Familie beddengoed: kenmerken en soorten sets

 Familie beddengoed: kenmerken en soorten sets

Bijna iedereen weet dat het 'weer' in huis afhankelijk is van verschillende kleinigheden. Sommige zijn van groot belang, andere zijn bijna onmerkbaar. Ze creëren echter de sfeer in het huis. Een van deze kleine dingen is beddengoed voor het hele gezin. Het hangt immers van hem af hoe comfortabel de slaap van een persoon zal zijn.

Kenmerken en samenstelling van de kit

Een optie waarmee beide helften van het koppel apart kunnen schuilen,maar blijf nog steeds op hetzelfde bed, genaamd familie beddengoed. Het is ontworpen voor zowel het bed als de bank. Bij echtgenoten is dit het populairst. Deze bedset wordt ook wel duet anders genoemd. Het invullen ervan doordacht, zodat iedereen zich op zijn gemak voelde. Meestal heeft het twee tot vier kussenslopen, die zowel rechthoekig als vierkant kunnen zijn. Aanvulling op de set van een groot vel, waarvan de grootte niet minder is dan de euromodificatie. Soms gebeurt het met een rubberen band, waarmee u het veilig op het bed kunt bevestigen. Deze set is noodzakelijkerwijs met twee dekbedovertrekken. Ze kunnen anderhalf of single zijn.

Met deze bedset kunnen beide echtgenoten comfortabel ontspannen. Bij koud weer is het immers niet nodig om de deken over u heen te trekken. Bovendien staat deze versie van linnen elke echtgenoot toe om een ​​deken voor zich te kiezen, waaronder hij zich comfortabel zal voelen.

Standaard maten

Elke bedset is anders van formaat, wat staat aangegeven op de verpakking. We geven de grootte van een dubbel gezinsbedlinnen.

  • Kussenslopen in deze sets zijn 2 tot 50x70 centimeter en 2 tot 70x70 cm.Dit wordt voor het gemak gedaan, omdat sommige echtgenoten het liefst op kleine kussens slapen. Anderen daarentegen geloven dat het groot moet zijn. Dit wordt ook gedaan voor hygiënedoeleinden. Inderdaad, volgens de normen, kussenslopen moeten eens in de drie dagen worden vervangen.
  • Het vel moet een lengte hebben van 200-260 of 220-260 centimeter en een breedte van 180-260 of 175-220 centimeter.
  • Twee dekbedovertrekken dienen elk 160x215 centimeter te zijn.

Van welke weefsels zijn ze gemaakt?

Bij het kopen van bedlinnen moet speciale aandacht worden besteed aan de kwaliteit ervan. Dat wil zeggen, van welke materie het gemaakt is. Het zal er immers van afhangen, dus goed zal een droom zijn. Er is een grote verscheidenheid aan goed textiel, het is de moeite waard om de meest populaire stoffen te benadrukken. Deze omvatten zowel zijde en satijn of linnen. Dit zijn de meest geschikte en gangbare materialen die geschikt zijn voor het naaien van beddengoed.

Stevig katoen voor bedlinnen voor gezinnen

Een van de meest voorkomende materialen bij consumenten is 100 procent katoen. Het is veel goedkoper dan zijde en praktischer dan vlas. Het kan worden onderverdeeld in verschillende subtypes van stoffen die alleen kunnen worden onderscheiden door vezels te weven. Onder hen is het de moeite waard om chintz en satijn op te merken. Als we het hebben over katoenen ondergoed, is dat best comfortabel.In tegenstelling tot synthetisch, kleeft het niet aan het lichaam, het elektriseert niet. Bovendien zal het comfortabel zijn om op elk moment van het jaar te slapen en zich comfortabel voelen.

Bedrukt katoenen beddengoed

Dit linnen bestaat uit katoen. Vaak is het versierd met een verscheidenheid aan patronen. Meestal is het goedkoop en wordt het meer dagelijks gebruikt. Echter, chintz verschilt niet in het bijzonder slijtvastheid. Dergelijke kleding is vrij moeilijk te strijken. Om dit proces een beetje gemakkelijker te maken, moet je een strijkijzer gebruiken met een stomer.

Satijnen beddengoed

Een andere variëteit aan katoen. Satijnen ondergoed is aangenaam om aan te raken, bovendien is het bijna niet gerimpeld. Wanneer het wasgoed zijn uiterlijk niet verliest en langdurig duurzaam blijft. Dergelijk materiaal kan worden gebruikt door mensen die vaak last hebben van allergieën. Deze stof bestaat uit dubbel geweven garen. De kwaliteit van dergelijk materiaal hangt af van de mate van weven. Er is bijvoorbeeld een satijnen suite. Beddengoed is erg populair omdat het vaak kan worden gebruikt voor het wassen. Kies voor de winter een satijn die iets warmer en dichter is. Dergelijk materiaal wordt satijnfluweel genoemd.Met dergelijk ondergoed kun je snel opwarmen. Het is bijna onmogelijk om 's nachts onder zo'n sluier te bevriezen.

Grove calico-sets

Meestal worden dergelijke sets gekocht als een geschenk. Velen gebruiken ze echter in het dagelijks leven. Dergelijk materiaal is behoorlijk duurzaam en kan veel wasbeurten weerstaan. Het linnen is gemaakt van gewone katoenen stof van eenvoudig weven. Vaak kun je op dit materiaal kleine zeehonden zien. Calico iets stijver en dichter sateen.

Linnen beddengoed

Deze stof wordt beschouwd als elite. Dit is een redelijk duurzaam materiaal dat het oorspronkelijke uiterlijk behoudt, zelfs na een groot aantal wasbeurten. Het linnengoed van linnen zal hard zijn, maar na verloop van tijd wordt het integendeel zachter en malser. Vlas zelf wordt niet behandeld met pesticiden als het wordt gekweekt, daarom wordt het als milieuvriendelijk beschouwd. Bovendien kan hij gemakkelijk door de zuurstof gaan. En dit betekent dat in de zomer slapen op dergelijk beddengoed koel zal zijn, en in de winter is het niet koud. Natuurlijk heeft het, net als elk ander materiaal, enkele nadelen. Iedereen weet dat dit materiaal slecht gestreken en zeer verfrommeld is.Dergelijke problemen zijn echter niet zo moeilijk te hanteren.

Zijde familiesets

Dit is een van de meest luxueuze ondergoedopties. Het is zeer aangenaam om aan te raken, bovendien brengt het een romantische sfeer. Daarom is het erg populair bij jongeren. Zijde is duurzaam, maar vereist tegelijkertijd speciale zorg. Om hem niet te schaden, moet je heel voorzichtig omgaan met kussenslopen en lakens.

Bamboo Kits

Sinds kort wordt dit materiaal steeds vaker gebruikt om bedlinnen te maken. Het is tenslotte erg leuk om erop te rusten. Bamboe is hypoallergeen en het linnen zelf voelt zacht aan. Het verliest zijn uiterlijk niet, zelfs na een groot aantal wasbeurten. Velen zeggen dat het originele bamboe linnen - een verbeterde versie van vlas is.

Jacquard beddengoed

Dit materiaal is niet alleen zacht aanvoelend, maar ook vrij dun en glad. Dergelijk linnen bestaat uit draden van verschillende dikte. Meestal is jacquard beddengoed niet goedkoop. Maar zelfs na een groot aantal wasbeurten verliest het wasgoed zijn uiterlijk niet, terwijl het even sterk blijft.

Batisto beddengoed

Dergelijk ondergoed is erg populair onder kopers. Het is tenslotte heel kleurrijk en elegant.Dergelijk materiaal verschilt in interessant weefwerk van draden. Vaak is het versierd met verschillende patronen. Dit materiaal verliest echter vrij snel zijn aantrekkelijkheid en "raakt uitgeput". Meestal wordt het gekocht voor pasgetrouwden.

Hoe verschilt zo'n set van euro's?

Als we het hebben over de verschillen van het beddengoed voor het gezin van de euro, dan bestaan ​​ze natuurlijk, en ze moeten in aanmerking worden genomen om niet verkeerd te zijn in het kiezen. Met Euro-dial kunnen een paar echtgenoten onder een deken slapen. Met de familiesuite kan het paar onder alle omstandigheden comfortabel slapen. Euroset verschilt van alle beddengoed sets doordat de grootte van de lakens en het dekbedovertrek iets groter is. Dus, als het dubbele dekbedovertrek afmetingen heeft van 180x220 centimeter, dan is de euro 200x230 centimeter. Het blad van de gebruikelijke set is 200x220 centimeter, en het europlaatje is 220x240 centimeter.

Als je het vergelijkt met het beddengoed voor het gezin, zijn er ook verschillen. Het belangrijkste is dat er twee dekbedovertrekken in de familieset staan, waarvan de afmetingen 150 bij 220 cm zijn, maar dat er slechts één dekbedovertrek in de eurokit is inbegrepen. De grootte ervan, respectievelijk, meer. Bovendien zijn kussenslopen anders.Zo bevat de eurokit twee rechthoekige kussenslopen met een afmeting van 50x70 centimeter. In Europese landen wordt inderdaad de voorkeur gegeven aan kleine hoofdkussens.

Maar in de familie omvat het beddengoed meestal vier kussenslopen, waarvan er twee slechts "Europees" zijn. Dat wil zeggen, de rechthoekige afmeting van 70x50 centimeter. Het tweede paar vierkante vormen heeft de gebruikelijke grootte van 70x70 centimeter.

Een ander onderscheid van de euronabor is dat het geschikt is voor een tweepersoonsbed en voor de euro. Familiebedden zijn alleen geschikt voor een standaard tweepersoonsbed.

Tips om te kiezen

Om niet te worden verward met de aankoop en om de juiste keuze te maken, moet je als eerste een centimeter vinden en het bed meten. Zowel de breedte als de lengte moeten overeenkomen met de parameters van het wasgoed. Het vel zou bijvoorbeeld niet recht op de vloer moeten reiken, maar er zou nog wat reserve moeten zijn. Het is noodzakelijk voor comfortabel gebruik, zodat het niet tijdens de slaap naar beneden rolt.

Van groot belang is de keuze van kussenslopen en dekbedovertrekken. Als iemand de voorkeur geeft aan slapen op een groot kussen, dan moet de maat volledig hieraan voldoen.Er moet ook speciale aandacht worden besteed aan de aanwezigheid van twee dekbedovertrekken. Anders - het zal geen familieset zijn. Meestal stellen familiesets een man en een vrouw voor, evenals een kind ertussen. Vergeet bij het kopen niet de kwaliteit van het materiaal zelf, dat werd gebruikt voor de productie van beddengoed voor het gezin. Je kunt immers voor hetzelfde geld en dure en goedkope kleding kopen.

Na alle soorten kits te hebben overwogen, en na te hebben onderzocht wat hun eigenschappen zijn, kunt u met vertrouwen winkelen. Het enige dat gedaan moet worden, is om meer oplettend te zijn. Er zijn tenslotte overal genoeg oplichters. Daarom proberen velen synthetische stoffen weg te glijden in plaats van dure zijde of vlas. Aarzel niet om het wasgoed te overwegen bij het kopen, omdat het volledig afhangt van wat een comfortabele rust zal zijn. En vergeet ook de normen voor gezinslinnen niet te vergeten.

Hoe u een bedlinnen voor het gezin kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer