Welke stof voor beddengoed is beter?

 Welke stof voor beddengoed is beter?

De slaap duurt gemiddeld een kwart tot een derde van de totale levensduur van een persoon. Maar hoe lang het ook duurt, als het bed niet aan de gestelde eisen voldoet, kan een gelukkig en vreugdevol ontwaken niet worden bereikt. Dit hangt grotendeels af van het meubilair, de locatie van de slaapvertrekken, het ontwerp van de kamer, maar de bijdrage van textiel kan niet worden onderschat.

Algemene eisen voor textiel

Over de noodzakelijke eigenschappen van de stof voor beddengoed gesproken, u moet op comfort letten.De belangrijkste praktische punten en nuances worden weerspiegeld in de staatsnorm. Waar mogelijk, verdienen producten met een hoge dichtheid de voorkeur. De enige uitzonderingen zijn losse losse materialen. Voor het grootste deel zijn ze duur of zelfs erg duur.

Met moderne kleuringtechnieken kunt u kleurrijke driedimensionale scènes creëren. Verwaarloos de kleur niet: het zou moeten zijn. Omdat bedtextiel in veel gevallen als cadeau wordt gekozen, is het uiterlijk van de verpakking uitermate belangrijk voor mensen. Flawless herkent alleen dergelijke materie, die:

 • passeert lucht;
 • absorbeert geen uitgescheiden talg;
 • verzamelt vocht;
 • laat een aangename sensatie achter;
 • elimineert irritatie, zelfs een gevoelige huid.

Vergelijking van natuurlijke materialen

Het is heel belangrijk om te begrijpen dat het simpelweg vermelden van de "natuurlijkheid" van de gebruikte kits onmisbaar is. Soorten zelfs natuurlijke materialen zijn heel verschillend, en ze verschillen niet alleen in hun uiterlijk. Veel eigenschappen kunnen pas na de "test" enkele uren of zelfs dagen worden gevoeld. Nauwkeurige kennis van hen helpt kostenoverschrijdingen te voorkomen en tegelijkertijd volledig aan hun behoeften te voldoen.

zijde

Zijde zelf veroorzaaktals het door alle regels wordt gedaan enthousiaste verenigingen. Een dergelijke materie valt op door zijn sterkte, transformeert ogenblikkelijk de uitstraling van de kamer. Zijden linnen behoudt perfect zijn vorm. Jarenlange ervaring stelt ons in staat om te zeggen dat zijde een positief effect heeft op de gezondheid. Artsen bevestigen ook dit oordeel, zoals blijkt uit de resultaten van een aantal studies.

Vezels van weefsel geïntroduceerd door de oude Chinezen worden aanbevolen voor mensen die lijden aan reuma, verminderde functie van de huid. Ze veroorzaken geen allergische reacties. Daarom is de investering in de aankoop van dergelijk linnen welkom.

crepe

Crêpe is een soort zijde, onderscheiden door speciaal weven.. Met deze verwerkingsmethode kunt u sterkte en mechanische elasticiteit garanderen. Het uiterlijk van de crêpe heeft een opvallende schittering.

maaier

Een afzonderlijk gesprek verdient zo'n stof als een reaper. Het heeft een niet-standaard uiterlijk met een karakteristieke "zachte" structuur. Elegante drapering zorgt voor een romantische sfeer. Omdat de header een ondersoort is van zijden crêpe, heeft het weefsel al zijn eigenschappen behouden.De verandering in het weven stelde ons in staat om een ​​originele glans te creëren.

katoen

Maar deze keuze is onvolledig, omdat er ook andere opties zijn. Een van hen is katoen.

Dit is een traditioneel materiaal dat de overeenstemming ervan met de omstandigheden van de slaapkamer gedurende een aantal decennia heeft bevestigd. Geef ten gunste van het katoenmaterie aan:

 • behoorlijk fatsoenlijke vesting;
 • breed scala aan tonen;
 • gemak van zorg.

Ervaren consumenten zeggen (en de professionals zijn het daar helemaal mee eens) dat katoen nog een voordeel heeft: het neemt vocht op. Dit gaat natuurlijk over redelijke limieten van vocht. Als gevolg hiervan, wanneer het buiten koud is, creëert katoenen ondergoed een aangename warmte. En als het warm is, kun je er een buitengewone koelte van voelen.

Benadrukt moet worden dat een dergelijke stof relatief goedkoop is.

Maar toch zou u moeten vermijden de meest betaalbare opties ervoor te kopen. Bijna altijd zijn dit producten van weinig bekende of twijfelachtige industrieën, geproduceerd op een ambachtelijke manier. We moeten goed kijken:

 • of de naden netjes zijn gemaakt;
 • of gestikte segmenten werden gebruikt;
 • als ingelijste verpakking.

satinet

Satijn - een zijdeachtige katoensoort. De hoge kosten van een dergelijke stof worden gerechtvaardigd door de mechanische sterkte, externe elegantie, de mogelijkheid om meerdere jaren achter elkaar te werken.

batist

Een verscheidenheid aan katoen is cambric. Het verschil zit in de subtiliteiten van de laag. In schoonheid loopt zo'n product voor op het gebruikelijke katoenen ondergoed. Maar objectieve zwakte is alleen verbonden met deze deugden - een batist is slecht geschikt voor dagelijks gebruik. Tenzij we het hebben over een eersteklas hotel of zeer rijke mensen die het zich kunnen veroorloven om vaak beddengoed bij te werken.

ongebleekt calico

Calico wordt ook gemaakt op basis van katoen, waardoor ze:

 • bijna geen allergieën veroorzaken;
 • minimale zorgvereisten opleggen;
 • creëer een gezellige sfeer tegen minimale kosten.

Gebruik voor het verkrijgen van grof calico zeer dunne vezels, maar de machine moet deze zo strak mogelijk draaien. Daarom wordt winstgevendheid en een lange levensduur van het weefsel bereikt. Wanneer het nodig is om het gevoel van luxe en feest in de kamer te brengen, is het raadzaam om jacquard te weven. Het kan op elke natuurlijke stof worden aangebracht, aangezien de techniek al bijna 250 jaar is uitgewerkt.

Houd er rekening mee dat de tederheid en de aangenaamheid van jacquardweefsels worden overschaduwd door de toegenomen zorgbehoeften.

percale

Wanneer sommige lange vezels uit katoen worden genomen, wordt een perkaal verkregen.. Deze stof kan zeer duurzaam zijn, sommige deskundigen geloven zelfs dat het erop is gebaseerd dat het sterkste beddengoed op de planeet wordt geproduceerd. Het is moeilijk te zeggen of het waar is of niet, maar de ervaring leert dat de kenmerken van de perkvisklanten al minstens tien jaar bewaard zijn gebleven. Zulke materie krimpt praktisch niet tijdens het wassen (natuurlijke vezels zullen altijd krimpen, dit komt door hun oorsprong).

popeline

Poplin of "Europese calico", bekend bij Russische huisbewoners sinds de 18e eeuw. Ontwikkelaars slaagden er toen al in om alle belangrijke voordelen van andere katoenen weefsels te besparen. Maar door de verschillen in weven konden we de stof zachter maken, de glans vergroten, gladmaken. Tegelijkertijd kost poplin behoorlijk wat, wat bovendien het aantal aanhangers verhoogt.

Het valt niet in de cirkel van de meest elite natuurlijke stoffen, maar is constant in de budgetcategorie.

sits

Spreken van sparen, het is moeilijk om het hoofd te negeren. Lichtheid en hoge hygiënische eigenschappen zijn niet zo aantrekkelijk, gezien de minimale slijtvastheid, de neiging om snel van kleur te veranderen en te verkleinen wanneer de machine wasbaar is.

flanel

Wat betreft de flanel, het voordeel is het gebruik op lange termijn. Maar vrij snel is het oppervlak bedekt met pellets en dit geeft veel ongemak.

bamboe

Bamboevezel is een exotische manier om bedlinnen te ontwerpen.. Dit is een van de beste hygiënische materialen. Net als andere bamboeproducten remmen slaaptextiel effectief de ontwikkeling van microben. Het verzamelt geen geuren. Kenners wijzen op gemak en geen slip.

vlas

Het is de moeite waard om een ​​dergelijke optie te noemen linnen stof die vies kan worden, weinig, gemakkelijk afwasbaar en sneldrogend, maar vatbaar voor kreuken. Het strijken van vlas geeft veel ongemak.

Tips voor het kiezen van kwaliteitsproducten

De grootste kennismaking met de wereld van het beddengoed leert dat het niet eenvoudig is om een ​​geschikte stofvariant te kiezen.De belangrijkste aanbeveling om de kwaliteit van textiel te garanderen, die al is besproken, is om te voorkomen dat u zeer goedkope producten koopt. Vrijwel zeker werden daarin grondstoffen van slechte kwaliteit gebruikt of de verwerkingstechnologie werd geschonden, of beide gebeurden samen. Het is absoluut noodzakelijk om uit te zoeken wat de samenstelling van het materiaal is, de verhouding van de verschillende vezels erin. Vaak schrijven ze één ding op het etiket en in de lijst met componenten worden compleet andere feiten onthuld.

Indien mogelijk, zou u natuurlijke materialen moeten kopen, waar er geen hint van synthetische vezels is. En als het mengsel er nog steeds is, laat het dan minder uitgesproken zijn. Het is belangrijk om ook aandacht te besteden aan de sterkte en weerstand tegen slijtage. Professionals merken op dat de kleur en modus van verwerkingsmaterialen zeer belangrijk is.

Het belangrijkste kenmerk van beddegoeddichtheid is het aantal filamenten dat aanwezig is per vierkante meter. zie in rol. De minimale dichtheid eigen aan batiste en katoen. Alle synthetische stoffen vallen in de middelste groep, en vlas van natuurlijke. Wat betreft de meest dichte materie, het is zijde en satijn. De populariteit van natuurlijk weefsel veroorzaakt een hogere prijs in vergelijking met synthetische materialen. Ook zijn de hoge kosten typisch voor bedlinnen, geschilderd met bontkleuren.

Even belangrijk zijn de kwaliteit, veiligheidskleurstoffen. Het is logisch dat hoe groter de set, des te meer items deze bevat, des te groter de kosten van de set. U kunt geen producten kopen die uitglijden of statische elektriciteitskosten verzamelen. We moeten proberen de zaak aan te raken - het mag geen onaangename sensaties achterlaten. Voor thuisgebruik zijn belangrijke eigenschappen zoals:

 • gemak van wassen;
 • snelheid van drogen;
 • gemakkelijk strijken.

Vrijwel altijd wordt de verbetering van dergelijke parameters bereikt door toevoeging van een klein aantal kunstmatige vezels. Slechts een paar natuurlijke stoffen kunnen huiseigenaren met deze eigenschappen op zichzelf tevreden stellen, zonder onzuiverheden. En zelfs de hoge prijs is geen garantie voor kwaliteit. U moet dus de beoordelingen van eerdere consumenten zorgvuldig doornemen. De lichttest is nuttig - beddengoed van hoge kwaliteit laat het licht niet door. Tegelijkertijd ziet de structuur van de stof er niet bros uit.

Het is strikt uitgesloten om ondergoed te nemen dat een sterke geur afgeeft of sporen achterlaat wanneer het wordt aangeraakt. Dit duidt op een lage kwaliteit van de kleurstoffen, of een overmatige hoeveelheid ervan, of een schending van de verwerkingstechnologie.

In de zomer komen comfort, schoonheid en lichtheid naar voren.Bij het ontbreken van speciale vereisten, is het noodzakelijk om bamboe en linnen materiaal te kiezen, dat zich onderscheidt door uitzonderlijke veelzijdigheid.

Verantwoorde fabrikanten verbergen hun coördinaten niet. Op het pakket moeten zij het wettelijke en werkelijke adres, de set items in de bundel, het gebruikte weefsel en de chemische samenstelling ervan schrijven. Altijd present en tips voor het wassen van kleding. Maar gewetenloze leveranciers proberen in elk geval dergelijke informatie te verbergen om zichzelf te beschermen.

Overzicht van synthetische opties

 • Een van de belangrijkste soorten synthetische stoffen voor beddengoed wordt overwogen polyester. Deze stof is gemaakt van olie. Het voordeel is sterkte en duurzaamheid, minimale neiging tot vervorming. De pellets ontbreken volledig. Omdat het materiaal geen water opneemt, is het slecht op een warme dag.
 • Een andere versie van goedkope synthetische materie - Lavsan, ook geproduceerd uit geraffineerde aardolieproducten. Deze stof wordt gekenmerkt door minimale aanhankelijkheid aan slijtage, weinig geplet. Krimp tijdens het wassen is afwezig. Lucht stroomt zwak door lavas, vochtopname is niet genoeg.Een ander nadeel is de neiging tot elektrificatie.
 • Verdient aandacht biomatin. Dit is een van de nieuwste opties, die tegelijkertijd, gemakkelijk, krachtig, zacht en comfortabel van elkaar verschillen. Om een ​​soortgelijk weefsel te verkrijgen, worden katoenvezels gebruikt die zijn geïmpregneerd met een speciale vloeistof. Biomatin helpt de temperatuur in vrijwel elke omgeving regelen. De slijtvastheid is zeer hoog, de kleur en het patroon blijven lange tijd behouden.

Het nadeel van biomatine kan worden beschouwd als slechts een overmatige neiging tot instorten. Ja, bruikbaarheid lijdt niet. Als uiterlijk echter belangrijk is, bederft deze omstandigheid het geheel. Het enige aspect dat moet worden overwogen bij het kiezen van een dergelijke zaak is het ornament en de kleur. Alle andere parameters hebben al een bijna perfect niveau bereikt.

Beoordeling van de beste fabrikanten

Beddengoed wordt gemaakt door honderden bedrijven in verschillende landen. Maar niet alle bedrijven zijn even gewetensvol in hun taak, nogal wat proberen producten van lage kwaliteit op de markt te brengen. Daarom is het noodzakelijk om onafhankelijke beoordelingen te bestuderen om kennis te maken met de beoordelingen van fabrikanten.

"Blake"

Onder de Belarussische leveranciers is Blakit een van de eerste plaatsen. Ze beheersten de productie van relatief goedkoop bedlinnen van zeer goede kwaliteit. Succes wordt grotendeels bereikt door het gebruik van ervaring in de productie van werkkleding, garen en ander textiel. Technologen van de Baranavichy-fabriek waren in staat om problemen zoals permanente tranen en eindeloze vroege vervelling van textiel te elimineren.

frette

Als u onberispelijke Europese kwaliteit nodig heeft, moet u letten op de producten van het Italiaanse merk Frette. De kwaliteit van het werk van het bedrijf wordt bevestigd door het feit dat het officieel "toegestaan" is om linnen te leveren voor koningen en eersteklas hotels. Toegegeven, het textiel is echt 'goud' in termen van budgettaire belasting.

"Monolith"

Als we het hebben over Russische bedrijven, dan kunnen we de leidende speler - Monolith Corporation - niet negeren. In de lijn van deze fabrikant zijn er zowel beschikbare als elite-collecties. Zoals opgemerkt door consumenten, is de weerstand van deze stof vrij hoog. Maar de foto wordt soms te snel afgebroken. Van de andere Russische leveranciers kunnen we de fabrikant van de Vasilisa-kits noemen.

Tas

Van Turkse fabrikanten is Tas altijd aanwezig geweest in verschillende ratings.

Hoe je een bedtextiel kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer