Regels voor het berekenen van stof voor beddengoed

Voor elke persoon om een ​​extra minuut in een gezellig bed op zachte lakens onder een warme deken door te brengen wordt beschouwd als een element van gelukzaligheid. Vooral als het beddengoed is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Met één aanraking met het lichaam vergeet je alle problemen en problemen, en ben je op reis gegaan door aangename dromen.

Hoeveel meter heb ik nodig voor standaardsets?

Want het moderne ritme van het leven is erg belangrijk dat de slaap van de nacht iemand in staat stelt te ontspannen en te rusten. Een belangrijke rol in deze materie wordt gespeeld door bedden van hoge kwaliteit. Heel vaak worden veel huisvrouwen geconfronteerd met het probleem van de eerste wasbeurt. Zodra de nieuwe set is gewassen, verandert de stof in dichte materie, die onaangenaam wordt om aan te raken.

Om dergelijke incidenten te voorkomen, vond de gastvrouw de juiste beslissing en nam de vervaardiging van bedlinnen in handen. Op het eerste gezicht lijkt het proces van het naaien van lakens, dekbedovertrekken en een paar kussenslopen niet moeilijk. En het zal een beetje tijd kosten. Maar in feite blijkt het veel tijdrovend werk te zijn.

Allereerst is het noodzakelijk om de beelden van de bedset correct te berekenen. In dit geval moet rekening worden gehouden met een toename van het beeldmateriaal van de stof voor extra voetnoten.

Ten tweede is het heel belangrijk om goed te snijden. Anders kunnen er stukken ongebruikte materie achterblijven, of anders zal er niet genoeg weefsel zijn. Om niet in de oude platen naar de grootte van de elementen van het beddengoedpatroon te kijken, wordt voorgesteld om naar de tafel te kijken.

Dekbedovertrek

Laken

1 slaapkamer (150 cm)

215*143

120*203

1,5 slaapkamer (150 cm)

215*153

130*214

2 slaapkamers (220 cm)

215*175

230*138-165

Wat kussens betreft, moet u onafhankelijke metingen doen, omdat de keuze van elke persoon gebaseerd is op gemak. Iemand gebruikt alleen rechthoekige vormen, voor anderen zijn klassieke vierkante kussens het meest comfortabel.

  Zelfstandig de stof voor beddengoed met een breedte van 220 centimeter berekenen, trouwens, de Europese maat, en om erachter te komen hoeveel stof je moet gebruiken, moet je een eenvoudig probleem oplossen:

  • dekbedovertrek 220 cm breed + 0,6 cm aan de ene kant op de naad + 0,6 cm aan de andere kant op de naad = 221,2 cm breedte aan de ene kant, 221,2 cm x 2 = 442,4 cm volledige grootte van de stof met naden;
  • vel 240 cm breed + 0,6 cm per naad + 0,6 cm per naad = 241,2 cm volle breedte van het benodigde materiaal.

  Tweepersoonsbed

  Ondanks het bestaan ​​van bepaalde normen voor bedlinnen, worden verschillende variaties van vierkante meters van dubbele sets op de markt gebracht. Bijvoorbeeld de grootte van het dekbedovertrek 200x220, 175x215, 180x210 centimeter. Dienovereenkomstig varieert de lengte en breedte van het vel 175x210, 210x230, 220x215 centimeter. Kussens, afhankelijk van de configuratie en vorm. Als u wilt weten hoeveel materiaal nodig is voor het naaien van een dubbele set, moet u een van de onderstaande maten gebruiken.

  • Voor een dekbedovertrek van 175 cm is een zijde nodig, de tweede zijde komt overeen met de grootte van de eerste. Het is beter om de stof te rollen en niet om deze te knippen. Voor het maken van naden wordt 5 cm toegevoegd. Het totaal is 175x2 + 5 = 355 cm stof nodig voor het naaien van een dekbedovertrek.
  • Het vel is veel gemakkelijker te maken. Aan zijn grootte wordt 210 cm 5 cm op de naden toegevoegd. Totaal 215 centimeter.
  • Kussenslopen, bijvoorbeeld rechthoekige vorm met een naad van 50x70 + 5 cm. Het totale beeldmateriaal is 105 cm. Twee kussens hebben respectievelijk 210 centimeter.
  • De uiteindelijke berekening van de bestreken stof was 7,8 m.

  Anderhalf slapen

  Voor het naaien van een bedset van anderhalve liter beddengoed, zijn de meest acceptabele maten als volgt: een dekbedovertrek van 150x210 cm en een laken 150x200 cm. Vervolgens wordt de totale hoeveelheid materiaal berekend.

  • Voor één zijde van het dekbedovertrek is 155 cm vereist, waarbij 150 cm de door de norm vereiste afstand is en 5 cm aan de naden is toegevoegd. Dezelfde foto zoekt naar de tweede kant. Over het algemeen zal het aanpassen van het dekbedovertrek 3.1 m vereisen.
  • Platen worden op dezelfde manier gemaakt. De standaard 150 cm wordt verhoogd met 5 cm voor de naad. Het totaal is 1,55 m.
  • Kussenslopen zijn vereist om te weten hoe groot de beschikbare kussens zijn. Als we de optie 60x60 nemen, krijgen we de volgende berekeningen: voeg 60 cm toe aan de zijkant van de kussensloop en voeg de tweede kant van de kussensloop toe en 5 cm voor de naden. Het resultaat is 1,25 m per kussen.
  • De totale hoeveelheid stof die wordt gebruikt voor het naaien van een anderhalve set beddengoed is 5,9 m.

  Eenpersoonsbed

  Er is geen groot verschil tussen de beddengoedsets van anderhalve slaapkamer en eenpersoonsbed. De afmetingen zijn nagenoeg hetzelfde, het enige dat fabrikanten de breedte van de breedte met ongeveer 20 cm kunnen verminderen, maar niet meer. Te oordelen naar hun schema, kunt u een schatting maken bij benadering.

  • Het dekbedovertrek is ook 150 cm. Het wordt 5 cm toegevoegd aan de naden en vermenigvuldigd met twee om rekening te houden met de tweede zijde. Totaal 3,1 m
  • Vel 130 cm. Plus naden van 5 cm. Een totaal van 1,35 m.
  • De kussensloop, volgens de berekening van 60x60, is 125 cm stof, waarbij een extra 5 cm bedoeld is voor naden.
  • In het algemeen blijkt het 5,7 m te zijn.

  Hoe bereken je materiaal voor Europese parameters?

  In het moderne leven wordt de meest acceptabele optie voor bedlinnen beschouwd als sets van euro's. Ze kunnen worden gekocht en je kunt je eigen handen naaien en een speciaal materiaal kiezen. Wat de afmetingen betreft, zijn er verschillende toepasselijke normen voor Eurosets. De meest voorkomende variant is 220x240 cm. Wat betreft kussenslopen, dan afhankelijk van de kussens. Het kan de afmeting hebben van 50x70 of 70x70 centimeter. Om te begrijpen wat de textielconsumptie voor de gewenste maat zal zijn, is het noodzakelijk om de tafel te bestuderen.

  Evrokomplekt

  afmeting

  2,2 m

  2,4 m

  2,8 m

  Dekbedovertrek

  4,85 m

  4,85 m

  4,85 m

  Laken

  2,45 m

  2,45 m

  2.45 of 2.25

  Kussenslopen met een geur 50 * 70

  1,1 m / 0,75 m

  1,1 m / 0,75 m

  1,1 m / 0,75 m

  Kussenslopen 70 * 70

  1,5 m / 1,5 m

  1,5 m / 1,5 m

  1,5 m / 1,5 m

  Overweeg het type stof

  Nadat u zelf hebt besloten om een ​​set beddengoed te naaien, moet u eerst de stof selecteren. Het moet zacht, zachtaardig en vooral belangrijk zijn, het materiaal dat voor de productie wordt gekozen, moet veilig zijn.

  • Chintz. Voor dit materiaal zijn veel verschillende kleuren en patronen gebruikt. De kwaliteit van de stof is eenvoudig, het lichaam aanraken, veroorzaakt een aangenaam gevoel. Het nadeel ligt in de fijnheid van de stof, dus je kunt niet rekenen op vele jaren dienst.
  • Calico. Het materiaal is vrij compact. De keuze van kopers vertegenwoordigde een enorme verscheidenheid aan kleuren van dit type stof. Bij het wassen wordt de verf van het patroon niet afgewassen, maar bij constant gebruik wordt het materiaal zacht, zonder de sterkte van de textuur te verliezen.
  • Flanel. Dit type stof wordt meestal gebruikt voor het naaien van babyluiers. Flanellen stof lijkt in alle opzichten sterk op grof calico, dus het kan worden gebruikt bij het bedraden van beddengoed.
  • Satine. Dit materiaal verschilt alleen maar positieve eigenschappen. Het is zacht, licht en zeer duurzaam. Heel vaak worden er sets met babyslaapjes van gemaakt. Gezien de hoge prestaties zijn de kosten van sateen vrij hoog.
  • Len. Stof verschilt in de verhoogde duurzaamheid, behoort tot het type hypoallergene materialen. In een kleurvariëteit concurreert vlas niet met andere soorten materie, omdat het erg moeilijk is om te schilderen.
  • Silk. Het beroemdste type stof. De kenmerken zijn gladheid en duurzaamheid. In het kleurenpalet heeft geen grenzen. Zijde veroorzaakt geen allergische reactie en kan lang aanhouden.

  Lay-out en snijden voor doe-het-zelf

  Alvorens het hoofdwerk te starten, is het vereist om enkele manipulaties met stof uit te voeren. Het moet zorgvuldig worden gewassen, gestreken en gestreken met een strijkijzer. Na deze acties zal de stof krimpen. Anders wordt een onevenredig resultaat behaald.

  Voor naaien moeten de vellen nauwkeurig worden gesneden. Op de gewenste breedte van 220 cm wordt een extra afstand voor de naden afgelegd, maximaal 5 cm.Voor de lengte van het blad is het noodzakelijk om aan beide zijden 2,4 m en 5 cm te meten aan de emissierechten. Verblind de randen met open uitsnijdingen om te beginnen met verwerken. Daarna worden de randen 2 cm boord en worden ze gladgestreken om het werk gemakkelijker te maken. Enkele millimeters is het noodzakelijk om een ​​lijn van decoratief type te maken. Volgens dit schema worden de vellen gesneden met een breedte van 220 centimeter.

  Een beetje meer werk is nodig met het dekbedovertrek. Met een breedte van 220 centimeter, volgens voorlopige schattingen, kwam de stof uit 4.5 m. Het materiaal moet in twee worden gevouwen. Voor het gemak van later gebruik, is het het beste om tussen de zijkanten van het dekbedovertrek te naaien en om de deken zelf te vullen, laat het geopende stuk aan de kleinere kant. De naad voor de open afdeling kan het beste gesloten worden gedaan.

  Het snijden en op maat maken van kussenslopen wordt uitgevoerd volgens individuele maten.

  Hoe je de stof op het beddengoed kunt berekenen, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer