Hoe hoogwaardige bedden kiezen?

Hoe hoogwaardige bedden kiezen?

Om 's ochtends in een goede bui wakker te worden, is het nodig om te zorgen voor een goede nachtrust, die grotendeels afhangt van goed beddengoed. In dit artikel zullen we praten over de materialen waaruit het is gemaakt.

Parameters van de belangrijkste kwaliteit

Volledige slaap beïnvloedt de algemene toestand van een persoon, zijn humeur en gezondheid. Als we bedenken dat een derde van het leven we in de armen van Morpheus doorbrengen, dan heeft iemand een goed bed en bedden van hoge kwaliteit nodig om comfort en een goede nachtrust te garanderen.

In de detailhandel bieden fabrikanten tegenwoordig een enorme selectie van beddengoed sets, die verschillen in de structuur van het weefsel, dichtheid, verscheidenheid van kleuren.Sets beddengoed zijn te koop van de goedkoopste - budgetaanbiedingen tot de duurste - luxe.

Overweeg de belangrijkste kenmerken waaraan aandacht moet worden besteed bij het kopen. Een belangrijk criterium, aangegeven op de labels, is de kwaliteitsklasse van het canvas, het wordt bepaald door verschillende indicatoren van katoen, zijde en linnen stoffen.

 • De kwaliteitsklasse van stoffen van katoenvezels geeft het percentage vuilnis op het canvas aan. Deze indicator is ingedeeld in vijf fasen beginnend bij de hoogste en eindigend met onkruid. Deze classificatie bepaalt de kwaliteit en het uiterlijk van het beddengoed.
 • De kwaliteitsklasse van zijden beddengoed wordt bepaald door de dichtheid van de draden aan de basis. De dichtheideenheid is mama of gram per vierkante meter. Luxe ondergoed heeft indicatoren van 22 tot 40 mama.
 • De kwaliteitsklasse van linnen gemaakt van vlas wordt bepaald door de omgevingskenmerken en dichtheid. Zonder onzuiverheden moet vlasdoek een dichtheid van 120-150 g per vierkante meter hebben. m.

De sterkte van het linnen en de duurzaamheid zijn een van de belangrijkste indicatoren bij het kiezen. Het probleem van deze soort kan na de eerste wasbeurten worden vastgesteld, omdat het losse weefsel van het bedlinnen snel zijn uiterlijk verliest en onbruikbaar wordt.

De eigenschappen van hygroscopiciteit en ademend vermogen zijn erg belangrijk in de zomerperiode vanwege de eigenschap van het menselijk lichaam om te zweten. Volgens deze eigenschappen zorgen natuurlijke stoffen voor comfortabelere omstandigheden dan synthetische stoffen. Kleurstoffen die worden gebruikt bij de vervaardiging van linnen en die een mooi en helder lenteverschijnsel geven, moeten hypoallergeen zijn en stabiliteit hebben met reguliere wasbeurten. Dichtheid is het belangrijkste criterium waar je in de eerste plaats op moet letten bij het kopen, omdat de duurzaamheid van het beddengoed er afhankelijk van is. De dichtheid wordt bepaald afhankelijk van het aantal vezels per 1 vierkant. cm en door de fabrikant op het etiket weergegeven:

 • zeer laag - van 20-30 vezels per 1 vierkant. cm;
 • laag - van 35-40 vezels per 1 vierkant. cm;
 • gemiddeld - van 50-65 vezels per 1 vierkant. cm;
 • boven het gemiddelde - van 65-120 vezels per 1 vierkant. cm;
 • zeer hoog - van 130 tot 280 vezels per 1 vierkant. cm.

De dichtheid is afhankelijk van het type weefsel waaruit de kit is gemaakt, de methode van het weven en de technologie van het draaien van de draad:

 • natuurlijke zijde - van 130 tot 280;
 • vlas en katoen - minstens 60;
 • percale, sateen - meer dan 65;
 • batist - minstens 20-30 vezels per 1 vierkant. cm.

Eerst kijken we naar de winkel en kiezen we een product. We kijken naar de verpakking.Het moet van hoge kwaliteit zijn, omdat het de bedding moet beschermen tegen de invloed van de omgeving en moet beschermen tijdens transport en opslag. De kwaliteit van de goederen is afhankelijk van het uiterlijk van het pakket. In overeenstemming met GOST moet het naaien van elk product worden uitgevoerd uit een stuk weefsel, dat wil zeggen dat extra naden op het laken en dekbedovertrek niet zijn toegestaan; dergelijke naden beïnvloeden de sterkte van het product. Controleer indien mogelijk hoe sterk de belangrijkste naden op de producten zijn. Als je de stof uitrekt zie je gaten in het gebied van de naden, dan moet je afzien van kopen.

Bij de productie van gekleurd linnen moet een goede kleurstof worden aangebracht, die bij wassen in staat is om hoge temperaturen te weerstaan. Het etiket van de fabrikant moet een opschrift bevatten met een aanbeveling over de modus en de vereiste wasmiddeltemperatuur. Om de kwaliteit van de kleurstof te controleren, moet u de stof met uw hand wrijven: de aanwezigheid van verf op de handpalm wijst op producten van slechte kwaliteit. De vage kleur van de afbeelding geeft aan dat het wasgoed tijdens het wassen kan vervagen.

Nieuw linnen, gemaakt volgens GOST, ruikt naar textiel,de aanwezigheid van een andere geur (chemie, schimmel) duidt op een verkeerde productietechnologie en ontoereikende opslag en transport.

Materiaal beoordeling

natuurlijk

Beddengoed is gemaakt van verschillende stoffen, maar vergeet niet dat het het beste is om degene te kiezen die is gemaakt van natuurlijke grondstoffen. We presenteren de kenmerken van de materialen waaruit bedlinnen is gemaakt.

 • Natuurlijke zijde is elite en behoort tot dure materialen (dit is waarschijnlijk het enige minpunt). Zijde is een stof die in de winter kan opwarmen en verkoeling kan brengen in de zomerse hitte van de nacht. Zijden ondergoed ziet er prachtig uit, het voelt prettig aan, is zeer duurzaam, maar vereist de juiste verzorging. De geschiedenis van dit textiel heeft verschillende millennia.

Voor de productie van doek worden vezels uit cocons van zijderupsen gehaald, daarom worden dergelijke textielproducten beschouwd als de duurste en meest luxueuze ter wereld. Het materiaal is zacht, vloeiend, geeft een volledige gezonde slaap en zorgt voor een aangenaam gevoel. De stof heeft goede luchtdoorlatende eigenschappen, bevat stoffen die het verouderingsproces vertragen, absorbeert vocht goed, maar absorbeert het niet volledig, dus de huid is niet overdadig.

 • vlas voldoet aan alle vereisten: comfortabel voor het lichaam, niet elektriserend, vervaagt niet, vervaagt niet, absorbeert perfect vocht, stoot UV-stralen af. Vlas is milieuvriendelijk omdat het wordt gekweekt zonder het gebruik van pesticiden. Het heeft een goede warmteoverdracht en de hoogste sterkte. Dergelijk ondergoed zal je jarenlang trouw dienen.

Wanneer beddengoed voor het eerst wordt gebruikt, lijkt het nogal ruw wanneer het in contact komt met het lichaam, maar na twee wasbeurten wordt het heel comfortabel. De enige fout in vlas is dat de stof moeilijk te strijken is. Natuurlijk vlas is gemakkelijk te herkennen aan de knopen op het oppervlak van de stof.

 • Gemengde stof bestaat uit vezels van katoen en vlas, veel gemakkelijker gestreken dan linnen, kracht is lager. Sommige fabrikanten maken kits met een linnen laken en de dekbedovertrek en kussenslopen zijn gemaakt van een mengsel van vlas- en katoenvezels.
 • bamboe verscheen onlangs op de Russische markt. Lingerie is glanzend en zacht, zeer comfortabel voor het lichaam op elk moment van het jaar, heeft antimicrobiële eigenschappen en relatief hoge sterkte.
 • katoen is het meest gebruikelijke materiaal voor de vervaardiging van linnen.Prijzen afhankelijk van de fabrikant zijn zeer verschillend vanwege de kwaliteit en technologie van de verwerking van grondstoffen. Bij het wassen en gebruiken van katoen is veel handiger dan vlas. Het beste en meest duurzame katoen wordt beschouwd als geproduceerd in Egypte.
 • satinet veel zachter dan de stof, die is samengesteld uit honderd procent katoen. Het is gemaakt van gedraaide katoenvezels. Bij de vervaardiging van zowel natuurlijk als synthetisch garen. Lijkt op zijde, maar de kosten zijn veel lager.

Het linnen van satinet is niet verkreukeld. De achterkant van de stof heeft een ruwe structuur, zodat deze niet wegglijdt. Het voordeel van sateen is dat het duurzaam, praktisch en warm is in de winter. In de zomer is het beter om sateen te weigeren en materialen te verkiezen die de lucht beter doorlaten.

 • popeline het lijkt erg op calico, maar bij de productie worden zijde, viscose en synthetische draden aan katoenvezels toegevoegd. Het belangrijkste verschil met andere soorten bedlinnen is dat bij het maken verschillende draden in de breedte worden gebruikt en een littekenweefsel wordt gemaakt. Voordelen van poplin: de stof is zeer zacht en elastisch, daarom is het aangenaam voor het lichaam; onderhoudt veel wasbeurten, heeft goede hygroscopiciteit, houdt de warmte goed vast, vervaagt niet.
 • percale gemaakt van katoen, met een lang dutje. Het materiaal is gemaakt door de vezels ineen te vouwen en niet-gedraaid garen toe te voegen, waardoor het weefsel steviger en gladder wordt. Percale heeft een hoge dichtheid en bijgevolg een lange levensduur zonder verlies van uiterlijk van hoge kwaliteit. Voordelen: creëert comfortabele omstandigheden tijdens de slaap, heeft een fluwelen en delicate oppervlaktestructuur, uitstekende luchtdoorlaatbaarheid en houdt de warmte goed vast.
 • batist - verfijnd, doorschijnend en delicaat materiaal, dat het bed alleen in speciale gevallen wordt gemaakt. De stof is gemaakt van het fijnste, hoogwaardige gedraaide garen, bestaande uit een mengsel van katoen, vlas en synthetische vezels. Voor het eerst werd een dergelijke stof door Baptiste Cambrai in de 13e eeuw in Vlaanderen gemaakt. Om de sterkte van het weefsel te verbeteren ondergaat het mercerisatie (uitvinder J. Mercer) - het wordt behandeld met alkali.

Zachte kleding vereist zeer zorgvuldige verzorging, dus wassen moet alleen in de handmatige modus worden uitgevoerd bij een temperatuur van maximaal 30 ° C, zonder te centrifugeren. Strijken gebeurt met gaasdoeken en alleen vanaf de zelfkant.Voordelen: heeft een zijdezacht oppervlak, goed ademend vermogen, zeer comfortabel voor het lichaam, hypoallergeen, behoudt goed zijn oorspronkelijke uiterlijk.

 • Ranfors gemaakt van gezuiverd katoen. Opgemerkt moet worden dat het vermogen van het weefsel om te krimpen afhangt van de kwaliteit van het reinigen van katoen, daarom geeft ranfors het praktisch niet na het wassen. Bij de vervaardiging van weefsel is diagonaal geweven gemaakt, wat een verhoogde sterkte en een glad oppervlak geeft. Voordelen van ranfors: heeft een licht en delicaat oppervlak, heeft een hoge duurzaamheid, verdraagt ​​goed wassen, behoudt zijn oorspronkelijke uiterlijk voor een lange tijd, elektrificeert niet.

Ranfors heeft een hoge hygiënische kwaliteit, omdat bij de productie gebruikte kleurstoffen van uitstekende kwaliteit zijn. Vanwege de gelijkenis van structuren, wordt ranfors vaak verward met grof calico of popeline, maar het moet worden opgemerkt dat het van grote waarde is.

synthetisch

Synthetisch beddengoed is gemaakt van polyester en cellulose. Er is een grote selectie van linnen gemaakt van synthetische vezels, ze kopen het vanwege de lage kosten, maar het hoeft niet te worden gestreken, het droogt op het balkon gedurende 10 minuten, het heeft een glad oppervlak,het is niet hygroscopisch en luchtdicht, ongemakkelijk voor het lichaam, het is koud om erop te slapen, haken en spoelen worden snel gemaakt.

Polycotton-ondergoed is gemaakt van een mengsel van katoen en synthetische stoffen, heeft heldere, prachtige kleuren, is gemakkelijk te onderhouden, duurzaam, maar onaangenaam voor het lichaam. Wetenschappers zeggen dat synthetisch ondergoed schadelijk is voor het menselijk lichaam. Dergelijke uitspraken moeten in acht worden genomen, omdat er veel onderzoek is uitgevoerd dat dit heeft bevestigd.

Dergelijk beddengoed schendt de warmte-uitwisseling, neemt geen vocht op, het gebruik ervan zorgt niet voor een goede ventilatie van de lucht. Synthetisch ondergoed kan de oorzaak zijn van dermatitis, het accumuleert micro-organismen die schimmelziekten veroorzaken.

beoordelingen

De meest enthousiaste recensies zijn vaak te vinden op linnen gemaakt van natuurzijde. Kopers zeggen dat zijde een delicaat oppervlak heeft en een heel mooi uiterlijk heeft, geen allergieën veroorzaakt. Het is warmtegeleidend, dus ongeacht het seizoen is het zeer comfortabel om te slapen, het heeft een hoge sterkte, dit beddengoed zal zeer lang meegaan. Om het beddengoed van zijde te behouden, is het noodzakelijk om strikte regels te volgen:

 • wanneer het nat is, wordt het weefsel zeer kwetsbaar, zodat het alleen met de hand kan worden gewassen (door weken) of in delicate modus bij een temperatuur van maximaal 40 ° C, in een volledig opgelost zeepsop;
 • bleken is onaanvaardbaar;
 • het spoelen wordt meerdere keren uitgevoerd, totdat het wasmiddel volledig is afgespoeld;
 • het spinnen wordt handmatig, zorgvuldig en alleen met een handdoek uitgevoerd;
 • droog de stof alleen op een donkere plaats;
 • strijk alleen op de kleinste temperatuurinstelling.

Verschillende handelsmerken proberen de eigenschappen van natuurlijke zijde in goedkopere kunstmatige tegenhangers te reproduceren. Vergelijkbare eigenschappen hebben viscose, gemaakt van houtpulp en heeft een vloeiende en gladde uitstraling, is zeer zacht om aan te raken, hygroscopisch en ademend, hypoallergeen. Kopers merken op dat het viscose-analoog zeer verkreukeld is, niet de vereiste sterkte heeft, geen genezende eigenschappen en de nodige waterbestendigheid bezit.

Het grootste deel van de binnenlandse producenten richt zich op de grootverbruiker en biedt bedlinnen tegen redelijke prijzen. De meeste bedrijven produceren beddengoed op basis van katoen.Van een dergelijk ras, kunt u altijd kiezen voor een kwaliteitset van natuurlijk beddengoed, de meest praktische in prijs en kwaliteit is poplin.

Hoe u beddengoed van hoge kwaliteit kunt kiezen, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer