Hoe maak je met je eigen handen een verlaagd plafond?

 Hoe maak je met je eigen handen een verlaagd plafond?

Niet iedereen kan bogen op een mooi, zelfs plafond in het appartement of huis. Velen worden geconfronteerd met het probleem van het nivelleren van oude betonnen plafonds. Een van de beste uitlijningsopties is een verlaagd plafond. Het is vermeldenswaard dat het ontwerp en de installatie van een verlaagd plafond zeer complex is. Voordat u met dit werk begint, dient u zich dus goed voor te bereiden.

Als u echter voor het pleisteren van het plafond over de vaardigheden beschikt om dit werk te doen, dan kan iedereen die weet hoe een boormachine, een schroevendraaier of een elektrische decoupeerzaag moet worden gebruikt, een verlaagd plafond installeren.

Speciale functies

Om te beginnen, laten we het hebben over het concept van "vals plafond". Uit de naam is duidelijk dat het een bepaalde framestructuur vertegenwoordigt, die met behulp van speciale materialen op een conventionele plafondbedekking wordt geïnstalleerd. Het voert verschillende functies uit, waarvan de belangrijkste decoratief is.

Bovendien kunnen verlaagde plafonds dienen als geluidsisolatie, extra isolatie.

Een opgehangen constructie kan het algehele uiterlijk van het plafond veranderen en ontwerpideeën belichamen. Het creëren van een verlaagd plafond is een van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om het plafond te nivelleren, wat kan worden gedaan zonder de hulp van specialisten. Een ander voordeel van dit ontwerp is de mogelijkheid om verbluffende, uit meerdere lagen bestaande plafonds te creëren die door verschillende achtergrondbelichtingsmogelijkheden gunstig kunnen worden benadrukt.

Het plafond kan duidelijke gebreken verbergen (oneffenheden, scheuren, pijpen, enz.), zich ontdoen van lawaai (vooral belangrijk voor mensen die liever geen luidruchtige buren horen, die huisdieren of kinderen van buren lastig vallen), het wordt niet donkerder na verloop van tijd en is niet bedekt met scheuren, in tegenstelling tot conventionele coatings.

Ondanks het feit dat de procedure voor het installeren van een verlaagd plafond nogal gecompliceerd en tijdrovend is, geven veel mensen er de voorkeur aan om het verlaagde plafond zelf te installeren. Het is echt mogelijk om het zelf te doen, wetende de nuances. Voordat u begint, dient u te evalueren hoe geschikt het is om een ​​verlaagd plafond te installeren. Je moet rekening houden met factoren zoals het optreden van condensatie onder de structuur, de kans op het verschijnen van knaagdieren, insecten in de ruimte tussen een normaal en een verlaagd plafond.

Je moet ook begrijpen dat het installeren van een dergelijk plafond de hoogte van de kamer visueel vermindert.

Als u niet twijfelt aan de juistheid van de keuze, kunt u beginnen met de voorbereidingen voor de installatie.

Om te beginnen is om kennis te maken met de variëteiten van dit ontwerp. Verlaagd plafond is een systeem van ophangingen en profielen die op een normaal plafond zijn geïnstalleerd. Vervolgens wordt het materiaal bevestigd aan de gecreëerde structuur, die het plafond zal zijn. Tot op heden bestaat er een grote verscheidenheid aan materialen die verschillen in structuur, ontwerp, textuur en kleur, dus u kunt deze meesterwerken maken.

Meestal, om een ​​vals plafond te creëren, worden gipsplaten, plastic panelen, bekleding van hout, tegels en andere materialen gebruikt. Er zijn verschillende soorten verlaagd plafond. Hij is rek, cassette, solide, rooster, zomen. De meeste verlaagde plafonds zijn gemonteerd op een structuur die is gemonteerd op houten latten, metaal.

Voors en tegens

Verlaagde plafonds hebben een aantal voor- en nadelen. Voordat u met een reparatie begint, moet u zichzelf vertrouwd maken met het resultaat om klaar te zijn.

De voordelen van verlaagde plafonds omvatten:

 • Snelle en betaalbare manier om de nadelen van het hoofdplafond te verbergen. Dit item is vooral relevant voor diegenen die een goed zicht willen geven op het plafond in oude ruimtes met probleemzones, bijvoorbeeld met de aanwezigheid van diepe scheuren, depressies als gevolg van de gedeeltelijke afwezigheid van gipslagen. Het installeren van een verlaagd plafond helpt besparen op de ontmanteling en herinstallatie van de pleisterlaag.
 • Beschikbaarheid en verscheidenheid van materialen. Voor installatie kunt u het materiaal kiezen op basis van de kwaliteit, kosten, textuur, kleur, eigen voorkeuren.
 • Geen beperkingen voor kleuroplossingen, textuur. Verlaagde plafonds laten toe verschillende ideeën van ontwerpers te belichamen, waardoor de coating een uniek element van het appartement wordt. Bekwaam gebruik van de achtergrondverlichting zal belangrijke details benadrukken.
 • Eenvoudig te bedienen. De complexiteit van de zorg hangt af van de geselecteerde materialen. De meeste van hen stoten stof af, laten geen vocht achter. Voor het wassen kunt u gewone reinigingsmiddelen gebruiken.
 • Het installeren van een dergelijk plafond helpt om draden en andere elementen van communicatiesystemen (alarm, ventilatie, bedrading, enz.) Te verbergen, waardoor de aantrekkingskracht van het plafond toeneemt.
 • Eenvoudige complete of gedeeltelijke demontage indien nodig.
 • Lange operationele looptijd bij het naleven van de servicevoorschriften. Het systeemplafond kan 15 jaar meegaan met de juiste installatie en goed onderhoud.
 • De mogelijkheid om extra verlichtingsarmaturen in het plafond te monteren.
 • Geluidsisolatie om de penetratie van lawaai van buren te voorkomen.
 • Hittebehoud, brandveiligheid, weerstand tegen temperatuurveranderingen.

Er zijn ook een aantal tekortkomingen die de beslissing om dit ontwerp te installeren kunnen beïnvloeden:

 • Verander de hoogte van het appartement.Een kleine verandering in de hoogte van het plafond wordt een groot probleem voor kleine ruimtes.
 • Eerder hoge kosten in vergelijking met het onderhoud van een gebruikelijk plafond. Bij de beoordeling van dit item moet rekening worden gehouden met het verschil in zorg. Normaal plafond is vereist om periodiek in orde te maken, met behulp van whitewash, verf. Hoe slechter de staat van het plafond, hoe moeilijker het is om het in een normaal beeld te krijgen.

Het systeemplafond is duurzaam en vereist geen constant onderhoud.

 • Afhankelijkheid van externe omstandigheden. De meeste verlaagde plafonds verdragen geen hoge luchtvochtigheid, in het geval dat er water in de structuur binnendringt, is een gedeeltelijke of volledige reconstructie van de plafondelementen vereist.
 • Gunstige omstandigheden voor knaagdierinsectenteelt. In sommige privégebouwen en gebouwen met meerdere verdiepingen kunnen kakkerlakken, muizen en ratten beginnen. Als ze in de ruimte tussen een normaal en een vals plafond vallen, zal het moeilijk voor je zijn om ze kwijt te raken.

Materialen en gereedschappen

Van de keuze van materialen hangt af van het toekomstige resultaat. Daarom is het de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan de selectie van elementen voor het creëren van een verlaagd plafond.

Om het te installeren heb je nodig:

 • Aluminium profiel van twee soorten. De geleider is nodig voor bevestigingsmiddelen rond de omtrek van de kamer, deze dient als een frame voor andere elementen. Plafondprofiel wordt gebruikt voor verdere installatie van extern materiaal van het plafond erop.

Het is wenselijk om de elementen van een reeks profielen van één fabrikant te gebruiken.

 • Gipsplaat. De keuze van gipsplaat hangt af van het type kamer, u moet rekening houden met de kenmerken van de bedrijfsomstandigheden van het plafond. Voor kamers met een hoge luchtvochtigheid is het raadzaam om groene gipsplaat te kiezen. Dit type gipsplaat heeft een waterafstotend vermogen, zodat het zijn vorm en kwaliteit niet verliest wanneer het in contact komt met vocht.

Voor woonkamers kunt u grijze vellen nemen met een dikte van 8-10 mm. Kies geen dikke materialen, hoe dikker het vel, hoe groter het gewicht, en daarom zullen extra elementen nodig zijn voor de installatie.

 • Fasteners. Zonder hen, de installatie van een verlaagd plafond. Bevestigingsmiddelen zijn nodig voor het bevestigen van profielen en externe materialen. Voor het bevestigen van profielen hebt u directe ophangingen, krabben, verlengsnoeren nodig.

Om de ophangingen te monteren, hebt u deuvels 8x10 mm nodig, gegalvaniseerde schroeven van 4,2 x51 mm. Voor de installatie van de gipsplaatplaten zijn 25 mm zelftappende schroeven nodig.

Naast materialen moet u de volgende hulpmiddelen voorbereiden:

 • een potlood;
 • meetlint;
 • bouwniveau om de markeringslijn voor het profiel en gipsplaat te bepalen, meestal 2,5 m;
 • schilderij draad;
 • elektrische boor of schroevendraaier;
 • boor met een boormachine;
 • bouwmes;
 • Bulgaars voor snijwerk op metaal;
 • schaar voor het snijden op metaal.

Na het installeren van het systeemplafond hebt u materialen nodig om de afwerking te voltooien:

 • stopverf voor het opvullen van naden, gaten, onregelmatigheden;
 • serpyanka;
 • op acrylbasis gebaseerde primer;
 • fijn schuurpapier;
 • medium spatel;
 • kwast of roller voor schilderen;
 • materiaal voor geluids- en warmte-isolatie;
 • poreuze afdichtingstape om ervoor te zorgen dat het plafond zo strak mogelijk de basis raakt.

berekening

De hoeveelheid benodigde materialen wordt beïnvloed door de grootte van het plafondoppervlak:

 • Het aantal hulplijnen hangt af van de omtrek van de kamer, om te berekenen dat u de breedte en lengte van de kamer moet weten.
 • Het plafondprofiel wordt om de 60 cm over de gehele lengte geïnstalleerd.
 • Gipsplaten moeten het hele plafondoppervlak beslaan, om het aantal vellen te berekenen, moet het plafondoppervlak worden verdeeld in 1 bladoppervlak (ongeveer 3 vierkante meter).
 • Het aantal bevestigingen hangt af van het aantal verwachte verbindingen.

Apparaatontwerp

Geen enkele taak, des te ingewikkelder en verantwoordelijker, vindt plaats zonder voorafgaande planning en exacte conformiteit van de technologie. Voordat u een verlaagd plafond gaat installeren, moet u een ontwerptekening op papier maken en componenten aanschaffen.

De opmaak moet competent en nauwkeurig zijn, zodat het in de toekomst niet nodig is om al het werk opnieuw te maken.

Om een ​​tekening te maken, moet u de lengte en breedte van de kamer zo nauwkeurig mogelijk meten. Om te beginnen wordt een horizontale lijn getekend op een afstand van 10-15 cm van het plafondniveau. De exacte hoogte hangt af van het gekozen type armatuur (overhead, verzonken, etc.). In dit stadium moet u de mate van kromming van uw plafond bepalen om hiermee rekening te houden bij het installeren van een verlaagd plafond. Dit is een verplichte werkfase.

Na het berekenen van de hoogte en de omtrek van het plafond, moet u langs- en dwarslijnen trekken langs de omtrek met een stap van 60 cm. U moet zelfs vierkanten krijgen. De ophangingen worden op de lengtelijnen bevestigd, ze worden om de 60 cm gemarkeerd met stippen.

montage

Het installeren van een verlaagd plafond met uw eigen handen betekent niet dat u alleen werkt.Om dit te doen, hebt u een of meer assistenten nodig.

Het is de moeite waard om te beginnen met een eenvoudig plafond op één niveau.

Beginfase

De eerste stap is om de ruimte voor te bereiden. U moet al het overtollige uit de kamer verwijderen, zodat niets het werk hindert. Controleer de muren zorgvuldig, en lijn ze indien nodig uit. Maak alle benodigde communicatie zodat u dit niet hoeft te doen nadat u het plafond hebt geïnstalleerd.

Als er gaten in het plafond zijn, moeten deze worden gerepareerd. Zorg ervoor dat het plafondoppervlak droog is, laat de kamer zo nodig uitdrogen.

Werk markeren

Voordat u begint met de installatie van het plafond, moet u nadenken over de plaatsing van de verlichting. Het niveau van het plafond hangt af van het gekozen type. Bij aanwezigheid van spotverlichting moet het plafond 3-4 mm onder de hoogte van de armaturen worden verlaagd, voor een oppervlaktebron moet het niveau met 5-10 cm worden verminderd.

Als het hoofdplafond niet vlak was, zou het laagste punt moeten worden bepaald. Dat het aftellen voor de opmaak is. Als u een ander punt kiest, wordt het verlaagde plafond gekanteld.

Na het markeren wordt een vlakke horizontale lijn langs de gehele omtrek getekend.Dit kan gedaan worden met een regel of een lang niveau.

Basis van bevestigingen

Volgens de markup met een interval van 35-40 cm, moet je gaten boren. Dan kunt u beginnen met het monteren van de plafondconstructie. Tegelijkertijd wordt eerst het geleideprofiel aangebracht, plastic deuvels worden in de geboorde gaten gestoken. Schroeven worden in de plug geschroefd, bij voorkeur voor hout.

Houd er rekening mee dat de sterkte van het systeemplafond rechtstreeks verband houdt met de kwaliteit van bevestigingsmiddelen, dus u moet diep genoeg gaten boren. De te boren diepte is meestal van 40 tot 80 mm.

Nadat de installatie van de geleideprofielen is voltooid, moeten de rackgemonteerde (plafond) profielen over de gehele lengte en breedte van het plafondgedeelte worden geïnstalleerd. Ze worden om de 60 cm geplaatst, hun uiteinden moeten op de zijgeleiderprofielen staan. Opgemerkt moet worden dat voor de eenvoud en de duurzaamheid van de basis, de lengte van de rekprofielen niet groter mag zijn dan 2,5 m. Over het algemeen moet hun lengte overeenkomen met de breedte van de kamer minus 1 cm vanwege de zijgeleidingprofielen.

Rack-mount profielen worden in het midden van de risok marks gestoken en vervolgens worden ze met schroeven met een drukring bevestigd om de mount te bevestigen.Ophangingen worden om de 40 cm gebruikt om doorhangen van het plafond te voorkomen, ze zorgen voor de betrouwbaarheid en stijfheid van de constructie.

Bedrading leggen, de installatie van de kroonluchter voorbereiden

Voorbereiding voor de installatie van verlichtingsarmaturen is afhankelijk van het type. Als u een spot hebt gekozen, moet u op de juiste plaatsen gaten in gipsplaten boren. Houd er rekening mee dat het gat niet in het profiel mag vallen. Als u van plan bent een kroonluchter te installeren, hebt u extra bevestigingsmiddelen nodig aan het plafond of aan de plafondbasis.

Om uitzakken te voorkomen, zijn extra ophangingen en armaturen op de plaats van installatie van de kroonluchter nodig.

Alle bedrading moet worden verborgen in een gegolfde PVC.

Isolatie aanbrengen

Als u de geluidsisolatie wilt verhogen en het plafond wilt isoleren, moet u isolatie over het frame leggen. Isolatie is bevestigd aan het hoofdplafond met behulp van deuvels met een paddestoelvormige kap.

Gipsplaat bevestigingsmiddelen

Voordat u begint met het repareren, moet u panelen van gipsplaat afknippen om het plafond te bedekken, hiervoor moet u de stapsgewijze instructies strikt volgen. Eerst en vooral gemarkeerd met een potloodlijn en vervolgens met gemarkeerde lijnen met een constructiemes.

Gipsplaat bevestigd met schroeven aan het profiel, de afstand tussen de schroeven - 20-30 cm, dit streepje moet zijn. De randen van de twee vellen kunnen nauw worden geassembleerd of een kleine opening ertussen (tot 5 mm) achterlaten. De koppen van de schroeven moeten 1-2 mm in het vel verdronken worden, dan zijn ze bedekt met een stopverf.

Dan kunnen ze worden verborgen in een kraal, bedekken met gordijnen, enz. Als de koppen onbedekt blijven, zullen ze na verloop van tijd roesten en de esthetiek van het plafond beschadigen. Alle scheuren zijn gevuld met plamuur en bij de gewrichten lijmt serpyanka met de hulp van Perlfix.

Zoals u kunt zien, is het helemaal niet moeilijk om een ​​scharnierend plafond met uw eigen handen te monteren, als de assemblage wordt uitgevoerd in strikte overeenstemming met onze aanbevelingen.

Decoratief werk

Nadat de installatie van het systeemplafond is voltooid, begint de volgende fase - decoratieve afwerking. Nu kan het worden geplakt met behang, geverfd, bedekt met panelen van plastic, hout, enz. Net als in de vorige fase van het werk, kunt u de noodzakelijke afwerking met uw eigen handen doen om het oppervlak absolute vlakheid en gladheid te geven. Ondanks het materiaal dat voor de afwerklaag is gekozen, moet u de naden bij de voegen van de gipsplaten zorgvuldig verwijderen.

Gebruik hiervoor een primer. De primer wordt aangebracht op de stootvoegen, daarna moet je wachten totdat deze helemaal droog is. Daarna wordt het oppervlak met behulp van plamuur waterpas gesteld, alle naden, voegen en putten van de zelftappende schroeven zijn volledig opgevuld. Na het volledig uitharden van de stopverf, wordt de serpyank behandeld, dit is nodig voor een meer duurzame verlijming van probleemgebieden.

Serpyanka-tape verbetert door de porositeit van het oppervlak de kwaliteit van het drogen van een andere laag stopverf. De gebieden waarop de serpyanka is gelijmd, worden opnieuw gestuukt met stopverf nadat het materiaal is opgedroogd.

Soms kunnen bij het uitvoeren van installatiewerk problemen optreden als gevolg van schade aan delen van de gipsplaat, bijvoorbeeld op een plaats in de bovenste papierlaag een opening. Dit gat moet worden afgedicht om het esthetische uiterlijk van de afgewerkte coating niet te bederven. In de plaats van problematische onregelmatigheden kan een serpyanka worden geplakt, waarna deze opdroogt om het oppervlak gelijkmatig te maken met stopverf.

In het stadium van installatie van gipsplaten moeten de plaatsen van de naden afgerond blijven. De fabrikanten van gipsplaten dachten hierover na, dus de randen van de vellen zijn afgerond. Het is veel gemakkelijker om de naden, die ronde gaten zijn, af te dichten, en niet de greppels als gevolg van het handiger vullen met stopverf.Na het instellen van serpyanka en het leggen van stopverf mogen er geen onregelmatigheden op het oppervlak verschijnen, hun niveau moet strikt overeenkomen met het niveau van gipsplaat, waarvan de randen smaller worden voor de behandeling van naden met afwerkingsmaterialen.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de naden die zijn gevormd op de voegen van gipsplaten, door u gesneden tijdens het werken. De uiteinden van dergelijke vellen hebben de gebruikelijke dikte, als een serpyanka wordt gelijmd zonder speciale behandeling, dan zal een kleine knobbeltje verschijnen op de plaats van de naad. Om deze situatie te voorkomen, moet de afschuining aan het einde van het vel worden verwijderd.

Met andere woorden, u moet een gipsplaat met een hoek van 45 graden afsnijden op die plaatsen waar het moest worden gesneden tot de afmetingen van het plafond. Om dit te doen, kunt u een bouwmes of een speciaal vlak gebruiken. Daarna verschijnen er op de plaats van de gewrichten kleine depressies, die gemakkelijk kunnen worden opgevuld met serpyanka, plamuur tot op het niveau van gipsplaat. Na het drogen van de luchtlaag kan worden aangebracht op de uiteindelijke stopverf.

De voorbereiding voor de volgende fase is voltooid, je kunt doorgaan naar de decoratie. Nu kunt u het schilderen van het oppervlak doen, het met behangpapier plakken, tegenover decoratieve tegels, panelen.

fabrikanten

Tot op heden zijn veel bedrijven bezig met de productie van materialen voor het creëren van verlaagde plafonds. Een van de toonaangevende fabrikanten van plafondtegels zijn Armstrong, Selotex, Saint-Gobain, Cesal, Albes. Producten van verschillende bedrijven worden gekenmerkt door verschillende eigenschappen.

Armstrong, Celotex, Saint-Gobain plafondplaten zijn gemaakt van minerale vezels en cellulose, daarom zijn ze behoorlijk duurzaam. Maar dergelijke plafonds kunnen na een botsing worden vervormd, ze moeten zeer zorgvuldig worden geïnstalleerd. Materialen voor het plafond van "Saint-Gobain" zachter, ze zijn vrij bestand tegen invloeden van buitenaf. Zachte plafonds zijn gemakkelijker te vervoeren en te installeren, ze zijn niet vatbaar voor vervorming.

Het kleurenassortiment en de textuur van materialen varieert sterk, bedrijven presenteren een groot assortiment, zodat iedereen de beste optie kan kiezen voor het versieren van hun gebouwen. De witte kleur wordt als de klassieke versie beschouwd en wordt vaak gebruikt om kantoorplafonds te versieren.

Productiebedrijven produceren plafondplaten met gekrulde elementen, ruwheid. Dergelijke plafonds kunnen met de juiste verlichting gunstig worden benadrukt.Statistieken tonen aan dat de meeste kopers de klassieke witte kleur kiezen, dus het grootste deel van de fabrikanten produceert witte materialen.

Opgemerkt moet worden dat dergelijke oppervlakken kunnen worden geverfd, waardoor ze andere tinten krijgen.

Proberen te voldoen aan de behoeften van alle klanten, fabrikanten produceren verschillende groepen materialen die verschillen in functie, kwaliteit en prijs. Grote bedrijven verdelen producten in groepen en geven aanbevelingen over het gebied van bestemming.

Het bekende bedrijf Armstrong produceert bijvoorbeeld hangende plafondmaterialen van vier hoofdgebieden, die elk een aanvullende classificatie hebben (op basis van gladheid, kleur, patroontype, enz.).

Hun producten zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • "Basis";
 • "Prima";
 • "Functionaliteit";
 • "Exclusief / Ontwerper".

Elk van deze groepen heeft zijn eigen kenmerken. Groep "Basis" wordt beschouwd als de goedkoopste en gemakkelijkste. Deze plafonds zijn gemaakt van eenvoudige materialen, ze zijn niet waterbestendig. Dergelijke platen kunnen niet worden opgehangen in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid om de vorming van zwelling aan het plafond te voorkomen, door te buigen.

Prima Group is ontworpen voor het klimaat in Midden- en Oost-Europa.Deze producten verdragen een hoge luchtvochtigheid en behouden hun oorspronkelijke vorm. Ze zijn een beetje duurder dan de basis, maar er is veel vraag naar.

De groep "Functionele plafonds" is ontworpen voor installatie op plaatsen met bepaalde omstandigheden, ze hebben extra eigenschappen. Bijvoorbeeld verbeterde geluidisolerende eigenschappen vanwege de aanwezigheid van microperforatie of losheid van de structuur. Speciale hygiënische plafonds zijn ook beschikbaar, die kunnen worden gemonteerd in ziekenhuizen en kinderopvang. Dergelijke modellen worden gekenmerkt door de aanwezigheid van een speciale vinylfilm, die bacteriën goed doodt.

Functioneel omvat ook modellen met een hoge vochtbestendigheid, in staat om vocht te absorberen, zonder eigenschappen te verliezen. Natuurlijk zijn dergelijke materialen aanzienlijk duurder dan conventionele.

De groep "Designer" is een elite-model ontwikkeld door ontwerpers. Ze zijn van hoge kwaliteit en hebben een unieke uitstraling.

Tips en trucs

Het installeren van een plafondafdekking en de decoratie ervan vereist geen bepaalde vaardigheden, het kan door iedereen worden gedaan.Deze procedures worden gekenmerkt door gemiddelde complexiteit, bij het uitvoeren van werk belangrijke nauwkeurigheid en nauwkeurigheid.

Als u enkele tips en aanbevelingen opvolgt, kunt u het werk aanzienlijk vereenvoudigen en de minimale hoeveelheid tijd besteden aan het maken en installeren van het plafond:

 • Kies hoogwaardige materialen. Het is beter om iets duurder te betalen dan snel weer aan het werk te gaan. Vergeet niet dat dit ontwerp verwijst naar een duurzaam, goed gemaakt plafond dat jarenlang meegaat zonder reconstructies. Het hoeft niet elke maand te worden schoongemaakt.
 • Inhalen met de hoeveelheid materialen, kunt u speciale programma's gebruiken op het internet. Je zult de tijd om te tellen aanzienlijk verminderen door correct gemeten plafondlengte en breedte te gebruiken.
 • Maak voor de installatie de exacte lay-out.
 • Ga serieus naar de voorbereidingsfase, zodat u het zoeken naar materialen of herhaalde metingen niet hoeft te onderbreken. Zoals ze zeggen, meet zeven keer - knip een.
 • Haast je niet om gipsplaten te installeren, maar laat het een tijdje horizontaal liggen.
 • Om te zorgen voor geluidsisolatie moet minerale wol worden gebruikt.
 • Om te voorkomen dat het verlies van de eigenschappen van gipsplaat zou moeten werken met hem in droge gebieden.

Mooie voorbeelden in het interieur

Glanzend spanplafond ziet er erg stijlvol uit. Het geeft ruimte en elegantie.

Satijnen plafondbekledingen onderscheiden zich door hun originaliteit. Kom met een leuk ontwerp en begin het te laten gebeuren.

Multi-level systeemplafond is lang een leider geweest. Je kunt verschillende ontwerpen met je eigen handen maken.

In de onderstaande video kun je lezen hoe je het Armstrong systeemplafond kunt installeren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer