Spiegelde compartimentdeuren in het interieur

Onlangs zijn spiegels bijzonder actief gebruikt als decor voor verschillende interieurs. Ze versieren niet alleen muren, plafonds en kasten. Onlangs hebben spiegels een prominente plaats gekregen in de deurontwerpen. Spiegelde compartimentdeuren in het interieur kunnen de sfeer verlevendigen en de kamer aantrekkelijker maken, ongeacht de stijl waarin deze wordt aangelegd.

Voor- en nadelen

Verschillende objecten, producten, goederen en dingen gecreëerd door menselijke handen, kunnen niet absoluut perfect zijn, zonder gebreken. Allemaal, inclusief gespiegelde coupe-deuren, hebben hun eigen voor- en nadelen - positieve en negatieve kanten, die de algemene indruk van een bepaald product vormen.Als er meer is dan de eerste, dan wordt het ding als goed beschouwd, als de laatste de overhand heeft, dan wordt het snel vergeten.

Met betrekking tot de gespiegelde deuren kan worden opgemerkt dat deze creaties geen haast hebben om in de vergetelheid te raken, en er zijn genoeg redenen in de vorm van vele voordelen.

De voordelen van deuren met spiegels zijn:

 • de mogelijkheid om optioneel het oppervlak van de kamer te vergroten;
 • toelaatbare installatie in openingen van elke grootte;
 • versterking van de verlichtingsdrempel (spiegeldeur, tegenover het raam of verlichtingsapparaat, zal licht toevoegen aan de ruimte);
 • gebruiksgemak;
 • gemak van zorg.

Wat betreft de negatieve kant van het gebruik van spiegelsystemen, wordt het hele beeld alleen maar verwend door de hoge kosten van dergelijke compartimentdeuren en de complexiteit van hun installatie. Ook past dit ontwerp niet altijd in het geselecteerde interieur.

afspraak

Elke eigenaar van een appartement / huis, terwijl hij een interieur organiseert, wil het speciaal, uniek en onnavolgbaar maken. Steeds vaker proberen tijdgenoten voor deze doeleinden zoveel mogelijk vrije ruimte te behouden om het visueel groter te maken. De belasting van de kamer met verschillende meubels, extra accessoires en textiel is nu heel weinig betrokken. In mode eenvoud, vrijheid, onafhankelijkheid.

De laatste criteria helpen om de gespiegelde deuren te realiseren: ze reflecteren op zichzelf wat er in de buurt is, dus gaan de producten als het ware de kamer verder, wat een onbetwistbaar voordeel is voor kleine kamers.

Dergelijke systemen hebben hun toepassing niet alleen gevonden in het ontwerp van kleine appartementen. Vaak worden ze gebruikt in ruime buitenhuizen, maar ook in openbare gebouwen (restaurants, bars, cafés, boetieks, winkels, schoonheidssalons, enz.).

Gespiegelde coupdeuren worden met succes in verschillende kamers gebruikt:

 • Woonkamer. Naar de kamer waar gasten worden ontvangen, breder bekeken, is het beter om de deur met een spiegel op het hele doek te kiezen. De maximale breedte van een dergelijk product is afhankelijk van de afmetingen van de opening.
 • Slaap kamer In deze kamer vervullen gespiegelde deuren een grotere esthetische functie, vooral als ze bovendien zijn versierd met prints, patronen of glas-inlegsels.
 • Badkamer. In deze kamer zal een deur met spiegelelementen de leden van het huishouden helpen hun uiterlijk volledig te beoordelen voordat ze het huis verlaten.
 • Op openbare plaatsen schuifspiegelsystemen spelen de rol van decoratie, stellen u in staat om de ruimte visueel te vergroten, de hoofdfunctie van spiegels uit te voeren.

materiaal

Ondanks de ogenschijnlijke kwetsbaarheid, zijn moderne deurontwerpen met een spiegel veilig te gebruiken, ze breken niet, zelfs niet als je het canvas hard knijpt. Dergelijke parameters zijn mogelijk vanwege het feit dat de spiegel, die het grootste deel van het oppervlak inneemt, in de fabriek is bedekt met een beschermende film. Het is bestand tegen eventuele stress en beschermt het oppervlak tegen mechanische schade.

Zelfs als ze per ongeluk worden gebroken, zullen de fragmenten van de spiegel niet uit elkaar vallen en niemand pijn doen.

Deursystemen met een spiegel zijn gemaakt van verschillende materialen:

 • natuurlijk hout;
 • fiberboard;
 • MDF;
 • plastic;
 • aluminium.
7 foto

Er zijn verschillen en de spiegels zelf. Ze kunnen worden gemaakt van een natuurlijke glazen spiegel of van een pseudo-spiegel (een afgeleide van kunststof). Alle opties hebben ook verschillende gradaties van kleuren.

Er zijn drie soorten van de laatste:

 • Gewone spiegels. Ze worden geproduceerd door amalgaam (een zilver- en kwiklegering) aan één zijde te spuiten.
 • Getinte spiegels. Verkrijgbaar in twee variaties. In de eerste, het glas is getint rond de gehele omtrek, in de tweede - een extra kleur coating wordt gebruikt.
 • Matte spiegels. Glas wordt behandeld door zandstralen.

Afwerkingsmethoden

Het gebruik van spiegelelementen bij het maken van deurontwerpen geeft ontwerpers onbeperkte mogelijkheden voor het realiseren van elke fantasie. Met behulp van verschillende methoden om ze te versieren en te combineren, bereiken specialisten verbluffende resultaten. Om de meesters te helpen frameloze deursystemen te krijgen met spiegels van verschillende afwerkingsmogelijkheden.

De belangrijkste manieren om spiegels te ontwerpen zijn onder meer:

 • Oppervlaktematten. In een productieomgeving wordt een film met een patroon gemaakt door plotter snijden op een glasvlak van een bepaalde grootte gelijmd. Vervolgens wordt het hele product behandeld met een straal lucht onder druk met een schuurmiddel (vaker - gezuiverd zand).

Op die plaatsen waar het glas wordt beschermd door een film, zal het oppervlak glanzend zijn en zullen alle open gebieden mat zijn.

 • Foto's afdrukken. Dankzij de moderne technologie kan elk beeld op het spiegeloppervlak worden aangebracht. Het patroon kan doof of doorschijnend zijn.
 • Graveren. Elke gegraveerde spiegel zal de ruimte versieren. Brede facetten - decoratieve afschuiningen, aangebracht rond de omtrek van de spiegel, kunnen zo'n ongewoon patroon aanvullen.
 • Kleur spiegel. De combinatie van verschillende soorten spiegels in één fabriek of gecombineerde deuren van verschillende materialen in één interieur, maakt het ontwerp van de kamer uniek.
 • Gebrandschilderde ramen. Op basis van de gekozen ontwerprichting van de kamer kunnen glas in loodramen monochroom, in kleur of in spiegelbeeld zijn.

In het binnenland

Ondanks het feit dat in het interieur gespiegelde coupédeuren een aantal voordelen hebben, en het lijkt erop dat ze geschikt zijn voor interieurs van elke stilistische richting, moet de keuze van afwerking met de grootste zorg en aandacht worden benaderd.

Klassiek design in de Provençaalse stijl, perfect in de omgang met glijdende spiegeldoeken. Zulke deursystemen in deze richting kunnen worden versierd met ornamentele tekeningen. Zal er geweldig uitzien in dit interieur en ontwerp met glas-in-loodramen, schilderijen met spiegels, versierd met gravure.

Moderne interieurs in moderne stijl, modern, hi-tech, art deco zullen de spiegeldeuren perfect aanvullen met verschillende patronen van zandstralen verwerkingstechnologie. Doeken met fotoprint zullen ook een licht, aanstekelijk hoogtepunt zijn. Tekenen in deze stijlen kan compleet anders zijn - sier, plot, fantasie.

In sommige gevallen kan een kleurenpiegel een goed decoratief element zijn.

Minimalisme heeft niet veel accessoires nodig in de decoratie. Het vereist maximale eenvoud in alles. Voor dergelijke interieurs zijn glijdende frameloze systemen relevant. Bij het decoreren van spiegels is het beter om af te zien van afdrukken en patronen, maar let op de kleuropties of volledig gematteerde spiegels. Glas-in-loodramen zijn in dit geval niet geschikt, evenals andere technieken voor het decoreren van spiegeloppervlakken.

Interessante opties voor gespiegelde coupe-deuren worden gepresenteerd in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer