Kledingkast in de slaapkamer

De slaapkamer is een speciaal deel van het huis of appartement. Dit is een plek waar u kunt ontspannen, ontsnappen aan de dagelijkse drukte en verschillende problemen. In deze kamer kun je met pensioen gaan of tijd doorbrengen met een geliefde.

Een persoon brengt de belangrijkste uren van rust en slaap door in zijn slaapkamer. Om deze reden is het de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan de indeling van deze kamer.

De slaapkamer moet niet worden overladen met onnodige voorwerpen, massieve meubels installeren en de ruimte overrompelen. Vrije ruimte moet rationeel en praktisch worden gebruikt. Het installeren van een kledingkast in de slaapkamer zal al deze problemen helpen oplossen.

Functies en voordelen

Vergeleken met de gebruikelijke garderobe heeft de garderobe in de slaapkamer veel voordelen. Vandaag kunt u een geschikt model kiezen, zodat het voldoet aan de eisen van zelfs de meest pretentieuze klant.Bovendien is dit meubel geschikt voor plaatsing op plaatsen waar een gewoon kabinet helemaal niet geplaatst kan worden.

De interne vulling van de kast bevat een groot aantal secties en planken, en de diepte kan verschillen. Het is ideaal voor handige en praktische plaatsing van een groot aantal kleding en dergelijke. Dankzij de multifunctionaliteit van de interne vulling van de kast kunt u er niet alleen kledingstukken, maar ook huishoudelijke apparaten, gereedschap en andere huishoudelijke accessoires gemakkelijk in kwijt.

Het belangrijkste kenmerk dat dit meubel bijzonder effectief maakt, is de aanwezigheid van schuifdeuren erin, die zullen helpen om vrije ruimte te besparen, wat zo waardevol is voor een slaapkamer. De ruimte die wordt bespaard door een coupé te plaatsen, kan handig zijn voor een tweepersoonsbed.

In visuele termen zal de kast er in verschillende kamers geweldig uitzien en dankzij het ontwerp kun je de volledige hoogte van de kamer benutten. Een groot aantal panelen met ontwerpopties maakt het een vol en esthetisch aantrekkelijk element van het interieur.Een breed scala aan kleuren stelt u in staat de perfecte kleur te vinden voor stijl en stemming.

Praktische kledingkast in de slaapkamer

Het product kan worden ontworpen om te bestellen met alle benodigde functies en details voor een bepaald geval. Tegelijkertijd kunnen onnodige details die niet nuttig zijn worden weggelaten. Indien nodig kunt u extra laden, planken, compartimenten en hangers toevoegen om uw eigen flexibele, unieke ruimte te creëren. En al deze innerlijke vulling kan netjes worden verborgen achter stijlvolle, op maat gemaakte kastdeuren.

Een inbouwkast in de slaapkamer zal precies de ruimte innemen die ervoor bedoeld is, zelfs als er heel weinig ruimte beschikbaar is. Het kan altijd in de ruimte passen om de ruimte zo veel mogelijk te optimaliseren.

Het komt voor dat het 's nachts of bij bewolkt weer vrij moeilijk is om snel de juiste dingen te vinden. Met behulp van een ingebouwde kast, kunt u individueel de verlichting aanpassen die daarvoor nodig is. Bovendien is het mogelijk om de verlichting in elke lade zo te organiseren dat deze automatisch wordt ingeschakeld bij het openen van een bepaald compartiment.

De schuifkast is erg handig en vanuit het oogpunt van onderhoud van netheid in het huis.Het zal geen stof ophopen, omdat het meestal alle ruimte opneemt naar het plafond. Er zal geen ruimte zijn voor spinnenwebben, die meestal wordt gevormd tussen de muren en vrijstaande meubels.

Het wordt ook een volledig onderdeel van het interieur van de slaapkamer. Investeren in zijn aankoop zal het huis comfortabeler maken en, in tegenstelling tot vele andere investeringen, zal het effect ervan elke dag voelbaar zijn. Dit is een tastbare aanwinst die de slaapkamer met comfort zal vullen.

model

Ingebouwde kast

De ingebouwde kast heeft geen zijpanelen en achterwand, omdat alle onderdelen rechtstreeks aan de muren zijn bevestigd. Het ontwerp van de ingebouwde kledingkast gaat lang mee, daarom is de installatie ervan een vrij veeleisende klus. Voordat u het installeert, moet u een aantal functies ervan overwegen.

Ingebouwde kast kan alleen op betonnen muren worden geïnstalleerd, omdat het gewicht te groot is voor gipsplaat. Om door onnauwkeurige metingen niet in een onaangename situatie terecht te komen, verdient het de voorkeur om metingen uit te voeren door een specialist van het bedrijf dat het product fabriceert.

Het ontwerp moet van tevoren zorgvuldig worden gepland, om rekening te houden met de interne inhoud, accessoires en verschillende details van het schuifsysteem.Reparatie en verbetering van de ingebouwde kledingkast is een hele reële taak, maar het is onhandig om elke keer deze specialist te bellen.

Ingebouwde kledingkast heeft bepaalde voordelen. De belangrijkste van hen - het verminderen van de kosten van de bouw als gevolg van het ontbreken van zijpanelen en achterwand. Materialen die minder nodig zijn, zullen daarom minder kosten hebben. Door een ingebouwde kast te installeren, kunt u ook de defecten van de kamer en muren verbergen, omdat deze in bijna elke vrije ruimte kan worden geplaatst.

De betrouwbaarheid van de inbouwgarderatuur verdient aandacht vanwege het feit dat muren, de vloer en het plafond van de ruimte als basis hiervoor dienen.

Naast de verdiensten hebben dergelijke modellen ook negatieve kanten. Een te hoge luchtvochtigheid in de kamer kan dingen beschadigen - de ingebouwde kast heeft geen spaanplaatwanden, zodat de kleding erin weerloos blijft voor de vochtige muren van de kamer.

Een andere negatieve kant van de ingebouwde kledingkast is het onvermogen om hem naar een andere plaats te verplaatsen. Het is ontworpen voor installatie in een speciale ruimte ervoor.Zelfs nadat het is gedemonteerd, verplaatst en op een andere plaats is gemonteerd, is het met een zeer kleine kans dat de kast daar net zo goed is geïnstalleerd.

Er is ook een semi-gebouwd garderobemodel. Deze optie verschilt alleen van de ingebouwde omdat een dergelijk product een zijwand heeft. Dit model wordt meestal gebruikt voor installatie in de hoek van de kamer.

Hoekkast

Er zijn twee hoofdtypen hoekmodellen:

 • "G" -vormig;
 • dubbele vleugel;
 • diagonaal (of driehoekig).

De "G" -vormige hoekkast is een structuur in de vorm van de letter "G", die bestaat uit twee kasten die zich in een rechte hoek bevinden en die in de hoek van de ruimte zijn ingeschreven. Het voordeel van dit model is het meest praktische gebruik van de hoekruimte van de kamer.

Een diagonale hoekkast vormt een diagonaal met de wanden, met andere woorden, deze heeft de vorm van een driehoek. Het heeft minder capaciteit dan andere modellen, maar het is compacter en eenvoudig te monteren.

Radiale kledingkast

Dit is een speciaal soort hoekkast, met een stijlvol en elegant ontwerp. De vorm van de gevel van de radius van de kast kan verschillen:

 • rond;
 • hol;
 • golvend.

Het voordeel van deze optie is niet alleen een spectaculair uiterlijk, maar ook een hoge functionaliteit en praktische bruikbaarheid. Gladde vormen in combinatie met de hoekige positie geven deze kast een speciale capaciteit.

Het schuifsysteem in een radiale kast kan van twee soorten zijn:

 • bovenste vering;
 • lagere ondersteuning.

In het bovenste ophangsysteem zijn de geleiderails aan het plafond gemonteerd. In het onderste steunpunt dient het bevestigingspunt als vloer of podium.

Kast kledingkast

Klassieke versie - dubbele kastdeur. Alle wanden zijn aanwezig in het ontwerp. Dit model kan een goed alternatief zijn voor de gebruikelijke kast met scharnierende deuren. Gemaakt van moderne materialen en stijlvol ingericht, past de kast perfect in het interieur van de slaapkamer. Dit model is het waard om aandacht te schenken aan diegenen die een voorkeur hebben voor dynamiek in het interieur of vaak bewegen.

Het nadeel van de kast in de kast is de mogelijke vervorming van de structuur als gevolg van de oneffenheden in de vloer. Aan de esthetische kant ziet de kast er nog steeds minder aantrekkelijk uit dan de ingebouwde kast.De voordelen van de kast zijn de mogelijkheid om naar elke gewenste locatie te herschikken, evenals een relatief eenvoudig montageproces.

Schuifgarderobe met mezzanine

Dit model is erg populair. Er zijn verschillende ontwerpopties met een mezzanine en ze hebben allemaal bepaalde voordelen.

Met behulp van de mezzanine kunt u het bovenste deel van de structuur vergroten door de mezzanine boven de deuren of een ander deel van de kast te plaatsen. Het meest voorkomende geval is de installatie van een mezzanine boven de deur, omdat dit het mogelijk maakt om de ruimte van de kamer op de meest praktische manier te gebruiken.

Het constructieve voordeel van de mezzanine-modellen is om de belasting op de schuifdeuren te verminderen, aangezien de deuren zelf niet zo hoog zijn, omdat een deel van hun ruimte de tussenverdieping inneemt.

Het praktische doel van de mezzanine is om dingen op te slaan die niet vaak worden gebruikt, zoals seizoensgebonden kleding. De aanwezigheid van de mezzanine brengt ook een verscheidenheid aan het visuele beeld van de kast, waardoor het monotoon ontwerp een nieuw element krijgt.

Schuifgarderobe met een dressoir

De combinatie van één ontwerp van de kledingkast en ladekast is een krachtige en praktische optie waarmee u tegelijkertijd de voordelen van twee meubels tegelijkertijd kunt combineren.Met deze verbinding lijkt zelfs de kleinste slaapkamer niet krap.

Tot op heden zijn de gecombineerde meubelopties erg populair, omdat ze u in staat stellen de vrije ruimte van de kamer te gebruiken met maximaal voordeel en efficiëntie. Een ladekast verborgen achter schuifdeuren zal niet alleen dienen als een ruime opbergruimte, maar ook de noodzaak om de kamer extra meubilair te maken overbodig maken.

Garderobe met tv

Fans die voor het slapengaan naar hun favoriete tv-serie kijken, kunnen in de slaapkamer een kledingkast met een tv installeren. Tegenwoordig zijn er veel opties voor een dergelijke oplossing. Tv kan in een aparte nis worden geplaatst en verborgen achter de schuifdeuren.

Kleur oplossingen

Om het interieur van de slaapkamer een gevoel van comfort te geven, is het erg belangrijk om de juiste schaduw te kiezen.

 • Breid de ruimte van de slaapkamer visueel uit om een ​​lichte kledingkast te helpen. Wit is een praktisch universele optie, omdat het wordt gecombineerd met alle kleuren van de muren, de vloer en het plafond. Donkere kleuren daarentegen hebben als effect dat de ruimte kleiner wordt.

Om een ​​specifieke kleurenoplossing te kiezen, moet u ook rekening houden met de kleur van de muren, de vloer, het plafond en het omliggende interieur.

Alle tinten in de slaapkamer moeten organisch worden gecombineerd en elkaar aanvullen.

 • Chocolade, grijs en turquoise tinten maken de slaapkamer luchtig en ruimtelijk.. Grijs en bruin zijn bijna een klassieke oplossing, maar ze passen het interieur in een moderne stijl, als je er wat felle kleuren aan toevoegt. Grijs in combinatie met koraal zal de sfeer in de slaapkamer meer romantisch maken.
 • Wit en grijs zijn geen gebrek aan verbeeldingskracht.. Zo'n oplossing is perfect voor een modern stedelijk interieur. De combinatie van grijze, crème en lila bloemen zal worden herkend door jonge meisjes.

Bij het organiseren van het interieur van de slaapkamer in het land moet aandacht worden besteed aan de combinatie van wit met grijs en melkachtige tinten.

 • Gedempte pastelkleuren zijn perfect voor mensen die niet van felle kleuren houden. De combinatie van zand en lila is een sappig alternatief voor wit en beige. Dit kleurenschema vult de slaapkamer met rust.
 • Romantische inspiratie en rust kunnen worden bereikt door indigo te gebruiken in combinatie met wit in het interieur van de slaapkamer. Het duet van zwart en wit, al erkend als een klassieker, is redelijk geschikt voor de slaapkamer, maar je moet de combinatie van deze contrasterende kleuren voorzichtig behandelen. Als je geel of lichtgroen toevoegt, transformeert het merkbaar het interieur en vult het met frisheid.

decoratie

De decoratie van de gevels kan op verschillende manieren worden gedaan. Een van de meest populaire opties is het gebruik van spiegeloppervlakken. Bovendien kunt u een film met een prachtig patroon gebruiken.

Decoreren kan ook met behulp van fotoprinten. Deze methode lijkt op afdrukken op een printer en stelt u in staat vrijwel elke afbeelding of foto op het oppervlak van de gevel te plaatsen.

De oplossing die de meeste voorkeur heeft voor de kast die in een nis is geïnstalleerd, kan klassieke gevels zijn met een spiegel naar het plafond. In het interieur van zo'n kast zal bijna niet duidelijk zijn, omdat het visueel de indruk wekt van een spiegelwand.

Kledingkast met een spiegel kan de ruimte van de slaapkamer visueel uitbreiden.Het gebruik van spiegels stelt u in staat om van een kleine slaapkamer een ruime en lichte kamer te maken.

Een interessante oplossing zijn getinte spiegels, maar in een donkere kamer moeten ze voorzichtig worden gebruikt. Er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat de spiegelgevels niet erg goed worden gecombineerd met interieurartikelen van natuurlijk hout, vooral als hun stijl op zich kunstzinnig is.

Interne vulling

Het vullen van de kledingkast in de slaapkamer is gemaakt volgens de algemene principes van het vullen van kleedkamers. Het meest geschikt zijn horizontale zonering met verticale compartimenten. Dit is niet de enige optie en de inhoud kan anders worden georganiseerd, maar een dergelijke standaard manier van organiseren maakt het mogelijk om de ruimte op de meest praktische manier te gebruiken.

In de regel is de interne vulling gemaakt van kunststof, glas, metaal, hout of spaanplaat. De onderdelen gemaakt van spaanplaat en hout zijn het meest veelzijdig, omdat het veel gemakkelijker is om ze aan te passen aan je eigen behoeften, zonder speciale vaardigheden en gereedschappen te hebben.

Vanuit esthetisch oogpunt zien metalen onderdelen er moderner uit,Ze zijn echter veel moeilijker te wijzigen, tenzij ze daarvoor dure merkhardware gebruiken.

Om het interieur van de kast in de slaapkamer kwalitatief vorm te geven, is het raadzaam om gebruik te maken van de diensten van een professionele ontwerper die verschillende opties kan bieden, waaruit u de meest geschikte kunt kiezen.

afmeting

In de regel worden kledingkasten gemaakt door individuele metingen, zodat ze geen standaardafmetingen hebben. Er zijn echter dimensies die optimaal kunnen worden genoemd en die op de een of andere manier moeten worden overwogen bij het kiezen of ontwerpen van een product:

 • totale diepte - 60 cm;
 • kasthoogte - 2,4 - 2,5 m;
 • diepte van de interne planken - 50 cm;
 • breedte van de interne planken - 40 cm - 1 m;
 • verticale afstand tussen de planken - 30 cm;
 • buislengte voor hangers - 80 cm - 1 m;
 • de afstand tussen de pijpen voor hangers verticaal - 80 - 160 cm.

Afhankelijk van het interieur kan het kastcompartiment groot of smal zijn.

Voor een tiener is een kleine hoekkast het beste. De meest optimale breedte van de kast voor de slaapkamer is 2 meter.

Modetrends

Moderne ontwerpen van kasten in een slaapkamer bestaan ​​in de regel uit een lichaam van hout of spaanplaat, en glazen of spiegelglijdende gevels.

Tegelijkertijd zijn houten gevels erg populair, waardoor het interieur van de slaapkamer comfortabeler en warmer wordt en het interieur een luxe uitstraling krijgt.

Glijdende kasten van het Zweedse merk Ikea zijn vooral populair vandaag, waardoor de kamer niet alleen mooi, maar ook modern en stijlvol is.

Hoe te kiezen?

Het is het beste om in de garderobe van de slaapkamer te passen, op maat, want tussen de kant-en-klare opties is het vrij moeilijk om een ​​geschikte te vinden. In een kleine ruimte kunt u een kleine hoekkast installeren: het bespaart perfect ruimte.

Het belangrijkste criterium voor het kiezen van een kast voor een slaapkamer is de capaciteit, maar tegelijkertijd compact.

De keuze van materiaal en gevelversiering is een kwestie van smaak, maar het is noodzakelijk om rekening te houden met de invloed van verschillende kleuren en materialen op het uiterlijk van het interieur. De voorkeur gaat uit naar lichte tinten en spiegelgevels: hierdoor wordt de slaapkamer ruim en licht.

Waar te plaatsen?

Om de juiste plaats voor de kast in de slaapkamer te kiezen, moet u rekening houden met een aantal specifieke punten. Allereerst moet u letten op de kwaliteit van de vloer. Glijdende kasten zijn meestal vrij groot en zwaar, daarom zou de vloer onder de kledingkast sterk genoeg moeten zijn om geen misvormingen te ervaren vanwege het grote gewicht van de kledingkast.

Een veel voorkomende optie voor een slaapkamer is een ingebouwde wandkast. In een vrij ruime slaapkamer kunt u de ruimte in zones onderbrengen door een kast te installeren met een ingang die het zitgedeelte en de kleedruimte zal afbakenen. De schuifkast kan ook in de nis worden ingebouwd.

Ontwerpideeën

Grote diagonale kledingkast in de slaapkamer met een ongewone indeling. Perfect afgestemd op de muren en interieurdetails.

De kledingkast met spiegelgevels in de hele muur vergroot de ruimte van een kleine slaapkamer.

Elegante slaapkamer in stedelijke kleuren. Semi-built kast met getint glazen gevels perfect benadrukt de stijl van het interieur.

Grote hangende kledingkast met een tv en getinte spiegelgevels.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer