Lange kasten in de gang

Lange kasten in de gang

Gangen in de appartementen zijn vaak afwezig als een aparte kamer en maken deel uit van de gang die de kamers met elkaar verbindt. Er is een probleem met effectief ruimtegebruik, de toewijzing van ruimte voor bovenkleding en schoenen. Lange kasten zijn bestand tegen deze taken.

Doel en waardigheid

Kasten in de gang worden gebruikt om kleding en schoenen op te slaan. Vaak zijn er grote items: een strijkplank, een stofzuiger. In de bovenste moeilijk bereikbare secties bewaar je off-season kleding, koffers, zelden gebruikte spullen.

De coupé bespaart ruimte door schuifdeuren, maakt het gebruik van ongemakkelijke, smalle, ruimte in het appartement mogelijk, maximaliseert het gebruik van niches.

Een individueel project neemt in de regel ruimte in beslag van de vloer naar het plafond en herbergt meer dingen.Het systeem van schappen, hangers, manden en laden, aangepast aan de behoeften van de klant, voegt orde in de kast toe.

types

Kasten kunnen worden ingebouwd en kast. De eerste optie is ontworpen voor een specifieke plaats in het interieur, zoals een nis. De wanden, vloer en plafond van de nis worden de wanden van de kast. Dat wil zeggen, het ontwerp zal bestaan ​​uit een deureenheid en een plankensysteem. Een dergelijk minimalisme is niet alleen nodig om te besparen, maar ook om het interne volume te vergroten.

 • De ingebouwde constructie vereist dat de wanden niet verkruimelen tijdens het boren en het gewicht behouden. Breekbare gipsplaatwanden zullen niet werken.
 • Kasten zijn vaker klaar, serieel. Ze hebben een complete set, muren en deuren, ze zijn gemakkelijker te verplaatsen, te verkopen.

Materiaal en accessoires

Frames en wanden zijn gemaakt van twee basismaterialen: spaanplaat en MDF.

Spaanplaat - spaanplaat. Dit materiaal is goedkoop, maar niet milieuvriendelijk: het bevat schadelijke formaldehyde, dat constant verdampt. Om de negatieve impact te verminderen, kiest u meubels van spaanplaat E1-veiligheidsklasse. En let op het oppervlak en de uiteinden van de planken - het is wenselijk dat ze volledig zijn gelamineerd, zonder open inkepingen en naden.

MDF wordt ook geproduceerd uit geraspte hout, maar het maakt gebruik van veilige ingrediënten. Het is dichter dan spaanplaat, verkruimelt niet bij het boren en het vervangen van bevestigingsmiddelen. Meubels gemaakt van MDF zijn duurder, maar gaan langer mee.

Details van deze materialen zijn gelamineerd met films van verschillende kleuren en texturen. Dit - en de bescherming van de boom tegen vocht en afbrokkeling, en een verscheidenheid aan ontwerpoplossingen.

De deuren, behalve spaanplaat en MDF, zijn gemaakt van glas, meestal getint.

Houten basis van deuren zijn gelamineerd, afgezet met bamboe, fineer, spiegelcoating. Spiegels aan de gevels van kasten vergroten de gang visueel.

Glazen en spiegelgevels zijn versierd met afbeeldingen gemaakt met behulp van verschillende technologieën. Het kan net als het afdrukken van foto's over het hele gebied zijn, zoals fotobehang en kleine decoratieve elementen. Dit alles geeft ruimte voor de manifestatie van individualiteit en creatieve experimenten.

Fittingen coupé - bevestigingsmiddelen, geleideprofiel, waarop de deuren bewegen, delen van het loopwerk: rollers, stoppers, sluiters. Er zijn ook frontbeslag, kasten hebben deurgrepen en laden.

Schuifdeurgeleiders zijn gemaakt van staal of aluminium.Stalen profiel is goedkoper, maar gaat ongeveer 7 jaar mee. Aluminium serveert tot 25 jaar.

Het schuifmechanisme is bevestigd aan de onderste rail (onderste steun), langs de vloer of aan de bovenkant, onder het plafond (opgehangen). Voor de tweede, betrouwbaardere methode zijn zorgvuldige uitlijning van het plafond, stijfheid en stabiliteit van de kastconstructie vereist.

vulling

Om uw eigen handige opslagsysteem te maken, zijn de volgende elementen nuttig:

 • planken en scheidingswanden,
 • kledingstangen op hangers,
 • laden,
 • glijdende manden,
 • schoenenplanken
 • bryuchnitsy,
 • band houders,
 • riem houders
 • pantografen - mechanismen die hengels heffen en laten zakken met kleren van de bovenste rij;
 • binnenverlichting, reagerend op deuropening.

Om de vulkast te ontwerpen, wordt aanbevolen om een ​​beetje voorbereidend werk uit te voeren. Bepaal welke dingen in de kast worden opgeslagen. Voor de duidelijkheid, verzamel en ontleed ze zoals ze zullen worden opgeslagen. Zodat u een idee krijgt over de gewenste hoogte en breedte van de planken, de lengte en hoogte van de plaatsing van de stangen, de behoefte aan andere elementen. Deze informatie komt terug in het schema,die je nodig hebt als je een winkel koopt of bestelt in de werkplaats.

Selectie functies

Nadat je hebt besloten wat er in de kast zal liggen, ga je op zoek naar opties. Veel online winkels hebben calculatorconstructeurs die de geschatte kosten van een variant berekenen op basis van de ingevoerde gegevens. Bij het berekenen van het is het overwegen waard dat:

 • De diepte van de kast is meestal niet minder dan 60 cm, dit komt door de lengte van de hangers. In een smalle kast ontbreken hangers voor spijlen of worden loodrecht op de deuren geïnstalleerd.
 • Het handigst is de middelste laag van de kast, op een hoogte van 65 tot 150 cm. Zelden gebruikte items worden opgeslagen in de onderste en bovenste lagen.
 • De hoogte van de vrije ruimte onder de bar voor kleding van niet minder dan 150 cm.

Kies op basis van de voorlopige berekeningen een winkel of werkplaats die een lagere prijs, betere servicevoorwaarden of het meest interessante ontwerp biedt.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer