Kenmerken en kenmerken van flanellen beddengoed

Flanellen stof is de perfecte keuze om warm beddengoed en luiers te naaien. Dergelijk textiel voelt zacht en zacht aan. Perfect warm in ijzige winteravonden en in het koude buiten het seizoen.

Kenmerken en types

Flanel (fiets of papier) is een dichte stof met een zacht en fijn dutje, gelijkmatig verdeeld over het materiaal aan een of beide zijden. Dikke draden van stof worden geïnterlinieerd volgens het principe van linnen.

Homeland Flannel - Engeland. Hier verscheen het al in de achttiende eeuw. Het werd een eeuw later op Russisch grondgebied geïmporteerd. De stof was erg duur, dus alleen rijke en nobele mensen konden het betalen. De allereerste flanel was alleen in lichte kleuren geverfd, waardoor het materiaal voor die tijd luxueus en chic was.

De basis kan een wollen, wolmengsel of katoenen garen zijn. De gemiddelde dichtheid is 175 g / m², maar er zijn andere variaties. Wolvezels worden gebruikt om stoffen zeer zelden te maken. De meest voorkomende katoenen flanelstof met een klein aantal synthetische draden. Deze combinatie maakt het flanellen materiaal:

 • zeer duurzaam;
 • zacht;
 • bestand tegen slijtage;
 • goed geleidend en warmte vasthoudend.

De breedte is van 80 tot 220 cm. Ondanks het feit dat de stof erg dicht is, is deze perfect ademend.

Afhankelijk van het type kleuring van het flanelmateriaal worden verschillende typen onderscheiden.

 1. Afgedrukt. Op de stof is gedrukt patroon. Van dergelijk flanel naai babyluiers en kleding. Aan één kant tekenen is nodig, zodat de huid van het kind geen interactie heeft met de verf. Dit minimaliseert het optreden van allergieën.
 2. Gewoon geverfd De stof is aan beide zijden in één kleur geverfd.
 3. Gebleekt. In de beginfase wordt de stof in verschillende kleuren verkregen. Voor een uniforme witte kleur is het gebleekt. Zuiver flanel materiaal zonder vlekken en patronen gebruikt voor het naaien van beddengoed en babykleding.
rammen
glad
gebleekt

Er is een wit-aarde en bodemtype flanel, die het resultaat zijn van een mengsel van verschillende soorten basiskleuring. Ze verschillen in die zin dat in het eerste geval een tekening op de gebleekte stof wordt aangebracht. In de tweede - om vlot gekleurd.

onderaards
Belozemelny

De dichtheid van het weefsel wordt bepaald door het gewicht van het materiaal. Flanel geeft lichte, gemiddelde en zware dichtheid af.

De belangrijkste voordelen van flanellen beddengoed zijn de volgende:

 • flanel linnen bij elke wasbeurt wordt zachter;
 • zeer eenvoudige zorgprincipes die niet bepaald geld en veel tijd vergen;
 • lange levensduur;
 • verwarmt snel en permanent, het is warm om aan te raken.

Beddengoed van flanel, waarin de patronen door en zichtbaar zijn aan beide zijden van het materiaal, zal zijn print en kleur nog lang behouden. Dit wordt verklaard door de methode waarmee het weefsel werd geweven. In dit geval wordt de tekening niet toegepast op het afgewerkte textiel, maar is geweven van een reeds geverfde draad.

Bij het kiezen van flanellen beddengoed, moet u enkele aanbevelingen opvolgen.

 • je moet beddengoed kopen van bewezen leveranciers die kwalitatief hoogwaardig textiel aanbieden;
 • u moet de informatie op het etiket zorgvuldig bestuderen;
 • de voorkeur moet worden gegeven aan het flanel, dat is geweven van geverfde garens, omdat dergelijk materiaal zijn kleurkwaliteiten langer zal behouden dan het weefsel met bedrukte bedrukking.

Flanel voor pasgeborenen

In koude seizoensperioden kopen ouders liever flanellen sliders, undershirts, caps, luiers voor hun kind. Flanellen luiers verliezen hun relevantie niet in het warme seizoen.

De meest voorkomende luiers zijn 100x120 cm. Soms kun je vierkante of kleine luiers vinden. Voor een meer budgetoptie kunnen luiers van de flanel onafhankelijk worden genaaid.

Flanellen luierstof kan in verschillende kwaliteiten worden gebruikt.

 1. Baby lakens. Het gebruik van flannel luiers voor het bed van een pasgeborene lost het probleem op van frequente verandering van linnen, omdat dergelijke vellen zacht en gemakkelijk te reinigen zijn.
 2. Handdoeken. De meeste handdoeken, zelfs baby's, zijn grof voor de gevoelige huid van kinderen. Een luier van de flanel kan de gevoelige huid van de baby nat maken, omdat het luierflanel water goed absorbeert en de huid van de baby niet beschadigt.
 3. Bedden op de tafelwaar een kind een massage, gymnastiek, ochtendprocedures krijgt of waar hij door een arts wordt onderzocht.
 4. Lichte deken. Warme zomeravonden kan het kind worden bedekt met een flanellen luier. Onder zo'n deken zal hij noch heet noch koud zijn.

Kleurrijke flanelluiers in een kooi of met grote heldere patronen kunnen worden gebruikt als een ontwikkelingsmat voor kinderen. Rond de leeftijd van vier maanden kijken baby's graag naar interessante patronen en afbeeldingen.

Wanneer het kind opgroeit, kan de oude flanel worden verzonden voor zakelijke behoeften. Flanellen vodden zullen een grote hulp zijn bij het schoonmaken.

Flanel textielverzorging

Flanel textiel is heel gemakkelijk schoon te maken. Het kan mechanisch en handmatig worden gewassen. Fabrikanten raden af ​​om het washandje bij hoge temperaturen te wassen, omdat het materiaal dan een grote krimp geeft. Het is beter om het in warm water te wassen.

Voordat het eerste gebruik van textiel uit de flanel moet worden geweekt in koud water, en dan wassen.

Met grote zorg moet je bleekmiddel en vlekkenverwijderaars gebruiken. Ze kunnen de structuur van het weefsel beschadigen en het patroon verpesten. Wrijf niet te veel in het vervuilde gebied, omdat anders kleine pellets kunnen verschijnen.

Flanellen luierverzorging is iets anders. Ze mogen wassen op hoge temperaturen en zelfs koken. En het gebruik van bleekmiddel en vlekkenverwijderaars is ten strengste verboden.

Nadat de flanelproducten erg droog zijn, moeten ze aan beide zijden worden gestreken met behulp van een stomer.

beoordelingen

Gebruikers reageren op flanellen beddengoed als iets buitengewoons zacht, warm en gezellig. Opgemerkt wordt dat de warmte van flanel linnen onvergelijkbaar is met synthetische warmte. Maar sommige eigenaren van flanel linnen klagen dat na het wassen van zo'n bed erg gerimpeld is. En na het drogen is het erg moeilijk om te strijken. En ook een minpuntje is dat flanellen linnen in opgevouwen toestand meer ruimte innemen dan een eenvoudig bed van katoen of grof calico.

Er is speciale aandacht nodig voor het Turkmen beddengoed. Het wordt aanbevolen als ondergoed van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs, met een enorme kleur- en modellengamma.

Flanellenluiers verzamelen alleen positieve beoordelingen. Mensen houden van een grote selectie van moderne luiers en hun maatbereik. Je kunt voor elke smaak een luier kopen: in de kooi, bloem, monofoon enzovoort. Maar mensen die luiers kennen van het flanel van het Sovjet type schrijvendat de huidige flanelstof niet hetzelfde is.

Bekijk het flanellen beddengoed in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer