Hoekkast

 Hoekkast

Elk interieur vereist in de regel wijzigingen. Ze zijn nodig zodat eigenaren en gasten van appartementen zich gezellig en comfortabel voelen en de "nieuwe frisse adem" voelen, geïnspireerd door de gerenoveerde kamer.

Het is zelfs mogelijk om te doen zonder een grondige reparatie, alleen met een kleine correctie ervan. Het is gemakkelijker om veranderingen aan te brengen met meubels, omdat het, als geen ander meubelstuk, waarschijnlijk saai en saai wordt. Een gewone kledingkast kan worden vervangen door een hoekkast die perfect in het ontwerp van de kamer past en niet veel ruimte in beslag neemt.

Functies en voordelen

Het regelen van reparaties of eenvoudig het veranderen van het meubilair, iedereen vraagt ​​zich af of het mogelijk is om interieurartikelen zo te rangschikken dat ze er niet omslachtig uitzien en ruimte besparen.Meestal zijn de hoeken leeg in de kamer, maar u kunt ze vullen met behulp van een hoekkast die het gebied niet "opeet".

Het is dit type kasten met een groot aantal onderscheidende eigenschappen en kenmerken die moeten worden vermeld:

 • Ondanks zijn compactheid en kleine formaat zijn deze producten behoorlijk ruim. Hun maten zullen verrassen, zullen behagen en zullen niet onverschillig elke eigenaar achterlaten. Binnenin zijn hangers en planken waarop je dingen kunt zetten of voorwerpen kunt plaatsen.
 • De schuifkast heeft de sierlijke vorm. Hiermee kunt u de vierkante meters van het appartement zo nuttig en praktisch mogelijk gebruiken. Hij verbergt perfect verschillende onregelmatigheden en ruwheid van de muur. Door zijn uiterlijk geeft het product de kamer een verfijnde, luxe en elegante uitstraling.
 • Meubilair van dit type is vrij veelzijdig. Het is geschikt voor zowel de slaapkamer als de woonkamer. De kledingkast past perfect in de hal van het interieur. Bovendien past hij in zijn bovenkleding en -schoenen en helpt hij orde te scheppen in een kleine entree.
 • Deze ontwerpen zijn gemaakt van elk materiaal en passen zich aan aan elk ontwerp van de kamer, dat er harmonieus in past.Bovendien is het mogelijk om dergelijk meubilair volgens uw eigen schets te maken en aan te vullen met decoratieve elementen zoals leer, mozaïek, paneel of fotodruk.
 • De capaciteit van zo'n kledingkast wordt genoteerd - niet alleen casual kleding past er in, maar ook winterkleren, speelgoed, strijkplank, etc.
 • De binnenvulling is verdeeld in segmenten, die de verschillende dingen van elk gezinslid van elkaar kunnen scheiden.
 • Je kunt een kast toevoegen met een spiegel die de ruimte visueel vergroot en een paar extra meters aan de ruimte toevoegt.

types

Hoekgarderobe neemt ruimte in beslag van vloer tot plafond, het is perfect voor degenen die comfortabel en compact meubilair nodig hebben.

Bij het kiezen moet je rekening houden met de ruimte en het ontwerp. Om de juiste keuze te maken, moet u een aantal typen overwegen.

10 foto

In de woonkamer

Onder de kasten, die zich in de woonkamer bevinden, zijn modulaire kasten erg populair. Ze zijn ruim, multifunctioneel en bovendien sparen ze zoveel mogelijk ruimte. Ze zijn te vinden in kleine appartementen, waar elke vierkante meter telt. Hij is degene die niet alleen de woonkamer kan versieren,maar ook om het probleem op te lossen van kleding, schoenen, speelgoed en diverse huishoudelijke artikelen, zoals een droger, stofzuiger of strijkplank.

In de gang

Alle ideeën kunnen in een grote ruimte worden geïmplementeerd, het is veel moeilijker om ze te implementeren in een kleine hal met een paar vierkante meter. De hoofdrol in de uitbreiding van de ruimte wordt gespeeld door meubels, die eigenschappen hebben als functionaliteit, bruikbaarheid en, uiteraard, hoge kwaliteit.

Hoekkast met deuren met schuifdeuren passen perfect in een dergelijke ruimte. Ze openen gemakkelijk en nemen geen ruimte in wanneer ze worden geopend, zoals scharnierende deuren. Dit ontwerp wordt in de regel in een hoek geplaatst en neemt ongebruikte ruimte in, waardoor er aanzienlijk ruimte wordt bespaard. Een groot aantal hoekkasten heeft laden die schoenen en kleine huishoudelijke artikelen bevatten. Dit is het inherente voordeel.

Voor zolder

Het lijkt erop, hoe kun je een kast in de zolder passen, namelijk in een kamer met schuine hoeken en plafonds? Kom naar de hulp hoekige kledingkast, waarvan het oppervlak precies moet worden berekend tot op de millimeter.Meestal worden ze op bestelling gemaakt en hebben ze een niet-standaard uiterlijk. Een uitstekende oplossing zou een lage kast onder de afschuining zijn, die rechte planken heeft. Op dit vlakke oppervlak kunt u verschillende fotolijsten, speelgoed, boeken of andere decorstukken plaatsen.

In de kinderkamer

Kinderkamer is meestal bezaaid met speelgoed, dingen en andere items. Een uitstekende oplossing voor dit probleem zou een kledingkast met een hoekelement zijn. Het bespaart ruimte omdat het zich in de hoek bevindt, en openslaande deuren nemen niet veel ruimte in beslag.

De meest winnende optie voor de kinderkamer is een driehoekig ontwerp met de zijkanten van de muur. Als de ruimte ruim genoeg is, kunt u een grote kledingkast van vloer tot plafond kiezen. Het is erg ruim en alle dingen passen erin.

Ingebouwd

Het is onmogelijk om de voordelen van dit type ontwerp te betwisten. Het kan zelfs op de meest ontoegankelijke plaatsen worden geïnstalleerd, zoals een nis of een zolder. Het is erg handig in kleine kamers, omdat het in een hoek kan worden geplaatst, dit helpt vierkante meters in een kleine ruimte te besparen. Ingebouwde kasten zijn L-vormig, dat wil zeggen dat de elementen op één gemeenschappelijk punt in contact staan.Dergelijke meubels zijn behoorlijk ruim en worden heel vaak in de kleedkamer gebruikt, maar je kunt het absoluut in elke kamer uitrusten.

L-vormige

Deze vorm van hoekkast is de meest veelzijdige en heeft een grote vraag onder alle soorten. Dankzij zijn universele vorm is hij geschikt voor zowel de slaapkamer als de woonkamer en kinderkamer. Het heeft een zeer esthetische uitstraling: twee kasten worden gecombineerd tot één. Binnenin is het maximaal benut, omdat het erg groot en ruim is.

model

Met behulp van een hoekkast kunt u voorkomen dat dingen en huishoudelijke artikelen worden volgestopt. Het is een ideale optie voor een groot appartement, maar ook voor een klein appartement. Dit meubel ziet er vrij organisch uit in een modern interieur, want het ziet er niet massief uit en past perfect in elk interieurontwerp.

Hoekconstructies hebben een groot aantal modellen, die moeten worden vermeld:

trapeziumvormige

Dergelijke modellen zijn het meest optimaal voor een modern interieur. Ze kunnen zelfs de functie van een kleedkamer vervullen, omdat ze een vrij groot schuifsysteem en schuine gevels hebben.Samen met een dergelijke functie als capaciteit, heeft een hoekkast een groot aantal compartimenten die verschillende decorstukken, boeken, speelgoed of collectible souvenirs kunnen herbergen. Individuele kenmerken geven het zijwanden, die kunnen variëren in vorm: ze kunnen zowel rond als hoekig zijn. De aanwezigheid van staven geeft de capaciteit van dit ontwerp aan.

concaaf

In tegenstelling tot convexe modellen neemt concave veel minder ruimte in beslag. Het intrekbare schuifmechanisme helpt hierbij, wat aanzienlijk vierkante meters bespaart. Veel modellen hebben een afgeronde gevel, die verwondingen vermindert. Daarom zijn ze perfect voor de kinderkamer, waar je elke beweging van het kind moet volgen en beschermen tegen scherpe hoeken. Concaviteit - dit is een onderscheidend kenmerk van het kabinet en geeft het een zekere pit. Dergelijke meubels verbeteren de visuele perceptie en maken de kamer comfortabeler.

modulaire

Dit type ontwerp is een van de meest gewilde, omdat het praktisch en vrij aantrekkelijke externe gegevens combineert. Het is veilig om te zeggen dat het niet achterhaald zal raken,omdat het de mogelijkheid heeft om te moderniseren en aan te passen aan elk interieurontwerp. Modulaire elementen maken de ruimte in de regel vers en bijgewerkt. Planken, kasten en ramen transformeren de ruimte en maken deze bijgewerkt. De aanschaf van een bepaald aantal modules hangt af van de prijs waarop u rekent.

Met tv-standaard

Dit model is het meest universeel. Aan de zijkanten van deze kast bevinden zich inkepingen en planken waarop u eventuele objecten kunt plaatsen, in het midden bevindt zich een speciale plaats voor tv. Met dit ontwerp kunt u ruimte besparen, aangezien het als een kast en kabinetten voor tv fungeert. Een ander voordeel is de enorme verscheidenheid aan gevels. Het kan worden toegevoegd met een spiegel, een mozaïek of een fotoprint met een door u persoonlijk gekozen foto. Deze kledingkast is geschikt voor zowel woonkamer als slaapkamer. Het is zo functioneel mogelijk, omdat het verschillende kerntaken in één ontwerp combineert.

Met een computerbureau

Zo'n kabinettafel bespaart niet alleen ruimte, maar kan ook dienen als een uitstekende assistent voor een student.Door de aanwezigheid van veel planken is het geschikt voor boeken en studieboeken. Zo'n constructie zal voor de student de focus zijn van alle objecten die hij nodig heeft, wat erg handig is. Glijdende kasten met een computerbureau kunnen niet alleen in de gebruikelijke versie staan, maar ook in de hoek, waardoor u de vrije ruimte zoveel mogelijk kunt behouden. Een ander kenmerk zijn de uittrektafels van een interessant type: aan de ene kant is dit een gewone kast en aan de andere kant een werkplek.

Met een dressoir

Zo'n model, in principe allemaal hoekig, is compact genoeg en past bovendien perfect in het interieur van een slaapkamer of woonkamer. Je kunt het in elke hoek plaatsen. Dankzij het ingebouwde dressoir past het op een groot aantal dingen. Het bovenste vlakke oppervlak kan ook worden gebruikt: u kunt er verschillende beeldjes, beeldjes, speelgoed of een gewone vaas met bloemen op doen.

Interne vulling

Wanneer u een hoekkast koopt, moet u op het interne onderdeel letten, aangezien dit deel is voltooid afhankelijk van het kamertype. Veel hangt af, binnen of buiten versie van dit meubilair.

Als het meubilair voor de gang wordt gekocht, moet u niet vergeten dat er niet alleen kleding in wordt gehangen, maar ook schoenen worden geplaatst, als de slaapkamer planken en vakken voor beddengoed nodig heeft en als de keuken extra planken nodig heeft voor servies en ander keukengerei.

Om ruimte te besparen in dergelijke kasten zal extra's helpen: manden voor schoenen, laden en rijbroeken.

materialen

Elke eigenaar van het cabinet moet weten waar het van gemaakt is, en niet alleen omwille van zijn belang, maar ook omwille van zijn eigen gezondheid. Elk materiaal dat betrokken is bij de productie heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken en kenmerken. Dat is de reden waarom in de moderne markt de prijs van meubilair varieert.

Daarom hebben betere modellen een hogere prijs en vice versa. Om echt van hoge kwaliteit te zijn, veilig voor gezondheidsmeubels, moet u in detail de materialen bekijken die in de productie worden gebruikt:

 • Spaanplaat. Spaanplaat is gemaakt van zaagsel, dat is geïmpregneerd met harsen. Het is heel gemakkelijk en goedkoop. Wanneer u een kast koopt, moet u opletten voor welke klasse spaanplaat, omdat formaldehydeharsen met klasse E2 aan sommige van hen worden toegevoegd.Meubels gemaakt van dergelijke borden zijn ten strengste verboden om in de kinderkamer te worden geplaatst. E1-klasseplaten zijn minder toxisch en volkomen veilig.
 • Spaanplaat met het effect van lamineren. Dit zijn dezelfde plakken schaafsel en zaagsel, maar met een speciale coating. Ze zijn voldoende stabiel, ze zijn niet bang voor een temperatuurdaling en voor eventuele schade.
 • Vezelplaat. Vezelplaat wordt het meest gebruikt bij de vervaardiging van de achterkant van de kast. De prijs van dit materiaal is laag, het verdraagt ​​bovendien niet het binnendringen van water en heeft een uitstekende thermische isolatie.
 • MDF is vergelijkbaar met houtvezelplaat, maar heeft de beste eigenschappen. De voordelen zijn onder meer dat het milieuvriendelijk is, in dit materiaal worden bijna geen giftige stoffen gebruikt die de gezondheid kunnen schaden. Bovendien verschillen de producten van buitenaf qua uiterlijk niet van hout.
 • Multiplex. Dergelijk materiaal is absoluut niet schadelijk voor de gezondheid, het is schoon en, het belangrijkste, heeft lage kosten.
 • Plastic. De eigenschappen van dit materiaal zijn volledig afhankelijk van de kwaliteit. Goedkoop plastic is snel beschadigd en geel, duur is erg vergelijkbaar met de eigenschappen van MDF.
 • Boom. Die boom is het meest milieuvriendelijke materiaal dat al meer dan een eeuw wordt gebruikt.Meubels die van dit materiaal zijn gemaakt, zijn erg duur, maar als je ooit een houtkast hebt genereus gemaakt, kun je er nooit lang spijt van krijgen en tevreden zijn.

ontwerp

Het fundamentele deel in de vervaardiging van de kast is natuurlijk het ontwerp. Ondanks het feit dat ze klassiek zijn onderverdeeld in gewone en elite, is er een enorme selectie van verschillende ontwerpoplossingen. Op deze manier is visuele decoratie van meubels de minst dure, maar tegelijkertijd brengt het een onderscheidende schil naar binnen en geeft het je eigen smaak en je gevoel voor stijl.

De volgende zijn enkele van de ontwerpbewegingen waarmee het unieke karakter van elke kast kan worden bereikt:

 • Foto's afdrukken. Met behulp van de gekozen afbeelding kun je van de kleerkast een kunstwerk maken. Het beeld dat op het oppervlak wordt aangebracht, is duurzaam, heeft een hoge kwaliteit, is milieuvriendelijk, veilig en bovendien zo gebruiksvriendelijk. Zelfs als de afbeelding wordt toegepast op plastic, spiegel of hout, blijven al deze onderscheidende kenmerken van het afdrukken van foto's ongewijzigd.Een dergelijke ontwerpbeweging is zeer origineel en best interessant, vooral op een glanzend oppervlak.
 • mozaïek. De afbeelding wordt gemaakt met behulp van kleine vierkanten. Hiermee kun je een nogal gestructureerd patroon maken. Op dit moment is er veel vraag naar minimalisme. Zo'n kast, gedecoreerd met bijvoorbeeld zwart en wit mozaïek, ziet er alleen voordelig en gestructureerd uit in de kamer.
 • Matten. Met behulp hiervan kun je de spiegel dof maken, of mooie matte patronen en patronen maken. Zo wordt de spiegel, die zich op de kast bevindt, artistiek.
 • Gebrandschilderd glas. Beelden gemaakt van gekleurde verf brengen een vleugje originaliteit in het interieur. Met deze kunt u unieke ontwerpen maken die de elegantie van het interieur en de smaak van de eigenaar benadrukken. Deze ontwerpoptie is vrij eenvoudig in ontwerp en betaalbaar.

fabrikanten

Elke eigenaar vraagt ​​hoe het meubilair zo economisch mogelijk te regelen en een paar gratis vierkante meters te besparen. Om te helpen bij het oplossen van dit probleem, helpt de hoekkast.Het zal op zichzelf een groot aantal dingen passen en de ruimte minimaal vullen.

Het is noodzakelijk om de aankoop van dit product serieus te nemen, met volledige verantwoordelijkheid, omdat een kwaliteitskast niet alleen ruim moet zijn, maar ook een esthetisch uiterlijk heeft. Het is met smaak dat het gekozen meubilair de stijl van de eigenaren van het appartement zal benadrukken. Het kan bij bepaalde fabrikanten worden besteld op basis van hun eigen ontwerp of schets.

Momenteel zijn er een groot aantal fabrieken voor de vervaardiging van meubels. Een van de leiders in dergelijke bedrijven is de fabriek Ronikon. Ontwerpers gebruiken een groot aantal nieuwe technologieën om het meubilair te moderniseren en het minder omslachtig, maar tegelijkertijd behoorlijk ruim te maken. De hoofdtaak is om kasten van elk type groot in de binnenste diepte groot te maken, ondanks hun kleine uiterlijk. Het is met de hulp van een grote selectie meubels van de Ronikon-fabriek dat u de juiste beslissing kunt nemen bij het kopen van een hoekkast.

Opgemerkt moet worden dat een ander vlaggenschipbedrijf Ikea is. Ze staat bekend als een fabrikant van meubilair van hoge kwaliteit, gekenmerkt door speciale eigenschappen en functies.Op dit merk zijn niet alleen Europese, maar ook binnenlandse producenten. Het bedrijf biedt een ruime keuze aan binnenmeubelen.

Hoe te kiezen?

Hoekkast geschikt voor zowel kleine als algehele ruimte. Tegenwoordig wordt in de moderne markt een breed assortiment meubelen gepresenteerd. De keuze is alleen voor de koper en de fabrikant probeert zich zoveel mogelijk aan te passen aan de smaak van de moderne mens.

Kies een paar handige tips om een ​​echt multifunctionele en handige kledingkast te kiezen:

 • Eerst moet u bepalen waar de kast zal worden geplaatst, omdat het bijna onmogelijk zal zijn om hem in de toekomst te verplaatsen.
 • Een hoogwaardige kast moet worden gemaakt van materialen zoals spaanplaat of MDF. Ze zijn duurzaam, betrouwbaar en bestand tegen vocht.
 • Het hoogwaardige rolmechanisme is gemaakt van aluminium. Als het kraakt wanneer het wordt geopend, moet een dergelijke acquisitie worden geweigerd.
 • Bij aankoop moet u op de kleur letten, deze moet worden gecombineerd met de kleur van de ruimte en perfect passen bij het bestaande interieur.
 • Als de kast geen specifieke geur heeft, is deze gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • Het openingssysteem moet een monorail zijn, omdat een dergelijk mechanisme van de hoogste kwaliteit en betrouwbaar is.
7 foto

Spectaculaire oplossingen

Hoekkast is een integraal meubelstuk in de slaapkamer en in de woonkamer. In tegenstelling tot een gewone kledingkast, spaart de hoek zoveel mogelijk ruimte en maakt de kamer textuur en interessant. De hoofdtaak van de koper is het vinden van dergelijk meubilair, dat perfect zou worden gecombineerd met het ontwerp van de kamer en er niet uitzinnig uit zou zien. Met behulp van de onderstaande opties kunt u visueel zien en kiezen welke kast u moet kiezen en hoe u deze met succes in elke kamer kunt plaatsen.

10 foto

L-vormige kast past perfect in de gang. Het is niet alleen een compartiment voor kleerhangers voor bovenkleding, maar ook een verscheidenheid aan laden en planken. De bovenste compartimenten zijn ontworpen voor hoeden en kleine dingen, het middelste deel is voor vrijetijdskleding, het onderste deel is voor schoenen. Zo'n kabinet helpt niet alleen om de ruimte van een kleine gang te sparen, maar ook om in veel dingen te passen.

Hoekkast met zachte golven, versierd met goud en goud inzetstukken, benadrukken het nobele ontwerp van de kamer. Het interieur, gemaakt in deze stijl, zal op elk moment relevant zijn.

De veeleisende versie van de kast maakt de kamer luchtig, brengt lichtheid en gemak. Door de spiegels wordt het visueel ruimer, en wordt de kast zelf bijna onzichtbaar gemaakt.

De garderobe in de vorm van golven met ingebouwde nachtkastjes is een vrij originele variant. Deze beslissing creëert het effect van een echt kunstwerk. Met behulp van zo'n kabinet krijgt de ruimte een uniek element en elke gast die zulke unieke meubels ziet, zal niet onverschillig blijven.

Zo'n kast past perfect in de woonkamer en vult deze succesvol aan. Zoals je weet, is wit een symbool van lichtheid en frisheid, en het is met zulke kwaliteiten dat dit ontwerp de ruimte geeft. Bovendien zijn de zijplanken niet alleen esthetisch, maar ook behoorlijk functioneel, omdat er verschillende accessoires op kunnen worden geplaatst.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer