Ingebouwde kledingkast

 Ingebouwde kledingkast

De ingebouwde kledingkast is een stijlvolle en handige opslagoplossing voor kleding. Het is niet alleen een aanvulling op het interieur, maar helpt ook om enkele van de tekortkomingen van de indeling van de ruimte te corrigeren en de ruimte in kleine appartementen te optimaliseren. Bij het installeren van een kledingkast, wordt een voorheen lege nis in de muur een functionele ruimte, waardoor een paar gratis meters vrijkomen voor het spelen in de kinderkamer of ochtendoefeningen in de slaapkamer.

Functies en voordelen

Zoals de praktijk laat zien, manifesteert het ingebouwde meubilair zich beter in gebruik vergeleken met het kabinet. In het bijzonder heeft de kledingkast de volgende voordelen:

 • neemt de ruimte in de kamer in, die op een andere manier moeilijk te organiseren is. De openingen tussen de muren, die tijdens een mislukte herontwikkeling verschenen of oorspronkelijk werden gebouwd tijdens de bouw, worden een handige plek om dingen op te slaan, zonder een enkele centimeter nuttige metriekruimten te verliezen;
 • goedkoper dan de kast. De wanden en het plafond van de ruimte vormen een groot deel van de partijen, daarnaast zijn alleen deuren en planken vereist. Zelfs als de muren ook zijn gepland om te worden afgewerkt met hout, kunt u goedkopere materialen kiezen, omdat ze toch niet zichtbaar zijn en qua levensduur niet onderdoen voor dure;
 • heeft een grotere capaciteit. De kast moet absoluut de hele nis van vloer tot plafond beslaan, zodat er geen openingen tussen de bovenrand van de deur en het plafond zijn. Hierdoor wordt de opslagruimte vergroot in vergelijking met kastkasten, die nooit zo strak mogelijk aan het plafond worden geïnstalleerd. Om dezelfde reden is de ingebouwde kledingkast handiger om te reinigen, omdat stof zich niet ophoopt op een moeilijk bereikbare plaats onder het plafond;
 • Je kunt in elk deel van de woning, of het nu een gang, een slaapkamer, een kinderkamer of een balkon is. Met een verscheidenheid aan materialen en modellen kunt u hem zelfs in de badkamer monteren, voor het opbergen van handdoeken en cosmetische producten. De belangrijkste voorwaarde is de aanwezigheid van een deuropening of een nis, waarvan de diepte veel groter kan zijn dan de diepte van de schappen van een gewone kast ;;
 • ingebouwde kledingkast is eenvoudig te monteren met uw eigen handen. Het ontwerp van een dergelijk meubelelement is vrij eenvoudig - iedereen die over de minimale vaardigheden van een timmerman beschikt, kan het aan;
 • voldoet volledig aan de behoeften van een bepaalde ruimte. Je kunt de interne ruimte op elke manier organiseren in overeenstemming met het doel van de kamer;
 • uitgerust met een schuifmechanisme. Dankzij zo'n deuropeningssysteem kan de kast in een smalle en compacte opening worden geïnstalleerd. Om dingen te krijgen of te verwijderen, zullen er geen problemen zijn. Ook is het glijdende mechanisme meer stil, is de deurloop erg zacht (comfortabel en veilig voor kinderen), en is de levensduur langer dan die van de ophangmechanismen;
 • kunt u elk ontwerp toepassen, inclusief een ontwerp dat de ruimte visueel vergroot.Modellen van lichte kleuren of met volledig gespiegelde deuren zullen bijvoorbeeld elke kamer ruimer en groter maken.

Het is mogelijk om dergelijke kasten zelfs in de kinderkamer te installeren, omdat de glazen zijn bedekt met een betrouwbare beschermende film zoals gelaagd glas. Hun eigenaardigheid is dat het met een sterke klap zal barsten en in de film zal blijven, niet in stukken.

In het geval van renovatie van de ruimte, is het voldoende om het ontwerp van de deuren te veranderen, zodat de kast naadloos in het nieuwe interieur kan worden geïntegreerd.

Samen met tal van plussen hebben ingebouwde kasten verschillende nadelen.

 • Ten eerste zullen de schuifdeuren niet tegelijkertijd kunnen openen als draaideuren, omdat de vleugel noodzakelijkerwijs naar een zijde of naar het midden zal worden verschoven. Dit kan een probleem zijn bij het kiezen van een jurk, omdat het onmogelijk is om alle dingen tegelijk te bedekken.
 • Ten tweede verschillen sommige huizen van de oude fundering in hoogte van plafonds van 3,5 tot 5 meter, waardoor er geen inbouwkasten in kunnen worden geïnstalleerd, zelfs als er een nis is die geschikt is in breedte en diepte. Zo'n kast zal gigantisch groot blijken te zijn en je kunt de dingen op de bovenste plank alleen bereiken via een trapladder.
 • Ten derde kan het moeilijk zijn om te zorgen voor de juiste geometrie van de kledingkast. De muren, de vloer en het plafond zijn bijna nooit helemaal glad en de nauwkeurigheid van de verwerking van meubeldelen impliceert perfect rechte lijnen, dus de kast is gebogen. Dit defect is niet merkbaar voor het oog, maar het beïnvloedt de levensduur van meubelmechanismen, die actief verslijten door verkeerd te lopen.

model

Afzonderlijk een van de voordelen van ingebouwde kasten is een verscheidenheid aan modellen. Onder hen zijn er: hoek, radiaal, ingebouwd in de muur, garderobe-kleedkamer.

In de muur ingebouwd

Laconische meubelklassiekers. Vanwege het feit dat de basis van de kast wordt gevormd door muren, het plafond en de vloer van de opening in de muur, is het grootste deel van de structuur afgeschaft.

Om zo'n kast te installeren, hebt u een minimum aan metingen nodig - de afstand van het plafond tot de vloer en van de muur tot de muur.De deuren en schappen van individuele afmetingen worden in een paar dagen gemaakt en elk hoofd van het gezin kan binnen een paar uur met onderbrekingen worden gemonteerd.

De kleur en materialen van de deuren zijn zeer variabel. Er zijn zowel volledig houtachtige als spiegelstructuren en hun combinatie.Ook kunnen de deuren glanzend of mat zijn, met of zonder decor.

Afhankelijk van de grootte van de nis, varieert het aantal deuren van twee tot vijf.

Interne vulling kan divers zijn: regimenten, bars en een hanger, face hangers, dozen, wasmanden, zachte modules.

Het is eenvoudig te installeren op de gekozen plaats, ongeacht of het een opening is met een breedte van minder dan 100 cm, 3 meter of meer dan 4.

hoekig

In tegenstelling tot de standaardoplossing, heeft het verschillende typen:

 • figuratieve vorm. Het is een structuur bestaande uit twee helften, die langs de wanden zijn geplaatst en in het midden schuin worden gecombineerd. Meestal is het 90 graden;
 • driehoekig of diagonaal hoekig. Zo'n kast alsof het een hoek van de kamer "afsnijdt" en sluit met een gevel zonder bochten. Geschikt voor kleine kamers en appartementen met een niet-standaard lay-out;
 • trapeziumvormige vorm. Ideaal voor grote kamers met originele lay-out. Trapeze-kasten zijn een mooi en ruim formaat met veel transformatie-opties.

straal

Radiale of radiale kasten zijn elegante en moderne modellen die een waardig alternatief vormen voor directe vormen.Ze onderscheiden zich door een soepel gebogen gevel, waardoor het meubilair er interessant en ongebruikelijk uitziet. Maar dit bemoeilijkt het ontwerp en verhoogt daarom de kosten.

Op de ruimtelijkheid zijn radiale kasten niet onderdoen voor de muur of hoek. Hun inhoud is ook variabel, maar het ontwerp wordt beperkt door de eigenschappen van de gebruikte materialen. Glasfragmenten zullen erg duur zijn en de spiegel past niet. Zelfs een kleine kromming geeft een vertekend beeld, zodat het niet kan worden gebruikt voor het beoogde doel of om de visuele ruimte te vergroten.

Wardrobe-dressing

De ingebouwde kledingkast is de meest praktische, handige en moderne manier om dingen op te bergen.De enige voorwaarde voor de inrichting is de aanwezigheid van een grote ruimte die indien nodig kan worden afgeschermd met deuren en extra scheidingswanden.

De voordelen van een kleedkamer:

 1. Vervangt omvangrijke kasten en dressoirs.
 2. U kunt alle kledingkastitems op één plaats opslaan.
 3. Geschikt voor opslag van textiel en seizoensartikelen naast kleding en schoenen.
 4. Verlengt de levensduur van dingen als gevolg van het feit dat ze correct zijn opgeslagen.
 5. De ruimte wordt voor 100% van vloer tot plafond gebruikt, wat onmogelijk is in de aanwezigheid van kastmeubilair.
 6. Het is handig om van kleding te wisselen, omdat de kleedkamer kan worden uitgerust met goede verlichting en lange spiegels, en alle dingen zich op één plek bevinden.

ontwerp

Het uiterlijk van de façade van de kleerkast hangt van verschillende factoren af. Allereerst is dit de algemene stijl van de kamer en zijn doel, en ten tweede - de materialen waaruit de kledingkast is gemaakt.

spaanplaat

Spaanplaat is een veel voorkomend materiaal bij de vervaardiging van meubels. Het is goedkoper dan natuurlijk hout, duurzaam, ziet er goed uit in het interieur.

Bij het maken van meubels is de spaanplaat bedekt met veelkleurige gelamineerde folie, waarmee u gevels van elke kleur kunt kiezen, waarbij zelfs de textuur van natuurlijk hout wordt nagebootst. Er zijn opties in bicolor of uit verschillende kleuren, de aanwezigheid van spiegeldeuren.

Meubels gemaakt van gelamineerd spaanplaat zijn moeilijk te verwerken, dus er is geen decor of elegante details op, maar toegankelijkheid en kwaliteit compenseren dit nadeel.

MDF

Meer zacht en milieuvriendelijk, dan een spaanplaat, materiaal dat eenvoudiger te verwerken is en elk plan belichaamt.Het oppervlak kan glanzend of mat, helder, pastel, onder een natuurlijke boom zijn. MDF kan ook verschillende vormen aannemen, waardoor u stijlvolle en originele modellen kunt uitvoeren.

Natuurlijk hout

Meubels uit de serie - de duurste, duurzaam, gemakkelijk te gebruiken, en vaak ook de mooiste. De houten basis van eiken, essen, grenen is ideaal voor het aanbrengen van een dunne en elegante inrichting. Het kan worden geverfd, behandeld met vernis en kleuren, gecombineerd met spiegel en andere oppervlakken, aangevuld met interessante accessoires.

Spiegel en glas

Spiegelkastdeuren zijn praktisch en handig. De façade van de kast kan een gecombineerd of volledig omsloten reflecterend oppervlak zijn.

Zulke opties kijken met voordeel in ruime lichte kamers, waardoor de ruimte luchtig en breed wordt in kleine kamers of gangen, waardoor ze visueel worden vergroot.

Glas wordt gecombineerd met hout, MDF-panelen en gelamineerde spaanplaten, matte en plastic elementen. Een apart aanzicht is het glas-in-lood ontwerp van glazen gevels.

Glas in lood kan besteld worden bij de meester, gemaakt met zijn eigen gebruik van acrylverf op glas en borstels, of gebruik film.

Het gebruik van getextureerd glas is ook gebruikelijk.Gegolfde matte oppervlakken zien er strakker, beknopter en eleganter uit, waardoor ze veelzijdig zijn.

Zandstraaltekening

De essentie van deze technologie ligt in het feit dat met behulp van een luchtstraal onder hoge druk en fijnkorrelig zand een patroon of tekening op het glasoppervlak wordt aangebracht. Beperkt en tegelijkertijd elegant interieur dat geschikt is voor het interieur, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan subtiele schoonheid.

Deze technologie is duur en niet haalbaar thuis, maar het ziet er spectaculair uit en wordt al eeuwen toegepast. Zelfs kleinkinderen kunnen bogen op interessante meubels.

Foto gevel

Het afdrukken van afbeeldingen op objecten is een populaire techniek die zich heeft verspreid van t-shirts en mokken tot meer dimensionale dingen. Vandaag kunt u elke afbeelding zelfs in de kledingkast plaatsen.

De keuze van de foto's hangt direct af van het doel van de kamer: een panorama is geschikt voor een woonkamer, een reproductie van een beroemde foto of foto voor een slaapkamer, gastronomische motieven zullen er in de keuken goed uitzien. Het oppervlak kan zowel glanzend als mat zijn.

Als je nadenkt over het ontwerp van de fotofacade, is het belangrijk om te overwegen dat grote afbeeldingen moeten worden overgelaten voor grote en middelgrote ruimtes, en voor kleine ruimtes zijn kleine en onopvallende afbeeldingen nodig.

Natuurlijke materialen

Modetrends vereisen het gebruik bij het versieren van meubelmaterialen zoals bamboe, leer en rotan. Ze zijn perfect met elkaar gecombineerd, niet grillig in gebruik en oneindig elegant.

Dergelijke meubels worden gecombineerd met elk interieur, maar het vereist harmonie en naleving van het dure uiterlijk. Goedkoop meubilair en muffe reparaties zijn niet de beste buren voor een garderobe gemaakt van natuurlijke materialen.

Gecombineerde gevels

Elke combinatie is mogelijk: glas en MDF, een spiegel en een gegolfd mat oppervlak, spiegels en deuren met een patroon, hout en glasfragmenten en vele andere opties. Gecombineerde modellen maken het mogelijk om verschillende ideeën samen te voegen tot één creatief plan en om organisch te kijken tussen andere ontwerpoplossingen.

stijlen

Een verscheidenheid aan ontwerpoplossingen kan worden ingegeven door het hoofdthema in het interieur.

Klassieke stijl

Kenmerkend voor het traditionele interieurontwerp is de afwezigheid van goedkope, kortstondige zaken. Natuurlijk hout, monotone tinten zijn welkom. Het meubilair kan worden ingericht met meubels die edelmetalen imiteren, antiek, majolica.

Alle takken van moderniteit, renaissance, barok, rococo, Engelse stijl, romantiek en gothic behoren tot de klassiekers.

etnische

Impliceert een ontwerp in de geest van de situatie die inherent is aan specifieke naties.

Tegelijkertijd moet alles er harmonieus in worden gecombineerd. Het zal een vergissing zijn om te denken dat een paar rijstpapieren lampen de slaapkamer in de belichaming van Japanse stijl zullen veranderen, en de tekeningen van totems op de deuren van de kast zullen elke kamer een Afrikaanse stijl geven.

antiek

De restauratie van Grieks-Romeinse majesteit in het binnenland vereist een grote ruimte, dure natuurlijke materialen. Bij het bestellen van ingebouwd meubilair, moet u de voorkeur geven aan beknopte formulieren. De belangrijkste materialen zijn natuurlijk hout en brons. Snijden, vergulden, mozaïek, decoratie met dure fittingen of imitatie van edele metalen zijn aanvaardbaar.

koloniaal

Gelegen op de kruising van Europees comfort en exotisch oosten. Deze stijl impliceert heldere combinaties, de afwezigheid van minimalisme, grote ruimtes, niet-standaard lay-out. Onderscheidende kenmerken van meubels - het oorspronkelijke ontwerp van afzonderlijke onderdelen: accessoires, houtsnijwerk, mozaïeken, glas-in-lood, patronen.Overwegend kleuren: goud, chocolade, terracotta, olijf, blauwtinten, geel, rood.

modern

Inclusief:

 • Art Deco - strenge geometrie, gladde en glanzende oppervlakken, luxe, dure materialen, etnische en animalistische prints. Het belangrijkste bereik - zwart, wit, zilver, goud, robijn, smaragd en andere nobele tinten;
 • land - florale motieven, romantiek, rustieke charme, zuiverheid, natuurlijke materialen, primitief, ruw meubeldesign;
 • minimalisme - beknoptheid, eenvoud, duidelijkheid van de samenstelling van het interieur. Weigering van overmatig comfort, meubilair van natuurlijke materialen, eenvoud van lijnen, geometrizm, lichtkleurenpalet;
 • loft - open ruimtes, ongebruikelijke accessoires, een combinatie van oud en nieuw in het interieur, industriële aard van de situatie. Loft-achtige meubels zijn meestal een combinatie van antiek en minimalistische moderne items, zoals oud hout en chroom;
 • Provence - Land naar het Franse motief. Er zijn florale ornamenten, ruches, een overvloed aan textiel, gesmede elementen, houten balken aan het plafond, beeldjes, warme pasteltinten.Meubels in Provençaalse stijl zijn kunstmatig verouderd, met slijtplekken, patina, houtsnijwerk, elegante armaturen. Natuurlijke materialen en natuurlijke textuur hebben de overhand;
 • Hightech - kenmerkt de eenvoud van lijnen, laconicisme van kleuren, de aanwezigheid van glas en verchroomde oppervlakken, minimalistische meubels, glanzende elementen en heldere vormen.

gemengd

Combineert de kenmerken van verschillende stijlen onder de algemene naam - eclecticisme.

Kleur oplossingen

Het palet van mogelijke tinten is divers en afhankelijk van het bronmateriaal.

Meubels gemaakt van gelamineerd spaanplaat en MDF kunnen in elke gewenste kleur en in elke kleurencombinatie worden gemaakt.

Natuurlijke materialen zijn edel licht, beige, bruin, chocoladekleuren, de kleur van mahonie en wengé.

Kunststof en glas onderscheiden zich ook door een gradatie van tinten binnen hetzelfde gamma. Tegelijkertijd kunnen ze zowel glanzend als mat zijn, met structuurpatronen of met fotoprint. Alle spiegeloppervlakken kunnen worden gekocht met gezandstraald patroon en glas in lood inzetstukken.

Interne vulling

Gemak en capaciteit van het opslagsysteem wordt geleverd door de interne inhoud.Wat de "vulling" van de kast zal zijn, bepaalt op zijn beurt het doel van de ruimte waarin deze wordt geïnstalleerd. Mogelijke opties zijn planken, stangen met hangers, eindhangers, manden, laden, zachte modules en textieldozen.

Alle accessoires kunnen intrekbaar of vrijstaand zijn.

Voor de woonkamer

In een plaats als een woonkamer wordt de hoofdrol natuurlijk gespeeld door de kastgevel. Maar de innerlijke vulling is niet minder belangrijk. Het kan planken hebben voor boeken, dozen voor documenten, verschillende compartimenten voor kleinigheden, een nis voor het installeren van een kluis of stereo-installatie, een ingebouwde bar en een minikoelkast.

Een goede indeling van de ruimte in de kast helpt de woonkamer te redden van talloze kasten, kasten en laden.

Voor de slaapkamer

Achter de spectaculaire, maar niet te pakkende façade van de kast in de slaapkamer, moeten er handige laden zijn voor het opbergen van beddengoed, kussens, dekens en handdoeken. Er moeten ook planken en tralies voor kleding zijn, een plaats voor een strijkplank en een mand of een stoffen kist om het wasgoed te wassen.

Het is handig om de ruimte als volgt te organiseren:

 • onderste compartiment - voor het opbergen van schoenen, reistassen, sportartikelen, zoals rollers en skates;
 • het grootste deel - voor het opbergen van huishoudelijke artikelen, vrijetijdskleding en bovenkleding;
 • mezzanine - voor zelden gebruikte spullen en hun seizoensopslag.

Deze drie zones moeten worden uitgerust met kleinere elementen: laden en planken of wasmanden, sokken, hangers, hangers en haken, schoenenplanken, een nis voor een strijkplank of een stoomgenerator.

Voor de kinderkamer

Als kinderen een aparte kamer hebben, moet er een kast zijn voor opslag. Het is wenselijk om de interne ruimte te verdelen in zones waarin het kind zelf dingen en objecten kan nemen, en zones die alleen toegankelijk zijn voor ouders. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de spullen van alle kinderen op één plek worden bewaard, maar niet voor andere doeleinden door kinderen worden gebruikt.

Het is mogelijk om te verdelen in compartimenten volgens hetzelfde principe: schoenen, vrijetijdskleding, bovenkleding. Naast planken en laden voor dingen in het onderste compartiment van de kasten voor kinderkamers, kunt u textieldozen, papierdozen, manden voor het opbergen van spellen, speelgoed en sportuitrusting installeren.

Voor de gang

De kledingkast in de gang heeft al lang geen associaties meer met een lastig in te bouwen kledingkast in Sovjet-stijl appartementen.

Na deze ruimte geconverteerd te hebben, is het mogelijk om een ​​ruim modern opbergsysteem te krijgen waarin planken voor schoenen, compartimenten voor bovenkleding, schappen voor handschoenen, hoeden, sjaals en andere seizoensgebonden kleinigheden kunnen passen.

Van buiten moet de kast in de gang eenvoudig worden uitgerust met minstens één spiegeldeur.

Ingebouwde kledingkast op het balkon of in de badkamer kan doen met een minimum aantal elementen van het interne apparaat. Er zijn voldoende planken en laden voor het bewaren van ingeblikt voedsel op het balkon en potten met een strategisch aanbod van verzorgingsproducten in de badkamer.

Tips om te kiezen

De ingebouwde kast is bijna altijd een product, op maat gemaakt door individuele maten. Hier spelen zowel de hoogte van het plafond als de breedte en diepte van de nis die het kabinet in de toekomst zal innemen een rol.

Om het meubilair een lange tijd te laten dienen, om praktisch te zijn en er mooi uit te zien in het interieur, moeten de volgende aanbevelingen worden gevolgd:

 1. Houd rekening met de stijl en het ontwerp van de kamer.
 2. Denk goed na over de innerlijke inhoud, rekening houdend met het feit dat het aantal dingen in de loop van de tijd zal toenemen. Met behulp van hangers, laden en planken moet het zo worden georganiseerd dat de ruimte economisch wordt besteed, en de voorraad blijft;
 3. Besteed aandacht aan nichewanden.De boven-, achter- en zijpanelen worden gevormd door de wanden van de kamer. Het is belangrijk dat ze bestand zijn tegen het gewicht van de interne accessoires in de kast. Om dit te doen, moeten ze worden omhuld met MDF-panelen of hout, maar niet met gipsplaat. Het is te zacht, flexibel en kan gewoon niet tegen de belasting van het aantal planken en dergelijke;
 4. Bestudeer het deurmechanisme zorgvuldig. Tegenwoordig zijn er twee versies: een metalen frame, waarbinnen de deuren op wielen bewegen, en een monorail, waarlangs speciale rollen lopen. De tweede optie is duurder, maar werkt in gebruik beter en duurt langer.

Materiaal speelt een belangrijke rol. In de meeste gevallen is spaanplaat het meest geschikt. Het is ook absoluut de moeite waard om te overwegen wat de wielen en monorails zijn.

De rollen van het onderwagensysteem mogen niet van kunststof zijn (de term probleemloos gebruik is een jaar), maar van metaal of met een teflon-coating.

De breedte en het gewicht van de deur beïnvloeden de levensduur van het veersysteem. Hoe zwaarder het materiaal, hoe sneller het verslijt.

Het is noodzakelijk om te bestuderen waar de bovenste en onderste profielen van zijn gemaakt, waarop de deuren "lopen". Houten en gecombineerd zijn zeldzaamStaal en aluminium profielen komen veel vaker voor. Tegelijkertijd zijn staal het meest betrouwbaar en duurzaam, hoewel niet het meest esthetisch.

Vergeet de beveiliging niet. Vooral als de kledingkast gespiegelde deuren heeft en in de kinderkamer is geïnstalleerd. Glas en spiegeloppervlakken moeten bedekt zijn met een film van hoge kwaliteit, waardoor er geen brokstukken op de vloer kunnen afbrokkelen als de spiegel kapot is;

Accommodatie opties

De ingebouwde kast is handig omdat deze elke gewenste plek in huis kan nemen.De eenvoudigste manier is om hem in een nis in de muur te installeren. Hoe groter de diepte en breedte, des te groter zal de interne ruimte van de kast zijn.

Dergelijke meubels passen perfect in de slaapkamer, in de gang, in de kinderkamer.

Functionele kledingkast, geïnstalleerd in de hal of woonkamer. Het is mogelijk om er niet alleen dingen in op te bergen, maar ook om een ​​mini-bar, een bibliotheek, een tv-zone te hebben.

De kledingkast wordt vaak uitgevoerd op het balkon of op de loggia. Dankzij het handige deurmechanisme past het met succes in een nauwe ruimte, zonder ongemak te veroorzaken, zoals kledingkasten met scharnierende deuren. Het is handig om seizoensgebonden items, augurken, conserven en conservering op te slaan.

Het inbedden van meubels is een geweldige optie om ruimte te besparen in de Chroesjtsjov. Appartementen van dit type worden gekenmerkt door kleine afmetingen, aangrenzende kamers, smalle en lange gangen of kleine gangen. Voor hen zijn niet alleen gesloten kasten, maar ook opties met open planken, vakken voor boeken en beddengoed en andere accessoires aanwezig.

DIY installatie en reparatie

Het ontwerp van ingebouwde kasten is eenvoudig genoeg om alle details onafhankelijk te monteren en te installeren. Bouwmarkten bieden een breed scala aan goederen om te helpen, en zelfs voldoende materialen voor hun productie met hun eigen handen. De vereiste set omvat spaanplaat- of MDF-panelen, rollen, geleiders, plankbevestigingen.

Speciale zorg vereist de installatie van op maat gemaakte deuren met glazen fragmenten of een spiegel. Deuren worden als laatste geïnstalleerd, na binnenhuisinrichting, installatie van planken en extra wanden om de interne ruimte in compartimenten te verdelen.

Installatie van garderobe met uw eigen handen - zie meer in de video hieronder:

beoordelingen

Ingebouwde kasten nemen een leidende positie in het aantal meubels op bestelling.Ze hebben zich gevestigd als een comfortabel, mooi en functioneel deel van het interieur.

Onder de positieve aspecten, merken ze de besparing van ruimte, de mogelijkheid om de lay-out van het appartement aan te passen, zonder toevlucht te nemen tot grote veranderingen, mooi design.

10 foto

De negatieve aspecten zijn onder meer de snelle slijtage van plastic rollen en de noodzaak om de spiegeloppervlakken vaak af te vegen tegen stof en vingerafdrukken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer