Moderne kledingkasten

 Moderne kledingkasten

Glijdende kasten verschenen in het midden van de twintigste eeuw. De geschiedenis zwijgt over de naam van hun maker: of ze nu Amerikaanse bibliothecarissen waren of Italiaanse ontwikkelaars van sociale woningen.

Echter, het idee om de kastdeuren op de rails te zetten, om ze te laten glijden, iedereen hield van. Het gebrek aan woonruimte maakt de mensheid lange tijd ongerust en schuifdeuren redden het in vergelijking met de gebruikelijke - zwaai. Schuifkasten betrapt.

Laten we praten over wat er nieuw is verschenen in deze thuis helpers voor tientallen jaren.

Van klassiek tot modern

Klassieke kledingkast lijkt op een gewone kledingkast - een rechthoekige vorm, de kleur van hout.Het gebeurt ingebed in een nis of kast (onafhankelijk ontwerp). Eenvoudige vulling - planken en tralies voor kleding.

Geleidelijk werden ontwerpen, technologieën en ontwerpen aangevuld en verbeterd.

Technologieën en materialen

De belangrijkste materialen die in kasten worden gebruikt - LDSP, MDF en massief hout.

LDSP en MDF - goedkope materialen van versnipperd hout. Ze zijn bedekt met folie - gelamineerd om de weerstand tegen vocht te verhogen, beschermen tegen afbrokkeling en maken het milieuvriendelijker: de coating voorkomt de verdamping van schadelijke stoffen die in gelamineerde spaanplaat worden gebruikt. MDF is aanvankelijk milieuvriendelijker, duurzamer en duurder.

Een reeks natuurlijk hout overtreft de budgetmaterialen voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Velen voelen zich aangetrokken door de esthetiek van natuurlijk hout: het is aangenaam om aan te raken, het is aangenaam om te zien. Op het kwalitatieve materiaal laten ze "open poriën" achter - de boom ondergaat een minimale verwerking. De array wordt gebruikt in dure modellen, het is op zichzelf duurder en zwaarder, daarom is het veeleisend wat betreft de kwaliteit van fittingen en stijfheid van de constructie.

Accessoires omvatten bevestigingsmiddelen, frame en bewegende deurmechanismen.

Het profiel van de deurgids, die de deur beweegt, kan het staal en aluminium zijn.

Aluminium gaat tot 25 jaar mee (staal tot 7), dit is een duurder profiel. Het is meestal geanodiseerd - bedekt met een film die het metaal beschermt en die van verschillende kleuren kan zijn en onderdeel wordt van het ontwerp.

De deur van de kast beweegt langs het onderste of bovenste glijsysteem. In de bovenste steun gaat de hoofdbelasting naar de bovenste deurgeleider. Dit systeem van glijden wordt als betrouwbaarder beschouwd, het dient langer en is pretentieloos als het weggaat. Het heeft echter een betrouwbare ondersteuning nodig, meestal wordt het direct aan het plafond bevestigd, het ontwerp van de kast moet worden gecontroleerd en extreem stijf.

Het onderste systeem is afhankelijk van de onderste rail, het is goedkoper, maar vereist regelmatige reiniging van de rail tegen vuil en puin.

Moderne deursystemen rusten uit:

 • deurdrangers - laat u toe om de deur met minimale inspanning te verplaatsen en het mogelijk te maken brede en zware deuren te maken, zoals natuurlijk hout of glas;

 • stoppers - stop de deur tegen de muur, voorkom stoten en schade, maak remmen geruisloos;

 • bufferborstels - gemonteerd aan de uiteinden van de deuren, in wezen een budgetversie van de stop;

 • stofborstels - gemonteerd in de openingen tussen de deuren, om te voorkomen dat stof naar binnen komt;

 • sluizen - blokkeert de deur en beschermt bovendien uw eigendom;

 • afstandsbediening - openen en sluiten, de mobiliteit van interne elementen, lichtregeling, - maximaal gebruiksgemak en hulp aan mensen met een handicap.

Tot de moderne trends behoren het effect van kozijnloze deuren. Het zichtbare gedeelte van het deurframe is slechts 4 mm en bijna onzichtbaar. Dit geldt voor een minimalistisch interieur of in een situatie waarin u het ontwerp van de deur moet benadrukken.

Een andere innovatie is coplanaire schuifdeuren. Deze deuren hebben twee parallelle bewegingslijnen. Als ze gesloten zijn, bevinden ze zich op dezelfde lijn. Bij opening "stroomt" de beweegbare deur naar voren naar een andere lijn, bij het sluiten gaat deze terug.

Het voordeel van het systeem is de afwezigheid van een opening tussen de deuren: minder stof, het deurblad in gesloten toestand is zelfs zonder een zigzag-projectie.

Dit systeem is niet erg gebruikelijk vanwege de hoge kosten, maar misschienNa verloop van tijd zal dit nieuwe product beter toegankelijk worden en de wereld veroveren.

Klassieke vulling van schuifkasten: houten regimenten en metalen staven.

De wens van mensen voor maximaal comfort moedigt fabrikanten aan om de "vulling" van kasten constant te compliceren en te specialiseren:

 • regimenten doen mobiel, roterend, mesh;

 • laden en manden kunnen gedeeltelijk en volledig worden ingetrokken, met sluiters; houten, metaal, mesh; met cellen, verdelers en inzetstukken;

 • kledingstaven zijn evenwijdig aan het vlak van de deur of loodrecht (in smalle kasten) aangebracht; zijn intrekbaar, hijsen (stroomafnemer), roterend in een cirkel;

 • er zijn speciale modules: hangers voor broeken, stropdassen, tassen, riemen, sjaals, sieraden, versieringen met haken; dit alles kan ook bewegen en draaien;

 • spiegels in de kast kunnen intrekbaar en draaibaar zijn;

 • ingebouwde strijkplank, ijzeren houder, - relevant voor de gang of slaapkamer;

 • in de kast kun je verlichting installeren die reageert op de opening van de deur; om een ​​plaats uit te rusten om huishoudapparaten te werken: wasmachine, TV, printer;

 • in de gang kan een handig oprolbare bank voor schoenen zijn.

Ontwerp en inrichting

Het ontwerp van de kledingkast - in de meeste gevallen het ontwerp van de deur.

Klassiek ontwerp is een houtontwerp. En deze optie is weer in de trend, omdat deze gemakkelijk kan worden opgenomen in de Scandinavische stijl die de laatste jaren zo populair was.

Gelamineerde spaanplaat en MDF van verschillende tinten hout - budgetopties. Duurder - met betrekking tot natuurlijke materialen: fineer, bamboe, rotan.

Bamboe en rotan vormen een aanvulling op de trendy tropische stijl.

Een reeks kostbare houtsoorten met minimale houtverwerking is te zien in dure minimalistische interieurs.

Een populaire ontwerpoplossing is een spiegelende coating. Spiegels breiden, naast hun directe bestemming, de ruimte visueel uit. Daarom is het praktisch om een ​​kast met een spiegel in een smalle gang of in een kleine slaapkamer te zetten.

Bovendien is gespiegeld meubilair een van de trends van dit jaar, dus worden spiegelcoupes gepresenteerd in verschillende prijscategorieën.

Spiegels kunnen van verschillende tinten zijn, kleuren van brons, goud, roze, rood en paars zijn populair.

Deuren kunnen van glas zijn. Ook hier zijn opties mogelijk:

 • Helder glas geschikt als u de inhoud van het kabinet wilt demonstreren: boeken, collecties. De deur fungeert als vitrine - beschermt tegen stof en beschadigingen. Zo'n kast kan er in de woonkamer goed uitzien.

 • Matglas Er is een andere mate van transparantie. Doorzichtig glas wordt vaak in kledingkasten met kleding geplaatst, dus het is handiger om in de kledingkast te navigeren. Witte kleur is veel gevraagd in de Scandinavische en klassieke stijl en minimalistische stijl.

 • Gebrandschilderd glas ontvangen als gevolg van het bedekken van een kleurenfilm of het schilderen van een vernis. Met de film kunt u een groot aantal variaties creëren en het ontwerp snel wijzigen. Vernis geeft heldere kleuren.

 • Glas met fotoafdrukken. Er zijn drie technologieën om een ​​foto op glas te tekenen: direct printen met een film, triplex printen is een film tussen glaslagen; print de afbeelding op het glas zelf. De laatste twee manieren beschermen het beeld beter.

 • Glasraam meestal is het een patroon, maar soms maken ze een metalen draadlus gevuld met vernis. Gebrandschilderd glas - een helder accent voor interieurs in de stijl van modern, art deco, avant-garde.

 • Decoratief glas met reliëf ziet er indrukwekkend uit en heeft veel variaties voor verschillende stijlen.

Het keurmerk van glazen en spiegeldeuren is een film die aan de binnenkant van de kast is gelijmd en beschermt tegen granaatscherven als deze kapot is: ze blijven vastgelijmd aan de film en vliegen niet weg. Specificeer de beschikbaarheid bij aankoop.

Let bij het kiezen van een deur met een filmbeeld op de naleving van de stickertechnologie: de folie mag niet bubbelen, loslaten, er mag geen vuil en zand onder zitten. Kwalitatief gelijmde folie gaat lang mee.

Een andere moderne trend zijn met leder beklede deuren. In de regel is dit kunstleer, het zogenaamde eco-leer. Het herhaalt de textuur van natuurlijk, onpretentieus in de zorg, bestand tegen vocht, duurzaam, veroorzaakt geen allergieën en is betaalbaar.

De ontwerpkwaliteit van de kast omvat ook de vorm. De klassieke vorm is recht. Maar een moderne kledingkast kan zowel hoekig als radiaal zijn. Hoekkast is ontworpen om de hoek van het appartement te gebruiken. Ze worden vaak in nauwe gangen geplaatst.

Een radiale kast met een concave vorm geeft een kleine winst aan de leefruimte, een convexe - een vierkant van de kast. Maar toch, radiale kasten zijn vaker een ontwerpbeweging, omdat dit ontwerp duurder is.De elegante vorm van de radiale kast verzacht de grove functionaliteit van dit meubel, verbergt de hoeken. Hij zal goed zijn in de hal of slaapkamer.

Hun rol in het ontwerp van de handgrepen van de kast, indien aanwezig. In de regel worden ze verticaal gemaakt; ze kunnen van metaal, glas, plastic, hout zijn. Handgrepen zijn vaak verzonken in het deurblad, onopvallend.

Kleur en patroon

Er zijn veel manieren om tekeningen op het deurblad te maken:

 • de meest voorkomende - tekenen op film die een houten voet lamineren, bedek het glas;

 • fotodruk het kan zowel op een glas als op een houten deur worden aangebracht;

 • ets - Dit is een methode om een ​​monochrome afbeelding toe te passen op een glas of spiegel. Met behulp van een stencil en speciale technologieën vormen ze micro-krassen die een patroon creëren. Er zijn diamant-, laser- en zandstraalgravures;

 • De tekeningen op de spiegel kunnen worden opgemaakt met strass of kristallen.

Er zijn verschillende trends in het interieur die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste kleur en patroon:

 • Scandinavische stijl begunstigd door wit, grijs, zwart, houttinten. Drie tot vier heldere accenten zijn toegestaan: blauw, rood, groen.

 • Monochrome geometrie. Contrastcombinatie van twee of drie kleuren en geometrische vormen.

 • Roze kleur. De slaapkamer van een jong meisje of een kinderlijke kleine prinses zal zich graag vullen met roze tinten.

 • Nog steeds in de trend minimalisme. Contrasterende combinaties, monochroom, houttinten. Minimale versieringen, maximale eenvoud.

 • Gecombineerde gevels - deze trend wordt bepaald door de producenten zelf. Er verschijnen steeds meer opties voor het combineren van texturen, kleuren en decors op de markt. Je kunt experimenteren of de aanwijzingen volgen van bekende merken.

8 foto

Fashion nieuws

Grote merken proberen met de tijd mee te gaan, te voldoen aan de behoeften van consumenten, verbazen.

De nieuwe producten van de markt zijn onder meer:

 • Zolderkasten waarmee u de moeilijkste hoekjes onder het dak kunt gebruiken.

 • Een kast waarin niet alleen deuren bewegen, maar hele delen.

 • Kast-scherm, dat geen dak en muren heeft, alleen de deuren en vulling.

 • Kasten met decoratieve nissen in de deur.

Hoe te kiezen?

 1. De eerste vraag is die taken die u met het kabinet wilt oplossen. Waar zal hij staan? Wat zal erin worden opgeslagen? Kies een geschikte vorm - hoekig, recht, radius.

 2. Worden gedefinieerd met een ontwerp: ingebouwd of case? Efficiënter gebouwd vult de ruimte, mobiele apparaten en gemakkelijker te kopen.

 3. Schets een opvullend schema, rekening houdend met wat u van plan bent op te slaan in de kast.

 4. Overweeg de opties van ontwerpen die je leuk vindt, stop bij twee of drie.

 5. Gebruik een online prijsvergelijkingsdienst of een calculatorontwerper, Hij heeft bijna elke online meubelwinkel. Bereken de geschatte kosten.

 6. Kies een winkel die de beste prijs, hoogwaardige installatie, geschikte servicevoorwaarden of 'uw' ontwerp biedt.

Details over hoe je een kledingkast kiest, wordt beschreven in de volgende video.

Stijlvolle ideeën in het interieur

 • Kasten coupe perfect omgaan met opslag in de keuken.
 • Heldere kasten in de kijker.
 • Ideeën voor de kinderkamer.
 • Bloemen en bloemmotieven.
 • Schuifkasten voor een woonkamer.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer