Hoe vouw ik beddengoed op?

 Hoe vouw ik beddengoed op?

De orde op de planken in de kast met beddengoed is niet minder aangenaam voor het oog dan de netjes ingerichte interieur van het appartement. Vanwege huishoudelijke taken heeft elke huisvrouw genoeg tijd en moeite om beddengoed in de schappen te leggen. En als je eenmaal de kastdeur opent, besef je dat zo'n puinhoop niet langer goed is, je moet beginnen met het sorteren en regelen van dingen. Het artikel legt uit hoe je het beddengoed voorzichtig vouwt.

opleiding

Om te beginnen, ontdoen van onnodige, oude, lang vergeten en ongebruikte dingen in de schappen. Ze maken een gat in de ruimte van kasten en dressoirs. Op zoek naar de juiste set kleding moet je door veel dingen snuffelen.Er is niet altijd tijd en verlangen om alles op zijn plaats te zetten. Als gevolg daarvan, na een paar weken, maakt de order in de kast plaats voor complete chaos, wat vervelend is.

Het is de moeite waard om te zorgen voor de conditie van de dekbedovertrekken, kussenslopen en lakens. Gestreken dingen zijn handiger om te vouwen, bovendien worden ze veel kleiner in volume, kunnen ze compacter worden geplaatst. Daarom is het strijken van bed sets een van de belangrijkste schoonmaakpunten in de kast. Veel huisvrouwen gebruiken de stoomfunctie bij het strijken van kleding. Dus het is beter om de plooien te verwijderen. En als u 1-2 druppels geurige olie aan het water toevoegt, zal het beddengoed niet alleen glad en netjes zijn, maar ook letterlijk zoet ruiken. Zodat de dingen geen vouwen hebben, moeten ze worden geschud en rechtgetrokken op het oppervlak van de strijkplank voordat u gaat strijken.

Om de sets gemakkelijk te ontleden, is het wenselijk om ze te sorteren. Inderdaad, in het koude seizoen en in de zomer, gebruiken de meeste mensen verschillende bedden. Als het buiten winter is, hebt u sets van meer dichte stof nodig. Ze moeten dichterbij worden geplaatst, terwijl licht zomerondergoed diep in de schappen kan worden verwijderd.Tijdens het warme seizoen wordt het beddengoed op de tegenovergestelde manier gesorteerd, omdat er lichte en ademende kussenslopen, dekbedovertrekken en lakens worden gebruikt.

ConMari-methode

Japanse ConMari om huisvrouwen te helpen heeft bijna een heel systeem ontwikkeld om dingen in kasten of dressoirs te leggen. Haar methode is de laatste tijd erg populair, velen beschouwen het als het meest effectief en handig. De basisprincipes van deze methode om dingen goed in te pakken zijn de volgende eenvoudige regels.

 • We moeten ernaar streven om ervoor te zorgen dat elk ding zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Om dit te doen, moet u de vaardigheid om het wasgoed voorzichtig te vouwen verbeteren.
 • Alles moet zo worden geplaatst dat wanneer het wordt uitgepakt, de algemene volgorde niet wordt verstoord.
 • Alles in de kast moet voor de ogen toegankelijk zijn.

  De auteur van de methode raadt huisvrouwen ook sterk aan om het schoonmaken in de kast niet uit te rekken. Doe het niet in verschillende fasen. Het is het beste om voldoende tijd uit te trekken en de planken in één keer op te ruimen. Het tweede waardevolle advies is om alleen schoonmaak aan te bevelen. Gesprekken of geschillen met huishoudens leiden alleen maar af en nemen tijd in beslag.En in het stadium van het sorteren van dingen en het wegwerken van alle onnodige verschillen kan zich voordoen of een echt schandaal.

  Hier is hoe stap voor stap KonMari biedt om te handelen bij het herstellen van de volgorde in de kast.

  • Reiniging begint met het loslaten van de planken van de kast. Tegelijkertijd worden oude ongewenste dingen geselecteerd die moeten worden weggegooid.
  • De resterende kits moeten in afzonderlijke categorieën worden gedemonteerd. KonMari beveelt aan kussenslopen, dekbedovertrekken en lakens op te slaan in verschillende stapels.
  • Netjes opgevouwen dingen worden volgens de basisregels in de schappen gestapeld: alles is zichtbaar; het verwijderen van voorwerpen uit de kast mag de aangrenzende stapels wasgoed niet raken.

  Verpakkingsmethode

  Nog een truc voor het gemakkelijk opbergen van linnengoed. Het ligt in het feit dat de hele set netjes is gestapeld in een kussensloop. Na het strijken, is het noodzakelijk om het dekbedovertrek en het laken compact samen te vouwen, evenals het tweede kussensloop, indien inbegrepen. Alle dingen worden in de "verpakking" geplaatst. De randen van de kussensloop netjes ingestopt en de hele stapel wordt op de plank gelegd. Deze methode is ook handig omdat de set altijd wordt samengesteld.Het is niet nodig om afzonderlijke items te zoeken en verschillende stapels linnen in de schappen te reviseren en sorteren.

  dressing

  Gestapelde gevouwen set kan worden vastgebonden met een lint. Dit is zowel handig als mooi. Leg de gestreken dekbedovertrek, lakens en kussenslopen op elkaar. Voor het verbinden kunt u decoratieve linten of eenvoudige touwen gebruiken. In ieder geval zal de kit worden samengesteld. Het zal handig zijn om hun kast te verwijderen om het bed te maken.

  "Bookshelf"

  De essentie van de methode ligt in het feit dat opgevouwen of opgevouwen linnen op de planken wordt bewaard op een plaats die ons niet zo bekend voorkomt. Het past niet horizontaal, maar wordt geplaatst als boeken in een verticaal vlak. Visueel ziet het er vreemd uit. Het extraheren van linnen uit een dergelijke verticale rij is echter veel handiger.

  Manden en containers

  Als de afmetingen van de kast dit toelaten, kunt u elke set kleding in een afzonderlijke mand of een kleine container bewaren. Het uiterlijk van de planken wordt overzichtelijk en het wassen van de was is veel handiger. Het verwijderen van het gewenste beddengoed hindert de naburige dingen niet en veroorzaakt geen verwarring in de kast.

  Op een elastische band

  Vaak is in de complete set beddengoed een laken met elastiek. Aanvankelijk waren dergelijke textielproducten populair in het westen en onze huisvrouwen hebben ze relatief recent in gebruik genomen. Het is de moeite waard om de vraag aan de orde te stellen hoe je een groot vel vouwt met een elastiek:

  • spreid het vel uit en rek het over de gehele lengte, vlak de hoeken af;
  • verbind de bovenste hoek met de bodem gelegen aan dezelfde zijde van het blad;
  • De volgende hoek moet je plaatsen onder die twee die je eerder hebt verbonden;
  • de vierde hoek moet worden weggestopt onder alle drie hoeken, een rechthoek moet op een vergelijkbare manier uitkomen;
  • Het opgevouwen vel kan worden opgerold en met een tape of elastiek worden vastgemaakt.

  Waar te bewaren?

  Opgemerkt moet worden dat op het moment dat de kast en een dressoir ver zijn niet de enige plaatsen voor opslag van bed sets. In het linnen dat goed in de schappen ligt, kan een mol vaak dingen beginnen en bederven. In de afgelopen jaren zijn speciale gevallen erg populair geworden onder huisvrouwen. Ze zijn er in verschillende maten, ze kunnen worden opgehangen of voor horizontale opslag.

  Een andere handige innovatie is vacuümzakken.Op deze manier kunt u ruimte besparen, omdat de dingen in zo'n pakket veel compacter worden. Ze slaan gemakkelijk reservekits op voor gasten of dingen die in de nabije toekomst niet zullen worden gebruikt. Pakketten beschermen het wasgoed tegen mottenlarven en andere negatieve factoren, zoals vocht.

  4 manieren om beddengoed in de onderstaande video te vouwen.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer