Kenmerken en criteria voor de selectie van satijnen babybeddengoed

Voor de groei en ontwikkeling van het kind speelt een volledige slaap een belangrijke rol. Om ervoor te zorgen dat de peuter kan slapen in een comfortabele omgeving, moet je een verantwoorde benadering kiezen voor het kopen van slaapartikelen. Aan de stoffen die worden gebruikt bij het aanpassen van babybeddegoed, worden serieuze eisen gesteld. Maar de aanwezigheid van materie is zo groot dat het zelfs ervaren ouders soms verbijstert.

Selectiecriteria voor wasgoed

In het begin, zelfs vóór de aankoop van babybeddegoed, is het logisch om goed na te denken over de kwaliteitskenmerken die het zou moeten hebben.

De belangrijkste kenmerken die babykleding zou moeten hebben, zijn de volgende.

 1. Veiligheid is misschien wel het belangrijkste criterium. Stoffen die zich dicht bij de baby bevinden, mogen geen toxische en toxische stoffen bevatten die verschillende allergische reacties en andere ziekten kunnen veroorzaken.
 2. Ondergoed moet vocht goed opnemen. In een droom zweet het kind of is er een ander onaangenaam fenomeen dat kenmerkend is voor zijn leeftijd. Daarom is het noodzakelijk dat het weefsel alle vloeistof absorbeert en de baby comfortabel is.
 3. De stof moet lucht goed doorlaten en een goede warmteoverdracht hebben. Dit is nodig zodat de huid van het kind ademt. En het zou leuk zijn als tijdens de warme periode het materiaal aanzienlijk afkoelde, en in de koele, integendeel, gaf het zijn warmte op en verwarmde de baby.
 4. Het is niet wenselijk dat de stof voor sets voor kinderen was met de toevoeging van synthetische stoffen. Nou, als ze kleurechtheid heeft. Meestal hebben de slaapkledij voor baby's sappige tinten, dus u moet er zeker van zijn dat de kleuren niet op de huid van de baby zullen liggen tijdens de eerste nacht van gebruik.
 5. Het zou mooi zijn als de kleding duurzaam en slijtvast is.

Aangezien het beddengoed van de baby in de was vaker wordt aangetroffen dan de was van de ouder, hebt u een zeer duurzaam materiaal nodig dat bestand is tegen veelvuldig wassen en zijn kwaliteiten niet verliest. Tegelijkertijd is er een behoefte aan materie, die niet veel gerimpeld is, omdat de plooien ongemak in de kruimels zullen veroorzaken, en indrukken op de dunne huid ervan zal verschillende negatieve processen veroorzaken.Best goed als de elementen waaruit het bed bestaat, gemakkelijk kunnen worden gewassen, gedroogd en gestreken.

De esthetiek van bedlinnen speelt ook een belangrijke rol, omdat kinderen graag patronen op linnen bestuderen, dus de tekeningen moeten de aandacht trekken, maar tegelijkertijd niet erg chique zijn.

Na analyse van alle bovenstaande factoren kunnen we concluderen dat de meer goede materialen voor kinderlinnenpakketten stoffen zijn die katoen en linnen bevatten. Ze bevatten tenslotte alle noodzakelijke eigenschappen om de slaap van de baby ongestoord te maken.

Deze stoffen bevatten satijn - een stof met een prachtige uitstraling en zijden samenstelling, waardoor het op satijn lijkt. Vanwege het feit dat de vezels van dit weefsel op een speciale manier zijn verweven, is het zeer slijtvast.

Het is bekend dat satijn bestand is tegen maximaal 300 wasbeurten, terwijl grof calico bijvoorbeeld 180 is.

Satijn is niet alleen aantrekkelijk vanwege de externe eigenschappen, maar ook omdat het vocht goed absorbeert en niet kreukt. Een negatieve functie wordt beschouwd als een vrij hoge prijs, maar het loont snel.

Een ander soort materie voor babybeddegoed wordt beschouwd als mako-satijn., voor de productie waarvan hoogwaardige katoen wordt gebruikt, die geen externe insluitsels bevat.De stof is zeer duurzaam en heeft een glanzende voorkant en een matte naadzijde.

Bij het kiezen van bedlinnen, moet u rekening houden met de afmetingen van de componenten van de set. Voor een kind is het een perfecte set met 1,5 slaapkamer. Het omvat een laken, dekbedovertrek en twee kussenslopen.

Tips voor het kiezen van beddengoed

Nu u de kwestie hebt beslist, hoeft u niet te misrekenen met de kleuren, maten en het aantal onderdelen. Hiervoor kunt u handige tips gebruiken.

 1. Als u een kleurset voor een pasgeboren of een éénjarig kind kiest, is het goed om uw aandacht te houden op onopvallende tinten en kleuren. Het heeft geen groot beeld nodig, maar kleine afbeeldingen van sprookjesachtige dieren of speelgoed zijn goed geschikt. Zeer flitsende tekeningen laten de peuter niet goed slapen. Voor oudere kinderen kunt u een linnenset met de personages van kindercartoons kopen.
 2. Wanneer u beddengoed voor kinderen koopt, moet u voortdurend nadenken over de betrouwbaarheid ervan. De randen van alle items in de kit moeten goed worden verwerkt en de kit zelf mag geen extra naden hebben.Hier moet speciale aandacht worden besteed aan het dekbedovertrek, of beter gezegd, hoe het is genaaid. Als hij in dat geval een raam heeft waarin de deken wordt weggestopt, kan de baby daar per ongeluk in de war raken en in de war raken.
 3. Meestal slapen kinderen tot een jaar oud zonder kussen, dus veel kussenslopen zijn hier niet nodig. Hetzelfde geldt voor de dekbedovertrekken, omdat ze niet zo vaak vuil worden, maar het laken heeft meer nodig. De beste oplossing kan zijn om een ​​paar hele sets en enkele losse bladen aan te schaffen.
 4. Het is noodzakelijk om de grootte van het beddengoed in de wieg nauwkeurig te selecteren, het is noodzakelijk dat het geschikt is in relatie tot de matras, deken en kussen. Anders begint het bed in klonten te vallen en gerimpeld tot plooien, wat ongewenste reacties op de huid van kinderen veroorzaakt. Het laken mag bijna niet op de vloer hangen, want voor een kind is het gevaarlijk omdat hij erin verward raakt en kan vallen en slaan. De randen moeten worden weggestopt onder de matras, en de beste optie hier zou zijn om lakens met elastiek te kopen.
 5. Kanten beddengoed en convexe delen zijn ongewenst voor kinderen, zodat er geen sporen op de huid van het kind zijn.

Houd er rekening mee dat kinderensets, in aanvulling op kussenslopen, lakens en dekbedovertrekken, meer zachte zijkanten bevatten die de kruimels beschermen tegen stakingen op het lichaam van het bed. Het is noodzakelijk dergelijke zijkanten op te nemen zodat ze van een milieuveilig materiaal zijn.

Een alternatief voor de aanschaf van sets voor kinderen kan met de hand gemaakt linnen zijn. Eerst moet je de materie oppikken. Stoffen met ingetogen kleuren zijn geschikt, zodat het bijdraagt ​​aan kalmere kalmte en al snel in slaap vallen. In een tijd waarin het kind ouder wordt, zal hij kunnen deelnemen aan de selectie van stoffen voor zijn bed. Hij zal zeker de afbeeldingen van de personages van zijn favoriete cartoons leuk vinden.

    Meestal wordt het meeste van het materiaal verkocht op rollen met een breedte van 2 meter en 20 centimeter. En daarom zal het gemakkelijk zijn om het verbruik van textiel te bepalen. Het is voldoende om elk stuk beddengoed te nemen en breedte aan de breedte van de stof te hechten. Bij het snijden van een kwestie vouwt door de helft, dus om een ​​kit te naaien, zal een dergelijke rol voldoende zijn. Maar het moet worden onthouden dat hoewel de kit, met eigen handen genaaid, uniek zal zijn, maar het kost veel tijd en moeite.

    Tijdens het opmaken van het bed moet je onthouden dat je het zo moet organiseren dat het kind de nodige slaap krijgt. Het bed moet zacht zijn, het dekenlicht en het linnen van aantrekkelijke kleuren en absoluut veilig voor het kind. Dan doet het kleine ding geen pijn om alleen maar zoete dromen te zien.

    Hoe je beddengoed voor het kind met je eigen handen naait, leer je, psomotrev de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer