Garderobe in klassieke stijl

 Garderobe in klassieke stijl

Door de tijd getest, gaat klassiek nooit uit de mode. En dat geldt niet alleen voor kleding en accessoires, maar ook voor het interieur. Ondanks het beperkte kleurengamma, de strengheid van lijnen en afwerkingen, vindt de klassieke garderobe nog steeds veel fans.

Speciale functies

Het klassieke interieur wordt het best aangevuld door ouderwetse kasten. Dit is echter helemaal niet het geval, omdat de garderobe veel functioneler en praktischer is. Naast het feit dat dergelijke modellen zeer ruim zijn, hebben ze ook een rijke en representatieve uitstraling. Strenge lijnen en een doordacht ontwerp zijn ongelooflijk gecombineerd met elegante afwerkingen, waardoor het meubilair er luxueus uitziet.Met zo'n kast kun je een afgewerkte, mooie en perfecte kamer krijgen.

Klassieke kasten staan ​​bekend om het creëren van een warme, ontspannen sfeer. Kalme tinten samen met nobele materialen zullen de ruimte visueel vergroten, lichter en ruimer maken. Een groot aantal afwerkingsopties omvat niet alleen de installatie van spiegels of geveldecoratie, maar ook de decoratie van kroonlijsten en zijrekken. Indien nodig kan de klassieke kledingkast zelfs onzichtbaar worden voor de ogen van anderen. Ingebouwde modellen die bijvoorbeeld overeenkomen met de kleur van de ruimte, zijn zowel ruim als verborgen.

Materiaal en kleur

Natuurlijk hout is het beste materiaal voor het maken van een klassieke kledingkast. Hout is een voldoende duurzame grondstof die zelfs meerdere generaties kan dienen. Natuurlijke eigenschappen zorgen ervoor dat de boom niet verslechtert van vocht, en ook bestand blijven tegen rotten. Bovendien maken de unieke textuur, het natuurlijke houtachtige patroon en de warme aangename schaduw de boom tot een luxe en prestigieuze keuze. Een hoge milieuvriendelijkheid die geen onzuiverheden bevat, zal de manifestatie van allergie in het huishouden teniet doen.

Natuurlijk hout is echter een vrij duur materiaal en niet veel kunnen het zich veroorloven. Een meer democratische oplossing zou zijn om meubels te kopen van hoogwaardige MDF-platen. Dankzij de eigenschappen van MDF kunt u dit materiaal vergelijken met natuurlijk hout, omdat de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid niet eens worden besproken. Door zijn aantrekkelijke uiterlijk, bedieningsgemak en een verscheidenheid aan decoratiemogelijkheden is MDF een van de meest populaire materialen in de meubelindustrie geworden.

Wat betreft het kleurbereik van de klassieke stijl, dan wordt het gekenmerkt door een speciaal palet. Schaduwen moeten warm zijn, niet irriteren en geen aandacht trekken. Dit zijn praktisch alle houttinten - beuk, els, eik, kers, walnoot. Ook beige, zand en grijsachtige kleuren zijn populair. Maar de veiligste optie is de witte kleur, voor velen geassocieerd met rust en stilte.

ontwerp

Voor het afwerken van kasten zijn er veel verschillende opties - gesneden kroonlijsten, lederen elementen, fresco's, glas-in-loodramen. Ziet er geweldig uit in kasten met een spiegeloppervlak. Reflecterend licht krijgt een spiegel het vermogen om de ruimte te vergroten en te verlichten.Het onbetwiste voordeel van het spiegeloppervlak is het feit dat het gemakkelijk kan worden aangebracht met een zandstraalpatroon. Er moet meteen worden opgemerkt dat volumetrische bloemen, duidelijke abstracties, slogans en slogans niet geschikt zijn.

Als een foto voor een klassieke garderobe, kleine bloemen, opengewerkte franjes, laconieke gladde abstracties, natuurlijke motieven zien er goed uit. Kleurzandstralen in zilver of goud tinten zal ook een goede oplossing zijn. U kunt effectief een "kader" in kleur rond het spiegeloppervlak maken en u kunt ook sommige elementen van het patroon verduisteren. Aanvulling op dergelijke tekeningen kan uitgehouwen kroonlijsten of fijne elegante fresco's.

Als je van fotoprints houdt, dan is dit geen reden om het te weigeren. Er zijn veel tekeningen die de verfijnde stijl van het interieur kunnen benadrukken en goed kunnen onderwijzen. Het kunnen afbeeldingen zijn van oude pleinen met zuilen in de Griekse stijl, oude steden, reproducties van beroemde kunstenaars.

Een eenvoudigere optie - foto's met bloemen die relevant zijn in alle stijlen. In de aanwezigheid van een spiegelpaneel kunt u lasergravures bestellen. De tekening zal vervolgens tientallen jaren meegaan.

plaats

Hal - een plaats die onmiddellijk in staat is om een ​​negatieve of een positieve indruk te produceren. Dat is de reden waarom de ruimte licht en ruim moet zijn. Kleerkast in de gang - de beste keuze, omdat dit meubilair niet alleen ruimte bespaart, maar u ook in staat stelt alle noodzakelijke dingen toe te voegen.

Voor kleine gangen is een hoekkast een goede optie, die de vrije ruimte zal vergroten. Het is mogelijk om een ​​dergelijke kast zowel bij de toegangsdeur als op de grens met de woonkamer te hebben.

Veel meer geluk voor degenen die lange en grote gangen hebben. Multifunctionele kasten zien er geweldig uit langs de hele muur. Daar kun je niet alleen dingen en schoenen plaatsen, maar ook huishoudelijke benodigdheden, je moet nadenken over de interne inhoud. Er moet een plek zijn voor schoenen, grote laden, wasmanden, verschillende planken, secties voor hoeden.

De woonkamer is een echte focus van gezinsrecreatie en receptie van gasten, dus de locatie van het meubilair moet met speciale aandacht worden benaderd. In grote woonkamers zullen kasten en ingesloten modellen langs de muur er goed uitzien. Zorg ervoor dat het meubilair planken voor souvenirs, ingebouwde tafel, verschillende rekken bevat.Hoek- en radiale modellen zijn ideaal voor kleine woonkamers, die met een gevel aan het raam moeten worden geplaatst.

De garderobe in de klassieke stijl is de perfecte aanvulling voor de slaapkamer. Een hoekkast ziet er geweldig uit in bijna elke kamerindeling. Maar vergeet zulke modellen, als de ruimte lang en smal is, zal de hoekkast hier niet werken. Ook raden ontwerpers aan na te denken over de interne inhoud, het aantal planken, open ruimtes en laden. Kastmodellen die perfect passen tussen de muur en het bed passen ook in de slaapkamer.

Hoe te kiezen?

Kies een prachtige kledingkast - een nogal moeilijk idee, want er moet zoveel rekening mee worden gehouden. In de gang zullen perfecte kabinetten met spiegelpanelen kijken. Dit is een echte vondst voor nauwe ruimtes, omdat de spiegel de ruimte vergroot. Aan de oppervlakte kunt u een beknopte afbeelding of fotoprint toepassen. Overweeg het feit dat je in de spiegel moet kijken voordat je naar buiten gaat, dus het grootste deel van het oppervlak moet open zijn.

Wat betreft tinten, alle lichte kleuren zijn acceptabel. Het is licht hout dat zorgt voor een warme en gezellige sfeer, en helpt de ruimte er ruimer uit te zien.Het is goed als de kast is uitgerust met een functionele open plank voor kleine dingen - hoeden, handschoenen, portemonnee, sleutels. Ook zien ingebouwde lampen er behoorlijk indrukwekkend uit, het uiterlijk van de kast zal hier alleen maar van profiteren.

Als u een kledingkast in de woonkamer installeert, moet u op de stijl van de kamer zelf letten. Als dit een strikte klassieke stijl is, pak dan dezelfde kast op. Mooie gezandstraalde tekeningen zien eruit als abstracties of kleuren. Niet minder interessante oplossingen zijn gebrandschilderd glas, gegolfd glas, decoratieve voorwerpen gemaakt van leer. Maar voor woonkamers in een klassieke paleisstijl, kiest u voor rijkelijk gedecoreerde kasten, versierd met goud en zilver.

Een uitstekende optie is om een ​​kledingkast in de slaapkamer te plaatsen. Net als in de gang zijn lichte tinten hier geschikt. Het spiegeloppervlak kan worden gedecoreerd met gezandstraalde tekeningen of prachtige fotoafdrukken in een klassieke stijl. Psychologen raden echter niet aan om kasten met spiegels direct voor het bed te plaatsen, dit kan de normale slaap verstoren. De perfecte oplossing zou zijn om een ​​model te kopen met een kaptafel, waar je de kleine dingen kunt doen die nodig zijn voor dagelijks toilet en make-up.

Kies bij het installeren van een kast in de kinderkamer alleen natuurlijke materialen. Harsen en dampen afkomstig van grondstoffen van slechte kwaliteit zijn mogelijk onzichtbaar voor volwassenen, maar brengen de gezondheid van de baby aanzienlijk in gevaar. In de kinderkamer zien de beste rustgevende kleuren er het beste uit. De decoratie van de gevel moet mooi worden gedaan - glas-in-loodramen, foto's printen voor kinderen, zandstralen abstracties zullen doen. Let op en de hoogte van de planken - het kind moet contact maken met iets.

Mooie ideeën in het interieur

In de slaapkamer, ingericht in klassieke stijl, zullen witte kasten prachtig passen. Strenge maar elegante spiegeloppervlakken vergroten de ruimte en het interieur wordt goed gearceerd. De sfeer wordt aangevuld met stijlvolle schilderijen, bloemen en lichte meubels. Interessant harmonieert klassieke garderobe en met zilveren tinten. Een zilveren bedsprei op het bed, kristallen kaarsen en een kroonluchter geven de kamer een vleugje luxe en rijkdom.

De hoekkast wordt de uitstekende keuze voor elke hal. Een model in warme houttinten zal altijd relevant zijn en zorgt voor het nodige comfort. Het meubilair met open ruimte en zijplanken voor boeken ensouvenirs. En witte modellen met een plek voor schoenen en kleinigheden zullen onmiddellijk de aandacht van uw gasten trekken.

Voor het interieur van de woonkamer zijn de best passende rijke en luxueuze modellen. In de woonkamer, gemaakt in rode kleuren, kies je voor een grote gecombineerde kledingkast. Aan de zijkanten kun je veel functionele details opslaan en achter chique spiegelpanelen met zandstralen kunnen we bovenkleding, ondergoed en schoenen verbergen. Geheel spiegelende vlakken naderen een salon in klassieke witte en pasteltinten. Een elegant gezandstraald ontwerp, gemaakt op elk blad, zal de omgeving gemakkelijk en sierlijk aanvullen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer