Hoe kies je een verlaagd plafond voor de slaapkamer?

Verlaagde plafonds zijn een geweldige kans om uw verbeelding te uiten en veel dromen waar te maken. Een dergelijk ontwerp kan origineel en ongebruikelijk zijn, waardoor de ruimte een zekere "smaak" krijgt. Als u besluit een dergelijk plafondontwerp voor uw slaapkamer te kiezen, moet u eerst alle details en verschillende typen begrijpen. We helpen je om de juiste keuze te maken, waardoor je favoriete kamer een nieuwe look krijgt.

Voordelen van verlaagde plafonds

Voordat u de stijl bepaalt waarin het plafond van de kamer wordt gemaakt, moet u alle voor- en nadelen van dit ontwerp begrijpen. Om te beginnen is het verlaagde plafond een geweldige kans om alle defecten in het bovenste gedeelte van de kamer te verbergen. Niet in alle huizen, en niet in alle kamers zijn de plafonds perfect vlak.Vanwege de gewrichten van de platen kunnen vaak onregelmatigheden en andere gebreken worden aangetroffen die niet zo gemakkelijk te verbergen zijn. Verlaagd plafond helpt dit nadeel wegnemen.

Een van de belangrijkste voordelen is dat een dergelijk plafond veilig de rol van geluidsisolatie kan spelen. Dit voordeel wordt gewaardeerd door al diegenen die op de lagere verdiepingen wonen en het lawaai van bovenaf beu zijn. Bovendien zal het plafond van dit type helpen om de draden en andere communicaties te verbergen. In het bijzonder is het noodzakelijk in het geval dat het zogenaamde puntlicht in de kamer is gepland.

Eenvoudige installatie en installatiegemak kunnen ook zonder meer aantrekken - dit is een ander belangrijk pluspunt van dergelijke ontwerpoplossingen. U kunt onder andere uw ideeën eenvoudig vertalen naar de realiteit. Gipsplaten bijvoorbeeld, die vaak worden gebruikt om dergelijke structuren te implementeren, kunnen vrijwel elke vorm en elke vorm aan. Dit is een lichtgewicht en volledig veilig materiaal dat later kan worden geplakt of geverfd. Met het gipsplaatoppervlak kunt u elke decoratieve afwerking toepassen.

Maar het is niet voor niets dat ze zeggen dat elk bedrijf twee kanten heeft.Daarom heeft dit ontwerp, ondanks een aantal voordelen, nog steeds enkele nadelen, waarover we moeten vertellen. Gipsplaatmateriaal is niet alleen lichtgewicht, maar ook fragiel. Daarom moet u uiterst voorzichtig zijn, zowel tijdens het transport als tijdens de installatie. Anders loop je het risico dat het vel wordt verwend en moet je naar de bouwmarkt voor nieuw materiaal. Maar als het ontwerp wordt geïnstalleerd door een persoon met ervaring en kennis van zijn bedrijf, dan zal dit tekort het niet voorkomen.

Hangend plafond kan worden gemaakt van spiegel- of glaselementendie helpen om de ruimte visueel uit te breiden. Onlangs gebruiken moderne interieurs steeds vaker ontwerpen met fotoprinting, waarmee u elk patroon kunt toepassen.

Installatie van gipsplaat, spiegels, glas in lood of glas, moet u volgens alle regels uitvoeren, anders kunnen na verloop van tijd de naden indrukwekkend scheuren vertonen, vervormen en opnieuw gaan repareren.

Kleur oplossingen

Het hangt direct af van hoe de kleurschakeringen die u verkiest in het ontwerp voor de slaapkamer, en hoe het ontwerp van het plafond visueel zal worden waargenomen.Een verscheidenheid aan kleuren en tinten kan zich veroorloven, als u kiest voor een ontwerp van gipsplaat.

  • Natuurlijk is de meest populaire optie de klassieke. een wit stijl. Maar, zodat de ruimte niet lijkt op een ziekenhuisplafond, kan deze kleur verweerd worden met interessante, heldere accenten.
  • Tinten beige of ivoorkleur kan ook heel interessant zijn. Deze kleuren geven elegantie en unieke stijl, met de nadruk op de adel van het totale interieur.
  • Lichtgroen kleur of mint schaduw zal niet al te aangetrokken aandacht. Deze kleuren zijn perfect voor elk modern ontwerp. Als de hele decoratie van de kamer is gemaakt in heldere kleuren, dan is het mogelijk om te kiezen voor de blauwe kleur en de tinten. Als je aan het gemeenschappelijke interieur meer decoratieve elementen van dezelfde kleur toevoegt, zal het algehele uiterlijk van de slaapkamer origineel en elegant zijn.
  • Rijk geel kleuren en andere tinten van deze kleur passen in bijna elk interieur. Het belangrijkste is om te onthouden dat een dergelijke heldere schaduw in staat is om visueel de ruimte te verkleinen.

Soorten ontwerpen

Met een materiaal zoals gipsplaat kunt u zelfs een complex ontwerp met meerdere niveaus uitvoeren. Met deze stijl kunt u het plafond volledig elke vorm geven.Complexe lijnen kunnen worden gemaakt van dun materiaal. En voor het totale ontwerp kiest u een wanddikte van niet meer dan tien millimeter. In de ijzerhandel is het vaak te vinden onder de naam "plafond".

Als u de ruimte visueel moet vergroten, een kleine slaapkamer groter en groter wilt maken, raden we u aan een spiegelende versie van dit type plafond te kiezen. De constructie met het gebruik van spiegels is puur visueel in staat om de wanden "op te heffen" en het zal de indruk wekken dat de plafonds in de kamer erg hoog zijn. Bovendien zorgt dit type ontwerp voor meer licht in de kamer. Spiegelmodules kunnen eenvoudig op elk oppervlak worden gemonteerd en bovendien kunt u altijd een geometrische vorm kiezen, zodat de ruimte er veel interessanter uitziet.

Om wat luchtigheid en lichtheid te geven, helpt het gebruikelijke ontwerp met het gebruik van glasplaten. Meestal zijn ze gemaakt van plexiglas of natuurlijk glas. Op zichzelf lijken ze iets gewichtsloos. Om de ruimte originaliteit en een bepaalde nadruk te geven, kunnen tekeningen en patronen gemakkelijk worden aangebracht op dergelijke glasstructuren.Bovendien kunt u kiezen voor een glanzend of mat oppervlak, het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeuren en het algehele interieur.

Om niet alleen een mooi plafond, maar ook een duurzame constructie te creëren, raden we aan de voorkeur te geven aan Plexiglas. Dergelijk materiaal is eenvoudig te monteren en vereist geen speciale zorg. Maar het is de moeite waard om te overwegen dat als de lampen te krachtig zijn, er na verloop van tijd microcracks op het oppervlak kunnen ontstaan ​​en het plafond moet worden vervangen. Gewone glaspanelen zijn duurzamer, maar hun nadeel is dat ze de mogelijkheid hebben om de ruimte enigszins te verkleinen.

Het ontwerp van de modules met fotoprinten is een enorme selectie van verschillende opties. Hier kunt u uw fantasie volledig uiten, de kinderdromen onthouden en de meest gedurfde ideeën realiseren. Met de mogelijkheid om elk patroon toe te passen, kunt u van uw slaapkamer een paradijs maken, bijvoorbeeld door een patroon van exotische bloemen te kiezen. Dit kunnen ook elementen en motieven zijn van een bepaald land waarvan u het meest houdt. Dit kan India, China of Turkije zijn. Dit plafond ziet er spectaculair en origineel uit.

Tips en trucs

Het is aan u om een ​​complexe constructie te kiezen die is gemaakt van gipsplaat voor uw slaapkamer of om glazen matte blokken te verkiezen. We willen enkele geheimen en aanbevelingen delen die van pas zullen komen als uw slaapkamerplafond binnenkort wordt gerepareerd.

  • Als er niet voldoende daglicht in de kamer is, moet u de voorkeur geven aan warme tinten. Bijvoorbeeld, gele of oranje kleur.
  • Als u het ontwerp voor het plafond kiest, is het de moeite waard om een ​​belangrijk aspect te overwegen: hoe lichter de tinten, hoe meer licht de hele structuur krijgt. Zo'n plafond zal niet depressief handelen naar de eigenaars van de kamer, het zal niet "verpletteren".
  • Kies bij voorkeur patronen en ontwerpen voor het plafond voor eenvoudige, lichte en bovengrondse lijnen. Als de tekening moeilijk is, zal dit de ontspanning in uw kamer belemmeren.
  • Kies bij voorkeur voor gipsplaat een materiaal dat al is behandeld met een speciale samenstelling tegen vocht. Dergelijk materiaal gaat veel langer mee en zal niet worden vervormd door overmatig vocht.
  • De hoofdstructuur bevindt zich het best direct boven het bed.Het zal er veel spectaculairder uitzien en bovendien helpen om op elk moment van de dag volledig te ontspannen.
  • De beste oplossing is een combinatie van verschillende materialen en soorten coatings. Deze optie is moeilijker te implementeren. Maar in dit geval zal het mogelijk zijn om veel ideeën in de praktijk te brengen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven en niet om het plafond te wegen.

Over de verscheidenheid aan verlaagde plafonds voor de slaapkamer, kunt u zien in deze video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer