Schuifgarderobe met zandstralenpatroon

 Schuifgarderobe met zandstralenpatroon

Schuifgarderobe met gezandstraald patroon is een van de meest populaire meubels. Dergelijke kasten zijn niet alleen handig en praktisch, maar ook erg origineel. Dankzij de moderne zandstralentechnologie is het tegenwoordig mogelijk om zowel standaard als zeer ongebruikelijke afbeeldingen te kiezen.

Wat is het?

Zandstralen is een speciale bewerking van glas, uitgevoerd met stencils. Dergelijke stencils worden aangebracht op het gewenste deel van de spiegel of glas en blazen open plekken met zand. Het oppervlak wordt onmiddellijk gematteerd en na verwijdering van het sjabloon wordt een prachtig spiegelpatroon verkregen opondoorzichtige achtergrond. Eenvoud bij de voorbereiding van het sjabloon maakt het mogelijk om een ​​afbeelding te bieden voor individuele bestellingen. U kunt ook altijd de voltooide afbeelding kiezen in de catalogus met werken.

Kasten met gezandstraald patroon - het is altijd een stijlvol en spectaculair ding. Afhankelijk van de foto kunnen ze overal worden geplaatst, vanuit de gang en zelfs eindigend met een balkon. Zo'n mat oppervlak zal elk interieur versieren, bovendien is het onopvallend en verveelt het zich niet met de tijd.

Er zijn zowel gewone spiegel- als kleurenafbeeldingen. De kasten met achtergrondverlichting zien er erg mooi uit, daarna neemt het effect van het beeld meerdere keren toe.

Voors en tegens

Zandstralen heeft zowel voor- als nadelen. Het grote voordeel ervan is natuurlijk in het oorspronkelijke uiterlijk. Zulke kasten zien er echt heel mooi uit. Leuk om ze nog een keer te bekijken. Het enorme kleurenpalet beperkt de verbeeldingskracht van de klant niet, waardoor u echte grafische meesterwerken kunt maken. Bovendien kunt u elke tekenstijl kiezen - bloemen, dieren, klassieke ornamenten, oosterse patronen.

Het grote voordeel van zandstralen is dat het snel wordt vervaardigd. De enige vangst kan zijn wanneer u de tekening verstrekt. Hier zal het nodig zijn om het te verfijnen en de noodzakelijke stencil te maken. Vervolgens zal de voltooide tekening lang meegaan - hij vervaagt niet, wordt niet gesprenkeld en verslechtert niet van de zonnestralen. Schuifkasten met gezandstraalde afbeeldingen kunnen worden gecombineerd met elk type decor, inclusief schilderwerk en glas-in-lood.

Met alle voor de hand liggende voordelen zijn er nog een paar nadelen. Het toegepaste beeld heeft geen invloed op het glas of de spiegel, waardoor het kwetsbaarder en kwetsbaarder wordt. Het transport van dergelijke kasten moet met de grootste zorg gebeuren. Daarnaast is zandstralen moeilijk te verzorgen, het wordt niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen. Permanente vingerafdrukken en vettige vlekken van het oppervlak moeten permanent worden verwijderd.

Zandstralen technieken

Er zijn verschillende technieken voor het toepassen van gezandstraalde afbeeldingen en elk heeft zijn eigen kenmerken.

Zandstralen matten

Dit is een van de gemakkelijkste en meest toegankelijke technologieën voor de gemiddelde persoon. Deze meest democratische optie is een andere naam - vlak zandstralen.De methode ligt in het feit dat er een vooraf bereid stencilzand op het glas wordt aangebracht. Als gevolg hiervan worden de niet-gesloten gebieden ondoorzichtig.

Vlak zandstralen heeft verschillende voordelen. Er is minder stof, vingerafdrukken en ze zijn gemakkelijker te verwijderen. Het resultaat is een heel duidelijk patroon met vloeiende randen. Een goed alternatief voor vlak zandstralen zal diep zijn. Het is veel moeilijker om te werken, maar het beeld zal driedimensionaal zijn, in de stijl van 3D. Een ervaren ontwerper met behulp van dergelijke technologie is in staat om een ​​echt wonder op je kast te creëren.

Kunstmatten

Enigszins verschillende technologie, hier wordt matten niet solide uitgevoerd, maar als schokkerig. Hierdoor worden echte kleurovergangen gevormd, waardoor de tekening natuurlijker en mooier wordt. Op het eerste gezicht is de heterogeniteit van het beeld merkbaar, maar dergelijke modulaties geven het een speciale chic. De kunstmat is een vrij gecompliceerde techniek, maar hij kan worden gebruikt op glazen van verschillende dikte.

Kleur zandstralen

Dit type glasverwerking ziet er behoorlijk aantrekkelijk uit. In tegenstelling tot andere typen,hier, in plaats van matten, schildert de meester het oppervlak met verschillende kleuren. Tegelijkertijd verslechtert de spiegel niet en blijft de hoofdfunctie ervan bestaan ​​- reflectie. Het werk wordt uitgevoerd met behulp van aanvullende technieken van reliëf of diep zandstralen. De kleuren zijn monofonisch en schoon geselecteerd.

Coating opties op de spiegel

Tot op heden zijn ontwerpers klaar om verschillende opties aan te bieden voor het coaten van het spiegeloppervlak. De meest populaire van hen combineert een spiegelachtergrond en een matpatroon. Dergelijke kasten zijn altijd elegant en onopvallend, ze zijn in staat zowel het appartement als het kantoor te versieren. De figuur kan anders worden geplaatst - op het hele oppervlak, in de bovenste of onderste hoeken, in het midden, aan de overkant. Toegepast afbeelding van de binnenkant van de spiegel.

Spiegelpatronen op een matte achtergrond zien er niet minder interessant uit.. Tijdens deze methode verwijdert de master de achterkant van de spiegel, waardoor deze een nobele, doorzichtige schaduw krijgt. Bijzonder interessant deze techniek lijkt op lange kasten met drie of meer deuren. Dan lijkt het beeld van het ene eind naar het andere te bewegen.

U kunt dit effect verbeteren met de originele achtergrondverlichting.

Populaire prints

Natuurlijk weet elke hostess, die een foto op de kast kiest, ongeveer wat ze zou willen. Er zijn echter zoveel opties in de catalogi van moderne ontwerpers dat het niet moeilijk is om een ​​aantal dagen met een keuze te blijven.

Er zijn verschillende categorieën prints die het meest populair zijn en die absoluut onder alle kabinetten passen.

abstractie

Prints uit deze categorie kunnen elk interieur nieuw leven inblazen en decoreren. Voor een huis kunnen natuurlijke associaties de beste oplossing zijn - waterdruppeltjes, het oppervlak van een rustig meer, spelen, imitatie van bladeren en bomen. Dergelijke tekeningen kalmeren, geven een gevoel van frisheid en een constante cyclische beweging van de natuur. Abstracties met riet, gemengde takken van bomen zien er prachtig uit - ze zijn geschikt voor landelijke plattelandsstijlen en de Provence.

Gladde, afgeronde lijnen - de sleutel tot het succes van abstracte tekeningen. Als de afbeelding scherpe vormen, scherpe hoeken en een te ingewikkeld patroon heeft, kan deze uiteindelijk vervelend worden. Daarom is het belangrijk om te voldoen aan de maatregel en niet om de mode te achtervolgen. Het kabinet mag niet onderdrukken, trekt constant de aandacht, interfereert met concentratie en werk.Het onopvallende en rustige kleurenpatroon past goed in de slaapkamer of woonkamer, maar voor een studie of kantoor, kunt u kiezen voor een klassiek, mat patroon.

Bloemmotieven

Bloemenprints zijn absoluut win-win. Het maakt niet uit of ze nu frosted, gespiegeld of gekleurd zijn, de bloemen zien er altijd goed uit. Dit beeld leidt niet af, het wordt snel een deel van het interieur en gaat ermee samen. De dunne twijgen met kleine bloemen, grote rozen en madeliefjes, orchideeën zien er fantastisch uit. Voor degenen die een patroon willen kiezen dat bijna het hele oppervlak vult, is het beeld van een boom met bloemen op de takken en de kroon ideaal.

Pop art

Een heldere en creatieve richting die niemand onverschillig laat, is popart. Aanvankelijk, als een stijl van kunst en kleding, is de hedendaagse pop-art stevig ingebed in het interieur van een huis. U moet echter een paar regels kennen voordat u een soortgelijke afdruk kunt bestellen. Omdat pop-art een zeer verzadigd fenomeen is, is het belangrijk om het niet te overdrijven met verven. De kamer moet helder zijn, idealiter - wit.

Voor de exacte afbeelding kunt u verschillende afdrukken ophalen. Knappe foto's van popsterren, ongewone sculpturen en figuren, dierlijke zelfportretten. Winstgevende aankoop zal ook verschillende favoriete logo's zijn, pakkende inscripties, slogans. Het interieur moet worden aangevuld met prachtige heldere schilderijen, posters, beeldjes. Kleine kussens of een cover in toon van een print-look oorspronkelijk en harmonieus.

Buitenlandse motieven

De patronen van oosterse thema's sluiten nauw aan bij mensen die van warme landen houden. Dit kunnen interessante ontspannende mandala's zijn, ingewikkelde hiërogliefen, oosterse planten. Een ongewone oplossing zullen tekeningen met afbeeldingen van favoriete plekken uit grote steden zijn. Bijvoorbeeld de Big Ben of de Eiffeltoren. Het is mogelijk om dergelijke foto's op verschillende manieren te verslaan, ze gekleurd te maken of een reliëf matte afbeelding over het hele oppervlak te geven.

Hoe te kiezen?

Tot op heden zijn er duizenden stencils die een finishing touch kunnen geven aan het interieur. Als je een kast in de gang koopt, kun je een gratis afbeelding en elke afdruk ophalen. Ontwerpers worden geadviseerd om een ​​deel van de kast intact te laten om zichzelf volledig te kunnen evalueren voordat ze weggaan.Licht kristallijnen glans, gravure, spel van kleuren, shimmer zal geschikt zijn.

Kies in een studie of kantoor een eenvoudiger en meer rigoureus patroon zodat het geen onnodige aandacht trekt. Dankzij dit patroon zal zelfs de meest gewone kledingkast verfijnder worden. De fijne abstractie, het beeld van sakura, bomen en bladeren, vogels zien er prachtig uit. Voor degenen die geneigd zijn tot minimalisme, kun je een andere optie proberen - gewoon het oppervlak van de spiegel en aan de rand van de orde opengewerkte rand laten - gewoon, maar met smaak.

Een omvangrijke en fascinerende tekening zal geschikt zijn in de kinderkamer. Veel kinderen kijken graag naar ongewone beelden en ontwikkelen zo hun verbeelding. Als een plaatje passen stripfiguren, rustige natuurlijke abstracties, panorama's van steden en straten. Grote en realistische afbeeldingen van dieren zien er erg origineel uit.

Voor de slaapkamer van volwassen familieleden is een goede oplossing om een ​​niet al te groot patroon te kiezen. Het is geen geheim dat vrouwen zichzelf het vaakst op orde brengen in de slaapkamer, voor een spiegel. Daarom is het de moeite waard om het toe te staan ​​om zijn functies voort te zetten en om een ​​tekening te bemachtigen die het niet zal belemmeren.Bijvoorbeeld, het beeld van kleine vogels, bladeren, bloemornament, kanten rand zal prachtig harmoniëren met het interieur zonder de algemene achtergrond van de slaapkamer te verstoren.

Zorgregels

Een gezandstraalde spiegel is nogal kwetsbaar, dus wees hier voorzichtig mee. Laat de kast niet constant in de buurt van plotselinge temperatuurschommelingen staan, dit kan scheuren in de spiegel veroorzaken. Als u in de winter dringend meubels moet vervoeren, moet u materialen aanschaffen die van tevoren de optimale temperatuur handhaven.

Het is mogelijk om de kast alleen bij kamertemperatuur uit te pakken en te monteren, nadat deze enkele uren binnen heeft gestaan.

Om het oppervlak te reinigen van stof en licht vuil, veegt u het af met een pluisvrije doek. Op de doek kan een niet-agressieve detergent of een lichte zeepoplossing worden aangebracht. Omdat de stof perfect katoenmateriaal is, evenals schuimspons. Bij reinigingsproducten wordt aanbevolen de voorkeur te geven aan beproefde soorten, zoals "Fairy" of "Mr. Muskul."

Zorg er na het aanbrengen voor dat elk product van het oppervlak wordt verwijderd.

Agressieve reinigingsmiddelen, die vaak in het huishouden worden gebruikt, zijn volledig verboden voor het spiegelen van zandstralen. Deze alcohol, benzine, nagellakremover, waspoeder, alkali. Dergelijke materialen kunnen onherstelbare schade aan het oppervlak veroorzaken en het ontwerp permanent beschadigen. Natuurlijk zijn er dergelijke vetvlekken, afdrukken en krassen die niet kunnen worden verwijderd. In dit geval kan alles worden verholpen. Als u contact opneemt met een specialist in de beveiliging, wordt het probleem opgelost.

Interieurontwerpideeën

Een garderobe met drie vouwen en een originele florale abstractie zal het interieur van de woonkamer, ontworpen in koffie of bruine tinten, goed aanvullen. Tegelijkertijd moet de kast zelf ook in een vergelijkbare kleur worden geselecteerd, zodat deze harmonieus in het decor past.

Als je iets ongewoons wilt, kun je een tweedeursmodel overwegen met een originele tekening van een meisje. De kledingkast past in een moderne woonkamer en wordt aangevuld met felle kleuren en prachtige accessoires.

Afbeeldingen van natuur en dieren zijn altijd interessant. Het panorama van een klein meer met bergen en sierlijke bomen werkt sussend en ontspant na een zware dag.

Vogels zien er ook ongewoon uit.Een tekening van een reiger in palmbomen is bijvoorbeeld geschikt voor zowel de slaapkamer als de kinderkamer. Eén kastdeur blijft intact, zodat de afbeelding er niet al te omvangrijk uitziet.

Voor kasten met drie of meer deuren is kleurenzandstralen de ideale oplossing. Volumineuze rode bloemen zien er heel zacht uit - ze vullen de beige en bruine omgeving aan.

In de slaapkamer ziet er indrukwekkend Japans thema uit - een afbeelding van een boom en een klein huis.

Een lichte aanraking maakt kasten met zwanen in witte, zwarte en blauwachtige toon.

Een zeer gewaagd besluit - een abstract purper zonsondergangpanorama van het overzees.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer