Gevels van schuifkasten

 Gevels van schuifkasten

De prachtig gedecoreerde gevel van de kast siert niet alleen het meubilair zelf, maar is ook het "hoogtepunt" van het hele interieur. Dergelijke kasten uit de recente tijd zijn in bijna elk appartement te vinden. Hun indrukwekkende algehele afmetingen, ruimtelijkheid en brede gladde linnengoed, die bij uitstek geschikt zijn voor een verscheidenheid aan decoropties, maakten de kasten erg populair en bijna onmisbaar in een moderne woning.

Functies en voordelen

Gevels van schuifkasten bieden een breed scala aan de meest moedige en creatieve ideeën. Een gladde, gladde, stevige ondergrond, verdeeld in 2-3 of meer doeken, maakt het mogelijk om de kast op een ongewone, originele en zeer effectieve manier te versieren.Zo wordt dit noodzakelijke meubelstuk in het dagelijks leven niet alleen een functionele en praktische assistent, maar ook een echt pareltje van elk interieur.

Als de kwestie van het kopen of fabriceren van een kledingkast wordt overwogen in het stadium van het ontwerpproject, dan is het mogelijk en noodzakelijk om van tevoren te beslissen over het ontwerp, de configuratie, het materiaal waaruit het zal worden gemaakt en natuurlijk het decor van de gevel. De kast kan worden ingebouwd en vrijstaand, een-, twee- en drie-sectie, gemaakt van verschillende materialen. De keuze voor een of andere variant van het ontwerp hangt ervan af.

Als de kledingkast wordt gekocht in een al voltooid interieur, bieden moderne fabrikanten een breed scala aan modellen die perfect passen in het kleurenschema, in het decoratieve ontwerp en in vorm in een kamer die in elke stijl is ingericht.

types

Gevels (materialen, decoratie, uiterlijk) verschillen aanzienlijk van elkaar. Bovendien zijn er voor kamers met verschillende functionaliteit afzonderlijke aanbevelingen van ontwerpers voor het kiezen van dergelijke meubels.

Een model voor een slaapkamer moet bijvoorbeeld absoluut harmoniëren met het kleurenschema van de wand- en vloerbedekking.Het beste van alles, als het meubilair is gemaakt in zachte, rustgevende kleuren. Geen scherpe lijnen en onbegrijpelijke decoraties. Ideaal - decoratieve elementen gemaakt van natuurlijke materialen of een combinatie van verschillende textuurcoatings.

Meubilair voor de kinderkamer moet praktisch en veilig zijn. Dit betreft het ontwerp van de kast en het materiaal waaruit het is gemaakt. Het wordt niet aanbevolen om glazen of spiegeldeuren te gebruiken voor decoratie. Breekbare materialen kunnen breken en een kind kan gewond raken door granaatscherven. Het is beter om een ​​kledingkast te kopen met een kunststof gevel en beschilderd met heldere, kleurrijke kinderornamenten.

Meubilair op de gang. De spiegel is bijna een integraal onderdeel van elke gang. Kijk naar hem en leg de laatste hand aan het beeld voordat je naar buiten gaat en naar huis kijkt. De spiegel wordt meestal gecombineerd met spaanplaat. Dit is de meest praktische en goedkope combinatieoptie. Zandstralen kan worden gebruikt voor decoratie. Het spiegeloppervlak is bedekt met een film om de kans op letsel door gebroken glas te elimineren.

Gevels kunnen doof zijn (spaanplaat, hout, kunststof), spiegel of gecombineerd (deze optie is het vaakst te zien vanwege de budgetwaarde).Bovendien helpt het gebruik van een spiegel om een ​​kleine ruimte visueel te vergroten.

De gevels gecombineerd met verschillende materialen zijn onderverdeeld in verschillende groepen:

 1. Classic. Klassieke combinaties - spaanplaat, hout, kunststof + spiegel. Stevige, gladde gevels harmonieus in elk interieur. Vaak gecombineerd in verschillende combinaties.
 2. Geometrie. De voorkant van de kast is een oppervlak dat is verdeeld in rechthoeken. Cijfers kunnen worden gemaakt spiegel, matglas, spaanplaat.
 3. Diagonal. Gebogen metalen planken verdelen het oppervlak in ruiten gevuld met glas, lacobel, lak, glas in lood en hout.
 4. Sector. Planken verdelen een oppervlak in verschillende sectoren gevuld met verschillende materialen.
 5. Wave. Gebogen, gebogen metalen golven verdelen het oppervlak in sectoren. Deze methode is de meest complexe van alle gepresenteerde, maar zo'n kast ziet er zeer indrukwekkend en mooi uit.

materialen

Voor de vervaardiging van kasten vandaag wordt voorgesteld om verschillende materialen, verschillende fysieke, mechanische, sterkte, decoratieve kenmerken en kosten te gebruiken. Een van de meest populaire zijn:

 1. Spaanplaat.Een veel voorkomende en vaak gebruikte optie. Zijn populariteit is te danken aan zijn betaalbare prijs en goede esthetische en operationele kwaliteiten. Het materiaal is duurzaam en duurzaam, geschikt voor het decoreren van verschillende modellen.
 2. MDF. De kosten zijn hoger dan die van spaanplaat, maar ook meer voordelen. Milieuvriendelijk, volkomen veilig voor mensen. Materiaal heeft een hoge mate van vocht, bio - en brandbestendigheid.
 3. De spiegel. Deuren van een zuivere spiegel kosten veel duurder dan de opties in combinatie met een spaanplaat. De dikte van de gebruikte spiegel is 4 mm, aan de achterkant is een speciale film aangebracht die het spiegeloppervlak beschermt tegen mechanische beschadiging.
 4. Boom. Houten gevel van vandaag is niet zo gebruikelijk. Vanwege het enorme aanbod van hoogwaardige en goedkope materialen, wordt natuurlijk hout tegenwoordig vooral gebruikt voor de decoratie van dure, elite-modellen. Versierd met houtsnijwerk, inzetstukken van glas en andere materialen.
 5. Lakomat. Dit zeer mooie materiaal wordt verkregen door de spiegel te etsen met fluorwaterstofzuur. Als gevolg hiervan verkrijgt het een prachtig mat doorschijnend oppervlak.Dit glas verbergt de inhoud van de kast enigszins van anderen, maar laat je ook ongeveer zien wat erin zit.
 6. Lakobel. Ziet er prachtig uit in de gecombineerde gevels. Om het te maken, is glas aan de ene kant bedekt met gekleurde vernis.
 7. Glass. De glazen gevel kan een glanzend (glanzend) of mat oppervlak hebben. Zandstralen apparatuur wordt vaak gebruikt om het te versieren (een speciale machine past een patroon op het oppervlak toe) of etsen (het oppervlak is versierd met een mat ornament).
 8. Plastic. Zeer goedkope optie, gepresenteerd in een enorm assortiment kleuren. De kunststof gevel kan een transparante, matte of glanzende afwerking hebben. Glanzende coatings zien er bijzonder elegant en aantrekkelijk uit, maar vereisen ook grondiger verzorging.
 9. Bamboe, rotan. Deze materialen van plantaardige oorsprong zien er perfect uit in Japanse of etnische stijl. Lichtgewicht, duurzame, mooie materialen worden vooraf op de stof geplakt en vervolgens op de gevel bevestigd.
 10. Decoracryl. Zeer origineel en mooi materiaal, dat een combinatie is van kunstmatige en natuurlijke componenten.Tussen de twee acrylpanelen bevinden zich decoratieve objecten van natuurlijke oorsprong (plantentakjes, bloemen, vlinders, schelpen). Acryl zelf kan een mat of glanzend oppervlak hebben. Dergelijke gevels zien er buitengewoon interessant uit.
 11. Kunstleder. De façade, versierd met kunstleer, ziet er bijzonder solide en respectabel uit. Zo'n kast zal er geweldig uitzien in de setting van een werkhoek of een kleine bibliotheek. Het materiaal heeft veel opties voor textuur coating, kleuren en tinten.
10 foto

Kleuren en inrichting

Tegenwoordig is het moeilijk iemand te verrassen met de ongewone kleur van de kledingkast. Het bereik van tinten en tonen is zo uitgebreid dat het mogelijk is om bijna elke kleur te kiezen, zodat het meubilair harmonieus wordt gecombineerd met het interieur. Gevels van verschillende tinten groen, blauw, rood en violet kleuren zien er erg interessant uit. Aan het kabinet zag er niet te catchy en helder, verzadigde kleur gedempt door een donkere schaduw.

De meest populaire kleuren voor gevels zijn alle tinten van natuurlijke eik, berk, esdoorn, es, appel, peer, elzen en andere bomen.De gevel, "onder het hout" gedecoreerd, geeft altijd adel en verfijning aan elk interieur. Zelfs als bij de vervaardiging goedkope materialen worden gebruikt.

Wat de decoratie-opties betreft, hangt veel af van het materiaal waarvan de gevel is gemaakt. Als het een spiegel is, worden vaak gezandstraalde ornamenten of geëtste tekeningen gebruikt om het te versieren. Ze zien er niet te pretentieus uit, maar benadrukken op elegante en subtiele wijze de schoonheid van de spiegelgevel.

Foto's printen is ook erg populair. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het ontwerpen van kasten voor de woonkamer of slaapkamer. Foto's kunnen portretten, prachtige landschappen, stillevens of andere schilderijen weergeven.

In de trend van de laatste jaren - de decoratie van de gevels met behulp van veelkleurige glas-in-loodramen. De tekening, gemaakt van klein en groot gekleurd glas, lijkt op een foto uit een kindercaleidoscoop. Dit gebrandschilderde glasmozaïek ziet er erg duur uit en lijkt op de decoratie van luxueuze oude paleizen.

Tips om te kiezen

Bij het kiezen van een gevelontwerpoptie voor uw kast, wordt aanbevolen om aandacht te besteden aan de volgende punten:

 1. Afhankelijk van waar de kast zich precies bevindt, moet u een geschikte gevel selecteren. Een helder, groot patroon gemaakt met behulp van fotoprints is het onwaarschijnlijk dat het geschikt is in een kleine hal. Dit is een optie voor een ruime woonkamer of slaapkamer. De klassieke versie met een combinatie van houtvezelplaat, MDF, kunststof en spiegels past perfect in elk interieur.
 2. Spiegel- en glasoppervlakken zijn van binnenuit beschermd met een speciale film waardoor het glas niet in kleine stukjes kan afbrokkelen en een persoon kan verwonden. Voor kinderkamers is het echter het beste om een ​​veiligere optie te kiezen (plastic, MDF).
 3. De kleur van de kast moet in harmonie zijn met de tint van wand- en vloerbedekkingen, andere meubels en decoratieve objecten.

Hoe verzamel je je eigen handen?

De kledingkast kan eenvoudig en snel met uw eigen handen worden gemonteerd, zelfs zonder speciale ervaring in de meubelindustrie. Om dit te doen, moet u alle acties in de volgende volgorde uitvoeren:

 1. De voorbereidende fase (voorbereiding van de nodige hulpmiddelen en de werkplek, uitbreiding en overweging van alle details van het toekomstige kabinet).
 2. De eerste fase (keldergedeelte en poten gaan).
 3. De tweede fase (de zijwanden van de kast worden geïnstalleerd als ze worden voorzien door de modelconstructie.) Op het niveau van het gebouw kunnen ze perfect gelijkmatig worden gemonteerd).
 4. De derde fase (installatie van planken, laden, hengels voor hangers).
 5. De vierde fase (installatie van deuren).

Hoe je zelf een kledingkast monteert, zie meer in de video hieronder.

Naast het feit dat het samenstellen van een kledingkast vrij eenvoudig is, kun je het ook zelf maken.

Hoe je je garderobe compartiment kunt sdet met zijn eigen handen, kijkt in de onderstaande video.

De eenvoudigste optie is van spaanplaat of MDF. De gevel kan doof of versierd zijn met frezen. Tegenwoordig bieden veel bedrijven deze service aan.

Als het om welke reden dan ook nodig is om de gevel te vervangen (het glas was gebroken, de deur was vervormd), dan kan dit onafhankelijk worden gedaan zonder de hulp van experts. U kunt het vervelende interieur bijwerken met een van de volgende façade-decoropties:

 • inpakfolie, fotobehang, doek;
 • schilderij;
 • creatie van leisteen oppervlak;
 • mozaïekbekleding;
 • kunstmatige veroudering

Spectaculaire oplossingen

Licht plastic met een glanzende afwerking creëert een zeer glad, glad en glanzend oppervlak.Zo'n kast lijkt veel duurder dan het in werkelijkheid is, dankzij een goed gekozen gevel.

Decoreren helpt om van het klassieke meubelmodel een stijlvolle en originele interieurdecoratie te maken.

Ingebouwde kasten zijn gemaakt in een combinatie van spiegelt canvas en fotoprint. Grote rode anjers ontluiken luxueus het interieur, gedecoreerd in warme, discrete kleuren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer