Ontwerp kledingkast

 Ontwerp kledingkast

Stijlvolle, compacte, ergonomische kasten verschenen relatief recent in ons leven en werden onmiddellijk een integraal onderdeel van het interieur in bijna elk appartement. Vanwege hun ruimtelijkheid en veelzijdigheid, drukten ze snel volumineuze dressoirs, kasten en muren vol.

Functies en voordelen

In tegenstelling tot massieve kasten en kastmeubelen, maken deze kasten het mogelijk om elke vierkante centimeter ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Met hun hulp kunt u snel en efficiënt de woonruimte organiseren, een perfecte orde scheppen en een gezellige sfeer creëren in elk huis.

Schuifkasten kunnen worden ingebouwd of hebben hun eigen lichaam. Meubels voor meubels kunnen in de hoek of langs de muur worden geplaatst. Het ingebouwde model "zakt" in een speciale nis. Extern ingebouwde kast kijkt in hetzelfde vlak als de muur, heeft geen eigen plafond en zijwanden. Deze optie is geschikt voor ruime kamers.

\

Schuifgarderobe - de ideale oplossing voor het inrichten van een klein appartement. Dankzij de goed doordachte binnenruimte kunt u niet alleen kleding, schoenen, beddengoed en andere dingen, maar ook boeken, huishoudelijke apparaten, koffers, borden, speelgoed en andere huishoudelijke artikelen gemakkelijk opbergen.

Het integrale, gladde oppervlak van de gevel dient als een uitstekende basis voor de realisatie van de meest uiteenlopende ontwerpfantasieën. Daarom is zo'n kast niet alleen een functioneel belangrijk interieurdetail, maar ook een echte aankleding ervan. Spiegeldeuren, glas-in-lood, fotodruk - slechts een kleine lijst met decoratieve elementen die het interieur mooi en expressief maken.

Grote spiegels helpen ook om de ruimte van zelfs de kleinste kamer visueel uit te breiden.

Een ander voordeel van dergelijke meubels is de mogelijkheid van productie op bestelling, op basis van hun eisen en wensen. Het aantal vakken en schappen, hun grootte en locatie kan worden gepland, te beginnen met het functionele doel van de kast door een individuele bestelling.

Wat zijn de gevels: materialen en decor

Bij de productie van schuifkasten worden de meest verschillende materialen gebruikt. Ze moeten worden onderscheiden door sterkte, duurzaamheid, bruikbaarheid, vochtbestendigheid en decoratieve aantrekkingskracht.

Spaanplaat - de meest populaire en goedkope optie. Het wordt gekenmerkt door hoge sterkte, duurzaamheid en betaalbare prijs. Het materiaal vereist geen speciale zorg, is veilig voor het milieu. Ziet er geweldig uit in verschillende kleurencombinaties en oplossingen, inclusief en imiteert de schakeringen van natuurlijk hout. Het nadeel is dat het niet geschikt is voor het creëren van complexe en elegante architecturale vormen. Meestal is het een klassieke, duidelijke lijnen en regelmatige geometrische vormen.

MDF. In tegenstelling tot spaanplaten zijn de chips die erin zitten kleiner en als hun samenstelling wordt geen formaldehydehars, maar paraffine of bruinkool gebruikt. Het materiaal is zacht en buigzaam, dus het is perfect voor het maken van producten met meer complexe en ongewone vormen. Geschilderde MDF ziet er geweldig uit in het meubilair, ontworpen in klassieke of moderne stijl.

Spiegel - bijna onmisbaar materiaal dat in verschillende combinaties voorkomt. Een garderobe met spiegeldeuren is natuurlijk duurder dan meubels gemaakt van spaanplaat, maar het ziet er ook veel aantrekkelijker uit. De spiegel is bedekt met een speciale film die het beschermt tegen mechanische schade, dus het is veilig voor anderen. De onvoorwaardelijke voordelen van het materiaal zijn de decoratieve aantrekkingskracht, de mogelijkheid van visuele uitbreiding van het gebied. Een kast met een spiegel maakt de ruimte lichter en ruimer.

Natuurlijk hout is een materiaal dat van oudsher wordt gebruikt om de meest uiteenlopende meubels voor een huis te maken. Duurzaam, betrouwbaar, milieuvriendelijk en veilig hout helpt bij het creëren van een sfeer van warmte en comfort in elk huis. De houten kast past perfect in een klassiek en modern design. De boom is perfect gecombineerd met andere afwerkingsmaterialen. Het is erg plastic, dus wordt het vaak gebruikt om complexe modellen met draad te maken.

Lakomat is een matglas dat het interieur van het kabinet afsluit voor nieuwsgierige blikken, maar u in staat stelt om te begrijpen wat waar is. Deze optie is ideaal voor een slaapkamer of een woonkamer. Glas heeft niet zoveel verzorging nodig als een gewone spiegel. Dankzij een tamelijk terughoudend uiterlijk past de kledingkast versierd met behulp van een vernis perfect in het interieur, ontworpen in verschillende stilistische richtingen.

Lakobel. Dit is ook glas, waarvan een van de zijden bedekt is met een laagje meerkleurige vernis. Het materiaal wordt ondoorzichtig, krijgt een prachtige glanzende glans en ziet er zeer elegant en verfijnd uit. Glas kan in elke kleur worden geverfd, dus deze kledingkast zal harmonieus worden gecombineerd met andere objecten in de kamer.

Decoracryl is een van de modernste en mooiste manieren om de kledingkast te versieren. Het is een combinatie van verschillende materialen van natuurlijke en kunstmatige oorsprong. Composities gemaakt van bamboe, planten, stenen, zeeschelpen worden bevestigd tussen transparante of ondoorzichtige acrylpanelen. Dergelijke meubels zien er altijd erg indrukwekkend uit. Meestal wordt het op bestelling gemaakt, het is een geweldige kans om een ​​exclusieve kledingkast te maken volgens uw eigen ontwerp en patroon.

Zeer degelijke en dure look kasten met gevels versierd met eco-leer. Dergelijke meubels passen perfect in het interieur van de kantoor- of thuisbibliotheek. Eco-leer kan een ander patroon, kleur, textuur hebben, het is op de panelen van MDF of spaanplaat gemonteerd.

De traditionele kledingkast heeft een rechthoekige vorm. Er zijn echter meer originele modellen gemaakt in complexe geometrische vormen, evenals combinaties van verschillende materialen. Bijvoorbeeld:

 1. Klassiek - spaanplaat + spiegel. Het meest budget en praktisch van alle opties. Dergelijke meubels zien er geweldig uit in de gang en woonkamer, kinderkamer en slaapkamer.
 2. Geometrie. De deuren bestaan ​​uit rechthoeken van glas, spiegels en spaanplaat.
 3. Diagonal. De gevel is diagonaal verdeeld door een metalen profiel.
 4. Wave. Een van de meest interessante en spectaculaire ontwerpopties. De kast is gemaakt in halfronde vormen met zachte overgangen en vloeiende lijnen.
 5. Sector. Profielen verdelen de gevel in verschillende cellen van verschillende vormen en afmetingen, die vervolgens worden verwerkt met materialen die verschillen in textuur en kleur.

Ongewoon deurontwerp

Een van de belangrijkste punten in de ontwerpfase van de toekomstige garderobe is niet alleen het ontwerp van de gevel, maar ook de deuren.

Voor deuren en gevels is een van de meest populaire decoratiematerialen een spiegel of decoratief glas. Het oppervlak kan eenvoudig een spiegel zijn of bovendien versierd met elk patroon. Op de deur met een spiegel of glaspatroon kan op verschillende manieren worden aangebracht.

Een origineel ornament wordt bijvoorbeeld aangebracht op een matglas met behulp van een zandstraler. Dergelijke deuren worden vaak gecombineerd met spiegelelementen. Als sieraad worden bloemen, klimplanten, vlinders, stadsgezichten en stillevens gekozen.

Met de geëtste spiegel kunt u de ingewikkelde matte structuur van de gevel en de deuren versieren. Met deze ontwerpoptie kunt u meer complexe en sierlijke patronen maken zonder de minste mechanische impact op het glas. Het oppervlak blijft soepel en gelijkmatig, wat de verzorging ervan enorm vereenvoudigt.

Kunststof deuren - de meest voordelige optie, die geweldige mogelijkheden biedt voor het combineren en combineren van verschillende materialen. Plastic - onpretentieus, lichtgewicht, duurzaam materiaal dat perfect past bij het spiegeloppervlak, metaal, natuurlijk hout.Het kan mat en glanzend, doorschijnend, kleur en glanzend zijn. Met het grootste aantal kleuren kunt u de perfecte optie kiezen voor het ontwerp van elk interieur.

Liefhebbers van natuurlijke en meer exotische opties in het ontwerp zullen dol zijn op de kasten met behulp van bamboe. Vooral als het interieur is ontworpen in etnische of oosterse stijl. Om zo'n prachtig decor te maken, worden spaanplaat- of MDF-platen gebruikt, waarop de stof vooraf is bevestigd en bamboestrips aan de bovenkant zijn vastgelijmd. Ze kunnen in een horizontale, verticale of willekeurige volgorde worden geplakt, ze kunnen verschillende breedten en kleuren hebben.

Uit de gedroogde stengels van de tropische calamus wordt een ander uitstekend materiaal verkregen dat wordt gebruikt voor het maken en afwerken van meubilair - rotan. Gedroogde stelen worden op een speciale manier met elkaar verweven en worden op platen van MDF of spaanplaat gemonteerd. Dit milieuvriendelijke en veilige materiaal dient geen tien jaar. Rieten decor is perfect voor het gestileerde interieur van de hal of slaapkamer.

Foto's printen is een van de snelste en gemakkelijkste manieren om elk interieur effectief te transformeren. Een fotografisch beeld kan elk zijn: van persoonlijke portretten tot afbeeldingen van beroemde mensen, van een panoramisch uitzicht op Manhattan, tot prachtige Alpenlandschappen, van de kust tot besneeuwde bergtoppen. De geselecteerde foto wordt overgebracht op het papier dat aan de achterkant van de glazen gevel is bevestigd. De foto kan mat zijn of een glanzende, spiegelglans hebben.

Wanneer u een fotoprint als ornament kiest, moet u uitgaan van de interieurkenmerken en afmetingen van de kamer. Een kleine ruimte wordt visueel nog kleiner als het beeld te groot en verzadigd is. Het kleurenschema van de foto moet ook worden gecombineerd met het kleurenschema van het interieur, anders zal de afgewerkte garderobe er niet erg harmonieus uitzien.

Om de kledingkast ongebruikelijk en duur te maken, helpen veelkleurige glas-in-loodramen. Zo'n decoratie oogt altijd erg nobel en subtiel vanwege de kwetsbaarheid van glas, complex, ongewoon patroon en heldere, rijke kleuren. De kosten van dergelijke meubels zijn hoog, maar het wordt volledig gerechtvaardigd door hoge prestaties en een onberispelijke buitenkant.

kleur

De kleurenschaal waarin de kasten worden uitgevoerd is behoorlijk divers. In veel opzichten hangt het aantal kleuren dat door fabrikanten wordt aangeboden af ​​van het materiaal dat als basis wordt genomen. Plastic of MDF kan bijvoorbeeld in bijna alle kleuren en tinten worden geverfd.

De overgrote meerderheid van de kopers kiest echter voor een palet van natuurlijke houttinten.

Dit zijn lichte en donkere tinten van beuken en eiken, rijke tonen van appel, peer en kers, nobele kleuren van esdoorn en wengé.

Dit palet wordt gepresenteerd in verschillende tinten beige en bruine kleuren van verschillende intensiteit. Dergelijke meubels zijn ideaal gecombineerd met andere interieurartikelen en passen perfect in elke stilistische richting.

Witte kasten zien er duur en echt luxueus uit, wat ook kan verschillen in de puurheid van kleur. Dit omvat ook vanille, melkachtige tinten en ivoor.

Voor mensen die de voorkeur geven aan modernere oplossingen in de inrichting en inrichting van het appartement, wordt meubilair aanbevolen, waarvan de kleur de kleuroplossing van het hoofdinterieur kruist. De kast kan bijvoorbeeld zalm, lichtgeel, lichtgroen, hemelsblauw of lichtroze zijn.

Sliding kasten kunnen worden uitgevoerd in zwart-wit versie of in een combinatie van contrasterende kleuren.

Interieurontwerp

Alvorens een geschikte optie te kopen of te bestellen, moet de functionele inhoud ervan worden bepaald. Bijvoorbeeld, dezelfde kast gekocht voor een slaapkamer en een gang zal sterk variëren in de interne inhoud.

Het klassieke model kan in 3 delen worden verdeeld:

 • onderste plank is ontworpen voor het opbergen van schoenen;
 • het middelste gedeelte is het ruimst, er zijn kleerhangers en hoofdplanken voor kleding;
 • het bovenste gedeelte (mezzanine) is geschikt voor het opbergen van hoeden, sjaals en dingen die niet vaak worden gebruikt.

Bij het maken van een kast volgens een individuele schets, moeten de volgende punten worden overwogen:

 1. Het aantal secties zou idealiter gelijk moeten zijn aan het aantal schuifdeuren (als er 2 zijn, dan zouden er 2 verticale compartimenten moeten zijn). Uitzonderingen zijn brede deuren die meerdere compartimenten tegelijk kunnen sluiten.
 2. De dwarsbalk voor kleerhangers moet lang genoeg zijn (ongeveer 90 cm). De planklengte is meestal 60 cm.
 3. De breedte van de opening moet vrije en ongehinderde toegang tot dingen bieden.
 4. Grote artikelen worden vaak opgeslagen op de bovenste plank, dus de hoogte moet in het bereik van 45-60 cm liggen.

Afhankelijk van het doel van de kast, kan het interieur op verschillende manieren worden georganiseerd.

Voor de slaapkamer

Het binnenste gedeelte zorgt voor de plaatsing en opslag van beddengoed, huis- en straatkleding. De breedte van de kast is ongeveer 60 cm (de breedte van het werkgedeelte is ongeveer een halve meter).

De basisversie van de organisatie van de interne ruimte ziet er meestal als volgt uit:

 • stroomafnemer (balk onder de hanger, die met de hendel omlaag kan worden gebracht);
 • wasmanden voor metaal en kunststof;
 • eind of conventionele dwarsbalk om de hangers te huisvesten;
 • haken voor niet-verwijderbare kleding;
 • de glijmanden op verschillende niveaus. Ze slaan meestal verschillende kleine dingen op;
 • hangers voor dassen, riemen, riemen;
 • schoenenplanken.

Voor de gang

Corridors (vooral in appartementen Chroesjtsjov) verschillen in bescheiden algemene afmetingen en kleine breedte, daarom wordt het meubilair hier zo compact mogelijk gekozen. De breedte van de kast mag niet meer dan 40 cm zijn ten opzichte van de standaard 60 cm.

Dat is de reden waarom om de standaard hanger te ontvangen, de dwarsbalk loodrecht op de deuren uitkomt.

Voor het opbergen van schoenen wordt meestal een draadmand gebruikt, schuin geplaatst. Voor het opbergen van borstels, schoensmeer en andere kleine items zijn kleine laden aanwezig. Voor het plaatsen van tassen, paraplu's en pakjes worden haken gebruikt.

De interne structuur van de ingebouwde modellen is praktisch en functioneel. Hier kunt u elke vierkante centimeter ruimte gebruiken voor het plaatsen en bewaren van grote en kleine dingen, borden, boeken. Deze kast kan worden gebruikt als een aparte kleedkamer of selecteer een aparte plank voor de tv.

Hoe ziet het eruit in het interieur van de kamers?

De kledingkast in de gang moet vrij compact en praktisch zijn. Vooral als je het in een kleine gang, een smalle gang of onder de trap moet installeren. Wat betreft het ontwerp, heeft de klassieke versie met een spiegel de voorkeur.

De kledingkast in de woonkamer of hal moet naast praktisch en ruimtelijk ook mooi gedecoreerd zijn. Gebruik bijvoorbeeld fotodruk, gezandstraald ontwerp of glas-in-lood.Voor de woonkamer, ingericht in een klassieke stijl, perfecte kast gemaakt van natuurlijk hout. Voor interieurs in moderne stijlen (minimalisme, loft) meubels, ingericht in een combinatie van kunststof en glas, is perfect.

Het model voor de slaapkamer is vrijwel onbeperkt in ontwerpen en materialen. Het kan spaanplaat, MDF, lakobel, hout en andere materialen zijn. Als decor wordt fotoprint met prachtige panorama's of landschappen gebruikt.

De kledingkast in de badkamer is een ideale plek om buizen op te slaan met shampoos, gels, schuimen en andere middelen om een ​​douche en een bad te nemen. Het materiaal voor zijn creatie moet absoluut waterdicht, duurzaam en praktisch in de zorg zijn.

Hoe te kiezen?

Om niet te worden verward met het kiezen en kopen van zo'n meubelstuk dat nodig is, moet je eenvoudige regels volgen:

 • Het is het beste om de meest ruime kledingkast aan te schaffen, op basis van de grootte van de kamer en financiële mogelijkheden. Het aantal dingen en kleding groeit met de tijd, dus het is het beste om een ​​paar planken "in reserve" te hebben;
 • Je moet zeker letten op het mechanisme voor het openen van de deur. Meestal worden twee opties aangeboden.De eerste is een metalen frame, waarlangs de deur beweegt met behulp van rollen. Deze optie is niet erg betrouwbaar. Een klein voorwerp dat in de groef is gevallen, is voldoende om de beweging van de deur te beperken. Dergelijke groeven moeten constant worden gestofzuigd. Bovendien kan de deur met een krachtige duw eenvoudig voorbij de groef gaan.
 • Het is het beste om modellen met monorail te kopen. Ze kosten meer, maar veel betrouwbaarder - een speciaal vergrendelingsmechanisme zal niet toestaan ​​dat de deur van de rail glijdt, en zal ook voorkomen dat vreemde voorwerpen binnenkomen;
 • Vergeet niet het materiaal waaruit de profielen zijn gemaakt. Aluminium geleiders zijn duurder, maar minder duurzaam dan hun stalen tegenhangers;
 • Chassisrollen kunnen van metaal of plastic zijn met een speciale coating van Teflon. Als de wielen van zuiver plastic zijn gemaakt, zal zo'n model niet lang meegaan;
 • de breedte van de schuifpanelen mag niet meer dan 1 meter zijn. Bredere deuren openen zwaar, waardoor accessoires sneller falen;
 • De klassieke ontwerpoptie voor elk model is de spiegel. Het corrigeert de grootte van de kamer visueel, waardoor deze lichter en ruimer wordt.In sommige gevallen is het echter het beste om geen schone spiegelcoating te gebruiken, maar met een ornament of patroon. Dit model ziet er origineler uit dan anders.

Ideeën in het interieur

De klassieke versie van de tweedeursgarderobe met spiegelinserts. Binnen zijn er vakken voor het plaatsen van kleding, schoenen, grote, dimensionale dingen. Het open hoekrek helpt je om boeken, gerechten en mooie interieurbelevenissen mooi en gemakkelijk te regelen.

De originele garderobe met designoptie en een hoekkast. Het interieur is een ruime berging. Prachtig gedecoreerde gevel dient als een echte decoratie van het interieur van de woonkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer