Poplin of satijn - wat is het verschil en wat is beter voor beddengoed?

Bedlinnen moet niet alleen mooi zijn, maar ook aangenaam om aan te raken, hypoallergeen en kwaliteit. Op het bed, bedekt met dergelijk linnen, kun je goed slapen, en een goede nachtrust is de sleutel tot een goed humeur voor de hele dag. Dus de kwestie van het kiezen van een bed is beter om te behandelen met volledige verantwoordelijkheid.

Weefsel gelijkenissen

De beste optie is natuurlijke stoffen van katoen, linnen, zijde. Ze zijn ademend, absorberen water perfect, zijn niet gevoelig voor elektrificatie en zijn hypoallergeen. Weefsels van verschillende natuurlijke vezels hebben hun voor- en nadelen.

Linnen stoffen zijn grof en moeten voorzichtig worden gestreken. Zijden textiel is te duur, bovendien glijdt en koelt het lichaam. De onbetwiste leider onder natuurlijk textiel is katoenen stoffen.Ze kunnen 100% natuurlijk en gemengd zijn (met toevoeging van synthetische vezels). Meestal voor de vervaardiging van beddengoed sets gebruik grof calico, satijn en popeline.

lijnzaad
zijde

Satijn is een 100% katoenen stof (zeer zelden met synthetische insluitsels) met dubbele binding. Een van de draden is een dunne gedraaide draad, die de satijnen stof zijn kenmerkende glans en zachtheid geeft. De graad van draaiing van de draad bepaalt de sterkte van de glans van textiel. De zelfkant heeft een lichte ruwheid, hierdoor kan het linnen niet van het bed afglijden. Satijn onderscheidt zich ook door een hoge weefdichtheid - tot 130 draden per vierkante meter. cm.

Kits uit deze stof absorberen perfect vocht, zijn koel van temperatuur en warm genoeg in de winter, ademend, elektrificeren niet en veroorzaken geen allergische afwijzing. Ze gaan niet "zitten", duurzaam en duurzaam. Gebruik voor het naaien van bedlinnen verschillende typen satijn - gebleekt, geverfd en bedrukt.

Het duurste type satijnen stof is satijn-jacquard - met een convex patroon op het oppervlak. Het moet van binnenuit worden gestreken en in een enigszins vochtige staat.

Nu over poplin. Eerder, poplin stof was gemaakt van zijde, nu is het gemaakt van katoen, af en toe met synthetische additieven. De eigenaardigheid van popeline is de eenvoudige verweving (grove calico) van de schering- en inslagdraden van verschillende dikte, die een klein zoompatroon op het oppervlak van de stof geeft. Onderscheid gebleekte, geverfde, veelkleurige en bedrukte poplin.

Hygroscopisch, antistatisch, ademend, duurzaam en hypoallergeen - dit is een onvolledige lijst van de verdiensten van deze prachtige stof. Het twijfelt bijna niet, behoudt zijn vorm perfect, krimpt niet en strekt zich niet uit bij het wassen. De prijs van poplin is laag, ongeveer de kosten van ruwe calico, maar voor tactiele sensaties is poplin veel leuker en gemakkelijker.

Nu zijn satijn en popeline met beelden die de illusie van volume creëren op de markt verschenen. Als u de voorkeur geeft aan originele oplossingen in het interieur en nieuwe indrukken niet wilt vermijden, probeer dan beddengoed sets gemaakt van dergelijke stoffen.

De belangrijkste verschillen

Poplin heeft een lagere dichtheid dan satinet, maar is hierdoor lichter en luchtiger. Ook popeline is, in tegenstelling tot satijnweefsels, onderhevig aan vervelling, vooral tijdens warmtebehandeling (wassen op hoge temperatuur, strijken).Het patroon op de satijn kan worden gemaakt in het proces van interliniëring van de draden (satijn-jacquard, bedrukt satijn), maar op de poplin - alleen door het beeld te verven of af te drukken.

Vergelijking van voor- en nadelen

satinet

popeline

structuur

100% katoen, synthetische insluitsels zijn zeer zeldzaam

100% katoen, synthetische insluitsels zijn zeer zeldzaam

wassen

Bestand tegen wassen bij hoge temperaturen, ontworpen voor wasbeurten van 300 - 400

Op 30 graden, kan vervagen, ontworpen voor 120-200 wasbeurten

kamerdienaar

Het is gemakkelijk te strijken en vervormt niet wanneer gestreken.

Vereist voorzichtig strijken

Sensaties van tactiel contact

Uitstekende, zachte, soepele stof

Zacht, licht, aangenaam om aan te raken

Kosten van

hoog

betaalbare

Wat is beter?

Wat te kiezen voor bedlinnen - satijn of popeline? Elke stof heeft vele voordelen, zodat consumenten aanbevelen om zich te laten leiden door hun indrukken: raak het gekozen textiel aan, bekijk de kleuren van de voorgestelde sets, tel uw financiën. Satijn is duurder dan poplin, maar ook veel duurzamer.

satinet
popeline

beoordelingen

Volgens consumentenrecensies geeft de meerderheid nog steeds de voorkeur aan poplin-linnengoed, omdat de verhouding tussen prijs en kwaliteit van textiel optimaal is.Bij het kiezen van een kant-en-klare set wordt klanten geadviseerd niet verlegen te zijn, de stof uit te vouwen om de natuurlijkheid van de samenstelling te controleren. Als een zwak knettergeluid te horen is, worden er ook synthetische draden in de stof geweven. Een klein percentage van hen is acceptabel, zelfs nuttig - de stof wordt duurzaam, minder gerimpeld, enz. Als de kunstmatige garens meer dan 50% zijn, is het beter om deze stof niet te gebruiken om het bed te maken. Het zal geen lucht doorlaten, vocht en statische elektriciteit absorberen.

Over het verschil tussen poplin en satijn, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer