Garderobe in de stijl van "Provence"

 Schuifgarderobe in Provençaalse stijl

Franse motieven in het interieur zijn al lang bezet door de gedachten van moderne meisjes. En dit is begrijpelijk, omdat ze zo helder, warm en huiselijk zijn. Het is niet nodig om veel geld uit te geven om jezelf onder te dompelen in een sfeer van rust en comfort. Het is genoeg om een ​​kledingkast in Provençaalse stijl aan te schaffen en uw slaapkamer of woonkamer zal met nieuwe kleuren spelen.

Stijlkenmerken

"Provence" - de richting die ons vanuit de Franse provincies bereikte, waar de landelijke smaak de eerste plaats inneemt. Dit is een zeer lichte, zachte stijl, die je uitnodigt er met je hoofd in te duiken. De luchtigheid en lichtheid van de Provence kan niet worden overschat, evenals zijn eenvoud en natuurlijkheid.Pasteltinten domineren - beige, ivoor, wit. Voor de inrichting zijn de meest gebruikte kleuren lichter - blauw, paars, geel, roze.

De garderobe in Provençaalse stijl is meubilair gemaakt van hoogwaardig hout, zoals noten of eiken. De meest interessante zijn modellen met een mooie afwerking of decor. "Provence" is een stijl van lichtheid, zodat het meubilair er ongelooflijk sfeervol uitziet. De witte of ivoorkleurige tint verlaagt visueel de kast en maakt hem lichter. Een verscheidenheid aan gesmede artikelen voegt alleen tonen van landelijke kleur toe.

Materialen en afwerkingen

In de regel is de kast gemaakt van natuurlijk hout van goede kwaliteit.. Een groot voordeel van dit materiaal is de duurzaamheid en visuele aantrekkingskracht. Kasten gemaakt van natuurlijk hout kunnen tientallen jaren standhouden zonder hun oorspronkelijke uiterlijk te verliezen. Vaak is dit materiaal echter te onhandig om dergelijke meubels te maken. Het is noodzakelijk om zelfs grote platen te verkrijgen, en natuurlijk hout is niet altijd ontvankelijk voor dergelijke verwerking.

De moeilijkheid in het werk betekent helemaal niet dat de kledingkast niet uit kostbare houtsoorten kan worden gemaakt. Dit is absoluut echt, maar het is de moeite waard eraan te denken dat de prijs vrij hoog zal zijn. Een goed alternatief is vezelplaat, MDF en spaanplaat. Deze materialen hebben lagere kosten, zijn zeer eenvoudig te verwerken en duurzaam. Als u een kant-en-klare garderobe koopt, is het waarschijnlijk dat dit specifieke materiaal bij de vervaardiging is gebruikt.

Wat betreft de textuur, prioriteit is kunstmatige veroudering, ruwheid en licht wrijven. Een ongewone randafwerking ziet er erg goed uit, lastige krullen - dit alles geeft de kast een vleugje lichtheid en gewichtloosheid. Decoraties voor meubels gemaakt van verschillende geïmproviseerde middelen - hout, wijnstokken. "Provence" is in perfecte harmonie met gedroogde bloemen en keramiek, dus deze elementen moeten noodzakelijk aanwezig zijn in het interieur. Een uitstekende keuze kan een witte kledingkast zijn, die kan worden gebruikt als een interessant voorwerp voor decoupage.

Plaatsingstips

De schuifkast is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een waardige decoratie. Afhankelijk van in welke kamer het is, ziet het interieur er heel anders uit.

In de gang

Sliding kasten zijn een van de meest populaire elementen in een hal. Hier kunt u comfortabel bovenkleding en schoenen plaatsen.Het beste van alles, als je een paar compartimenten bedenkt. Bijvoorbeeld, men wordt idealiter gebruikt voor de kleding die je op een bepaald moment draagt. De tweede - voor jassen en jassen voor een ander seizoen.

In de woonkamer

De kast wordt geplaatst in de woonkamer en vervult verschillende andere functies. Het is handig om bedlinnen, lichte kleding, huishoudelijke apparaten erin op te bergen. De modellen in Provençaalse stijl zijn prachtig door het feit dat verschillende snuisterijen er geweldig uitzien op hun planken. Je kunt de gratis zijtafels versieren met foto's in elegante lijsten, interessante gerechten, souvenirs. Elegant uitziende kasten, die gemonteerde lampen zijn.

In de slaapkamer

De kasten in de slaapkamer creëren een romantische en delicate sfeer. Het is noodzakelijk om een ​​kleine kast op te halen, die een hoogtepunt van het interieur zal zijn. Inbegrepen moet aanwezig zijn en andere meubels van dezelfde stijl. Welnu, als het een compacte ladekast of een elegante tafel is.

Sinds de "Provence" - lichte stijl, plaatst u deze alleen in de slaapkamer als de totale decoratie in heldere pastelkleuren is.

In de kinderkamer

Een kleerkast in de kinderkamer zetten is helemaal geen probleem.Rustgevende tinten - precies wat u nodig heeft voor een goed humeur van de baby. Het is beter om een ​​model te kiezen met een open gedeelte, waarin het kind speelgoed, boeken en apparatuur kan plaatsen. Witte kasten zijn een goede oplossing, waar je zelf decoupage kunt maken of een ingewikkeld patroon kunt schilderen. U kunt echter modellen kopen die al zijn versierd met kindertekeningen.

Hoe de entourage te benadrukken?

Helaas zal één kast niet genoeg zijn om een ​​rustieke smaak in de kamer te vormen. We zullen de stijl in alles moeten volgen. De beste keuze zou zijn om te kopen en andere bijpassende meubels. Dit kan een kleine salontafel, een commode of een nachtkastje zijn. Als de kast zich in de woonkamer bevindt, zijn stoelen of fauteuils van dezelfde stijl hier ideaal voor.

Vergeet de gordijnen niet. "Provence" biedt een overvloed aan ruches, ruches, plooien. Dit alles ziet er geweldig uit en vormt een aanvulling op de sfeer in de kamer. Van de kleuren is het wenselijk licht pastel of natuurlijke kleuren te verkiezen, zoals lavendel, bladgroen, zachtblauw. Mooi beddengoed, elegante kussens en dekens in Provençaalse stijl zijn ook niet overbodig.

Elke rustieke omgeving - het is altijd de aanwezigheid van bloemen. Hoewel de meeste vrouwen levende planten prefereren, wordt de "Provence" gekenmerkt door een liefde voor gedroogd. Het is niet nodig om ze in een vaas te doen, een prachtig handwerk gemaakt van gedroogde bloemen, kleine schilderijen en versieringen op de nachtkastjes.

Heldere decoupage kan ook een creatieve oplossing zijn. Witte meubels versierd met florale motieven zullen er luxueus en stijlvol uitzien.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer