De subtiliteiten van het plafond

Plafonddecoratie is een integraal onderdeel van het algehele ontwerp van de kamer. Het ontwerp van de plafondruimte moet in overeenstemming zijn met alle stijl van het interieur. Er is een grote verscheidenheid aan materialen en afwerkingen. Om niet te worden verward met de keuze, is het de moeite waard om kennis te maken met traditionele en nieuwe ontwerpoplossingen voor het plafond, om erachter te komen hoe de grootte van de kamer deze keuze beïnvloedt, hoe je het kunt decoreren en welke kleuren kunnen worden gecombineerd om een ​​harmonieus interieur te creëren.

Speciale functies

Het ontwerp van het plafond hangt af van welke kamer u wilt afwerken. De decoratie in een stadsappartement is anders dan de dacha-afwerking. We brengen veel tijd door in huis en de nadelen van afwerking worden niet genegeerd. Het is passend om de hele keten van de technologische cyclus te respecteren.Om het oppervlak van de bovenste overlap voor te bereiden, moet u zorgvuldiger de keuze van kleuren en texturen benaderen, er wordt speciale aandacht aan de soorten decor gehecht.

Afwerking in het land hangt af van de gebruiksomstandigheden van een landhuis - of de ruimte wordt verwarmd of alleen in de zomer wordt gebruikt, of lage temperaturen en vochtigheid het materiaal van de plafondbedekking beïnvloeden. Een universele oplossing zou zijn om het plafond te omhullen met een boom, als een rail wordt gebruikt in het ontwerp van het huisje. Zo'n plafond zal vele jaren meegaan en, indien nodig, kunt u het eenvoudig in de gewenste kleur schilderen.

Bij voorkeur een of andere variant van de plafondbedekking, moet u rekening houden met de grootte van de kamer. Het plafond van de hangende structuren zal 5-10 centimeter in hoogte verdwijnen, in lage ruimtes is het beter om te schilderen of behangen op het pleisterwerk. Integendeel, de afmetingen van de smalle en hoge kamers kunnen worden uitgebalanceerd door het ontwerp van ophangingen naar de gewenste hoogte te verlagen. In de zolderkamers op deze manier kunt u maximaal twee meter hoogte verwijderen om de kamer in een traditionele stijl te ordenen.

Het gebruik van kleur en verschillende niveaus in het ontwerp van het plafond stelt u in staat om de ruimte te plaatsen en de grootte visueel te beïnvloeden. Een dwarsbalk van hout of een uitstekend vlak van gipsplaten zal de ruimte verdelen en de grenzen van de wanden van een lange, smalle kamer verleggen. Hetzelfde effect wordt verkregen als de dwarsstrip in een contrasterende kleur is gemaakt. Met zorg moeten donkere kleuren worden gebruikt bij het kleuren van het plafond. Ze maken het bovenste deel van de ruimte zwaarder. Deze techniek is acceptabel bij het afwerken van de wanden met zeer lichte of witte bloemen en een voldoende hoogte van de kamer.

Sommige soorten plafondversiering kunnen onafhankelijk worden gedaan, voor complexere afwerkingen is het beter om specialisten uit te nodigen. Voor het uitvoeren van een exclusief ontwerpplafond wordt ontwerpdocumentatie opgesteld, een plan voor een constructieve oplossing, een elektrische bedrading en een verlichtingsschema opgesteld, en worden tintenschetsen opgesteld in relatie tot een specifiek object. Zo'n ontwerpwerk is niet goedkoop, er zullen kosten zijn voor hoogwaardige materialen en betaling voor het werk van specialisten, maar als gevolg daarvan word je de eigenaar van een uniek plafond dat gasten zal verrassen en het huis zal versieren.

Manieren om te versieren

De traditionele en oudste techniek om het plafond af te werken, is witwassen.Elke huisvrouw is bekend met het whitewash-schema: de oude laag krijtwit wordt enigszins vervaagd met een natte spons of borstel, waarna een nieuwe schone water-krijtoplossing wordt aangebracht uit een sproeiflacon of een brede borstel. Bij het eerste schilderij worden verschillende lagen witkalk op de plafondplaat aangebracht. Het voordeel is hier het gemak van reparatiewerkzaamheden en het schilderij zelf, de onschadelijkheid van de kalkoplossing, weerstand tegen hoge temperaturen. De voordelen omvatten de onveranderlijkheid van de hoogte van de kamer.

De nadelen zijn een zorgvuldige voorbereiding van het vloeroppervlak. De cyclus van werken is als volgt: de vloerplaat wordt gereinigd van stof, cement spatten en ontvet in aanwezigheid van olievlekken. Het oppervlak is bedekt met een primer, op de primerpleister in verwarmde ruimtes met gipspleister en in de omgeving - met cement. Als er openingen zijn tussen de platen of een groot hoogteverschil, worden bakens geplaatst en wordt het oppervlak uitgelijnd met de bakens. Vervolgens wordt de behandeling uitgevoerd met een egalisatieplamuur, waarop een primer wordt aangebracht en speciale glasvezels worden verlijmd met een speciale lijm. Dit wordt gevolgd door een laag afwerkplamuur, die eerst wordt afgesmeerd met een maas met grote mazen, en vervolgens fijnmazig met de hand of mechanisch. Nu is het oppervlak klaar voor witwassen.

Krijtkleuren hebben hun relevantie vandaag verloren. en ze werden vervangen door acryl- en waterdispersieverf. Dit plafond kan worden gewassen, deze coating gaat langer mee, maar de voorbereiding voor het schilderen wordt op dezelfde manier uitgevoerd als voor witwassen. Zowel dat, als ander soort meubelstoffen kunnen worden geverfd in elke kleur die geschikt is voor de registratie van een interieur. Maak op basis hiervan fresco's en schilderijen die de voorhallen en woonkamers sieren. Van het decor gebruikt stucwerk, om grotere plechtigheid te geven, verguldsel toevoegen.

Noble ziet solide witte plafond in een klassieke stijl.

Betaalbaar en eenvoudig in prestaties plakt het plafondbehang. Deze coating kan onafhankelijk worden uitgevoerd, waarbij behang wordt gekozen dat past bij het behang van de muren of met felgekleurde accenten aan het plafond met monochrome interieurdecoratie. De vloer voorbereiden is iets eenvoudiger dan witwassen. Hier volstaat het om een ​​laag egalisatieplamuur op het pleister aan te brengen. Dichte achtergronden verbergen kleine oppervlaktedefecten. Vinylbehang kan meerdere keren worden geverfd, waarbij de kleur wordt bijgewerkt.

De nadelen zijn onder meer een korte levensduur, een neiging tot vergeling onder invloed van ultraviolette stralen, het losraken van naden onder invloed van vocht en de complexiteit van het plakproces.Smaakvol geselecteerde achtergronden zorgen voor een klassieke renaissance in de woonkamer.

Het papier is vervangen door vloeibaar behang. Hier is er een grote variatie in kleuren, beschikbaarheid van materiaal, gebruiksgemak, grote duurzaamheid, de mogelijkheid om het kleurenbereik te wijzigen. De nadelen zijn de moeilijkheid van nat reinigen en de ophoping van stof in de textuur.

De volgende groep soorten plafonddecoratie verwijst naar hangende structuren waaraan het basismateriaal is bevestigd. Er zijn verschillende van dergelijke materialen.

Gipsplaten is een goedkoop materiaal met een oppervlak dat is voorbereid voor het aanbrengen van een laatste stopverf. Voor deze afwerkoptie is geen overlappingsverwerking vereist. Deze plafonds hoeven de overlapping van vloerplaten niet te egaliseren, het is een milieuvriendelijk materiaal, onbrandbaar, eenvoudig te installeren.

In de beginfase wordt een frame samengesteld, dat bestaat uit metalen profielen die op hangers zijn bevestigd. Bepaald door het verlichtingsplan, de bedrading. Vervolgens wordt het frame ommanteld met gipsplaten, gaten voor de installatie van verlichting. Gipsplaatplamuur in de voegen, stok glasvezel en laat een laag afwerkplamuur passeren. Het oppervlak is in de gewenste kleur geverfd.Dit type plafond kan worden geplakt met behang of afgezet met vloeibaar behang, dan kunt u zich beperken tot het afdichten van de naden tussen de platen met stopverf. Zo wordt het vlak van het plafond met ten minste 10 centimeter verlaagd, waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van de methode voor het afwerken van het plafond in lage ruimten.

Plafonds op het frame kunnen op verschillende niveaus worden uitgevoerdDit voegt artistieke expressie toe aan het interieur. Palen met meerdere niveaus zien er goed uit in ruime hoge ruimtes. In een kleine kamer is het de moeite waard om op een rechtlijnig plafond te blijven of een uitstekend niveau in het midden of langs een van de muren op te hangen. In de zijvlakken van het niveau monteer de LED-strip of in het vlak van het plafond op de contouren van het niveau van verschillende puntlichten.

Hangende gipsplaatplafonds zijn onmisbaar als u complexe verlichting aan het plafond wilt uitvoeren.

Onlangs zijn spanplafonds erg populair geworden. Ze zijn gemakkelijk en snel te monteren, vereisen geen speciale voorbereiding van het vloeroppervlak, alleen de installatie van het frame. Het frame van het metalen profiel is bevestigd aan de wanden, zodat het plafond slechts tot de hoogte van het profiel wordt verlaagd van drie tot vijf centimeter. In de volgende fase wordt elektrische bedrading voor verlichting gemaakt.Het afwerkweefsel wordt op verschillende plaatsen vastgedraaid en gefixeerd, vervolgens wordt het met behulp van een elektrische generator verwarmd en met een spatel gebogen tussen het profiel en de muur. De wand- en plafondverbinding is versierd met lijstwerk.

PVC-doek kan worden ingedeeld in de volgende typen: mat, glanzend, satijn en stof. Het matte oppervlak is geschikt voor bijna elk interieur, ongeacht de grootte van de kamer. Zo'n oplossing zou ideaal zijn voor lage kamers. Het ontbreken van een mat oppervlak is het vermogen om licht te absorberen, dus je moet zorgen voor voldoende verlichting. De keuze voor dit type canvas is geschikt voor een klassiek kamerontwerp met houten meubels, traditionele gordijnen en schilderijen, waarvoor geen verblinding in de kamer nodig is.

Voor ultramoderne trends in interieurontwerp bieden fabrikanten een glanzend canvas. Het glanzende plafond als gevolg van de reflectiviteit en verblinding van het licht zorgt voor extra verlichting in de kamer en verhoogt het plafond visueel. Glans werkt volgens het principe van reflectie in een vijver - als de vloer is afgezet met glanzend keramisch graniet, dan zullen de objecten herhaaldelijk worden weerspiegeld, waardoor een effect van oneindigheid ontstaat.Als u een of andere kleuroplossing toevoegt, kunt u een extreem stijlvol effect krijgen op de vloer en het plafond.

Satijn canvas combineert de voordelen van beide soorten afwerkingen. Behoud van de adel van mat materiaal, het heeft een lichte glans van satijn en parelmotieven. Het is de beste keuze voor klassieke architecturale oplossingen. De lage glans van de structuur van het canvas benadrukt het spel van licht op het plafond, het weefpatroon verandert tinten vanuit verschillende hoeken, wat de textuur rijker maakt. Bij natuurlijk licht zien kleurenschema's er donkerder uit dan bij elektrische.

Vergelijkbare eigenschappen hebben stretch-plafonds. In dit geval wordt in de fabriek een dunne laag PVC op het weefsel aangebracht, waardoor het canvas elastisch wordt en de kenmerken van het weefsel niet worden verborgen. Ze maken een professionele schilderkunst op de stof of kiezen een bestaand patroon, maar dit type afwerkingsmateriaal is het duurst.

Moderne technologieën maken plafonds met meerdere niveaus mogelijk, gemaakt van PVC of textiel.

Een pluspunt van spanplafonds is duurzaamheid, hoge prestaties en duurzaamheid, een grote verscheidenheid aan texturen en stofkleuren, ze zijn gemakkelijk schoon te houden, veeg ze gewoon af met een vochtige doek.Afwerkingsmateriaal heeft een hoge vochtbestendigheid en kan in alle ruimtes worden gebruikt.

De nadelen zijn de onmogelijkheid van zelfinstallatieomdat de speciale uitrusting en kennis van de technologie en beperking van het gebruik in niet-verwarmde ruimten vereist is. Je kunt geen kleine reparaties uitvoeren. Als een dergelijk plafond wordt beschadigd of ondergelopen vanaf de bovenverdieping, moet het canvas volledig worden vervangen.

Het volgende populaire type plafonddecoratie zijn opgehangen modulaire plafonds. Hier plafonds toewijzen "Armstrong". In de beoordelingen van afwerkingsmaterialen voor administratieve en kantoorgebouwen nemen ze de eerste plaats in. Het plafond bestaat uit een metalen frame dat aan de vloerplaat is bevestigd, in de vorm van vierkanten of rechthoeken. Platen van geperste minerale vezels (steenwol met zetmeel, latex, gips, cellulose) worden ingevoegd in deze vierkanten, die worden vastgehouden door het T-vormige profiel van het frame.

De platen hebben een standaardafmeting van 60x60 centimeter en een dikte van 1-2,5 centimeter. Rechthoekige platen zijn verkrijgbaar in de grootte van 120x60 centimeter. De meest betaalbare en praktische plafonds zijn de Oasis en Baikal in wit of grijs.Platen "Biogard" hebben een speciale antimicrobiële coating, die het toepassingsgebied in keukens en eetruimtes uitbreidt. Borden "Prima" zijn bestand tegen hoge luchtvochtigheid. Extra geluidsisolatie heeft plafonds "Ultima".

De voordelen van deze plafonds liggen voor de hand: een redelijke prijs, snelheid van installatie, geen voorbereiding van de vloer, verborgen bedrading, eenvoudige vervanging van de ene module in de andere voor reparaties. De nadelen zijn onder meer het verlies van prestaties met hoge vochtigheid of water op de platen, de kwetsbaarheid van minerale platen en de instabiliteit van de effecten van ultraviolette stralen.

Een verscheidenheid aan hangende structuren zijn cassetteplafonds. Ze worden vaak gebruikt in de decoratie van huizen vanwege hun decoratie. Modules kunnen van elke kleur zijn, evenals spiegel, metaal, polymeer. Hun prestaties zijn veel hoger, en het gemak van montage leidt hen naar de leiders van de verkoop.

Een andere variant van het modulaire plafond is het plafond "Grilyato". Dit zijn roosters uit de aluminiumvorm. Hun configuraties zijn heel divers, je kunt in elke kleur schilderen, er zijn geen problemen bij de installatie, ze laten licht binnen, waardoor je de originele verlichting kunt monteren. Eerdere ontwerpen van Grilyato werden gebruikt in industriële gebouwen en kantines.Er zijn roosters van dichte kleine rechthoeken - jaloezieën, vierkante mazen systeem "Standaard", een piramide cel, die visueel verhoogt de hoogte van de kamer - "Pyramid". Deze plafonds voor cellen kunnen zich op verschillende niveaus bevinden. Tegenwoordig, wanneer industriële designstijlen in de mode zijn, zijn roostermodules op hun hoogtepunt, waardoor u fantastische interieurs kunt creëren.

Het nadeel is de transparantie van de netten en de zichtbaarheid van communicatie met elektriciteit en ventilatie. Ontwerpers geven de voorkeur aan de binnenkant om de plafonds met matglas te sluiten.

De meest economische optie zijn erkende modules gemaakt van PVC of schuim. Ze zijn uitgerust met sierreliëf, hout of steenstructuur. Heb een grote verscheidenheid aan kleuren. Zelfs een ongekunstelde persoon in de bouw kan het lijmen op het plafond aan. Na het lijmen van de tegels worden de naden gepleisterd met een stopverf die overeenkomt met de kleur van de module. Met een platte basis en nette installatie van de modules wordt een prachtig plafond verkregen.

Het plafond van het rek is goed - gekend voor nationale landelijke bouw.Houten houtkappen werden afgezet met een houten plank of rail, omdat hout het meest toegankelijke materiaal was, hout een zeer duurzaam materiaal is, goed warmte vasthoudt en uitstekende geluidsisolerende eigenschappen heeft. Minus - vatbaarheid voor rottende en schimmelziekten in overtreding van temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden.

Dit is echter een vrij eenvoudige technologie die geen speciale voorbereiding van de basis vereist. Aan het bovenste plafond is een frame gemaakt van een metalen profiel of een houten balk. Het raamwerk wordt opgenaaid met een bord of een lat. De brutaliteit van het materiaal maakt de aanwezigheid van sneden uit knopen mogelijk, en de heterogene interessante vezelachtige structuur van hout verbergt onregelmatigheden. Elektrische bedrading wordt in de opening tussen het frame en de lat gelegd.

Hout past zich goed aan hoge vochtigheid aan, is een "ademend" materiaal, milieuvriendelijk. Sommige houtsoorten produceren harsen die nuttig zijn voor ademhalingsorganen wanneer ze worden verwarmd, dit effect wordt met succes gebruikt in baden en sauna's. Ontwerpers met plezier toepassen een houten lat in afwerking van kamers.Rack plafond na speciale behandeling van rotten is bedekt met vernis, was of beits op water of olie basis. Bij het repareren van het zwart van de tijd van het plafond, kunt u de bovenste laag schuren, zodat schoon hout zal openen. Met een diepe nederlaag van de array wordt het plafond eenvoudig met verf geverfd.

Tegenwoordig worden natuurlijke afwerkingsmaterialen steeds vaker vervangen door kunstmatige. Wijdverspreide PVC-plafondrails. De constructie van PVC-lamellen is zeer licht, niet bang voor vocht, de installatie is niet ingewikkeld, de hele technologische cyclus kost wat tijd. Fabrikanten produceren imitaties van natuurlijke materialen van hoge kwaliteit die niet "met het oog" kunnen worden geïdentificeerd. Soortgelijke plafondlatten zijn gemaakt van metaal gedecoreerd met goud of met een glad oppervlak. Met betaalbaar decoratief materiaal kunt u luxueuze interieurs creëren.

Het plafond en de muren van de RSD afdekken zal een originele en eenvoudige oplossing zijn. Plaat OSB wordt gebruikt als een soepele en duurzame basis voor het afwerken van andere materialen, het kan ook een schone oplossing voor het plafond zijn.Dit materiaal is nu op het hoogtepunt van populariteit, omdat het een interessante structuur en kleurenschema heeft in natuurlijke kleuren. Platen OSB hebben een hoge vochtbestendigheid, duurzaam, esthetisch.

Rieten matten zijn een interessante techniek geworden voor het afwerken van een landhuis of een zolder, ze zijn niet erg duurzaam, maar met de juiste bescherming tegen vocht zullen ze een aantal jaren meegaan en een exotisch tintje toevoegen aan het ontwerp van de villa.

Kamers met een schuin plafond zijn meestal moeilijk om mooi uit te rusten. Een ongebruikt gebied verschijnt in het lage gedeelte van de kamer waar ongewenste dingen zich ophopen. Het is beter om dergelijke kamers onder de slaapkamer te plaatsen en het hoofdeinde tegen een lage muur te plaatsen. Een goed idee zou een gecombineerde plafondafwerking met contrasterende materialen zijn. Een felle kleur waarschuwt voor blauwe plekken en decoreert het interieur.

ontwerp

Moderne designtrends hechten veel waarde aan het modelleren van de plafondruimte. De vloer kan alleen een horizontaal vlak hebben, de muren - verticaal, maar het plafond krijgt de meest bizarre configuratie. En gebruik hiervoor een combinatie van eenvoudige soorten afwerkingen - van witten tot houten latten.

Originele ontwerpen zijn gemaakt van een combinatie van ontwerpen uitgipsplaat en spanelementen. Wanneer opgenomen in de samenstelling van contrasterende kleuren, een stijlvol plafond in de stijl van hi-tech. Dit ontwerp wordt ondersteund door glanzend, donker meubilair en lichtgekleurde muren.

Spanplafonds met een patroon kunnen de kamer volledig transformeren, als u de verlichting van het canvas bovenaan en aan de zijkanten op het lagere niveau gebruikt. Het effect van het volumetrische beeld kwam beschikbaar dankzij de technologie van het maken van 3D-tekeningen.

Houtbewerking wordt een element van minimalistische trends in het ontwerp van ultramoderne gebouwen. Een gipsplaatplafond met meerdere niveaus, geschilderd in witte kleur, wordt gevuld in het centrale deel met een houten lattenplafond. Ontwerpers in ruimtetransformatoren geven de zonering van het plafond.

Houten balken aan het plafond komen naar voren in het lamellenplafond in Scandinavische stijl. Structurele balken zijn opzettelijk in kleur gemarkeerd. Opzettelijke ruwheid plafond trim wordt gecompenseerd door de elegantie van de situatie. De donkere kleuren van het plafond en raamkozijnen worden afgewogen door lichte muren, vloer en gestoffeerde meubels.

Het plafond kan de vorm hebben van een kluis. De architecten verlaten het metselwerk als laatste afwerking.De voorkeur gaat uit naar een rode of donkere steen, sommige delen zijn gemaakt van houten panelen, waarachter de elektrische bedrading verborgen is. Het "industriële" plafond wordt verzacht door het klassieke ontwerp van de rest van de kamer en traditionele multi-track kroonluchters.

Hangende constructie van gipsplaat met een gebrek aan verlichting op de zolderverdieping wordt gecombineerd met een glazen glas-in-lood plafond. Het glas-in-loodraam is verlicht met natuurlijk licht, of er is een verlichtingssysteem in gemonteerd dat zich in de structuur bevindt.

Unieke gipsplaatontwerpen transformeren een gewone kamer in een fantastisch laboratorium. Zeer diepe opluchting is mogelijk vanwege de aanzienlijke hoogte van de kamer. De eenvoud van de situatie leidt niet af van het verfijnde patroon van breuken van de bovenste overlapping.

Verlichting speelt een grote rol in de organisatie van de ruimte. Verlichtingsarmaturen zijn gevarieerd, je kunt de juiste kiezen voor elke afwerking. Vandaag kunnen LED's u simuleren en de meest ongebruikelijke manier om de ruimte te verlichten. LED's zijn variabel van kleur, klein van lichtgevende punten tot lintlicht.Ze zijn gemonteerd in plafonds met meerdere niveaus en creëren unieke lichtpatronen op het plafond.

Competent gemaakte plafonds verhogen de hoogte van de kamer. Gebruik hiervoor de ontvangstinstelling van het plafond aan de muur of het plafond aan de muur met behulp van kleur. Plafond kroonlijst is geschilderd in de kleur van de muren, en het centrale deel is getint met licht glanzende kleuren. Witte gipspanelen in het midden moeten worden gedeeld door een strook stretchdoek die gouden rieten matten imiteert. Het plafond van de kamer stijgt visueel.

Voor smalle kamers is de decoratie aan het plafond langs de korte zijde aangebracht; de dwarslijnen "duwen" de wanden van elkaar af. Als u de korte en brede kamer wilt verlengen, monteer dan de langsontladingen met verlichting op het plafond. Hierdoor wordt de muur van elkaar gescheiden en wordt de grootte van de kamer harmonischer.

Tips om te kiezen

Als u alle subtiliteiten van het plafond kent, moet u rekening houden met de bedrijfsomstandigheden van het afwerkingsmateriaal. De brede mogelijkheden van modern ontwerp voor de toepassing van elk materiaal zijn beperkt door temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden. Voor een plafondapparaat op een onverwarmde zolder of een open terras, moet u een budget vochtbestendige verf, houten rail kiezen,mesh-metalen modules. Rietmatten vormen de originele oplossing voor de zolderverdieping.

Binnenruimte kan variëren als gevolg van vochtigheid., dit is een keuken, badkamer, douchekamer en een badkamer. Het vereist een regelmatige sanitaire reiniging. Een goede keuze is het plafond van PVC-latten of witten en schilderen. Kunststof is gemakkelijk te wassen, witkalven of verf is gemakkelijk om regelmatig te updaten. Vaak is de badkamer afgewerkt met spectaculaire metalen of spiegelpanelen, maar dit is onpraktisch, omdat de panelen aan het roesten zijn door vocht, ze moeten regelmatig worden vervangen.

Bij het kiezen van een materiaal voor afwerking, is het noodzakelijk om rekening te houden met de uitstoot van schadelijke onzuiverheden wanneer deze wordt verwarmd. Het is niet nodig om goedkope brandbare afwerking te verkrijgen. Stoom in het bad is beter om natuurlijk hout te schillen. Voor ruimten met een open vuur - kachel, open haard of gasfornuis, selecteer niet-brandbare afwerkingsmaterialen. Het volstaat alleen om gipsplaat, steen, krijt of een metalen modulair plafond toe te passen in de ontstekingszone en de rest van het canvas naar wens aan te brengen.

Mooie voorbeelden in het interieur

Ongebruikelijk LED-verlichtingspatroon op het plafond.

Modulair verlaagd plafond in de neoklassieke stijl.

Brute balken in plaats van het plafond.

Tips voor het kiezen van een plafondafwerking vindt u hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer