Maten van de kledingkast

 Maten van de kledingkast

De neiging om meubels voor uw huis te bestellen is al vele jaren populair. Tegenwoordig worden kant-en-klare meubels van een bepaald type zelden gekocht, met name in kasten.

Deze producten vereisen, als geen ander, een individuele benadering. De klant selecteert zelf de kleur en inhoud van de kast, evenals de configuratie, zodat deze perfect in het interieur past. De aannemer moet tegelijkertijd precies weten hoe groot zo'n meubel is en hoe hij het op een bepaalde plaats kan 'passen'.

standaard

De garderobe is erg gewild vanwege de uitvoerbaarheid, functionaliteit en aantrekkelijke uiterlijk.Tegenwoordig geven velen de voorkeur aan het ontwerp van de auteur, maar toch moet elk model voldoen aan algemeen aanvaarde normen, hoewel het mogelijk is om enigszins van hen af ​​te wijken.

Algemene criteria bij het berekenen van de grootte van de kast:

 • De hoogte van het meubilair komt meestal overeen met de hoogte van de persoon. De standaard kasthoogte is 2,1 m. Sommige modellen bereiken een hoogte van 2,4 tot 2,5 m.
 • Diepte is ongeveer 60 centimeter.
 • De breedte van de planken kan variëren van 40 centimeter tot 1 m. Ze kunnen niet breder worden gemaakt, omdat ze kunnen buigen onder het gewicht van de kleding.
 • Stang onder de hanger heeft meestal een lengte van 80 cm tot een meter. Als u het langer maakt, buigt het tijdens het gebruik.
 • De diepte van de planken volgens algemene normen moet 50 cm zijn.
 • De balk voor korte kleding moet zich op een afstand van 80 cm bevinden, en voor lange kleding - 160 cm.
 • Dozen moeten 10-30 cm hoog en 40-80 cm breed zijn.

afgestemde

Om functioneel de ruimte in de kamer te gebruiken, moet u een kledingkast apart bestellen voor speciale maten. Deze benadering maakt het mogelijk om een ​​blinde hoek, vrije ruimte rond de deuropening, een nis met ongelijke hoeken te verbergen en om het interieur te versieren.

Ingebouwde modellen zijn erg populair omdat ze een kleine ruimte in de kamer innemen. Straal- en hoekkasten zien er mooi en indrukwekkend uit.

Als u contact opneemt met de ontwerper om uw toekomstige meubels te ontwerpen, kunt u kiezen voor de interne vulling van de kast om aan uw persoonlijke eisen te voldoen, evenals voor het ontwerp van de buitenkant van het model. U zult plaatsen kunnen bieden voor de locatie van niet-standaard items.

Het ontwerp van de kledingkast kan worden gevarieerd. Het hangt allemaal af van de verbeelding van de ontwerper en uw voorkeuren.

Variabele diepte

Om de werkruimte van de ruimte vakkundig te gebruiken, bieden veel ontwerpers aan om te kiezen voor het ontwerp van de kast met variabele diepte.

Dit model is verdeeld in zones. Een deel van de kledingkast is diep genoeg om kleding gemakkelijk te kunnen plaatsen. Het volgende gedeelte kan worden gebruikt voor boeken of gerechten, dus het is niet nodig om het diep te maken. Op deze manier kunt u meer vrije ruimte achterlaten.

Kenmerken van de grootte van het materiaal

Om de afmetingen van de kledingkast correct te kunnen berekenen, moet u eerst beslissen van welk materiaal het zal worden gemaakt.. De gebruikelijke bouwmaterialen zijn standaardmaten.

Spaanplaatbladen zijn verkrijgbaar in de volgende maten: 2750 x 1830 mm, 2800 x 2700 mm en 2440 x 1830 mm. Het onderdeel mag een maximale hoogte of breedte hebben van maximaal 2740 mm. De materiaalkeuze heeft alleen betrekking op de breedte van het model, maar de diepte is niet afhankelijk van de gebruikte materialen.

Meesters gebruiken verschillende opties om kleine onderdelen aan te sluiten. U kunt meerdere kasten gebruiken, die worden gecombineerd met een gemeenschappelijk schuifsysteem.

Welke diepte zou moeten zijn?

De conventionele diepte van de kast wordt als 60 centimeter beschouwd. Bij het ontwerpen moet rekening worden gehouden met verschillende factoren die rechtstreeks van invloed zijn op de diepte van het meubilair:

 • Met een standaard dieptemodel is een uitstekende capaciteit en gebruiksgemak gegarandeerd.
 • De grote diepte, die 90 cm kan bereiken, wordt gekenmerkt door ongemak, omdat de dingen dichtbij de muur hard genoeg zullen zijn.
 • Een smalle 30-centimeter kast is niet ruim, omdat een dergelijke diepte niet toelaat om veel dingen te plaatsen. Zulke modellen zijn slecht resistent, vooral hoog, dus ze moeten bovendien aan de muur worden bevestigd. Deskundigen adviseren om de minimale diepte van 40-50 cm te maken.

Het is ook de moeite waard de accessoires te overwegen bij het berekenen van de diepte van de kast. De diepte is altijd 10 cm kleiner dan de totale afmetingen van het product - deze plaats wordt ingenomen door een verschuifbaar gevelsysteem.

hoogte

De hoogte van de kledingkast kan verschillen. Maar als we het hebben over de standaardafmetingen, dan hebben de meubels met een plafondhoogte van 2500 tot 2700 mm meestal een hoogte van 2000 tot 2500 mm. U kunt een model met standaardhoogte of hogere versies van 2.700 mm bestellen en praktisch het plafond aanraken.

De maximale hoogte van de kledingkast mag niet meer zijn dan 2.780 mm, omdat een regulier spaanplaatblad zo groot is.. Als je wilt dat het product van 3 tot 3,5 m is, moet je een mezzanine maken.

De optimale keuze voor een gemiddeld appartement is een kast met een hoogte van 2400 mm.

breedte

De breedte van de kledingkast is afhankelijk van de grootte van het profiel. De standaardparameters zijn de diepte van 60 cm en de breedte is van 0,9 tot 2,4 m. Hoewel er geen standaard is en elke fabrikant een eigen versie biedt.

Voor de slaapkamer is een kast met een breedte van 2200 mm een ​​ideale keuze, omdat u met deze optie de hele kledingkast en andere items op de juiste manier kunt plaatsen. Voor een gezin met drie personen kunt u een kast gebruiken met een breedte van 2 m. Comfort en gemak zijn gegarandeerd voor alle gezinsleden.

In de kinderkamer of hal is een kastcompartiment ideaal, waarvan de breedte kan variëren van 140 tot 160 cm. Het compacte model neemt niet veel ruimte in beslag en stelt u in staat om alle items en garderobe-elementen netjes en op een georganiseerde manier te ordenen.

Voor kleine kamers bieden ontwerpers modellen met een breedte van 110 cm. Een dergelijke kast is binnenin verdeeld in twee delen en heeft meestal twee deuren. De meest compacte is een kast met een breedte van 80 cm en neemt weinig plaats in, zodat je hem in een kleine hal of op het balkon kunt plaatsen.

De minimale breedte kan één meter zijn, vervolgens heeft de kast slechts twee deuren. Smalle deuren worden gekenmerkt door instabiliteit, die zal leiden tot het verlies van gevels vanaf de lagere rails, dus deze moeten minstens 45 cm breed zijn. Als de afmetingen van de kast het gebruik van dergelijke parameters niet toestaan, moet u het schuifsysteem verlaten en scharnierende deuren gebruiken.

De maximale hoogte van de kast mag niet meer zijn dan 278 cm, omdat zo'n de grootte van een spaanplaat is. Als het nodig is om een ​​breed model te maken, dan is de kast samengesteld uit twee modules, waartussen een scheidingswand wordt geplaatst.

Leid de afmetingen

Om het aantal deuren correct te berekenen, moet men de opening meten. De deur is slechts 4 cm kleiner dan de hoogte van de opening, maar de breedte van de deur hangt af van hun aantal. Bedenk dat de deuren zo zijn gerangschikt dat ze elkaar een beetje bedekken. Gezien dit feit, moet je 2 cm toevoegen voor elke overlappingsplaats.

Als u bijvoorbeeld besluit om slechts twee deuren te gebruiken, wordt hun breedte als volgt berekend: de breedte van de opening van de kast plus 2 cm en verdeeld in twee. Als u drie deuren gebruikt, ziet de berekening er als volgt uit: de breedte van de opening plus 2 cm en wordt gedeeld door drie.

Deurgeleidingen kunnen maximaal 5 m lang zijn. Ze zijn gemaakt van aluminium. Met deze breedte kunt u van 4 tot 7 deuren gebruiken. Zodat de deuren niet te zwaar zijn, mag de breedte ervan niet meer dan een meter bedragen.

Interne vulling

De schuifkast bevat meestal staven, regimenten en dozen. U kunt individueel het aantal verticale secties selecteren. Ze kunnen verschillende breedten hebben. De standaardkeuze is de optie wanneer er achter elke deur een apart compartiment is.

Het is erg belangrijk om rekening te houden met de dikte van het materiaal, omdat het een belangrijke rol speelt bij het berekenen van de vulling van de kast. DSP kan een dikte hebben van 16 tot 18 mm. Als u meerdere partities maakt, verliest het product onmiddellijk ongeveer 5 cm. Binnen kunnen er zogenaamde "dode" zones verschijnen, als het meubilair uit twee of drie deuren bestaat. Op dergelijke plaatsen is het de moeite waard om het gebruik van glijdende mechanismen te vermijden.

Bij het berekenen van de vuldiepte is het erg belangrijk om rekening te houden met de grootte van het mechanisme voor deuren, evenals met scharnieren en handgrepen. Als de kast bijvoorbeeld een standaarddiepte van 60 cm heeft, is slechts een geleider van 45 cm geschikt voor de lade, aangezien de voorste lus en de hendel ook worden gebruikt.

De staaf moet een lengte hebben van ten minste 55 cm. De hoogte van de locatie kan verschillen. Het hangt af van de groei van familieleden, dus het kan variëren van 1,5 tot 1,8 m. Met behulp van een pantograaf kan de bar tot grote hoogte worden verhoogd.

Vaak is er in de kast een ladekast. Hij mag niet meer dan één meter hoog zijn. De diepte is afhankelijk van de totale diepte en vergeet niet de breedte van het handvat weg te nemen. Laat meestal 25 cm over voor een standaard ladehandvat. Om de diepte van de vakken te vergroten, kunt u de insteeksleuven gebruiken, omdat deze niet uitsteken vanaf het voorpaneel.

De juiste locatie heeft direct invloed op de bruikbaarheid. Het wordt aanbevolen om de afstand tussen de planken op 25 tot 35 cm te houden, maar u kunt van deze afmetingen afwijken om het beste resultaat te bereiken. Voor handig gebruik van diepe planken is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat de afstand tussen hen meer dan 35 cm is.

Hoewel velen de voorkeur geven aan de aanwezigheid van verschillende kleine "strips" dan een ruime. In dit geval zal het veel gemakkelijker zijn om dingen te regelen, u zult altijd weten wat en waar zich bevindt.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een kledingkast is het erg belangrijk om aandacht te besteden aan welke materialen dit meubilair is gemaakt, evenals aan het uiterlijk.. Van de keuze van grondstoffen hangt af van de duurzaamheid en sterkte van het product. Veel modellen zijn gemaakt van spaanplaat en MDF.

Innovatieve technologieën die worden gebruikt bij de vervaardiging van deze materialen staan ​​garant voor uitstekende kwaliteit. Het meubilair is niet bang voor blootstelling aan vocht en mechanische schade, en is ook uitstekend bestand tegen temperatuurschommelingen.

Tegenwoordig bieden veel meubelfabrikanten originele oplossingen die eenvoudigweg niet te negeren zijn.Glijdende kasten met fotodruk en zandstralen patronen zijn erg populair. De keuze aan gevels is zo divers dat elke koper de ideale optie kan kiezen, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

De bovenstaande parameters zijn erg belangrijk bij het kiezen van een kledingkast, maar u moet ook de nodige aandacht besteden aan de interne inhoud van het model en de afmetingen ervan.

Bij het kiezen van een model voor kleding moet serieus worden gekozen voor de keuze van interne inhoud. Het kan bars, planken, laden, netten omvatten. Afhankelijk van wat voor soort kleding erin zit, is de interne uitrusting al geselecteerd.

In de gang is het de moeite waard om een ​​kledingkast op te pikken die wordt gekenmerkt door functionaliteit en functionaliteit, evenals een prachtig ontwerp. De kledingkast in de gang wordt niet alleen gebruikt voor het opbergen van dingen, maar kan ook worden gebruikt als een spiegel, tekentafel, in de vorm van een open rek. Je kunt het naar eigen smaak uitrusten.

Hoe bereken je jezelf?

Eerst moet je de locatie van het meubilair kiezen.

Het zou een meetlintafmeting van de ruimte moeten zijn. Het is beter om de ruimte op verschillende plaatsen te meten,omdat perfect gladde wanden en hoeken uiterst zeldzaam zijn.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de locatie van ramen, deurkozijnen, schakelaars en batterijen. Vergeet baguettes en plinten niet. Daarom moet de totale grootte van de kamer gemiddeld ongeveer 5 tot 10 cm worden verwijderd.

Als u besluit om een ​​kast tussen twee muren te plaatsen, moet deze opening worden gemeten op 5 of 6 punten en de kleinste waarde kiezen.

Moet nog steeds 5 cm aan elke zijde nemen vanwege de onregelmatigheden van de muren. Als de kast zich achter de deuropening bevindt, moet rekening worden gehouden met de locatie van de deurkruk. Het is noodzakelijk om de juiste breedte van het product te kiezen, zodat de hendel de kastdeur niet raakt.

Het plaatsen van een kast in de buurt van elektrische bedrading is ten strengste verboden. Bij het berekenen van de diepte van het product, is het noodzakelijk om 5 cm terug te trekken van de schakelaar, deuropening.

Nadat u alle bovenstaande berekeningen hebt uitgevoerd, kunt u de afmetingen van het product correct bepalen. Het is noodzakelijk om de diepte, hoogte en breedte van de kast te berekenen, evenals de afmetingen van de hoes, onderkant en onderkant. Zorg ervoor dat je bepaalt hoeveel deuren er zullen zijn en hoe breed ze zijn.

Om de interne vulling van de garderobe vakkundig te organiseren, is het noodzakelijk om te beslissenwelke dingen en objecten daar worden opgeslagen. Maar er zijn algemeen aanvaarde regels die moeten worden gevolgd:

 • De planken moeten 10-15 cm minder diep zijn dan de kast zelf. Omdat deze afstand wordt ingenomen door het mechanisme van het schuifgevelsysteem.
 • De breedte van de plank kan van 0,4 tot 1 m zijn.
 • De hoogte tussen de planken moet ongeveer 30 tot 36 cm zijn.
 • De balk voor hangers heeft een lengte van 0,8 tot 1 m. Als de kast twee pijpen bevat, moeten deze zich op een afstand van 0,8 m van elkaar bevinden.
 • Schuifladen moeten in de breedte liggen van 0,4 tot 0,8 m en een hoogte van 10 tot 30 cm.

Ideeën in het interieur

Met een verscheidenheid aan modellen kunt u de perfecte optie kiezen om uw huis zo in te richten dat het harmonieus in het interieur van de kamer past. Mooi en spectaculair model met spiegelende gevels. Spiegels maken de ruimte visueel ruimer.

Als u een interieur met romantiek en originaliteit wilt toevoegen, kunt u cases met een fotoprint gebruiken. Verbazingwekkende bloemen op de gevels geven het interieur tederheid, stijl en originaliteit.

In het ontwerp van het kabinet kan de meest gewaagde ideeën belichamen. Wees niet bang om te experimenteren met kleurenoplossingen. U kunt het contrast benadrukken in kleuren met verschillende geometrische vormen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer