Vals plafond in het interieur

Het ontwikkelen van een ontwerpproject van het toekomstige appartement of overwegen reparatie in een kamer, we besteden weinig aandacht aan het afwerken van het plafond. De eenvoudigste en meest gebruikelijke manier is nog steeds in het wit te kleuren. Maar de gewrichten van de platen, ongelijke gronden, bulten en vlekken te verwijderen erg moeilijk. En gewone whitewash kan deze tekortkomingen niet verbergen. In plaats van de gebruikelijke gips bieden moderne ontwerpers om verlaagde plafonds te gebruiken.

Ze zijn een structuur die is geïnstalleerd op de hoofdpartitie. En kopers worden aangetrokken door de uitvoerbaarheid en het aantrekkelijke uiterlijk van verlaagde plafonds. Maar dergelijke constructies hebben een hoge prijs, dus voor het kopen is het belangrijk om de voor- en nadelen te begrijpen, evenals de belangrijkste kenmerken van verschillende soorten verlaagde plafonds.

Speciale functies

De markt van moderne bouwmaterialen biedt een breed scala aan verlaagde plafonds. Ze zijn erg populair bij interieurontwerpers. Een verscheidenheid aan ontwerpmethoden en materialen maken, naast het gemak en het uitstekende ontwerp, het interieur completer en completer. Sommige plafonds kunnen de ruimte groter en lichter maken. Maar anderen zijn een echte decoratie van het interieur en helpen een unieke en interessante compositie te creëren en tegelijkertijd de onregelmatigheden of gebreken van het oude betonnen plafond te verbergen, bedrading en andere communicatie te verbergen, de ruimte te isoleren en de geluidsisolatie te verbeteren.

De belangrijkste functie van een verlaagd plafond is esthetiek. Verlaagde plafonds zijn enkel- en meerlagig, vlak en kromlijnig. Het ontwerp van het spanplafond bestaat uit een frame en een lijst. Meerlaags plafonds met verschillende schema's worden gecreëerd door een combinatie van verschillende kleuren, texturen, vormen en soorten materialen. Hiermee kunt u een uniek en niet-standaard interieur creëren.

In de rol van plating kunnen ontwerpen van verschillende typen zijn, waarmee u elke oppervlakte-complexiteit kunt creëren:

 • frameloze - zoals de naam al aangeeft, is voor dit soort plafonds geen voorbereiding op de suspensie vereist. Deze categorie omvat lijm betegelde plafonds.
 • Planar modulair - zijn kant-en-klare modulaire systemen die als een ontwerper worden samengesteld en een vlak van vierkante of rechthoekige vorm vormen. Dergelijke praktische systemen worden snel gemonteerd en gedemonteerd en bieden toegang tot verborgen communicatie. En bovendien, in geval van schade, kan elk onderdeel worden vervangen door een nieuw onderdeel. Deze categorie omvat betegelde, cellulaire, cassette- en traliewerkplafonds.
 • gebogen - gebruikt om een ​​plafond met meerdere niveaus te creëren met geïsoleerde wisselplaten, verschillende vormen en vormen. Vaak combineren ontwerpers vloeiende en kromlijnige systemen. Maar dergelijke verlaagde plafonds hebben hoge kosten. Bij het kiezen van een schema, ontwerp en systeem, is het noodzakelijk rekening te houden met de eigenaardigheden van de kamer, aangezien alle werken individueel worden berekend.
 • decoratief - dit is het opgeschorte kader van het open systeem.
 • backlit - ontwerpers stellen vaak voor om verschillende lichtbronnen te combineren, bijvoorbeeld schijnwerpers en ledstrips rond de omtrek van de kamer en een kroonluchter in het centrale deel.Zo kunt u de kamer gezellig maken en de kamer opdelen in verschillende functionele gebieden.

Gordijnplafond heeft grote variabiliteit en heeft een perfect afgewerkt uiterlijk. Het plafond kan ideaal glad of in reliëf zijn, gekleurd of wit, multi-level of zelfs - al deze diversiteit stelt u in staat om een ​​uniek interieur te creëren.

Voors en tegens

De populariteit van verlaagde plafonds vanwege technische, operationele en esthetische voordelen. Maar net als bij alle andere afwerkingsmaterialen hebben verlaagde plafonds hun voor- en nadelen. Positieve feedback van klanten suggereert dat ze veel meer voordelen hebben.

profs:

 • Breed toepassingsgebied - verlaagde plafonds kunnen niet alleen in woonkamers worden gebruikt, maar ook in ruimten met speciale omstandigheden. Maar in dergelijke gevallen is het noodzakelijk om vochtbestendige en brandwerende materialen te kiezen.
 • De mogelijkheid om het plafond te kiezen voor elke stijl en richting. Het plafond hoeft niet monotoon en helder te zijn. In modern design kan het een origineel element van het decor zijn.
 • Het is niet nodig om het basisoppervlak vlak te zetten, te repareren en voor te bereiden.
 • Het maskeert onregelmatigheden en verbergt de gebreken van het plafond, evenals balken en ventilatiekanalen.
 • Visueel vergroot de ruimte.
 • Transformeert het interieur.
 • Hiermee kunt u de ruimte instellen of de verhoudingen van de ruimte visueel wijzigen.
 • Constructies van metaal, gipsplaat en glas verhogen de brandveiligheid van de ruimte.
 • Het heeft extra geluidsisolerende eigenschappen.
 • Het is een uitstekend raamwerk voor het installeren van een complex verlichtingssysteem.
 • Hiermee kunt u elektrische draden en verschillende communicatie verbergen.
 • In het interval tussen de overlapping en het canvas kunt u warmte- en geluidsisolatie plaatsen.
 • Klaar verlaagd plafond voor vele jaren heeft geen reparaties nodig.

Ondanks het grote aantal voordelen hebben plafondsystemen nadelen:

 • Tijdrovend en complex installatieproces dat moet worden vertrouwd door specialisten.
 • De werkelijke plafondhoogte daalt met 5-10 cm.
 • Blootstelling aan mechanische schade - sommige soorten materialen hebben geen speciale sterkte en vereisen daarom een ​​zorgvuldige hantering.
 • Angst voor overstromingen - als uw buren er bovenop vergeten de kraan uit te zetten, zal uw appartement minder last hebben van het plafondontwerp.
 • De kosten van een verlaagd plafond zijn meerdere malen hoger dan die van gips.

types

Plafonds met twee niveaus zijn een moderne manier om het interieur uniek en origineel te maken. Met behulp van bouw- en afwerkingsmaterialen kan men meer dan twee niveaus bereiken. En hoewel elk ontwerp, naast esthetiek, aanvullende praktische kenmerken heeft. Maar dergelijke ontwerpen met meerdere niveaus zien er alleen goed uit in ruime appartementen.

Verlaagde plafonds zijn van verschillende typen:

 • uitgerekt - Misschien wel de meest populaire afwerking. Er wordt een doek of PVC-folie met een minimale dikte gebruikt. Het oppervlak hoeft niet zorgvuldig te worden onderhouden, het volstaat om regelmatig nat te reinigen met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen.
 • paneel - zijn metalen elementen voor de basis van het plafond. De panelen zijn tot 30 cm breed en deze manier van afwerken is geweldig voor een gang. Installatie van het plafondpaneel wordt snel en met minimale arbeidskosten uitgevoerd.
 • tegel - het meest betaalbare type verlaagd plafond. Hiermee kunt u snel alle communicatie verbergen over licht getextureerde tegels - van elektrische draden naar een computernetwerk en ventilatiesysteem.Vaak worden betegelde systemen gebruikt in niet-residentiële gebouwen: entrees, kantoren, magazijnen, winkels, enz.
 • rondsel - duurzame en betrouwbare manier om het plafond af te werken. Vaak gebruikt op drukke plaatsen: stations, luchthavens, metrostations, enz. Maar ook rackontwerpen vinden toepassing in de woning: in een bad, sauna, douche. Bedrading en alle technische communicaties zijn veilig verborgen achter het plafondoppervlak. Rechthoekige lange latten kunnen verschillende kleuren hebben en het natuurlijke natuurlijke patroon nabootsen: metaal, hout of marmer. Dus, bijvoorbeeld, latten onder de boom, op het eerste gezicht, zijn niet veel anders dan het oppervlak van de gestoffeerde duig.
 • gips - decoratieve elementen, nissen en uitsteeksels versieren het plafond en creëren een prachtig ontwerp. Naast gipsplaat kunnen spots, LED-strips of andere achtergrondverlichting elementen worden geïnstalleerd. Het plafond op twee niveaus biedt ontwerpers de grootste vooruitzichten op het gebied van verlichting.
 • cassette - vertegenwoordigen vierkante hangende platen. Geschikt voor het creëren van een unieke en unieke stijl.Eigenaardige cassettemodules zijn in een bepaalde volgorde aan het frame bevestigd. Elk item kan variëren in kleur, vorm of textuur. Deze methode om het plafond af te werken is betrouwbaar en praktisch, maar heeft hoge kosten.
 • traliewerk - worden gebruikt in grote gebouwen, bijvoorbeeld in winkelcentra, restaurants, tentoonstellingshallen, enz. Ze hebben een interessant ontwerp, een breed scala aan kleuren en verbergen de technische netwerken, maar laten ze tegelijkertijd gemakkelijk toegankelijk.
 • cel - lijken qua uiterlijk op de honingraat. Cellen kunnen een andere vorm hebben: cirkel, ovaal, vierkant, zeshoek, driehoek of elke andere vorm herhalen. Het doorschijnende ontwerp maakt de kamer niet zwaarder en stelt u in staat het interieur van een auteur te creëren.

Elk van de soorten verlaagde plafonds is typerend voor bepaalde soorten gebouwen. Een grote verscheidenheid aan materialen, ontwerpen, maten en kleuren stelt u in staat om de perfecte optie voor een appartement of huis te kiezen.

materialen

De eenvoudigste en meest populaire optie - spanplafond. Deze veelzijdige optie ziet er prachtig uit in elk interieur.Het heeft een perfect glad en effen oppervlak en verbergt perfect de defecten van de vloeren. Het materiaal wordt langs de omtrek van de kamer uitgesneden en gefixeerd met behulp van een speciaal profiel langs de contouren van het plafond. Het canvas kan gekleurd of wit, stevig of van een patroon zijn voorzien, en ook glanzend, satijn of mat.

Lichte tinten belasten de ruimte niet en vullen de ruimte met lucht en ruimtelijkheid. Het systeemplafond kan zelfs in niet-standaard lay-outs worden gebruikt. Met een klein gebied kunt u een naadloos ontwerp maken. Het plafond kan stof of PVC-folie van geringe dikte zijn. Voor een kleine kamer is de beste optie een glanzende afwerking. Het weerspiegelt de ruimte en creëert een visueel effect van een groter gebied. Bovendien verdeelt de reflecterende laag gelijkmatig licht, wat op zijn beurt elektriciteit bespaart.

Een matte afwerking creëert de illusie van een perfect gelijk geschilderd plafond. Het ziet er terughoudend en stijlvol uit en harmonieert goed met elk interieur. Het plafondoppervlak is pretentieloos in onderhoud, heeft uitstekende prestatiekenmerken en kan zelfs worden geïnstalleerdde keuken. Het spanplafond wordt echter gemakkelijk beschadigd, dus voor de kinderkamer is het beter om andere opties te overwegen.

Spiegelplafonds zien er zeer origineel uit, moedig en ook perfect de ruimte van de kamer uitbreiden. Maar niet iedereen kan beslissen om ze in hun appartement te installeren. Het reflecterende oppervlak is niet altijd perfect helder, dus u moet deze nuance verduidelijken voordat u koopt. Dergelijke coatings zien er geweldig uit, niet alleen in woonwijken, maar ook in bars, restaurants, nachtclubs en sportscholen.

Glascoatings zien er ook ongelooflijk stijlvol uit.mooi en ongewoon. Ze kunnen een matte afwerking of patroon hebben. Dergelijke systemen zijn gemaakt van natuurlijk of plexiglas. Ze vereisen geen speciale zorg en zijn eenvoudig te installeren. Desondanks adviseren deskundigen om voor natuurlijk glas te kiezen, het heeft de beste brandveilige, vochtbestendige en slagvaste eigenschappen. Plexiglas heeft een lagere sterkte, er kunnen zich microscheuren vormen op het oppervlak en het materiaal is gemakkelijk ontvlambaar.

Als u een complexe structuur op het plafond wilt weergeven, is gipsplaten hier ideaal voor.Het heeft een grote verscheidenheid aan vormen: van rechte lijnen tot bochten en gerijpte elementen. Drywall biedt ruimte voor ontwerpoplossingen en stelt u in staat elk zelfs het meest gedurfde idee te belichamen met een gebogen ontwerp met meerdere niveaus en een interessant verlichtingssysteem. Het helpt ook om de ruimte visueel te verdelen in verschillende zones. Daarom zijn deze plafonds bijzonder populair bij ontwerpers.

Dit is een relatief goedkope en betrouwbare manier om het plafond te ontwerpen. Maar deze stijl is niet geschikt voor alle kamers. Bijvoorbeeld, in een klein appartement of in een smalle kamer, zullen complexe structuren de kamer comprimeren. En daarnaast is het noodzakelijk om de stijl van het interieur te bekijken. Multi-level ontwerpen lijken meer geschikt in een minimalistisch interieur. Als u een plafond met meerdere niveaus in de badkamer wilt installeren, moet u vochtbestendige gipsplaatplaten kiezen.

Het meest populair is de combinatie van spanplafond en gipsplaatelementen. Dit is een geweldige manier om het plafond in een grote kamer te versieren. In het midden kun je een prachtige kroonluchter installeren en aan de zijkanten, in een gipsplaatstructuur, de schijnwerpers verbergen.Bovendien kan een dergelijke verlichting geheel of gedeeltelijk worden omvat.

Betegeld plafond stelt u in staat om een ​​eenvoudige en beknopte stijl te creëren. Met behulp van platen is het niet mogelijk om complexe structuren te maken, maar kunt u het plafond snel en eenvoudig installeren. Maar dit is een zeer fragiel materiaal dat zorgvuldige behandeling vereist. Tegelijkertijd kunt u zonder problemen op elk moment in de communicatie komen. En de hele constructie is relatief goedkoop, dus het betegelde plafond wordt vaak gebruikt in kantoren, galerijen, schoonheidssalons en andere drukke gebieden.

Moderne ontwerpers hebben nog een nieuw product gepresenteerd: lattenplafonds. Uiterlijk lijken ze op de lambrisering. Deze manier van afwerking verscheen relatief recent, maar het wordt al populair onder liefhebbers van de Provence, eco of klassieke stijlen.

Vaak ook gebruikt aluminium of PVC latten. En elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Dus, bijvoorbeeld, aluminium is niet bang voor hoge temperaturen en is bestand tegen hoge luchtvochtigheid, maar heeft een relatief hoge prijs. Een kunststof paneel is licht van gewicht en eenvoudig te installeren. Het oppervlak van de lamellen kan verschillende kleuren hebben en natuurlijke natuurlijke patronen imiteren.En hoewel deze plafonds er slechts in een paar stijlrichtingen gezellig en geschikt uitzien, wordt aluminium vaak gebruikt in openbare ruimtes en plastic in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, bijvoorbeeld in de badkamer, douche of in de keuken.

Betegelde plafonds "Armstrong" Ze worden voornamelijk gebruikt in niet-residentiële gebouwen, kantoren, hallen, winkelcentra, enz. Een dergelijk verlaagd plafond is populair geworden vanwege de lage materiaalkosten en de eenvoudige installatiemethode. Platen worden gemonteerd op een metalen profiel dat aan de voorkant blijft en dient als een ontwerpelement. De standaardafmeting van een vierkante tegel is 60x60 cm, en een rechthoekige tegel van 120x60 cm .De platen zelf zijn gemaakt van mineraal materiaal - gebroken en bewerkte steenwol.

Er zijn 6 hoofdtypen vierkante platen:

 • economisch - gebruikt in gangen, kleine winkels en zakencentra;
 • vochtbestendig - ideaal voor residentiële en niet-residentiële gebouwen met een hoge luchtvochtigheid: zwembaden, douches, badkamers, sauna's, enz.;
 • universeel - ze zijn vochtbestendig, slagvast, betrouwbaar en hebben goede akoestische eigenschappen;
 • akoestisch - zelfs in een groot gebied reduceert u ruis en elimineert u het effect van echo, dus dit type plaat wordt vaak gebruikt in klaslokalen, kinderkamers en in bioscoopzalen;
 • hygiënisch - zoals de naam al aangeeft, zijn deze platen speciaal gemaakt voor ruimtes met speciale hygiënische eisen. De platen worden behandeld met een speciale oplossing die weerstand biedt tegen de ontwikkeling van bacteriën en chloor. Dergelijke platen zijn bedoeld voor medische instellingen, kleuterscholen, scholen, kantines, enz.;
 • ontwerper - naast functionaliteit combineren ze ook esthetiek. Ze hebben een groot kleurengamma, een brede selectie aan texturen en texturen. Dergelijke platen worden gebruikt in de decoratie van plafonds in restaurants, cafés, winkelcentra, hotels, enz.

De keuze van het ene of het andere type hangt af van de kenmerken van de ruimte waarin ze worden geïnstalleerd.

Nog een goedkope manier om het plafond af te werken: plastic panelen. Met hun hulp kunt u ook gemakkelijk alle communicatie en ongelijke redenen verbergen. Maar tegelijkertijd is de toegang tot technische netwerken beperkt - het ontwerp is veilig op het framesysteem gemonteerd.Elk detail heeft een bevestigingsgroef zoals een laminaatplaat, waardoor de voegen tussen de panelen onzichtbaar blijven, wat ook de stevigheid en stevigheid van de afwerking garandeert. De breedte van de standaardpanelen varieert van 25 tot 50 cm. De onderdelen zijn erg licht, zodat één persoon de installatie kan doen.

Installatie van complexe en multi-level plafondconstructies is beter te vertrouwen door professionals. Dit is een lang en moeizaam proces dat een newbie niet aankan. Het is erg belangrijk om de naden te maskeren en de onregelmatigheden tussen de platen van het plafond glad te strijken. Op hetzelfde moment achter het buitenoppervlak moet worden verborgen elektrische bedrading.

Maten en vormen

Opgeschorte structuren kunnen verschillende vormen en afmetingen hebben. En met de hulp van een goed gekozen plafond, kunt u de ruimte visueel uitbreiden. De standaard plafondhoogte in een appartementencomplex is 2,7 meter. Deze maten worden als vertrouwd voor ons beschouwd. En met zo'n kwadratuur is het zelfs mogelijk om volumetrische en complexe zwevende structuren te gebruiken.

Om mooiere en gewaagdere ontwerpplannen te implementeren, is het beter om een ​​groter gebied te kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld in een woonhuis met een plafondhoogte van 2,9-3 meter veilig een meerlaagse constructie van gipsplaat maken.In tegenstelling tot andere materialen, kan gips elke vorm, vloeiende en rechte lijnen, bochten herhalen en kunt u geraakte elementen maken. Elk detail wordt individueel gemaakt, rekening houdend met de wensen en kenmerken van de kamer.

Kleuren en design

Het oppervlak van het plafond hoeft geen gladde witte kleur te hebben. Het plafond kan verschillende tinten of patronen hebben, glanzend of mat zijn. De kleur en het ontwerp van het plafond worden gekozen op basis van de algemene stijl van de kamer. In herkomst en eco kunt u een houten plafond gebruiken met lamellen of PVC-panelen met natuurlijke houtpatronen. En in retro - om verschillende materialen in textuur en kleur te combineren. Hiervoor zijn een glanzende witte stretchlaag en een massief vintage hout geweldig.

Roosterplafonds hebben een grote populariteit verworven in de plaatsing van plafonds in grote kamers en kunnen ook worden gebruikt in hightech wooninterieurs. De structuren zijn gemaakt van aluminium, de roosterstructuur zelf is bedekt met elk materiaal en de grootte en vorm van de cellen kan variëren. De meest geschikte kleuren voor hi-tech technologiestijl zijn staal, zwart, wit en grijs.

Alle communicatie is zichtbaar achter een doorzichtig rooster., maar dit feit weerhoudt ontwerpers er niet van om een ​​verlaagd plafond te gebruiken om originele effecten te creëren, schaduwen en kleuren te spelen en diffuus licht te creëren. Grote keuze aan kleuren en coatings maken het gebruik van roostervlakken mogelijk in combinatie met andere materialen. De meest veelzijdige optie - combineren met gipsplaat. U kunt de achtergrondverlichting van verschillende kleuren achter de tralies gebruiken, binnen of buiten voor elk afzonderlijk element.

In de Empire-stijl ziet het er bijvoorbeeld goed rond en glad uit, gecombineerd met duidelijke en vloeiende lijnen die het luxueuze meubilair aanvullen. Om het interieur compleet te maken, kunt u bulkplinten gebruiken in de vorm van stucwerk en lijsten.

Het interieur van de idle barok zal ook worden aangevuld met valse plafonds. Gesneden details, decoratieve elementen met vergulding kunnen worden overgebracht naar de sfeer van de koninklijke paleizen en geven een gevoel van rijkdom en chique.

In klassieke stijl is symmetrie een must., balans en het ontbreken van onnodige details - ze zullen de smaak en het gevoel voor stijl van de eigenaars benadrukken.Het combineert perfect gespannen canvas met pastelkleuren en gipsplaat. Geschikte kleuren: wit, melk, beige, champagne, ivoor en delicate tonen van roze en lila. De verlichting moet zacht en gedempt zijn, maar tegelijkertijd mag geen hoek van de kamer in de schaduw blijven, dus ontwerpers gebruiken meerlagige verlichting op het plafond naast de elegante kroonluchter in het midden van de compositie.

Voor minimalisme is het gebruik van omvangrijke en opvallende bulkelementen onaanvaardbaar. Het is beter om op monotonie en duidelijke geometrische lijnen te blijven. In dit geval kunnen de vormen en vormen asymmetrisch zijn. Verlichting moet tussen verschillende niveaus van het plafond worden geplaatst en een klein ingebouwd licht toevoegen.

Het systeemplafond helpt emoties uiten en voegt geluid toe aan de moderne stijl. Zelfverzekerde en ongewone vormen, vloeiende lijnen en gemakkelijk te bouwen - al deze vereisten moeten in een heldere en vrije stijl worden nageleefd. Prints, decor, abstracte figuren kunnen niet alleen worden gebruikt bij het kiezen van een ontwerp, maar ook bij het kiezen van een kroonluchter.

Voor verschillende kamers

Voor elke kamer van het appartement en huis is het noodzakelijk om verschillende manieren te kiezen om het plafond af te werken.Het belangrijkste om op te letten bij het afwerken van het plafond in de gang, is hoe de verlichting wordt geïnstalleerd. De beste optie is schijnwerpers op het plafond in combinatie met wandkandelaars in de buurt van de spiegel. En bovendien moet het geselecteerde materiaal pretentieloos zijn in de zorg en gemakkelijk te reinigen van straatvuil en stof.

Eigenschappen van sommige coatings:

 • Stretch plafond. Lichte glans voegt extra licht toe aan de donkere gang en stelt u in staat de communicatie van kleine lampen te verbergen.
 • Panel. De elementen zijn bevestigd op de hoeken die langs de wanden zijn bevestigd. de lengte van de panelen kan enkele meters bedragen.
 • rek laat u ook toe om snel en gemakkelijk schijnwerpers te plaatsen en de draden veilig te verbergen.
 • SLR panelen zullen de ruimte van een smalle gang vergroten en zullen met voordeel de verlichting verhogen.

Specifieke omstandigheden in de keuken maken een zorgvuldige benadering van de keuze van een verlaagd plafond. Hoge luchtvochtigheid, temperatuurschommelingen, evenals vet, geur en stof, die niet alleen op meubels worden afgezet, maar ook op het plafond, hebben een negatieve invloed op de afwerking. Daarom is het noodzakelijk om een ​​materiaal te kiezen dat gemakkelijk schoon te maken is en niet vervormt bij hoge vochtigheid en temperatuur.

De beste optie voor de keuken zijn moderne materialen:

 • Stretch-plafond - pretentieloos, eenvoudig te reinigen van stof en vuil met een vochtige doek;
 • PVC-panelen zijn een praktische en handige manier om het plafond af te werken;
 • Aluminium lamellen - hebben een eenvoudig ontwerp, zijn nauw geïnstalleerd en vormen een enkele structuur;
 • Houten panelen - hebben een nobele uitstraling en zijn gemakkelijk in goede staat te onderhouden.
 • Cassette-constructies - deze plafonds kunnen alleen worden gemonteerd. Geleiders met hangers worden onder het plafond geïnstalleerd en verder worden als ontwerper vierkante cassettes in afzonderlijke modules geplaatst. De belangrijkste materialen zijn aluminium of gegalvaniseerd staal. Geïnstalleerde plafonds op twee manieren - gesloten of open. In het eerste geval is de framestructuur verborgen achter de cassettes en als de frameconstructie open is, fungeert deze als decoratief element. Cassette-structuren kunnen van elke kleur, ondoorzichtig, gemetalliseerd, gespiegeld of gecoat zijn.

De slaapkamer is ontworpen voor ontspanning en rust, dus gebruik in deze kamer geen felle en verzadigde kleuren.

Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan pasteltinten en vloeiende, afgeronde vormen:

 • uitgerekt canvas - het is het beste om satijn te gebruiken, het geeft, in tegenstelling tot de glans, een gevoel van rust en warmte;
 • gipsplaat voor vele jaren zal de kamer versieren;
 • cassette-ontwerpen zien er in elke kamer mooi en stijlvol uit;
 • glazen of spiegelende plafonds verbergen een mysterie en een mysterie.

Voor de woonkamer wordt het plafond geselecteerd op basis van de algemene stijl van de kamer en het budget:

 • in de woonkamer kunt u witte kleuren gebruiken in contrast met rijke tinten;
 • Het is passend om een ​​hoogglans plafond te combineren met gipsplaatstructuren.

Er zijn speciale eisen aan het plafond in de kinderkamer. Ten eerste moet het materiaal veilig zijn. Ten tweede om een ​​optimaal niveau van warmte- en geluidsisolatie te hebben, en ook om duurzaam en betrouwbaar te zijn, aangezien spelen voor kinderen buiten in de kamer kan leiden tot vervorming van het spanningsweefsel.

De volgende materialen voor verlaagde plafonds zijn uitstekend voor de kinder- en tienerkamer:

 • Spanning - het canvas kan worden ingekleurd, met tekeningen of foto's. Het populairst is het beeld van de sterrenhemel, maar de ruimte in de kamer mag niet worden overladen met andere decoratieve elementen en details.Spotlichten kunnen de gloed van de sterren nabootsen en zorgen voor een ongelooflijke sfeer in de kamer.
 • Voorgestelde ontwerpen helpen uw kind om zich in de wereld van fantasie en magie te storten.
 • Versterkt gips absorbeert het geluid perfect.

Het plafond in de badkamer moet aan andere eisen voldoen.

De belangrijkste voorwaarde voor het kiezen van een materiaal is weerstand tegen hoge vochtigheid en temperatuur:

 • Vochtbestendige gipsplaat zorgt voor de perfecte gelijkmatige coating en beschermt de bedrading tegen vocht. Maar de laatste fase moet noodzakelijk de behandeling van het materiaal zijn met een primer met een waterafstotende verbinding.
 • Rack-plafond - een eenvoudige en betaalbare manier om het plafond in een kamer met een hoge luchtvochtigheid te plaatsen. Tegelijkertijd is het aluminiumprofiel eenvoudig te monteren, biedt het eenvoudig toegang tot technische netwerken en dient het als een middel voor goede ventilatie.

Voor een zomerterras of loggia, moet u ook een materiaal kiezen dat bestand is tegen extreme temperaturen. Tegelijkertijd moet de bekleding niet bang zijn voor direct zonlicht en vocht.

Top opties:

 • Kunststofpanelen - een praktische en budgetvriendelijke optie voor open ruimtes. Bovendien kan vuil eenvoudig worden schoongemaakt met een vochtige doek.
 • Metalen lamellen zijn gemakkelijk te onderhouden, bestand tegen extreme temperaturen en de vorming van corrosie.

Tips en trucs

Ontwerpers hebben veel manieren verzameld om het plafond een frisse uitstraling te geven en het visueel hoger te maken.

Hier zijn 12 basistips voor het installeren van hangende structuren:

 • Controleer de sterkte en betrouwbaarheid van de betonnen vloer, deze moet bestand zijn tegen de zware constructie van het verlaagde plafond.
 • Kies hoogwaardige materialen van betrouwbare en vertrouwde fabrikanten. Het plafond blijft minimaal 10 jaar mee, dus zelfs dure ontwerpen zullen zich na verloop van tijd terugbetalen.
 • Gebruik een laserniveau en een markeerstift om het toekomstige plafond te markeren en te bepalen waar de ophangingen en draagprofielen zich bevinden. Maak een exacte lay-out van de frame-elementen. Het plan moet ook het aantal en de locatie van de projecties aangeven, evenals de barrières van het systeemplafond.
 • Zet alle benodigde kabels en draden vast en ga dan verder met de installatie van profielen en lijn ze uit.
 • Let op de fabrikant en het merk van producten bij het kiezen van roosters of cassetteplafonds. Hiermee kunt u in de toekomst een van de elementen probleemloos vervormen, het onderdeel vervangen en het algemene plafondconcept herstellen.
 • Maak ook een nauwkeurig lichtplan.Installatie van schijnwerpers, verbonden met verschillende toetsen, maakt het mogelijk om de ruimte op te delen in verschillende zones en met behulp van verschillende lichtbronnen. Selecteer systemen voor het leggen en beschermen van kabels en draden, het type en aantal verlichtingsarmaturen.
 • De kleur van het plafond is gekozen, gezien de heersende schaduw in het interieur.
 • Installeer het plafondniveau.
 • Sommige eigenaren geven er de voorkeur aan latten- of cassetteplafonds ook als extra cache te gebruiken, waarin u kleine sieraden, sieraden of geld kunt verbergen.
 • Ook een goede manier om een ​​nis te gebruiken tussen het beton en het verlaagde plafond - om kleine luidsprekers voor stereo te installeren.
 • Gebruik voor geluidsisolatie minerale wol.
 • De laatste elementen zijn de plint - ze moeten de opening tussen de muren en het plafond dichten.

Om de zwevende structuur te installeren, hebt u nodig:

 • materiaal voor de toekomst van het verlaagd plafond en plinten;
 • ladder;
 • een meetlint en markering om het plafond te markeren;
 • scharen en bouwmessen;
 • metalen hangers waarop de toekomstige plafondconstructie zal worden gemonteerd;
 • basis- en tussenprofielen;
 • pluggen en schroeven;
 • schroevendraaier en hamer;
 • verlichtingsarmaturen: schijnwerpers, ledstrips of kroonluchters;
 • systemen en accessoires voor het leggen en beschermen van elektrische bedrading;
 • niveau om de gelijkmatigheid van de opgehangen structuren te controleren.

Wat zou de hoogte moeten zijn?

Plafonddecoratie hangende structuur vereist ten minste een klein frame. Waarom de ruimte van de ruimte visueel merkbaar minder zal zijn. Het ontwerp van het systeemplafond is eenvoudig: met behulp van een framesysteem van metalen profielen of houten staven worden het canvas en de verschillende elementen van de toekomstige coating aan het hoofdschot bevestigd. Decoratieve panelen en alle onderdelen op een metalen rooster zijn gemonteerd op gemonteerde ophangingen. Een goede installatie van de gids en de steunprofielen zorgen voor een eenvoudige installatie. En met de meest minimale installatieoptie is de afstand tussen het plafond en het verlaagde plafond minimaal 3 cm.

De hoogte van de plafondinstallatie wordt ook beïnvloed door enkele individuele redenen:

 • Ingebouwde verlichting kan een groot lichaam hebben dat verborgen moet worden achter de plafondconstructie.Bij het ontwerp van het plafond kunt u, indien gewenst, de LED-strip of een eenvoudige kroonluchter monteren. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de afmetingen van het lichaam dat achter het isolatiemateriaal verborgen zal zijn.
 • Als de installatie van de kroonluchter en het plafond geen extra communicatie vereist, dan zijn dingen met de schijnwerpers anders. Alle hoogspanningsleidingen moeten extra worden beschermd met ribbelbuizen - hiervoor wordt een extra afstand van 2-3 cm toegekend.
 • Ingebouwde meubels hebben ook invloed op de hoogte van de hangende structuur. Tijdens reparaties kan de hoogte van de vloer ook veranderen, dus bij het kiezen van een constructie en een verlaagd plafond moet rekening worden gehouden met de grootte en locatie van de bestaande omgeving.
 • Extra warmte- en geluidsisolatie - een laag niet-brandbare minerale wol kan in de opening tussen de betonnen vloer en het isolatiemateriaal worden geplaatst om warmte vast te houden en te beschermen tegen externe geluiden. En isolatie mag geen druk uitoefenen op de behuizing.

backlight

Opgeschorte structuren omvatten het gebruik van een complex verlichtingssysteem. Omdat alle communicatie verborgen is, kunt u verschillende fixtures gebruiken voor elk plafondniveau.In moderne stijl kunt u experimenteren met helderheid, kleur, schakeringen en verschillende effecten. LED-verlichting, verborgen in het ontwerp van een plafond met meerdere niveaus, is een trend van de afgelopen jaren. Een vloeiende lichtlijn benadrukt de complexe vorm van de constructie. Dergelijke romantische zachte verlichting creëert een sfeer van comfort en harmonie.

Spot inbouwlampen kunnen worden geïnstalleerd in het ontwerp van het plafond van gipsplaat of stretchstof. U kunt de lampen ook met een dimmer aanvullen en de kracht en helderheid van het licht regelen.

De kroonluchter bevindt zich meestal in het centrale deel van de ruimte, maar kan ook boven het hoofdelement van het interieur worden geïnstalleerd. Besteed bijzondere aandacht aan de grootte van de plafondkroonluchter en merk op dat het ontwerp van een plafond met meerdere niveaus 3 tot 10 cm ruimte inneemt. Daarom kan een te grote of lange kroonluchter het gebied visueel verkleinen.

fabrikanten

Bij een grote verscheidenheid aan fabrikanten is het vrij moeilijk om het plafondsysteem te bepalen. En de belangrijkste fout zal alleen door waarde worden geleid.

Binnenlandse producten kosten minder dan geïmporteerd,maar dit feit geeft niet de kwaliteit van de materialen aan. Onder Russische fabrikanten moet speciale aandacht worden besteed aan merken. "Albes", "Baikal" en "Bard". Op het eerste gezicht zal het niet opvallen hoe hun producten verschillen van buitenlandse.

Als u echter de voorkeur geeft aan geïmporteerde producten, raden we u aan handelsmerken te overwegen. Luxalon, Geipei, Ceiling Group USA Corporation.

Pas op voor vervalsingen en aarzel niet om de verkoper te vragen om de kwaliteitscertificaten van de aangeboden producten te tonen. Naast het feit dat materiaal van slechte kwaliteit zijn oorspronkelijke uiterlijk kan verliezen of snel kan vervormen, kunnen sommige systemen stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.

Mooie voorbeelden in het interieur

Optioneel moet het plafond een perfect glad oppervlak hebben. Het reliëf en doorsneden plafond ziet er zeer origineel en stijlvol uit. In dit geval werden aluminium latten van overeenkomstige tinten gebruikt. Dit plafond is bestand tegen hoge temperaturen, is niet bang voor vocht en zorgt voor een uitstekende luchtcirculatie. Bovendien is het ontwerp niet pretentieus in de zorg en zal het tientallen jaren meegaan.

Veelzijdige en populairste plafondkleur is wit. Minder vaak gebruikt beige of crème. Maar ook kleur of donker plafond ziet er geweldig uit in sommige stijlen. Maar het is belangrijk om te kunnen combineren met de algehele stijl van het interieur.

Bij het kiezen van spanplafonds, moet u beslissen welke optie u het meest prettig vindt - mat of glanzend. De schitterende, bijna spiegelende coating van de glans vergroot de ruimte perfect. Een mat maximum verbergt de naden tussen de doeken. Maar in sommige gevallen is het niet nodig om de naden te maskeren. Dit kan een eigenaardig hoogtepunt van het interieur zijn. Zo ziet een satijnwit plafond met zwarte strepen er beknopt en stijlvol uit in een modern woonkamerinterieur.

Het plafond kan dienen als een voortzetting van het algemene concept van de kamer of een uniek kunstwerk worden. Aan de oppervlakte kun je een ongewoon patroon, ornament of zelfs foto's aanbrengen.

Als het oppervlak van het appartement het gebruik en het gewicht van een kleine ruimte met volumetrische multilevelstructuren niet toestaat en de stijl van het interieur moet worden aangevuld met figured en carved elements, let dan op de spannende doeken met tekeningen.Dit is een geweldige manier om de klassiekers te verslaan in moderne uitvoeringen.

Opgeschorte structuren kunnen voordelig zijn in veel interieursstijlen. En het hok is geen uitzondering. Verborgen LED-verlichting boven de hangende structuur onderstreept de natuurlijke ruwheid en oneffenheden van de betonnen vloer en creëert het effect van aanwezigheid in een industrieel productiegebied.

    Fans van niet-standaard ontwerpoplossingen zullen plafonds met een ongewone vorm en stijl waarderen. Stijlvol is de optie wanneer het ontwerp van het ophangsysteem wordt gecombineerd met planken, nissen, meubels of andere decoratieve elementen. Bijvoorbeeld een niet-standaard oplossing - het plafond, als aanvulling op het ontwerp van de trap in een landhuis.

    Je kunt een masterclass bekijken bij het monteren van een cassetteplafond in deze video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer