Schuifgarderobe in de gang of een andere kleine kamer

Schuifgarderobe in de gang of een andere kleine kamer

Veel eigenaren van eenkamer- en tweekamerappartementen staan ​​voor het probleem van gebrek aan vrije ruimte. Om deze reden is het heel moeilijk om een ​​groot aantal dingen zorgvuldig op te slaan. Maar om met deze taak om te gaan, kan de kledingkast worden verkleind, die niet veel ruimte inneemt en erg ruim is.

Speciale functies

Tegenwoordig kunt u in de winkels een grote verscheidenheid aan kasten voor elk interieur en gebouwen van elke grootte ontmoeten. Voor kleine kamers en gangen zou de beste optie een smalle kast zijn. Het zal de doorgang niet beïnvloeden en ziet er te omslachtig uit.

Smalle modellen verschillen qua inhoud. Kluisjes en planken zijn compacter.In grotere en ruimere kledingkasten is het interieur iets anders. Maar denk niet dat vanwege de structuur in dergelijke meubels niet veel zal passen. Zelfs in een smalle kledingkast kun je zelfs heel veel spullen kwijt, vooral als je de vrije ruimte goed beheert en de spullen voorzichtig klapt voor opslag.

Kasten kunnen verschillende ontwerpen hebben, van romp tot semi-inbouw. Met zo'n diversiteit kun je de juiste pasvorm kopen, zelfs voor een heel klein appartement, waar standaardgarderobes of kasten niet passen.

Vaak zetten ouders dergelijke meubels in kinderkamers. Ze kunnen alle kleding, handtassen, rugzakken en andere accessoires passen. Dergelijke kasten nemen weinig ruimte in, en het kind heeft voldoende ruimte om te spelen of huiswerk te maken. Smalle kasten, evenals grote modellen, kunnen worden uitgerust met spiegeldeuren. Visueel kunnen dergelijke details de ruimte vergroten en ruimer maken.

Installeer dergelijke meubels als je kunt, en met de hulp van professionals.

Tegenwoordig worden kasten van hoge kwaliteit gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, op basis van houtafval.Ze verschillen alleen van elkaar in onzuiverheden die worden toegevoegd aan de grondstoffen in het productieproces.

Soorten constructie

Smalle kledingkasten kunnen verschillende ontwerpen hebben. Overweeg alle bestaande opties.

 • Klassiek ontwerp met corpus-rechthoekige producten. Ze zijn uitgerust met schuifpanelen, die twee, drie of meer kunnen zijn. De afmetingen van deze onderdelen zijn rechtstreeks afhankelijk van de vrije ruimte in de kamer.
 • De tweedelige hoekkast heeft de vorm van een lus. Deze componenten worden in de hoek geplaatst en zijn aan de uiteinden met elkaar verbonden.
 • Een ander ontwerp heeft een hoekkast waarvan de basis de vorm heeft van een driehoek. Een vergelijkbare optie wordt in de hoek geïnstalleerd en visueel "gesneden".
 • Onlangs zijn grote vraag naar trapeziumvormige kasten van kleine afmetingen. Hun voorkant en gevels zijn niet in een rechte hoek geplaatst. Vaak zijn er in dergelijke gevallen kant-open deuren.
 • Nog niet zo lang geleden verschenen radiale en boogmodellen van smalle kasten op de meubelmarkt. Ze hebben een ongewoon golvende vorm van de gevel en zien er heel origineel uit.Dergelijke exemplaren zijn verschrikkelijk populair bij moderne consumenten, omdat ze kunnen worden gebruikt om een ​​zeer modieus en modern interieur te creëren.

Ontwerpen van smalle kasten zijn van verschillende typen:

 • Lichaamsproducten behoren tot de meest voorkomende en populaire. Ze onderscheiden zich door hun veelzijdigheid, omdat ze een minimum aan vrije ruimte in beslag nemen en uitstekende ruimtelijkheid bieden. In de kast gevallen zijn er alle nodige details. Deze omvatten panelen en muren. Het voordeel van deze opties is hun mobiliteit. Ze kunnen zonder speciale moeite naar een andere plaats worden verplaatst.
 • Aanzienlijk ruimtebesparing, u kunt de ingebouwde kledingkast gebruiken. In deze uitvoeringsvorm zijn er schuifpanelen. Iets minder vaak zijn ze uitgerust met zijdelen. Dergelijke kasten kunnen langs de muur worden geplaatst of worden geïnstalleerd in speciale nissen (indien aanwezig). Ingebouwde smalle kasten zijn goedkoop. Lage kosten door een klein aantal functionele details.
 • Onmiddellijk ontbreken er verschillende delen in half ingesloten kopieën. Meestal hebben ze geen rug- of zijpanelen.Dit soort kasten zijn de goedkoopste en de meeste eigenaren van kleine appartementen kunnen ze betalen.

Accommodatie opties

Een smalle kledingkast kan in bijna elke kamer worden geplaatst. Het past in veel interieurs. Vaak vinden deze meubels met schuifdeuren hun plaats in de gang. Dit komt door hun compacte afmetingen die de doorgang niet belemmeren of blokkeren. In veel modellen zijn speciale compartimenten voor schoenen en hoeden, en deze items zijn nodig in de gang.

Lichte, smalle kasten lijken harmonieus tegen de achtergrond van muren en vloeren met een vergelijkbare toon. Als je heldere en warme verlichting oppikt, ziet zo'n ensemble er echt luxueus uit. Visueel zal een dergelijk interieur in de gang de kamer ruimer en lichter maken.

Meestal zijn de gangen in de appartementen niet erg breed. De ingebouwde of semi-ingebouwde kasten met hoge hoogte en spiegelende oppervlakken passen perfect in nauwe ruimtes.

Kast of hoekkast kan in de slaapkamer worden geplaatst. Het kan niet alleen kleding opslaan, maar ook beddengoed en zelfs kleine kussens.

Als de slaapkamer te klein is, moet u het ingebouwde type van de kast raadplegen. Het kan tegen de muur worden geplaatst of in speciale nissen worden geïnstalleerd.

Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van een interessante ontwerptechniek en decoreren dergelijke modellen kasten met vinylstickers. In de omstandigheden van een slaapkamer zien dergelijke details er erg gezellig en aantrekkelijk uit.

Smalle kasten zien er geweldig uit in kinderkamers. Ze nemen heel weinig ruimte in, dus een bed, een computerbureau en een kleine boekenkast passen gemakkelijk in de vrije ruimte. Moderne kasten voor kinderkamers hebben een interessant ontwerp. Ze zijn versierd met cartoons, felle kleuren, rijke prints of ze combineren verschillende contrasterende tinten tegelijk.

Met behulp van zulke positieve meubelstukken kun je een heel interessant interieur creëren waarin het kind zich op zijn gemak voelt.

vulling

In een smal model kunt u veel dingen opslaan. Dit kunnen alle kleding, schoenen, huishoudelijke artikelen, ondergoed, accessoires en beddengoed zijn.

Conventioneel kan alle interne ruimte van dergelijke meubels worden verdeeld in drie hoofdcompartimenten:

 • De onderste is bedoeld voor het opbergen van schoenen;
 • Het middelste compartiment is het hoofdvak en er zijn planken en kleerhangers in;
 • Het bovenste deel is bedoeld voor items en accessoires die niet vaak worden gebruikt.

Een groot aantal kleerhangers in dergelijke kasten zal niet werken, maar voor een klein gezin volstaat zo'n vrije ruimte.

4-5 hangers passen gemakkelijk in de hoofdafdeling. Ze moeten parallel aan elkaar worden opgehangen. In veel modellen is het onderste compartiment uitgerust met speciale lichtroosters. Ze zijn schuin geplaatst, dus ook hoge schoenen passen er gemakkelijk in. In dergelijke ruimtes kun je niet meer dan 2-3 paar opslaan, dus de rest van de schoenen moet in dozen worden gedaan en op normale planken worden opgeborgen.

Aanwezig in smalle kasten en miniatuurladen waarin u verschillende dingen kunt opbergen. Dit kunnen sleutels, schoenverzorgingsproducten (crèmes, penselen), kammen, enzovoort zijn. In sommige gevallen zijn er verschillende secties met hangers, hoekplanken, hathouses en haken voor het opbergen van verschillende accessoires.

Tips om te kiezen

Bij het kiezen van een smalle kledingkast vertrouwen de meeste consumenten primair op ruimte en lay-out.gebouwen, evenals de locatie van andere meubels. Natuurlijk moeten we de verhouding tussen prijs en kwaliteit niet vergeten.De beste optie is een kledingkast gemaakt van natuurlijk hout. Maar zo'n model is duur. Deze instanties hebben een lange levensduur en zien er prachtig uit.

Goedkopere producten zijn spaanplaat en vezelplaat. Voorheen werden tijdens het productieproces giftige harsen toegevoegd aan houtafval dat schadelijk is voor de gezondheid. In de loop van de tijd is de technologie enigszins verbeterd en vandaag de dag zenden dergelijke voorzieningen niet veel gevaarlijke dampen uit. Dit probleem is echter nog niet opgelost.

Zekerder zijn opties van MDF. Dit materiaal wordt nog niet zo lang geleden gebruikt en wordt als progressief beschouwd, dus deze kasten zullen niet te goedkoop zijn.

Voor kleine ruimtes wordt het aangeraden om heldere modellen kasten te kopen.. Een te donker model ziet er zwaar en ongemakkelijk uit. Inspecteer de binnenkant van de kast en beslis zelf of een dergelijke inhoud geschikt is voor u.

Maak je geen zorgen als geen van de opties in de winkel die je kwam proeven. Tegenwoordig kunt u in veel meubelzaken een kledingkast bestellen die volgens uw voorkeuren wordt gemaakt.Zulke kopieën zullen meer kosten, maar als gevolg daarvan krijgt u een ideaal model dat nuttig en praktisch voor u zal zijn.

Zorg ervoor dat alle mechanismen in goede staat zijn. Deuren moeten gemakkelijk worden geopend, zonder vast te lopen. Dit geldt met name voor glijdende systemen. Daarin moeten de deuren idealiter langs het profiel bewegen zonder eraf te springen.

Interieurontwerpideeën

Een goed gekozen kledingkast kan de ruimte transformeren en het interieur completer maken. Overweeg enkele aantrekkelijke ensembles waarin zo'n populair meubelstuk is.

 • Om een ​​luxueus en contrastrijk interieur in de gang te creëren, moet u verwijzen naar de lichtgele muren, de beige vloer en het witte spanplafond. Donkerbruine deuren naar kamers met gouden handvatten zien er indrukwekkend uit. Tegen een dergelijke achtergrond zal een kast met hoge kast met spiegeloppervlakken en dunne donkerbruine randen aan de randen er geweldig uitzien.
 • U kunt een hoge kast in de woonkamer installeren. Een donker model met deuren versierd met pastelkleurige vinylstickers zal in harmonie zijn met zachte gele muren, lichtgekleurde vloeren en meubels in rustgevende kleuren.U kunt het ensemble vervolledigen met donkerbruine decoratieve elementen (fotolijsten of kleine schilderijen).
 • Tegen de achtergrond van een witte of beige gang met een rode of bruine toegangsdeur, zal een hoge kledingkast in walnoothout met schuifdeuren van witte kleur er geweldig uitzien. In zo'n kamer moet een heldere en warme verlichting zijn.
 • Versier de slaapkamer prachtig met witte muren, een wit meerlagig plafond met een gele inleg en een mooi beige laminaat. In zo'n kamer zal er harmonieus een tweepersoonsbed met donkere details en een ingebouwde kledingkast verschijnen, waarvan de deuren de vierkanten van bruin en beige combineren.
 • In de kinderkamer met groene muren en laminaatvloeren is het de moeite waard om een ​​hoge ingebouwde kast met beige deuren te plaatsen, aangevuld met vierkante spiegelpanelen.
Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer