Kenmerken van plafonds in loft-stijl: ontwerpopties

Moderne industriële stijl "loft" kwam naar ons vanuit Amerika. Het ontstond toen industriële gebouwen zowel thuis als in appartementen werden gebruikt. Het decor in deze richting is erg populair bij liefhebbers van moderne decors. Deze stijl trekt aan met originaliteit en expressiviteit.

Gebruik maken als een complete compositie, en in de vorm van afzonderlijke delen. Stijlvol en aantrekkelijk uitziend plafond in de stijl van "loft".

Kenmerken van decoratie

Eerst moet je eerst kort kennis maken met de belangrijkste kenmerken van de loftstijl, op basis waarvan je een bepaald element in het appartement kunt creëren.

 • Ventilatie, buizen, frames, steunen en andere industriële objecten worden gepresenteerd als accenten. Voor meer expressiviteit zijn ze bevlekt.De ideale ruimte lijkt op een fabrieksworkshop of -magazijn.
 • De inrichting is naar de ruimte. Voer vaak herontwikkeling uit, waarbij je van de meeste muren af ​​raakt. Studio-appartementen zijn ideaal voor loft.
 • Afwerkingsmaterialen moeten een speciale textuur hebben: schaafwonden, ruwheid, kleine spanen enzovoort. Het effect van veroudering van het oppervlak ziet er interessant uit.
 • Gebruik voor de decoratie van de muren en het plafond vaak een baksteen of steen. En het kan als een natuurlijk materiaal en een handige imitatie zijn.
 • Loft is gebaseerd op minimalisme. Meubels en decoratieve elementen moeten minder zijn, en natuurlijk licht en lichtheid - meer.
 • Voor de decoratie van de muren wordt voornamelijk gebruikt helder gamma. Het algemene palet bestaat uit kleuren als grijs, wit, zwart, bruin en hun tinten.

Ontwerpopties voor compacte ruimtes

Ontwerpers hebben veel ideeën ontwikkeld om het plafond in de stijl van 'loft' te ontwerpen. Ontwerpen voor typische gebouwen met lage plafonds.

 • verlichten. Eenvoudige decoratie zonder het gebruik van aanvullende elementen blijft altijd relevant. Het plafond verven met eenvoudige verf op waterbasis is een winstgevende en makkelijke manier om een ​​appartement te makenstijlvol plafond in de industriële richting. Vergeet niet om het oppervlak vooraf te primen. De beste kleuren zijn wit en lichtgrijs. Het nadeel van deze optie is een lang en moeizaam proces om het plafond in een perfect gladde staat te brengen.
 • Gebruik van afgewerkte items. Balken, fittingen en andere delen die op het plafond zijn geplaatst, zullen een belangrijke rol spelen bij het creëren van het decor in de loftrichting. Voor de expressiviteit van het ontwerp met behulp van het licht, geplaatst rond de omtrek van het oppervlak. Verf omlijst de randen van het plafond en raak het midden niet aan. Het is ook mogelijk om het oppervlak te behandelen met een stopverf.
 • baksteen. Metselwerk, rollend aan de muur, ziet er stijlvol en spectaculair uit. Deze methode is ideaal voor het inrichten van een kamer in een compact appartement. Het element zal de sleutel zijn en de aandacht trekken.
 • grondverf. Geweven plafonds zien er geweldig uit in de moderne richting. Dit kunnen gepleisterde of gegronde oppervlakken zijn. Je kunt ook verf gebruiken in een betonnen schaduw. Maak de compositie compleet met verlichtingsarmaturen die geschikt zijn voor de interieurstijl.De kamer wordt vaak geplaatst industriële armaturen.

Het belangrijkste tijdens de reparatie om hoogwaardige afwerkingsmaterialen te gebruiken. Dit is een garantie voor kwaliteitsresultaten die vele jaren meegaan.

 • Spanplafonds. Zulke technologie wordt zelden gebruikt in industriële stijl, maar het moet er zijn. Het product geeft een sfeer van gezelligheid en comfort. Het wordt aanbevolen om matte canvas grijze of metallic kleuren te kiezen.
 • hout. Het plafond van de planken of houten panelen is geweldig voor decor in de stijl van "loft". Hout kan zowel natuurlijk als behandeld met verf of vernis worden gebruikt. In kleine ruimtes is het wenselijk om witgekalkte balken te gebruiken.

Voor het gemak kiezen in plaats van platen vaak voor houten panelen. Deze inrichting verfraait niet alleen de ruimte, maar verhoogt ook de geluidsisolatie in de kamer en creëert een groene omgeving.

Decor in grote kamers

Op basis van grote kamers hebben ontwerpers meer mogelijkheden voor ontwerp.

 • gegevens. Soms worden industriële elementen specifiek op het plafond geplaatst. Op grote oppervlakken creëren ze ritmische composities die de atmosfeer dynamiek geven.Ook decorateurs gebruiken vaak balkenvloeren.
 • lijnen. Het plafond, versierd met lijnen, zal het decor aantrekkelijker en origineeler maken. Deze elementen moeten niet recht zijn, met stijlvolle lijnen met gebroken lijnen. De originele decoratieve techniek is een gebroken plafond in combinatie met vloeren of houten balken. Dit ontwerp is ideaal voor hoekgebouwen.
 • Verlaagd plafond. Dit is een originele ontwerpmethode die geschikt is voor ruimtes met hoge plafonds. Het ontwerp is een combinatie van metaal en gipsplaat. De voordelen van deze optie: duurzaamheid, betrouwbaarheid, bruikbaarheid en expressiviteit. Nadelen: dure, moeilijke installatie, die niet onafhankelijk kan worden gedaan.
 • Combinatie van. De tandem van metalen buizen van verschillende afmetingen en gevleugelde fans ziet er kleurrijk en aantrekkelijk uit. Je kunt er ook verschillende fabrieks-armaturen aan toevoegen. Al deze elementen zijn kenmerkend voor de loftstijl. Fans van buitengewone stijloplossingen, ontwerpers bieden het onverenigbare aan. Plaats bijvoorbeeld in het midden van het plafond een chique kroonluchter omringd door industriële elementen.Het contrast van de glamourlamp en de ruwe, ruwe achtergrond zal niet over het hoofd worden gezien.

We hebben de meest voorkomende en populaire opties overwogen. U hebt de mogelijkheid om een ​​van deze voor uw huis te kiezen.

Als u over de nodige ervaring en de benodigde set gereedschappen beschikt, kunt u zelf reparaties proberen uit te voeren. Voor een complex ontwerp is het beter om experts uit te nodigen.

Kleur ontwerp

Voordat u begint met het decoreren van het plafond, moet u het goede kiezen, niet alleen de methode, maar ook het kleurontwerp. Kies een van de aanbevolen kleuren die harmonieus combineert met de moderne stijl.

 • zwart. Deze kleur wordt zelden gebruikt als hoofdkleur, alleen op basis van ruime kamers met voldoende natuurlijke en kunstmatige verlichting. Anders is zwart de beste kleur voor elementen op een lichte achtergrond.
 • wit. Klassieke en veelzijdige kleur. Vanwege de speciale eigenschappen wordt het gebruikt voor het hoekplafond van de zolder of een kleine kamer. Industriële elementen in een donkere en metallic kleur zullen er prachtig mee worden gecombineerd.
 • grijs. Voor het ontwerp van het plafond in de stijl van "loft" past elke schaduw: van lichtgrijstot verzadigd donker. Dit is een neutrale toon die zorgt voor een kalme en vredige sfeer in de kamer. Lichte grijstinten is beter om te kiezen voor kleine kamers.
 • Metalen kleuren. Metalen tinten zijn ideaal voor het versieren van het plafond in de stijl van "loft", evenals het schilderen van individuele elementen. Brons- en koperkleuren worden het meest gebruikt. Ook geschikt zijn tonen zoals metaal, zilver, staal, aluminium. Professionele decorateurs combineren met succes verschillende kleuren van deze categorie, waardoor originele tinten ontstaan.
 • baksteen. De kleur van de baksteenafwerking combineert rood en bruin. Als een van de muren is omlijst met baksteen, dan zal een dergelijke decoratie van het plafond harmonieus samenvloeien met de muur, waardoor een expressief ontwerp ontstaat. De kleur verdunt monochromatische en neutrale kleuren van grijs, zwart en wit.

"Loft" trekt de aandacht met zijn buitengewone en verrassende industriële elementen, maar kan tegelijkertijd wegsturen met een rustig kleurenpalet. Gebruik in dit geval felle kleuraccenten. Het kan meubels, textielelementen of decor zijn.

Zwarte kleur

Veelzijdige kleur gebruikt in verschillende stijlen: van klassiek tot modern. Laten we kennis maken met het idee om het plafond volledig zwart te decoreren en de voordelen van dit ontwerp te overwegen.

profs:

 • Zwarte kleur ziet er spectaculair uit. Het geeft het decor chique, verfijning en verfijning.
 • Ziet er harmonieus uit met andere kleuren en tinten, ongeacht hun verzadiging.
 • De kamer krijgt een originele uitstraling. Deze kleur zal niet over het hoofd worden gezien.
 • Het zwart geschilderde plafond is ideaal voor elke kamer in het huis, of het nu een keuken, slaapkamer, woonkamer, hal of inkomhal is.

Wat te overwegen bij het versieren:

 • Deze ontwerpoptie is alleen geschikt voor plafonds met een hoogte van 3 meter of meer.
 • Het is onwenselijk om te gebruiken in kamers met smalle ramen.
 • Als er een gebrek aan verlichting is, is het noodzakelijk om een ​​voldoende aantal lampen te installeren.
 • Voor een grotere expressiviteit omkadert u het perimeterplafond met wit of een andere lichte verf. Dit zal helpen om het effect van somberheid kwijt te raken.
 • Voordat u begint met het schilderen van het plafondzwart, moet u de regels voor het gebruik van een dergelijke techniek zorgvuldig lezen.

Concrete inrichting

We hebben het concrete plafond in de algemene lijst niet genoemd, omdat het noodzakelijk is om er apart over te vertellen. Het plafond met beton maken is een favoriet onder de decoropties in de industriële richting. Een dergelijk afwerkingsmateriaal zal het gewenste effect creëren om in een industriële werkplaats te zijn.

Indien gewenst kan het plafond worden geverfd, waardoor het oppervlak de gewenste kleur krijgt. Betonnen coating ideaal in harmonie met buizen, roosters, steunen, ventilatie en andere elementen. Naast verf kunt u een speciale lak gebruiken. Een gelakte afwerking voegt elegantie en glans toe aan het interieur.

Deskundigen identificeren de volgende voordelen van het bovenstaande ontwerp:

 • Milieuvriendelijkheid. Betonmix is ​​volkomen veilig en milieuvriendelijk. De samenstelling van het materiaal omvat alleen natuurlijke ingrediënten zoals steen, zand, water, enzovoort.
 • duurzaamheid. Versierd volgens de regels, zal het plafond lang dienen en de bewoners van het huis verrukken. Beton vertoont weerstand tegen externe negatieve factoren. Het is duurzaam en slijtvast materiaal. Deskundigen adviseren om hard beton voor het plafond te gebruiken, omdat het zijn vorm beter behoudt en zich niet verspreidt.Het materiaal behoudt ook zijn vorm perfect na de installatie.
 • prijs. Dit is niet alleen praktisch, maar ook een kosteneffectieve optie. Kies echter niet voor de goedkoopste betonmix - de kwaliteit van het plafond en de levensduur zijn afhankelijk van de kwaliteit.
 • veelzijdigheid. Dit decor zou geschikt zijn om in verschillende kamers van het huis te kijken, of het nu een slaapkamer, keuken of badkamer is.

Aanvullende elementen

Het is tijd om kennis te maken met de materialen die actief worden gebruikt voor het decoreren van het plafondoppervlak, van waaruit u expressieve ontwerpen kunt maken.

 • gegoten. Vlakke en brede planken.
 • metaal. Metalen onderdelen.
 • netto. Klein of groot.
 • Valse balken. Speciale items, leeg van binnen.

Voorbeelden in het interieur

 • Betonnen plafond grijs. De stijl past zowel in het materiaal als in de kleur. De inrichting is in harmonie met de helderdere muren en de donkere kleur van de vloer.
 • Spectaculaire decoratie met gebruik van natuurlijk hout. Ontwerpers creëerden een ritmisch ontwerp van borden. De kleur van het materiaal bleef natuurlijk.
 • Ontwerp met houten panelen en planken. De totale constructie wordt aangevuld met pijpen, metalen elementen en draden.
 • Rood baksteenplafond in de keuken. Contrastontvangst: ruwe afwerking en elegante kroonluchter.

Bekijk het originele interieur in de stijl van een loft, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer