Satijnen beddengoed: de voor- en nadelen, tips voor het kiezen

 Satijnen beddengoed: de voor- en nadelen, tips voor het kiezen

Te allen tijde werd veel aandacht besteed aan de keuze van bedlinnen, omdat de slaap afhankelijk is van de kwaliteit en daarmee van de gemoedstoestand en de gezondheidstoestand van de mens. Ons artikel is gewijd aan de nuances van de keuze van sets voor slaap uit de atlas.

Speciale functies

De atlas was oorspronkelijk gemaakt van natuurlijke zijden draden, China wordt beschouwd als het thuisland. In vertaling betekent de naam van het weefsel "glad", wat rechtstreeks verband houdt met de uiterlijke kenmerken ervan. Atlas werd gedurende vele eeuwen beschouwd als een materiaal voor aristocraten. Tegenwoordig wordt dit weefsel niet alleen gemaakt van zijden draden, ze worden gebruikt voor de basis, en synthetische vezels, evenals viscose en katoen, worden gebruikt als hulpmiddel.Al deze componenten geven het satijnen linnen een geweldige uitstraling en hoge kwaliteit.

De voordelen van Atlas:

 • natuurlijk betrouwbaar materiaal dat van hoge kwaliteit is;
 • uitstekend ademend vermogen en absorptie, droogt snel;
 • veroorzaakt geen allergische reacties;
 • materie voelt zacht aan, met een glanzende glans, geeft een gevoel van koelte in de hitte.

De nadelen van het materiaal zijn onder meer:

 • te hoge prijs;
 • de stof is nogal glad en glijdt constant van het bed af;
 • heeft zorgvuldige zorg nodig;
 • onaangenaam verkoeling in de winter;
 • vlekken van dergelijk materiaal zijn zeer moeilijk te verwijderen.

Op dit moment wordt niemand verrast door een breed scala aan producten van bedrukt satijn. Dit materiaal bevat ook satijn-jacquard. Het voorste deel van de stof bestaat uit dunne draden, die het materiaal glad en glanzend maken.

Dit is een atlas, die geen binnenkant heeft, hij is van alle kanten even mooi. Alleen aan de ene kant van de tekening meer convex, maar aan de andere - ingesprongen. Dit materiaal kan tweezijdig worden genoemd.

Dit type product wordt als elite beschouwd. Het materiaal heeft een hoge sterkte vanwege het feit dat er dubbele weving van gedraaid garen uit katoen is aangebracht.Beddengoed van dit type atlas wordt niet geplet en onderhoudt veel wasbeurten, zonder de eigenschappen ervan te verliezen. De natuurlijke vezels waaruit de stof bestaat, maken het heel comfortabel om te slapen.

De jacquard-stretch, die is gemaakt van speciale draden die hem elastisch maken, is op dit moment ook in trek. Een ander type atlas is hertogin. Dit is een zeer dichte, maar tegelijkertijd lichte stof. Atlas-antiek heeft een textuuroppervlak vanwege de afwisseling van dikkere en dunne delen.

Producten met borduurwerk - een geweldige optie accessoires voor slaap. Het gebruik van borduurwerk op satijn laat een lange tijd toe om de schoonheid van dergelijke producten te behouden, omdat het niet wegspoelt en niet verdwijnt, zelfs niet na vele wasbeurten. Kits zijn zo versierd met borduurwerk dat ze geen overlast bezorgen aan rustende mensen. Dekbedovertrekken en kussenslopen zijn volledig gedecoreerd en het laken heeft alleen decoratie-elementen aan de randen.

Satijnen kussenslopen en dekbedovertrekken worden geleverd met verschillende soorten gespen. Russische fabrikanten gebruiken knoppen, terwijl westerlingen bliksem gebruiken.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van bedlinnen, moet u eerst aandacht besteden aan de afmetingen van de matras, kussens, dekens en ook rekening houden met de smaakvoorkeuren van familieleden.Daarnaast is het belangrijk om natuurlijk materiaal van een nep te kunnen onderscheiden. Als de atlas niet nep is, heeft deze een glanzend voorste gedeelte en een matte binnenkant, strekt zich niet uit.

Satijnen beddengoed is vandaag beschikbaar in verschillende versies. Dit zijn anderhalf, dubbele, euro's. Meestal kunnen in de sets twee soorten vellen worden gebruikt: eenvoudig en elastisch.

Als je een set met een gewoon vel neemt, kun je het natuurlijk onder de matras stoppen, maar het beweegt en glijdt nog steeds. Daarom zijn de meest geschikte vellen met elastische banden. Hun enige nadeel is dat dergelijke producten moeilijk te strijken zijn.

zorg

 • Na het wassen en drogen worden de kledingstukken zodanig opgeslagen dat er geen andere voorwerpen op worden gedrukt en er geen kreukels achterblijven. Volumetrische schappen, kledingkast of speciale containers zijn geschikt voor opslag. Satijnen ondergoed moet worden beschermd tegen vocht en zonlicht. Je kunt het niet opslaan in vacuümzakken, omdat ze vouwen zullen achterlaten.
 • Voor de eerste wasbeurt moet je speciale aandacht besteden aan de structuur van de stof. De moderne atlas heeft nog andere insluitsels en de wasmethode hangt ervan af. Onderhoudstips en advies zijn te vinden op het productlabel.
 • Voordat u producten van satijn gaat wassen, moet u eerst dunkeren.
 • Machinaal wassen is verboden, alleen handmatig wassen wordt gebruikt, waarbij milde detergentia worden gebruikt. Satijnen ondergoed is niet gedraaid, om niet te vervormen. Soms wordt azijn toegevoegd om de helderheid van het weefsel in het spoelwater te behouden.
 • Droog dergelijke kleding, gewikkeld in een doek en gestreken met een licht warm strijkijzer, zonder stoom, en door een licht vochtige doek of gaas.
 • Als er moeilijk te verwijderen vlekken zijn, dan is zoiets beter om schoon te stomen.

Klantrecensies

Beoordelingen van satijnen beddengoed zijn dubbelzinnig: er zijn zowel positieve als negatieve. Veel mensen die slaapkamersets van satijn gebruiken, merken hun volgende positieve eigenschappen op:

 • mooi en verfijnd uiterlijk, het materiaal is zeer aangenaam om aan te raken;
 • in de zomer koelt de was aangenaam af.

En de negatieve aspecten omvatten het feit dat het linnen van de atlas erg glad is, het is moeilijk om voor hem te zorgen. Maar tegelijkertijd vereist elk mooi ding complexe zorg.

Producten van satijn spreken altijd van goede smaak en materiële rijkdom van de eigenaars. Als u op de juiste wijze voor dergelijk linnen zorgt, zal het het uiterlijk van het linnen lang aangenaam vinden.Bovendien zijn prachtige slaapuitrustingen ook een geweldig cadeau voor familie en vrienden.

Hoe je voor de atlas kunt zorgen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer