Smalle kledingkast

Smalle kledingkast

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om een ​​stijlvol en modern interieur samen te stellen. Gespecialiseerde winkels en winkelcentra verkopen een enorme hoeveelheid meubels in verschillende stijlen en ontwerpen. Grote vraagkasten, die zowel in de gang als in de woonkamer, op het balkon of in de slaapkamer kunnen worden geïnstalleerd, zijn de laatste tijd in trek.

Functies, voors en tegens

Smalle opties zien er het beste uit in de gang. Zulke kamers zijn vaak kleinschalig, dus een kleine kast is perfect voor hen. Dergelijke meubels blokkeren de doorgang niet.

Natuurlijk kan de kast op elke andere plaats worden geplaatst.Met kleine afmetingen kunt u het zelfs in een woonwijk van een klein gebied plaatsen.

In de regel hebben smalle kasten een vulling die afwijkt van standaard en brede versies. Ze bevatten meer compacte planken en laden.

Als u de interne vulling van de kast vakkundig weggooit, past deze 40% meer dan in een gewone garderobe van gemiddelde grootte of een muur met vergelijkbare afmetingen.

Moderne kledingkasten zijn uitgerust met verschillende ontwerpen. Elke koper kan voor zichzelf een geschikt exemplaar kopen om bepaalde dingen op te slaan.

Vaak worden deze meubels in kinderkamers geplaatst. Ze kunnen alle dingen van de kinderen passen, maar ze zullen niet tussenbeide komen. Niets zal afbreuk doen aan de vrije ruimte die een actief en krachtig groeiend lichaam nodig heeft.

De kast wordt een prima optie voor de kamer met nissen. Meubilair kan daarin worden ingebed. U verslaat dus perfect de ruimte en bespaart aanzienlijk ruimte.

Spiegelmodellen maken de ruimte visueel ruimer en lichter. Om dit effect te vergroten, is het de moeite waard om te schakelen naar een helderdere en warmere verlichting.

Vaak zijn de eigenaren van dergelijke kasten enigszins teleurgesteld.Ze beweren dat de ruimtelijkheid van smalle en ondiepe modellen veel te wensen overlaat, maar een indrukwekkender kopie laat hen niet toe een deel van het appartement te bereiken. Dit nadeel is puur individueel, dus dit betekent niet dat een smalle kledingkast niet voor iedereen geschikt is.

types

Moderne kledingkasten met een diepte van 40 cm zijn anders. Elke kopie heeft zijn eigen kenmerken.

Kast kasten

Kast type modellen zijn het meest gebruikelijk. Ze kunnen zeker universeel worden genoemd. Ze nemen meer vrije ruimte in beslag. In dergelijke gevallen zijn er alle noodzakelijke elementen: panelen, achter- en zijwanden.

Indien nodig kan de kast eenvoudig naar een andere plaats worden verplaatst.

Ingebouwde kasten

Bespaar ruimte door het ingebouwde product te gebruiken. Dergelijke modellen hebben alleen voorste schuifpanelen. Zelden in hen laterale details. Dergelijke instanties kunnen tegen een wand worden geïnstalleerd of worden ingebed in nissen, indien aanwezig.

Ingebouwde kasten zijn goedkoop, omdat ze een kleine hoeveelheid onderdelen bevatten.

Semi-gepaste kleerkasten

Glijdende kasten van semi-built type zijn niet minder populair vandaag. In deze ontwerpen zijn er niet meerdere details tegelijkertijd. Het kan bijvoorbeeld de achter- of zijpanelen zijn. Dergelijke meubels zijn van democratische waarde, dus veel consumenten zullen ze kunnen betalen.

vorm

Smalle kledingkasten kunnen verschillende ontwerpen hebben. Beschouw ze in meer detail.

Rechthoekige kasten

De kast met een diepte van 40 cm kan een klassiek rechthoekig ontwerp hebben. Dergelijke modellen bestaan ​​uit twee, drie of meer schuifpanelen. In de regel zijn de grootte en het aantal van deze onderdelen direct afhankelijk van het oppervlak van de kamer.

L-vormige kasten

Hoekige producten van de L-vormige vorm zijn tegenwoordig erg populair. Ze bestaan ​​uit twee helften die zich in de hoek bevinden en aan de uiteinden tegen elkaar botsen.

Driehoekige kasten

Er is nog een soort hoekkast - een driehoekig model. Dergelijke exemplaren hebben een driehoekige structuur aan de basis. Dergelijke meubels worden in de hoek geïnstalleerd, die vervolgens wordt "afgesneden".

Trapeziumvormige kasten

Modellen waarin de frontale zijden en gevels niet in een rechte hoek staan, worden trapeziumvormig genoemd.In dergelijke gevallen zijn er vaak open flappen op de zijdelen.

Radiuskasten

Vraag arc en radiale kasten. In hen wordt de gevel gekenmerkt door een niet-standaard golvende vorm. Dergelijke modellen zijn nog niet zo lang geleden op de markt verschenen, maar ze wisten al een benijdenswaardige populariteit bij de consument te verkrijgen.

Deze kasten zien er origineel en modieus uit.

materialen

Ook kunt u in de winkels smalle kasten vinden die zijn gemaakt van verschillende materialen:

 • De meest voorkomende en populaire modellen zijn spaanplaat. Dergelijke producten zijn het meest succesvol in termen van prijs en kwaliteit. In hun samenstelling zijn er geëxtrudeerde stukken hout, met verschillende afmetingen. Deze elementen zijn gebonden door formaldehydeharsen, waarvan verdampingen schadelijk en gevaarlijk voor de gezondheid zijn.

Moderne technologieën verminderen aanzienlijk de hoeveelheid vrijkomende giftige stoffen, maar een klein deel van het risico voor het menselijk lichaam is nog steeds aanwezig.

 • Niet minder populaire producten van vezelplaat. Vergelijkbare grondstoffen worden ook geproduceerd uit geperst houtafval, maar er worden paraffine, harsen en andere versterkende onzuiverheden aan toegevoegd.Dit materiaal wordt meestal gebruikt om achterwanden en verschillende interne componenten te produceren.
 • Een ander veel voorkomend materiaal is MDF. In de samenstelling ervan zijn houtvezels gelijmd samen met synthetische stoffen. MDF verwijst naar het progressieve materiaal, dus deze garderobe kost meer dan de bovengenoemde opties.
 • Ongekende verschijningsmodellen hebben een natuurlijk hout. Ze zijn milieuvriendelijk, absoluut veilig en duurzaam. Maar dergelijke kopieën zullen de koper een behoorlijk bedrag kosten.

Interne vulling

In de standaardversie bestaan ​​smalle kasten met een diepte van 40 cm uit drie delen:

 • De belangrijkste is het middelste gedeelte. Op deze site staan ​​planken en hangers. In dit gebied wordt meestal het grootste aantal items opgeslagen.
 • Het onderste deel is ontworpen voor het opbergen van schoenen.
 • Het bovenste gedeelte is gereserveerd voor hoeden en verschillende accessoires. Ook daar kun je dingen bewaren die je niet vaak gebruikt.

Hoe te kiezen?

Een smalle kledingkast past gemakkelijk in bijna elk interieur:

 • Want een knusse slaapkamer past bij een prachtige kast ingebouwd of kasttype.Zulke opties kunnen in nissen worden geïnstalleerd of met de muur worden afgesloten. Vaak voor een completer ensemble zijn dergelijke modellen versierd met vinylfilms die passen bij het interieur.
 • In de gang is het de moeite waard om een ​​ingebouwde of semi-ingebouwde lange kledingkast te kopen. Het neemt niet veel ruimte in beslag, wat erg belangrijk is in de omstandigheden van nauwe gangen.
 • Voor een kleine kamer passen lange en smalle modellen van zowel ingebouwd als semi-ingebouwd of casco-type. Het hangt allemaal af van het specifieke gedeelte van de kamer.

Het is beter om kasten te kiezen met een gemiddelde of kleine lengte, omdat ze niet opvallen in het interieur.

Hoe doe je het zelf?

De schuifkast kan onafhankelijk worden gemaakt.

Om dit te doen, moet u beslissen over de materialen waaruit u meubels wilt maken en de volgende onderdelen opslaan:

 • Zijmuur;
 • Interne partities (hun aantal is afhankelijk van het aantal deuren);
 • Smalle houten stroken om een ​​vollediger beeld te geven aan de hele structuur;
 • Planken en mezzanines;
 • Speciale doos voor de bovenste deurrails.

Frame montage

Ten eerste zijn dragende wanden rondom de omtrek geplaatst. De opening moet worden afgezet met platen spaanplaat.Daarna moet het frame met deuvels aan het plafond, de vloer en de muur worden bevestigd. Je kunt delen met elkaar verbinden met behulp van hoeken. Voor bevestigingsmiddelen kunt u de speciale euroschroeven raadplegen, waarvoor u gaten van tevoren moet voorbereiden.

We plaatsen de planken

Hierna kunt u de planken installeren. Dit kan gedaan worden met behulp van hoeken, maar deze steunen zien er niet-esthetisch uit. Bevestigingen zijn een goede optie, maar ze moeten worden gebruikt op plaatsen waar niemand ze zal opmerken.

Montage en installatie van deuren

Dan is het noodzakelijk om door te gaan naar de montage van de deur. Goede glijontwerpen worden geproduceerd door bedrijven als Versailles of Laguna. U hebt aan alle kanten linnen nodig met aluminiumprofielen.

Het is mogelijk om een ​​spiegel in deze profielen te installeren, nadat u ze eerder met een compactor hebt bewerkt.

Voor installatie is het noodzakelijk om horizontale profielen en verticale handgrepen af ​​te stoten met een rubberen hamer. De rollen aan de boven- en onderkant moeten worden ingevoegd vóór de laatste stropdas. In de buurt van de onderste rail is het noodzakelijk om een ​​deurstopper te installeren.

De eerste en tweede deuren moeten voorzichtig in de bovenste en onderste geleiders worden geplaatst. Er mogen geen gaten tussen zitten. Om dit te doen, kunt u de buffertape raadplegen.

Een meer gedetailleerd proces voor het samenstellen van de kledingkast wordt besproken in de volgende video:

Spectaculaire oplossingen

 • Een lichte kledingkast met spiegels en ingebouwde planken zal harmonieus tegen een achtergrond van beige of crèmekleurige muren, een mooie laminaatvloer en een wit plafond met een grote en heldere lamp kijken.
 • Voor de kinderkamer past een smalle inbouwkast met roze deuren en een spiegel. Het zal worden gecombineerd met een computerbureau met dozen van vergelijkbare kleur, lichtgele muren en een licht plafond met ingebouwde verlichting.
 • In een lichte slaapkamer met een zachte bruine vloer en een donker tweepersoonsbed, kunt u een crèmekleurige kast met donkere kanteldeuren en een spiegel plaatsen. Hierdoor krijgt u een aangenaam en onopvallend contrast.
 • Een grote zwart-witte kledingkast ziet er geweldig uit in een donkerbruine Japanse woonkamer met een lichte laminaatvloer en een wit plafond.
Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer