Schuifgarderobe naar de kinderkamer

 Schuifgarderobe naar de kinderkamer

Kinderen gooien altijd speelgoed rond, ze kunnen hun spullen niet vinden, daarom moet er een ruime en comfortabele kast in de kinderkamer zijn. Dingen baby kan soepel en prachtig worden gevouwen, evenals om hem te wennen aan de organisatie van jongs af aan.

9 foto

Speciale functies

De kledingkast in de kinderkamer moet zijn gemaakt van niet-giftige materialen. Het ontwerp van de kast moet ook veilig zijn, het moet zich onthouden van scherpe hoeken en projecties.

De belangrijkste kenmerken van de kindergarderobe:

 • Mooi, helder ontwerp. Strikte, donkere kleurenschema's zijn absoluut niet geschikt voor een kinderkamer. Het kind geniet van het leven, hij heeft veel levendige indrukken, dus het meubilair moet overeenkomen met zijn humeur. Het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan heldere, sappige tinten of zachte pasteltinten.
 • Functionaliteit.Kindermeubilair moet worden ontworpen voor compacte plaatsing van dingen.
 • Ergonomie. De kledingkast is bedoeld voor gebruik door zijn kind, dus het zou handig voor hem moeten zijn om de kledingkast te gebruiken zonder hulp van ouders.
8 foto

Ouders moeten de keuze van meubels voor de inrichting van de kinderkamer zeer serieus nemen. De ideale oplossing zou een model van de kast zijn, dat een helder en aantrekkelijk uiterlijk heeft, veilig is voor de gezondheid van de baby en gemakkelijk in gebruik is.

Kabinetten voor de kinderkamer moeten duurzaam zijn. Kinderen openen en sluiten de deur meestal herhaaldelijk. Er moet aandacht worden besteed aan fittingen en profielen en alleen de voorkeur worden gegeven aan fabrikanten van hoogwaardige materialen.

model

De kledingkast is erg gewild bij ouders omdat het opvalt voor gemak. Het is gemakkelijker voor kinderen om deuren in de vorm van luiken te gebruiken, die in verschillende richtingen uit elkaar worden bewogen. Tegenwoordig is er een enorme verscheidenheid aan modellen, waaronder ouders die de perfecte optie voor hun baby kunnen kiezen.

De schuifkast kan worden gepresenteerd door verschillende opties:

 • Met twee of drie schuifdeuren.De pakketten kunnen volledig mobiel zijn of zijn opgenomen in de constructie van een partitie van het blinde type.
 • De gevel kan volledig worden ingericht met een spiegel of met kleine inserts.
 • Met hoekmodel kunt u ruimte besparen in kleine ruimtes. De kast kan symmetrisch zijn of delen van verschillende lengte hebben.
 • Het model kan uitsluitend uit rechthoekige delen bestaan ​​of radiale gevels hebben.
 • De ruimte wordt gekenmerkt door kasten met planken of met een zijrek.
 • Model met interne planken bovenaan of mezzanine.
 • De kast kan zowel ingebouwd als draagbaar zijn.

Allereerst is de kledingkast in de kinderkamer ontworpen voor kleding. Meestal is deze optie geschikt voor kinderkamers van klein formaat. Het kan in de uiterste hoek van het venster worden geïnstalleerd. Het kan compleet zijn met een ladekast, planken open of gesloten. Indien gewenst, is het gemakkelijk om naar een andere plaats te gaan.

Ingebouwde opties verschillen van de gebruikelijke kledingkasten dat dingen in een nis worden geplaatst, zodat ze niet naar een andere plaats kunnen worden verplaatst.

Als je een niche in de kinderkamer hebt, kun je er een nuttige bestemming voor vinden en het interieur versieren.Deze kast is een verlengstuk van de muur, dus past deze perfect in het algemene concept van de kamer.

De kledingkast kan in de slaapkamer worden geïnstalleerd, omdat u hiermee comfortabel al uw kleding en extra spullen kunt plaatsen. Praktisch en comfortabel zijn de belangrijkste voordelen van verschillende modellen kinderkleertjes met een schuifsysteem.

ontwerp

Vandaag kunt u voor elke smaak meubeldesign kiezen. Maar onthoud dat de kledingkast je kind moet aanspreken. Om niet te worden verward met de keuze, is het de moeite waard na te denken over de interesses van de baby, wat voor tekenfilms en verhalen hij leuk vindt, waar hij in geïnteresseerd is. Bij het kiezen van kastmeubilair moet rekening worden gehouden met de leeftijd en het geslacht van het kind.

Compacte modellen zijn geschikt voor jongens, maar tegelijkertijd functioneel. De kast moet een compartiment hebben voor het opbergen van broeken en overhemden, pakken, evenals ondergoed en sokken. Bij het kiezen van een kleuroplossing moet de voorkeur worden gegeven aan tinten bruin, blauw, beige, grijs of blauw.

Voor de baby kun je de gevels met felle prints versieren. Wanneer het kind opgroeit, kan de tekening gemakkelijk worden verwijderd. Voor een jongen is een model over het zeethema of een kast met een strikt grafisch patroon voldoende.

Voor meisjes is het de moeite waard om ruime en ruime modellen te kopen en er rekening mee te houden dat meisjes, naast kleding, veel versieringen en verschillende accessoires hebben, daarom moet de kast speciale compartimenten hebben voor gemakkelijke opslag. Je kunt een model kopen, niet alleen met open planken voor kleding, maar ook met gesloten laden.

Bij het kiezen van de kleur moet de voorkeur worden gegeven aan lichte tinten. Voor meisjes geschikt meubilair versierd met bloemen, vlinders, lieveheersbeestjes, die tegen de blauwe lucht vliegen. Prachtig geklede elegante prinsessen of grappige dieren.

Meubilair voor een tiener is anders dan modellen voor kinderen. Kinderen in hun tienerjaren geven de voorkeur aan ingetogen kleuren en zijn niet langer blij met schattige prints. Een klein bloemig, geometrisch ornament geeft de kamer een tienerstijl.

Intern gevuld

De schuifkast voor een kind moet aparte plaatsen bevatten voor het opbergen van kleding, schoenen, kleding en speelgoed. U kunt laden, planken, een bar voor hangers gebruiken. De keuze is volledig individueel, maar onthoud dat kinderen erg snel groeien.Als het vandaag handig is voor de baby om dingen in de laden te doen, hoef je meubels niet alleen met ze in te hakken, omdat je over een paar jaar de vulling van de kast moet veranderen.

De schuifkast kan verschillende vullingen hebben. De keuze hangt af van het model zelf. Een ingebouwde kast wordt bijvoorbeeld meestal als boekenkast gebruikt. Voor kleine kamers zou een goede oplossing zijn om een ​​transformator te gebruiken die gemakkelijk in een bed verandert. De schuifkast bevat speciale hydraulische liften waarmee u snel en gemakkelijk een ligplaats uit de kast kunt halen.

Tips om te kiezen

Als u besluit om een ​​kledingkast te kopen in de kamer van het kind, moet dit speciaal voor de baby zijn ontworpen. Legplanken voor kleding moeten zich op een bepaalde hoogte bevinden. Baby moet comfortabel zijn om hun spullen te pakken.

Het is beter als het meubilair in de kinderkamer geen scherpe hoeken bevat, omdat het kind praktisch niet stil zit en zichzelf pijn kan doen. Als u de baby wilt leren besturen, moet u voor elk ding een afzonderlijke plaats toewijzen.

Als er twee of meer kinderen in de kamer zijn, moet u voor elk kind apart de planken en laden selecteren.Op de bovenste planken of tussenverdieping is het beter om die dingen te plaatsen die het kind maar zelden gebruikt. Als de baby de bar niet met hangers kan bereiken, dan moet je de onderste rij extra voor hangers regelen.

De belangrijkste aanbevelingen voor de keuze van de kledingkast:

 • U moet rekening houden met het ontwerp van het model, namelijk om de afmetingen ervan te bepalen, en om uit te denken hoeveel planken er nodig zijn. De kast kan niet meer dan 25 procent van de totale ruimte innemen.
 • Een handige optie is de optie met drie secties, maar voor kleine ruimtes, zou u de opties met twee secties moeten verkiezen. Hun breedte hangt af van de grootte van het meubilair. Gewoonlijk heeft een sectie 60 tot 90 cm.
 • In een vierkante kamer is het beter om een ​​kledingkast langs één van de muren te plaatsen en voor het omsluiten van een rechthoekige vorm, zou een kledingkast in een ensemble met een werkplek en open planken ideaal zijn.
 • Voor kleine ruimtes kunt u een hoekkast kiezen, omdat dit ruimte bespaart.
 • De daadwerkelijke modellen zijn kasten met gevels met radius. Met dit ontwerp van meubels kunt u het interieur ongewoon en mooi maken.
 • Kies bij het kiezen van materialen natuurlijk hout, omdat dit de gezondheid van het kind niet schaadt. Het kan beige, violet, walnoot, lichtgroen, blauw zijn.De verscheidenheid aan kleurenversies is gewoon fascinerend.
 • Bij het kiezen van een kast wordt een belangrijke rol gespeeld door geslacht, leeftijd van het kind en ook hoeveel kinderen er op de kinderkamer wonen.
7 foto

Voor kinderen kiezen ouders meestal een kast met glanzende veelkleurige gevels. Ze kunnen worden versierd met stripfiguren, geometrische figuren of grappige dieren. Monochrome deuren in verschillende felle kleuren zullen een win-win oplossing zijn.

Meisjes in de leerplichtige leeftijd hebben beslist een spiegel nodig, dus bestel een model met spiegeldeuren. Vergeet niet dat de aanwezigheid van spiegels de ruimte visueel ruimer maakt.

Hoe te sluiten van het kind?

Vaak worden ouders geconfronteerd met het feit dat hun kind de ruimte rondom begint te verkennen. De kledingkast is een zeer interessante plek waar je veel aantrekkelijke dingen kunt vinden. Het is de moeite waard om na te denken over hoe de kast van het kind te sluiten om het te beschermen.

Wanneer de baby nog steeds aan het kruipen is, is er al een kans dat hij de kast zal openen, dus u moet onmiddellijk een betrouwbare vergrendeling krijgen.

Een goede keuze is een veiligheidsslot. Het is geschikt voor verschillende items vanwege de aanwezigheid van dubbelzijdig plakband.Het kan worden gebruikt voor de koelkast, nachtkastjes en voor de kast. De afstand van de tape kan onafhankelijk worden aangepast.

Het slot wordt gekenmerkt door gemak en gebruiksgemak. Het kan op de juiste hoogte worden geplaatst, zodat het kind er niet bij kan.

Interieurontwerpideeën

Heldere kleuren altijd als een kind. Maak het interieur van zijn kinderkamer onvergetelijk. Het centrale element van een stijlvol ontwerp is een functionele en praktische kledingkast. Een heerlijke beer met een boeket bloemen op de gevel van schuifdeuren geeft de kamer warmte, gezelligheid en comfort. Door de hoekige vorm van het meubilair kunt u een groot aantal planken en een lade gebruiken voor het gemakkelijk plaatsen van dingen, kleding en speelgoed.

Het interieur van de kinderkamer, gemaakt in het blauw, is perfect voor een jongen. Elk kind houdt van grappige personages uit Disney-cartoons. Grappige dieren zullen je baby elke dag opvrolijken. De schuifkast wordt aangevuld door een compacte en ruime plank met open en gesloten planken. Het kind kan gemakkelijk al zijn spullen ordenen.

Interieurs zien er erg mooi en stijlvol uitwaarin de tekening op de wanden en gevels van de kledingkast in één thema is gemaakt. Bloementhema's en grappige giraffen tussen bloemen vullen elkaar op harmonieuze wijze aan. De beige gevel van de kast paste bij de vloerbedekking. Het ontwerp van de kledingkast geeft de kamer gezelligheid en licht.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer