Katoenen beddengoed: kenmerken en subtiliteiten van keuze

 Katoenen beddengoed: kenmerken en subtiliteiten van keuze

Katoen beddengoed is niet bij toeval in de vraag van de koper. Het is comfortabel, ziet er mooi uit en is relatief goedkoop (met uitzondering van premium-opties). Hoewel je hier op een competente manier de keuze van een bepaalde set moet benaderen om goederen van behoorlijke kwaliteit te kopen die lang zullen dienen zonder een presentabel uiterlijk te verliezen.

Speciale functies

Katoen als een volledig natuurlijk materiaal is praktisch. Egyptisch fijnvezelig katoen, dat wordt geteeld op de oevers van de Nijl, wordt beschouwd als de meest waardevolle grondstof voor een dergelijk weefsel. Hieruit komen de duurste slaapkits voort. Welke grondstof een materiaal ook wordt gebruikt om beddengoed te maken, mensen waarderen dergelijke dingen om verschillende redenen.

 • Het is prettig om ze aan te raken, wat belangrijk is tijdens de rest. Ze zijn goed ademend.
 • De kleuren van de kwaliteitskit blijven lang mooi.
 • De stof is bestand tegen meerdere wasbeurten. Het wordt niet lang dun, waardoor het lange tijd kan worden uitgebuit.
 • Ze veroorzaken geen allergieën. Dit is met name waardevol bij gebruik door kinderen en ouderen, maar ook bij mensen met een gevoelige huid.
 • Perfect absorberen zweet.
 • Katoenen beddengoed is betaalbaar voor een breed scala aan kopers.

Deze stoffen hebben ook een aantal nadelen, die in gedachten moeten worden gehouden:

 • wanneer ze in de zon worden gedroogd, branden ze uit;
 • Het duurt lang voordat ze uitdrogen na het wassen;
 • na verschillende wasbeurten gaat de stof zitten.

Soorten katoenen materialen

Er zijn veel verschillende soorten stoffen van 100% katoen, die worden gebruikt voor de productie van beddengoed. Elk van hen heeft ook zijn eigen positieve en negatieve kenmerken.

 • Chintz. Deze stof is aantrekkelijk in prijs, maar moderne Calico kan geen kwaliteitsmateriaal worden genoemd. Ze dienen niet voor lang.
 • Calico. Vereist geen speciale ceremonies in de zorg.Geen probleem weerstaat een enorme hoeveelheid wasbeurten. Beddengoed is duurder dan calico, maar goedkoper dan van satijn. Kan meerdere jaren dienen.
 • Satine. Het is een dichte stof met een mooie glans. Pakistani wordt het meest gewaardeerd.
 • Poplin. Zijn textuur is tegelijkertijd compact en zacht. De stof is aangenaam voor het lichaam. Glinstert. Het heeft een nobele uitstraling.
 • Percale. Het is een stof van hoge kwaliteit. Het weefsel is strak. Dankzij dit materiaal is duurzaam. Onderhoudt een groot aantal wasbeurten. Het voelt als zijde om aan te raken.
 • Twill. Perfect ademend. Makkelijk te wassen. Het droogt in korte tijd uit. Niet strijken.
 • Baptiste. Luchtig en lichtgewicht materiaal. Wordt gebruikt voor het naaien van linnen met kant (bijvoorbeeld voor de bruiloftsbed). Dergelijke sets veronderstellen geen frequente wasbeurten. Als u dergelijk ondergoed regelmatig gebruikt, wordt het na verschillende behandelingen in water volledig "gedood".
 • Flanel. Geschikt voor het maken van warm beddengoed. Het is leuk om te gebruiken in de winter.
 • Biomatin. Hoogwaardige stof, hoewel dun, maar gekenmerkt door hoge duurzaamheid.Speciaal bewerkt voor gebruik door mensen met overgevoeligheid voor allergene factoren. Sets van linnen van het dienen lang.
 • Mahra. Ze is gemaakt van handdoeken en badjassen, maar wordt al geruime tijd gebruikt voor de productie van bedlinnen.
 • Header. In de kern, dit type crêpe. Het voordeel is dat het, met een reliëfstructuur, goed warmte vasthoudt en niet hoeft te strijken na het wassen.

Sets van Egyptisch katoen

Linnen voor bedden gemaakt van Egyptisch katoen behoort tot de categorie luxe producten. Textiel gemaakt van dergelijke grondstoffen heeft de beste eigenschappen in termen van productexploitatie. De vezels van dit unieke katoen zijn twee keer zo lang als de andere (de reden hiervoor ligt in het bijzonder vochtige klimaat en de rijkdom van de bodem op de Nijl met verschillende waardevolle elementen). Dit maakt de productie mogelijk van dunne maar duurzame draden, die op hun beurt zorgen voor een glad, dun, zacht en duurzaam materiaal.

Omdat zo'n katoen de vloeistof perfect absorbeert, maakt dit het mogelijk om het stevig te verven. Zelfs na veel wasbeurten vervagen de kleuren niet.

Reeds in uiterlijk kunnen we zeggen dat deze stof premium is.Na een speciale behandeling wordt Egyptisch katoen als zijde. Het is net zo zacht en glanzend als mooi. Na talrijke wasbeurten verschijnen de pellets niet op de stof. De set met Egyptisch katoenen bedden gaat anderhalf keer langer mee dan normaal.

Hoe te kopen?

Gezien het feit dat slechts een procent van de katoengewassen in de hele wereld in Egypte is, worden producten die van Egyptische oorsprong zijn (in de betekenis van grondstoffen) niet op elke hoek verkocht. Er zijn analogen van fatsoenlijke kwaliteit, maar toch zal het een ander weefsel zijn. Er zijn gevallen waarin de verkoop van bedlinnen voor Egyptisch katoen producten van een geheel andere oorsprong produceert.

Er moet rekening worden gehouden met het feit dat vanwege de hoge kosten van Egyptisch katoen, bij de productie van stoffen, het vaak wordt gemengd met een ander katoen van een lagere kwaliteit. En dit heeft invloed op de prestatiekenmerken van dingen. Wanneer u een kit in een winkel kiest, moet u er rekening mee houden dat producten van hoge kwaliteit niet goedkoop kunnen zijn. Als de koper een set linnen wil kopen van dit katoen, moet hij zorgvuldig lezen wat er op het etiket staat.Bewijs dat het weefsel is gemaakt van in Egypte geteelde grondstoffen, moet worden gespecificeerd.

Je moet ook zorgvuldig de informatie bekijken over wie de favoriete set linnen heeft geproduceerd. Het zou een gerenommeerd bedrijf moeten zijn dat al vele jaren op de markt is. Het is goed om naar reviews van andere kopers te luisteren over beddengoed dat onder een bepaald merk is gekocht. In feite blijkt dat deze informatiebron de meest betrouwbare is.

Volgens de bekentenissen van veel mensen moesten ze soms toevallig de kwaliteit van Egyptisch katoen leren. Iemand kocht het simpelweg omdat hij de tekening leuk vond en pas later bleek dat de lakens opmerkelijk zijn vanwege hun speciale tederheid in contact met het lichaam, en het katoenen dekbedovertrek maakt het mogelijk om de warmte beter vast te houden. Iemand ontving een set van zulke dure katoen als een geschenk en merkte het contrast op met ruwe kopieën van lakens en dekbedovertrekken die al op de boerderij waren. En toen het oude ondergoed tijd had om op een lap te gaan, bleef elite katoen trouw dienen, zonder een aangenaam uiterlijk te verliezen.

In de uitverkoop vindt u beddengoed sets van Egyptische grondstoffen met verschillende patronen en zelfs met rijk borduurwerk voor elke smaak. Er is ook een prachtig wit linnen.Je kunt goederen kopen met de parameters, afhankelijk van de grootte van het bed. Dit eenpersoons- en tweepersoonsbed is beschikbaar en staat op een bed van 1,5 stapelbed.

zorg

Linnen gemaakt van biologisch katoen, geproduceerd in Egypte, vereist geen speciale onderhoudstechnieken. Het draagt ​​rustig het wassen of chemisch reinigen. Dingen aan een dergelijke verwerking blootstellen moet duidelijk de aanwijzingen op het etiket volgen. Bovendien maken stoffen met een donker patroon het mogelijk om ze in warm water en lichte te wassen - in de kou met een delicate modus.

Het linnengoed is geschikt om te drogen in een wasmachine die is uitgerust met een dergelijke functie. Tijdens het wassen, kunt u gewoon geen airconditioners gebruiken (dit kan een belemmering vormen voor de goede doorlaatbaarheid van de dingen die in de kit zitten, lucht). Na het drogen kan dergelijk linnen niet worden gestreken. Maar als de hostess heeft besloten dat dit nodig is, moet de juiste temperatuur op het strijkijzer worden ingesteld.

Door de eenvoudige regels te volgen, kunt u de gelegenheid krijgen om lang in bed te genieten en prachtige dromen te hebben omringd door Egyptisch katoen.

Zie de volgende video over het wassen van beddengoed van katoen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer