Schuifkasten in het interieur

Schuifkasten in het interieur

Sliding kasten zijn in de grote vraag vanwege hun ruimtelijkheid en modern design. Dit meubel ziet er harmonisch uit in veel interieurs. Het kan worden gekocht voor zowel ruime als kleine appartementen.

Schuifgarderobe in verschillende stijlen

Mooie en praktische kast kan in elke kamer worden geplaatst. Het kan een ander gebied hebben. Moderne fabrikanten bieden een enorm scala aan vergelijkbare modellen: van zeer breed en groot tot smal en compact.

Maar de verscheidenheid aan kasten is niet beperkt tot de afmetingen en ontwerpen. Moderne modellen kunnen het meest verschillende ontwerp en stijl hebben. Dit suggereert dat u de juiste optie voor elk interieur kunt kiezen.

9 foto

Het is onwaarschijnlijk dat het zijn relevantie voor het model van kasten in de klassieke stijl ooit zal verliezen. Ze trekken veel aandacht, dus ze moeten niet de enige elementen van een dergelijke stijl in de kamer zijn. Niet alle interieurs zijn geschikt voor dergelijke producten.

Voor klassieke opties ideale ruime kamer met hoge plafonds en brede ramen. In de omstandigheden van een kleine kamer zullen dergelijke kasten er te omslachtig uitzien.

Typisch, klassieke exemplaren zijn geïnstalleerd langs de muur. Ze kunnen een bepaald deel ervan of de hele muur bezetten.

In deze kasten kijken spiegels helemaal niet. Alleen het natuurlijke houten massief moet aanwezig zijn. Inserts met glas in lood, draad of frezen zijn toegestaan.

De klassieke stijl in het meubilair omvat gebieden zoals Rococo, Barok en Empire.

  • Schuifkasten in Empire-stijl hebben een massieve uitstraling. Dergelijke modellen verschillen pompeuze en oorlogszuchtige motieven. Ze bevatten gouden toevoegingen en karmozijnrood. Schuifkasten in dit ontwerp zien er duur en elegant uit!
  • Barokke modellen zijn het meest fantasievol. Ze kunnen worden aangevuld met verschillende decoratieve inzetstukken: glas-in-loodramen, vignetten, linten en bloemstukken. Soortgelijke onderdelen worden op de behuizingen en deuren van de kast geplaatst.Barokke kasten zijn niet praktisch. Vanwege hen kan het schoonmaken van de kamer veel tijd kosten. Dergelijke meubels worden aanbevolen om mensen met een uitstekende smaak aan te spreken, om niet te overdrijven met een niet-triviale stijl.
  • Een andere optie is een rococo-garderobe. Het ontwerp is eenvoudiger dan met barok. Het verschilt in vloeiende lijnen en daarin worden onopvallende zeenoten doorgekeken.
  • Een ander soort klassieker zijn kabinetten in de stijl van de handelaar. Ze onderscheiden zich door eenvoudige en gelijkmatige lijnen, die kunnen worden aangevuld door ingewikkelde en kleine patronen op de deuren.

Moderne stijl kan bogen op grote variëteit.. Het onderscheidt zich van klassiekers door enigszins opstandige eenvoud. Dergelijke modellen nemen niet veel ruimte in beslag en kunnen verschillende gevelkleuren hebben.

Tegen de achtergrond van dergelijke meubels zien verschillende accessoires in het interieur er spectaculair uit.Het kan bijvoorbeeld iets zijn van ongeverfd metaal, plastic of glas. Het is beter om houten voorwerpen te weigeren ten gunste van een klassiek interieur.

Eenvoudig en beknopt ontwerp bezit meubels in de Europese ader. Ze hebben een minimalistisch ontwerp, niet gewogen kleurrijke inserts en niet-standaard lijnen. Soortgelijke exemplaren bezitten uitsluitend correcte vormen. Er kunnen spiegels zijn. Vinylstickers zijn iets zeldzamer.

Populair vandaag kasten in de Scandinavische stijl. Sinds de oprichting is deze trend gebaseerd op het gebruik van natuurlijke tinten. Het belangrijkste kenmerk van dergelijke meubels is hun strengheid, degelijkheid en zelfs wat onbeschoftheid, die het stijlvolle interieur completeert.

Een andere populaire stijl is de Provence. Het lijkt een beetje op een dorpsrichting. Het karakteristieke kenmerk is de overvloed aan laconieke witte kleuren. Glijdende kasten in dit ontwerp onderscheiden zich door externe lichtheid en onopvallendheid, ondanks de aanzienlijke omvang.

Er is een type Provence, zoals Neo-Provence. Het vertegenwoordigt een van de lijnen van minimalisme en populaire hightech.

Waar te plaatsen?

Modekasten kunnen niet alleen in de gang worden geplaatst, maar ook in andere kamers. Laten we alle mogelijke opties voor het plaatsen van de kledingkast in detail bekijken.

In de keuken

Weinig mensen weten dat de correct gekozen kast er geweldig zal uitzien in de keuken. Een dergelijke regeling moet worden gericht aan mensen die een originele en creatieve ruimte willen organiseren.

De aanwezigheid van een hoge kledingkast in de keuken zal het interieur aanzienlijk veranderen en het ongebruikelijk maken. Het is dus niet triviaal om een ​​kamer te verslaan als het gebied dat toelaat.

Dit idee werd door Italiaanse ontwerpers een trend gemaakt. Ze verwoestten het alom bekende stereotype dat er in de keuken alleen kookkasten en hangende kasten met scharnierende deuren kunnen zijn.

De aanwezigheid in zo'n kastcompartiment zal in zijn interieur verschillende keukengerei of apparaten verbergen. De meest succesvolle opties voor dergelijke interieurs zijn ingebouwde of semi-gebouwde modellen.

De gevel kan van alles zijn, van klassiek tot monotoon tot modern en aangevuld met Versailles-spiegels.

In de gang

De schuifkast is gewoon nodig in een hal! In de meeste gevallen worden ze daar geïnstalleerd.

In de regel zijn de gangen in de appartementen vrij smal. Om deze reden is voor een dergelijke ruimte een smalle en hoge kast met spiegels aan de deuren de beste optie. Het kan zijn: corpus, ingebed of hoekig. Het hangt allemaal af van de vrije ruimte en indeling van de ruimte.

In de slaapkamer

De schuifkast is een geweldige aanvulling op de slaapkamer. Als het gebied het toelaat, kunt u een grote en ruime versie met spiegels kiezen.

Visueel maken dergelijke modellen de ruimte lichter en ruimer. Het is niet aan te raden om te donkere producten aan te schaffen, vooral als de rest van het interieur en de inrichting in felle kleuren zijn uitgevoerd.

Je kunt de kledingkast in de slaapkamer decoreren met vinylstickers. Maar ze moeten worden geschilderd in onopvallende pastelkleuren.

In de woonkamer

Voor de woonkamer wordt aanbevolen om praktische kasten te selecteren die zijn uitgerust met stellingsystemen.

U kunt het interieur van de kamer effectief veranderen met behulp van een mooie kast met één schuifdeur.

In dergelijke modellen kunt u verschillende items opslaan, van baraccessoires tot boekencollecties.

Op het toilet en in de badkamer

Een zeer ongebruikelijke oplossing is om de kast in het toilet en de badkamer te plaatsen. Het resultaat is echter een zeer harmonieus en aantrekkelijk ensemble.

Voor dergelijke gebouwen is het de moeite waard om smalle kasten op te pakken met transparante matte deuren. Je moet niet de voorkeur geven aan houten exemplaren, omdat ze na verloop van tijd gewoon de uitstraling temperen en verliezen.

Installeer dergelijke instanties meestal achter het toilet en aan de zijkant van de badkamer. Maar het hangt natuurlijk allemaal af van de indeling van uw kamers.

Op het balkon

Voor balkons is de beste optie een ingebouwde kledingkast, vooral als het gebied klein is.

Voor ruimere balkons kunt u een hoekkast of kastmodel ophalen. Op een balkon kun je met dergelijke modellen heel veel verschillende dingen in je interieur opslaan, waardoor letterlijk het vrije gebied wordt beschermd tegen rommel.

In een studio-appartement

Onlangs hebben studio-appartementen benijdenswaardige populariteit gekregen. Het zijn zulke kamers waarin zich geen scheidingswanden bevinden. De schuifkast is een uitstekende keuze voor vergelijkbare woningen.

De meest winstgevende optie voor de studio is een ingebed model.Voor kleine kamers is het de moeite waard om hoekopnamen met gespiegelde deuren op te halen.

Grote kastkasten kunnen in dergelijke appartementen de rol spelen van geïmproviseerde scheidingswanden.

Hoe ziet het eruit in een jeugdinterieur?

Denk niet dat de jeugdstijl in het interieur opvallende kleuren en avant-garde meubels zijn. Jongeren van 35 jaar of ouder houden zich vaker vast aan een meer rustige en neutrale kleuren.

Sliding-kasten zien er geweldig uit in een jeugdinterieur. Meubels kunnen worden gemaakt in Europese, Scandinavische of Provence-stijl.

Grote kasten in een klassieke stijl zien er niet altijd harmonieus uit in interieurs voor jongeren. Het is niet aan te raden om van toepassing te zijn op te donkere houten modellen met indrukwekkende afmetingen, omdat ze de ruimte zwaarder kunnen maken en het oncomfortabel maken.

Voor een meer levendige en harmonieuze omgeving in het interieur van de jeugd, kun je een paar details van verzadigde kleuren maken. Een beknopte kledingkast in Europese stijl kan bijvoorbeeld worden versierd met een grote vinylsticker in contrasterende kleuren. Een dergelijke beslissing zou het algemene ensemble niet pretentieus maken.

Een kleur kiezen

De keuze van de juiste kleur van de kledingkast is afhankelijk van de ruimte in de kamer. Voor kleine kamers is het de moeite waard om modellen te kiezen met spiegelende inzetstukken op de deuren, waarvan de kleuren dicht bij de muren liggen.

In ruimere ruimtes zien kasten er geweldig uit, waarvan de schaduw de kleuren van andere meubels weerkaatst.

Onlangs zijn er veel vraag naar modellen van kasten van de volgende kleuren:

  • De donkere kleur van wengé past perfect in kamers met felle verlichting. Zo'n kast kan worden geverfd in donkergrijs of zwart. De omliggende meubels en decoratie moeten wit of beige zijn.
  • De rijke reeks kleuren heeft de kleur van wit eiken. Kasten in dit ontwerp zien er geweldig uit in de verlichte kamers. Gebleekte eiken in het interieur worden gecombineerd met chocolade, rood, crème en koffietinten.
  • Kijk heel voorzichtig naar esdoorn kleur. Deze kleur heeft een warme gelige tint, die harmonieus uitziet in een ensemble met smaragdgroene, lichtgrijze, witte en aloh-paarse kleuren.
  • Schuifkasten in Italiaanse notenhout kunnen een luxe uitstraling hebben. Deze kleur heeft een prachtig bereik.Je kunt een prachtig model kiezen, waarvan de kleur varieert van gouden honing tot zwart mahonie. Soortgelijke kleuren worden gecombineerd met witte en gouden paletten in het interieur.
Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer