadpleeg de volgende video voor meer gedetailleerde aanbevelingen over het kiezen van een kledingkast en het maken van onafhankelijke metingen.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer