Schuifgarderobe met mezzanine

 Schuifgarderobe met mezzanine

Het is geen geheim dat hangende planken een zeer handige uitvinding zijn, maar ze worden niet altijd gecombineerd met het interieur. Een garderobe met een mezzanine die harmonieus kan worden gecombineerd met elk huis kan als een goed alternatief worden beschouwd.

Het kopen van een kledingkast met een mezzanine is een goede uitweg als je geen plek hebt om dingen op te slaan. Met zijn uitstekende ruimtelijkheid helpt het om de ruimte goed te organiseren.

Functies en voordelen

De schuifkast met mezzanine heeft zijn voordelen:

 • Compact en ruimtebesparend;
 • multifunctionaliteit;
 • Ruimte capaciteit door verschillende laden en planken.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een mezzanine, naast multifunctionaliteit, is dat het in staat is om te handelen op basis van de visuele perceptie van de hoogte van een kamer.Natuurlijk is dit alleen visueel, maar soms speelt zo'n functie een zeer belangrijke rol, vooral voor een kamer met een klein gebied.

types

Entresol met een kledingkast verschilt qua eigenschappen van de deuren:

 • Glijden, wat uiterst handig is, omdat ten koste van dergelijke openslaande deuren ruimte wordt bespaard;
 • swing;
 • Harmonica. Zo'n systeem kan niet zo vaak worden gevonden, omdat het gebruik ervan vrije ruimte binnenin vereist.

Vergelijkbare meubels met een mezzanine kunnen worden gekocht in winkels in de reeds gemonteerde vorm. Het is niet moeilijk om het te vinden, vooral omdat er tegenwoordig een grote verscheidenheid aan verschillende soorten van dergelijke modellen is voor elke smaak en elk budget op de meubelmarkt. Indien gewenst kunt u over het algemeen een afzonderlijke kast en planken kopen en deze volgens het principe van de mezzanine assembleren.

Maar de meest probleemloze weergave wordt beschouwd als meubilair met zijbladen, die in een nis kunnen worden geïnstalleerd. Dit is een ideale oplossing voor mensen die niet weten hoe ze dit moeten doen om ruimte te besparen in het appartement en tegelijkertijd het interieur niet te bederven. Met de ingebouwde kastkast met mezzanine kun je onafhankelijk rekening houden met hoeveel planken je nodig hebt.

materiaal

Soorten kledingkasten met een mezzanine:

 • hout;
 • MDF of spaanplaat;
 • spiegel;
 • plastic;
 • Glass.

Het is belangrijk op te merken dat panelen gemaakt van een spiegel of glas kunnen worden gemaakt in hetzelfde kleurenschema, of kunnen worden gekleurd of met een patroon.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan kleine onderdelen en bevestigingsmiddelen. Deze onderdelen moeten van goede kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn. Het is beter om niet te sparen en geen materialen uit plastic te kopen, ze kunnen breken.

decoratie

Zoals u weet, is de tussenverdieping een kast met deuren die zich in de buurt van het plafond bevinden. Waarschijnlijk moesten velen van jullie elkaar ontmoeten in de open planken van de huizen, waardoor je alle dingen binnenin kunt zien. Meestal houden de eigenaren hun kleding, dozen met schoenen en vele andere dingen.

Een van de meest voorkomende manieren om te versieren is verlichting. Meestal worden lampen ingebouwd in de opening boven het plafond, zodat u in de donkere tijd alles kunt zien wat nodig is.

Extra planken van verschillende vormen kunnen aan de zijkanten van de kast worden bevestigd met een mezzanine.Meestal worden ze gebruikt als boekenplanken, zoals staat voor potten met kamerbloemen en allerlei trivia. Binnenin kunnen de kledingkastcompartimenten worden geplaatst waar het handig is om kleine dingen op te bergen.

De schuifkast met een mezzanine past in bijna elk interieur. Desondanks moet je bij het kopen belangrijke regels volgen: denk bijvoorbeeld van tevoren na over in welke kamer je meubels koopt - voor de woonkamer, slaapkamer, gang, welke dingen je erin zult bewaren.

Misschien moet je besluiten een kleine kledingkast met een tussenverdieping te kopen, of, omgekeerd, naar het model kijken, ter grootte van de hele muur. De laatste optie is ideaal voor het opslaan van een enorme hoeveelheid dingen erin. Een groot pluspunt is de mogelijkheid om de kamer te bevrijden van andere meubels, planken.

Een zeer belangrijke rol wordt gespeeld door de afmetingen van de mezzanine. Als het breed is en niet door een constructie is gefixeerd, bestaat de kans dat de planken onder het gewicht van de dingen buigen.

In de praktijk wordt aangenomen dat een van de gemakkelijkste opslagopties de tussenverdieping is, die niet is verdeeld in compartimenten. Immers, dan heb je de mogelijkheid om er dingen van groot formaat op te zetten.Let goed op de kwaliteit van de bevestigingen. Het hangt ervan af of de deuren gemakkelijk bewegen nadat het meubilair is gemonteerd.

Er wordt aangenomen dat meestal de kledingkast met een mezzanine in de gang wordt geplaatst. Dit is begrijpelijk, want dit is precies de ruimte waar we meestal kleding bewaren die we seizoensgebonden of extreem zelden dragen. Als je in andere kamers niet graag wilt rotzooien, is het installeren van een kast in de gang de perfecte oplossing voor jou. Daarnaast zijn er in veel huizen in de gangen niches, waardoor de kast met een mezzanine in de gang past. Je neemt dus niet veel ruimte in, maar je kunt wel op een doordachte manier dingen opslaan.

Ideeën in het interieur

Moderne modellen hebben een brede selectie. De gevels en deuren kunnen in één kleur worden gemaakt of met verschillende tekeningen worden versierd. De toevoeging is een grote spiegel of glazen elementen.

Schuifkasten met mezzanines kunnen in bijna elke kamer worden geïnstalleerd. Desondanks is het bij het kiezen van meubels altijd beter om rekening te houden met het feit dat het gecombineerd moet worden met de stijl in het interieur. Meng verschillende stijlen niet op de juiste manier.Als u er niet helemaal zeker van bent dat u zelf met de keuze kunt omgaan, kunt u beter contact opnemen met de ontwerper voor hulp. Hij zal u het juiste advies geven en u helpen een goede keuze te maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer