Decoratieve balken aan het plafond: hoe te gebruiken in het interieur

Met de hulp van decoratieve balken kan het heel interessant zijn om het interieur in een appartement of in een privéwoning te regelen. Het belangrijkste is dat de plafonds hoog genoeg waren. Vaak zijn deze elementen uitsluitend een esthetische functie, maar je kunt ze vinden en praktisch toepassen. Heel vaak zijn lampen in dergelijke balken ingebouwd, er zijn bloempotten op bevestigd, of hangstoelen. Om decoratieve voorwerpen aan het plafond in uw huis er harmonieus uit te laten zien, moet het ontwerpproject van een dergelijk interieur van tevoren worden bedacht.

Speciale functies

Als u besluit het interieur van uw huis te diversifiëren met modieuze decoratieve balken, die ook valse balken worden genoemd, moet u rekening houden met de eigenaardigheden van plaatsing en bevestiging in verschillende soorten gebouwen.Imitatiebalken zijn een structuur die lijkt op die van de constructie van houten en betonnen huizen. Decoratieve opties dienen echter niet om het plafond te onderhouden, maar worden gewoon voor schoonheid gebruikt.

Vaak zijn ze leeg van binnen gemaakt - dit maakt de constructie gemakkelijker en goedkoper als we het hebben over natuurlijk hout.

Er zijn de volgende kenmerken van de plaatsing van decoratieve balken in het interieur:

 • Falshbalki alleen geschikt voor die ruimten met voldoende hoge plafonds. Wees erop voorbereid dat de balken het plafond visueel lager maken, en als de hoogte aanvankelijk klein was, zou deze optie praktisch gezien ongemakkelijk zijn.
 • In een kleine kamer is het niet aan te raden veel smalle balken te plaatsen, omdat deze de ruimte visueel opsplitsen en de ruimte nog kleiner maken. Het is beter om een ​​of twee brede balken te kiezen om een ​​harmonieus interieur te creëren.
  • Falshbalki kan op verschillende manieren op het plafond worden geplaatst. Traditioneel worden meerdere liggers parallel of kruiselings geplaatst, maar andere opties zijn mogelijk.Zo kunnen balken vanuit het midden uitstralen of een vierkant vormen rondom de omtrek van de ruimte. Zulke opties kunnen er goed uitzien in ruime kamers. Ze laten je ook toe om het symbolische centrum van de kamer te markeren of benadrukken verschillende details van de situatie.
  • Met behulp van balken kunt u de tekortkomingen van de ruwe afwerking gemakkelijk verbergen. Als je ongelijke plafonds hebt, zullen de balken zo'n fout onopvallend maken.
  • Meestal balken vast met metalen overlappingen. Dit zorgt voor maximale structurele betrouwbaarheid ongeacht het gewicht van de balken.
  • Vaak zijn de balken kleine lampen gemonteerd, die over het hele oppervlak van de kamer zijn verdeeld. Het creëert zachte uniforme verlichting en een ongewone uitstraling. Het maakt ook het bestaan ​​van de balken gerechtvaardigd, omdat het op een andere manier alleen mogelijk is om lampen in het verlaagde plafond te bouwen en dat kost veel meer ruimte en kost meer.
  • Verlaagd plafond kan worden gemaakt van verschillende materialen en in elke kleur worden geverfd. Soms is het interessant om te kijken naar combinaties van verschillende texturen en tinten.

  types

  Falshbalki zijn zeer divers. Zelfs als je beslistdat de traditionele versie in de vorm van een zelfs dikke houten balk niet bij je past, je zult zeker in staat zijn om meer originele variëteiten te vinden die organisch in je interieur passen. Bijna alle decoratieve balken zijn erg licht en leeg van binnen.

  Als je echte open balken in het interieur nodig hebt, kan dit alleen in een privé-huis worden gedaan en het is de moeite waard om dit ontwerp te plannen bij het bouwen van een gebouw.

  Toch kan een andere imitatie van hout er niet minder stijlvol uitzien, zowel in een appartement als in een privéwoning.

   Balken kunnen hoog of laag zijn. Sommige miniatuurproducten kunnen 10 cm hoog zijn, maar u kunt veel meer massieve opties vinden. Grote falshbalki kiezen meestal voor privéwoningen of ruime appartementen met hoge plafonds, omdat ze er het meest organisch uitzien. Voor een standaard appartement is het beter om niet erg hoge falshbalki te kiezen. Als u ze zo zichtbaar mogelijk wilt maken, is het beter om brede maar lage opties te kiezen.

   Waar bundels elkaar op een complexe manier kruisen of snijden, worden soms verschillende soorten verschillende hoogten gebruikt.Dergelijke opties zijn typisch voor het regelen van de zolder van een huis of een appartement met twee verdiepingen.

   Kunststralen worden vaak ingedeeld in een raster, omdat het gemakkelijker is om geen rechte falshbalka te knippen en kant-en-klare decoratieve ontwerpen voor uw huis te kopen. Ze zijn met vierkanten van verschillende grootte, en ze knippen onder de lay-out van de kamer zal niet moeilijk zijn. Deze nepbalken zien er geweldig uit in de woonkamer of in de keuken.

   Failshbalki met een decoratieve steun op de muur in de vorm van een driehoek - dit is een andere stijlvolle en interessante oplossing voor uw interieur. Een dergelijk ontwerp maakt je falshbalki maximaal realistisch. Het beste van alles is dat deze oplossing eruit zal zien met decoratieve elementen die houten balken nabootsen in eenvoudige, landelijke interieurs.

   Gebogen falshbalki meestal op bestelling gemaakt voor een specifiek interieur van het appartement, omdat u ze in de boog kunt plaatsen of met een zachte bocht op de muur kunt blijven. Dergelijke balken kunnen niet traditioneel worden genoemd, maar ze kunnen er erg stijlvol en ongebruikelijk uitzien. Ze passen perfect in een stadsappartement. Als je je aangetrokken voelt tot de stijl van modern, eclectisch of de Provence, vind je deze balken misschien leuk.

   Decoratieve balken zijn niet alleen in de vorm van gladde rechthoekige staven. U kunt opties voor elke vorm kiezen. Het kan worden gesneden of delicate oppervlakken, ronde falshbalki, reliëf opties met stucwerk. Natuurlijk zullen dergelijke modellen er minder uitzien als echte balken en het is onwaarschijnlijk dat ze in de landelijke stijl in een landhuis passen, maar ze zullen er ook erg ongewoon uitzien.

   materialen

   Als echte balken in privéwoningen meestal van massief hout zijn gemaakt, kunnen decoratieve balken worden gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen: zo kunt u balken in elk budget beschikbaar maken en zelfs in moderne interieurs passen. Elke falshbalki kan op verschillende manieren in het interieur worden geplaatst, je kunt lampen erin insluiten, gordijnen van jute bevestigen of een ander extra decor maken.

   Er zijn de volgende mogelijke opties voor kunstmatige balken voor het regelen van uw appartement of huis:

   • Houten sierbalken zijn vrij duur, maar ze zien er het best uit in een interieur dat dicht bij de landelijke stijl staat. Bovendien zullen ze vanwege de leegte binnenin goedkoper zijn dan echte balken.Zulke opties kunnen een gladde of ruwe textuur hebben, gevernist of eenvoudig gepolijst zijn. Ook de moeite waard om de gesneden opties te overwegen.

    Let op het feit dat het hout is behandeld met vochtbestendige impregnering, anders kunnen bij hoge luchtvochtigheid in het huis dergelijke balken worden vernietigd.

    Meestal worden balken gemaakt van natuurlijk hout gekozen in natuurlijke tinten, maar uitzonderingen of combinaties van verschillende kleuren zijn mogelijk.

    • Om geld te besparen, kunt u polyurethaanbundels kiezen die onder een boom zijn geverfd. Wanneer bekeken in de buurt van dergelijke opties zijn inferieur aan natuurlijk hout in hun esthetische kwaliteiten, echter, balken op het plafond zijn meestal zichtbaar op een afstand, dus visueel zullen polyurethaan balken op geen enkele manier verschillen van duurdere houten modellen. Het materiaal kan elke kleur hebben die bij u past, en dergelijke producten vereisen geen speciale zorg.
     • Iron falshbalki komen minder vaak voor, maar kunnen relevant zijn voor moderne, minimalistische interieurs in hightech-stijl. Vergelijkbare constructies zijn zwaarder dan andere varianten, maar ze kunnen ook stevig aan het plafond en de wanden worden bevestigd.Meestal kiezen metalen balken voor een interessant ontwerp - ze kunnen afwijken van het midden van de stralen, om een ​​kader en kruis te creëren. Dus de inrichting van de kamer zal echt modern en ongebruikelijk zijn.
      • Plastic falshbalki vaak gebruikt in interieurs dicht bij de klassieke stijl. Ze kunnen echter niet alleen wit zijn, maar ook gekleurd, en soms imiteren ze zelfs hout of metaal. Plastic is een veelzijdig materiaal. Afhankelijk van de specifieke ontwerpbeslissing kunnen dergelijke decoratieve elementen in elke stijl geschikt zijn voor een woonkamer, slaapkamer of kinderkamer.

      Afwerkingsopties

      Falshbalki kan op verschillende manieren in een kamer worden geplaatst, afhankelijk van de lay-out. In de meeste gevallen is het eenvoudig om de balken aan het plafond te bevestigen, zodat u de kamer zelfs zelf kunt aankleden. Je kunt ze afwerken met een reeds gerepareerde kamer of ze installeren tijdens het reparatieproces wanneer het plafond al is geverfd.

      Om de balk te installeren, moet u de gewenste afstand op het plafond markeren, de wiggen in de verbindingen van de balk met de muur of met andere balken bevestigen, de positie van de balk uitlijnen en met schroeven bevestigen.

      Je kunt ook de volgende afwerkingsopties tegenkomen:

      • De bevestiging van de falshbalka aan het geïsoleerde plafond is bijna hetzelfde. Het plafond moet echter van te voren worden afgeschermd met isolatiemateriaal, aangezien een dergelijke gelegenheid na installatie niet zal zijn. Geïsoleerde plafonds worden meestal in privéwoningen gemaakt. Dit is een eenvoudige manier om uw huis comfortabel te maken, zelfs in de winter en bespaar op verwarming.
       • Als u de verlichting rond de omtrek van de kamer wilt maken, moet u van tevoren precies bedenken waar u de lamp wilt bevestigen. Als de draden in uw appartement een enkele kroonluchter impliceren, is het beter om contact op te nemen met een elektricien om een ​​set lampen te installeren. Om de lampen onder de vervalsing te integreren, volstaat het om hun positie nauwkeurig te berekenen en geschikte gaten in de liggers te boren.
        • Decoratieve elementen aan het plafond zijn niet alleen de functie van extra decoratie in het interieur - ze kunnen ook defecten verbergen. Als je ongelijke plafonds hebt of er scheuren in zitten, moet je van tevoren denken aan een ontwerp dat de tekortkomingen van de ruwe afwerking verbergt en onzichtbaar maakt.
        • Vaak installeren in het interieur van het plafond falshbalki die doorgaan op de muren.De installatie van dergelijke opties zal niet verschillen van de installatie van conventionele vals. Het is alleen nodig om ervoor te zorgen dat de gewrichten soepel zijn.

        Top kleurencombinaties

        Moderne balken kunnen verschillende kleuren hebben. Het moderne interieur kan eenvoudig worden verbeterd met behulp van balken in verfijnde en verfijnde kleuren, en de nu populaire landelijke stijl kan met succes worden aangevuld met massieve houten balken.

        Om het interieur echt stijlvol en mooi te maken, moet de kleur van de vals in harmonie zijn met de kleuren van de decoratie en het meubilair.

        De meest populaire zijn allerlei houten balken voor het plafond, evenals houtimitatie-opties. Heel vaak worden donkere of lichte kleuren geselecteerd onder houten meubels of parket. Bovendien, als de toon die bij de kleur past, faalt, is het goed mogelijk om met elkaar en radicaal verschillende tinten te combineren, vooral als je een ruime kamer ziet. Zo kan wenge perfect worden gecombineerd met rood van hout, en walnoot of kersen zien er geweldig uit in combinatie met lichte tinten. Je kunt zelfs dwarsbalken van twee kleuren maken, als je speciale aandacht wilt vestigen op het ontwerp van het plafond.

        Falshbalki - dit zijn behoorlijk pakkende dingen in het interieur, ze zijn moeilijk om niet op te merken.Als je ze niet te veel wilt toewijzen, of als je bang bent om de aandacht af te leiden van andere decoratieve elementen van de decoratie, moet je de balken oppakken om bij het plafond te passen. Meestal is het wit, met uitzondering van landelijke interieurs, waarbij het plafond volledig is versierd met hout. Witte falshbalki passen perfect in de klassieke of Provençaalse stijl, evenals in de stijl van eclecticisme en hightech. Alles hangt af van de materialen die u kiest.

        Gekleurde plastic of metalen falshbalki helpen u bij het diversifiëren van het saaie interieur. Meestal zijn deze opties geselecteerd voor moderne appartementen. Let erop dat de neplampen niet de enige lichtpuntjes zijn in het ontwerpproject - het plafond in rijke kleuren moet worden gecompenseerd door andere heldere accenten op de vloer en langs de muren. Daarnaast is het belangrijk dat de kleuren complex en complex zijn.

        In moderne interieurs kunnen lila, wijn, olijf-, turkoois en terracotta tonen er fantastisch uitzien.

        Ontwerpvoorbeelden

        Geschikte balken zijn in vrijwel elk interieur te vinden. Het is erg belangrijk dat ze passen in de algemene indeling van de kamer,Ze waren goed gecombineerd met meubels en decoratie, ze zagen er niet te groot of te klein uit in verhouding tot de hoogte van het plafond. Ook van groot belang en de eigenaardigheid van uw leefruimte - balken in een appartement of in een privéwoning kunnen er anders uitzien.

        In een privé huis

        In het interieur van een woonhuis zien falshbalki er vaak heel interessant uit. Met hun hulp kunt u het driehoekige dak verslaan en een ongebruikelijk ontwerp met parallelle balken creëren. Deze inrichting wordt meestal in het binnenland gemaakt in de stijl van het platteland of de Provence. In het eerste geval is het noodzakelijk om de natuurlijke tinten te beperken, en in het tweede geval om balken in pastelkleuren te kiezen. Dit decor geeft het interieur een complete uitstraling.

        Vaak in moderne huizen doen op zijn minst partities tussen kamers. Als je veel vrije ruimte hebt in huis, kun je proberen een interieur te creëren in de stijl van een loft. De vervalsingsordening kan eenvoudig zijn - parallel of kruiselings. Evenzo kun je het huis versieren en het zelf doen. Meestal worden massieve en vrij eenvoudige balken van licht hout geselecteerd om bij het hok te passen, een dergelijke decoratie wordt met succes gecombineerd met alle meubels.

        Zeer interessant in een privéwoning kan plastic of metalen falshbalki zijn - dergelijke opties worden meestal gekozen door fans van het moderne interieur. Zelfs als u de milieuvriendelijkheid van materialen en de schoonheid van natuurlijk hout op prijs stelt, is een combinatie van verschillende oppervlakken en materialen in het interieur nu in zwang. Metaal in combinatie met hout kan er heel ongewoon uitzien, het zal u toelaten om een ​​echt stijlvol en elegant interieur te creëren. Met kunststof kunt u ook decoratieve elementen voor het plafond van elke interessante vorm plaatsen. U kunt een geavanceerd ontwerpproduct kiezen dat uw huis met succes inricht.

        In het appartement

        Het appartement kan ook worden ingericht met valse wanden bijna elke kamer. Dit zal extra nadruk leggen op het plafond en het is interessant om de kamer te versieren. Vaak worden in ruime studio-appartementen kunstmatige balken gebruikt om de ruimte visueel af te bakenen. Als u bijvoorbeeld één of twee balken gebruikt, kunt u de keuken van de slaapkamer scheiden zonder bogen of muren te hoeven installeren. Dit geldt ook voor moderne gecombineerde kamers: balken zijn een zegen voor ontwerpprojecten van de keuken-woonkamer of woonkamer-kwekerij.

        Heel vaak in appartementen zijn balken in de woonkamer geïnstalleerd. Meestal zijn dit houten elementen of imitatie van hout: zo'n decor laat je je voelen als een deel van de natuur, zelfs als je in het centrum van een grote stad woont. Het is niet nodig om houten balken te combineren met het interieur in de stijl van het land, omdat ze bijna universeel zijn en geschikt kunnen zijn voor elk type interieur. Alleen voor klassiekers is het beter om gladde kunststof balken te kiezen. Fans van experimenten kunnen zelfs kiezen voor felle plastic opties of glimmende metalen producten.

        In de slaapkamers worden balken vaak zo onopvallend mogelijk gemaakt, vandaar dat verschillende heldere pastelkleuren erg populair zijn. Nou, kijk uit boom, wit geschilderd. Dergelijke balken zullen een atmosfeer van rust en comfort in de kamer creëren. Plastic witte balken van verschillende vormen worden ook actief gebruikt voor slaapkamers. Dit geldt vooral als u de voorkeur geeft aan beknopte ontwerpoplossingen.

        Handige tips en trucs

        Voordat u balken voor uw interieur koopt, moet u zorgvuldig een ontwerpproject ontwerpen.

        Beschouw de volgende nuances:

        • Balken moeten overeenkomen met de grootte en indeling van de kamer. Te massieve balken zullen in een kleine ruimte anorganisch lijken en in een ruime kamer zijn miniatuurstralen onzichtbaar. Bovendien is het aanbevolen om in langgerekte kamers de liggers te plaatsen en in het vierkant overlappende liggers te vermijden. U zult het interieur dus harmonischer maken.
         • Kleurproducten is belangrijk. Als de inrichting van uw kamer helder genoeg en divers is, is het de moeite waard om contrast te maken met het plafond falshbalki. Als u een meer laconiek interieur heeft, hoeft u geen decoratieve elementen aan het plafond te prominent te maken.
         • Denk vooraf na over de verlichting. Meestal stralen stralen er slecht uit met enkele kroonluchters. De beste optie is om de verlichting rond de omtrek van de kamer te maken. Soms worden lampen in de balken zelf ingebouwd en nemen lampen soms de ruimte tussen hen in.

         Raadpleeg de volgende video om te leren hoe u decoratieve balken op het plafond kunt installeren.

         Comments
          auteur
         Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

         Inkomhal

         Woonkamer

         slaapkamer