Kenmerken van beddengoed van tensel

Kenmerken van beddengoed van tensel

Beddengoed mag uitsluitend worden gemaakt van natuurlijke stoffen. Onlangs populaire kits van tensel geworden. Wat is dit materiaal, wat is de functie ervan en hoe moet je ervoor zorgen? Antwoorden op alle vragen wachten al op u in ons materiaal.

Wat is het?

Beddengoed van tensel ontvangt talloze positieve feedback van consumenten terecht. Tensel is een natuurlijk weefsel dat tijdens het productieproces eucalyptusvezels gebruikt. Uiterlijk en bij aanraking voelt zo'n doek een beetje zijde. Het grote voordeel van deze set beddengoed is dat het een volledig natuurlijk en veilig product is.Stof verschilt in de toegenomen duurzaamheid en elasticiteit.

Het productieproces van een dergelijke stof is veilig voor het milieu en daarom moeilijk. Om te beginnen wordt houtpulp geproduceerd uit eucalyptushout. Daarna wordt de massa door een speciale pers geleid, met als gevolg dat sterke draden worden verkregen. Dan gaan de draden door speciale verwerking, drogen, en dan begint de productie van de stof zelf. Het resultaat is een hoogwaardig natuurlijk materiaal, dat verschillende voordelen biedt.

Het is vermeldenswaard dat in het productieproces van sommige stoffen katoen- of zijden draden worden toegevoegd, die vooraf zijn geïnterlinieerd met eucalyptus. Het pakket moet hierover informatie bevatten. In dat geval, als de eucalyptusvezels in het weefsel minder dan dertig procent zijn, kan een dergelijk materiaal niet "tencel" worden genoemd.

Functies en voordelen

Om te beginnen is het vermeldenswaard dat een dergelijke natuurlijke stof erg duur is. Maar dit feit weerhoudt consumenten er niet van, niet alleen om hun gezondheid en een comfortabele nachtrust, maar ook om het milieu. Daarom is veel vraag naar beddengoed gemaakt van dit materiaal.

Het belangrijkste kenmerk van de tencel is de natuurlijkheid ervan, zodat dergelijk bedlinnen volkomen veilig is en geen absoluut allergische reacties veroorzaakt. Slapen in dergelijke kleding is op elk moment van het jaar zeer aangenaam. De stof heeft één belangrijke functie: hij is perfect ademend. Om deze reden, zelfs in extreme hitte, is het zeer comfortabel en helemaal niet heet om op bedlinnen te slapen van tensel, maar het is gezellig en warm in de winter.

In de winter kan zo'n stof als een wollen deken opwarmen. Tegelijkertijd is het veel aangenamer om dekking te zoeken met een dekbedovertrek van tensen, omdat de stof heel zacht en licht is. Tijdens het wassen absorbeert dergelijk beddengoed vocht en verwijdert het net zo gemakkelijk, waardoor het wasgoed perfect wordt gewassen en zeer snel droogt. Na grondig wassen, hoeft het helemaal niet te worden gestreken, omdat het absoluut niet aarzelt.

Een ander kenmerk van dit materiaal is de hoge sterkte. Wellicht kan tencel op duurzaamheid de eerste plaats krijgen door duurzaamheid. Vanwege deze kwaliteit, bedlinnen van dit natuurlijke materiaal dient voor een zeer lange tijd en verliest zijn kwaliteiten helemaal niet door de jaren heen.En een ander voordeel van de stof is dat vanwege de natuurlijke vezels in een dergelijk beddengoed verschillende micro-organismen niet verschijnen en zich niet reproduceren. Zelfs na jaren begint de huisstofmijt in dergelijk ondergoed niet en dit is een ander belangrijk pluspunt.

Hoe kiezen en geven?

Om een ​​echte hoogwaardige tensel te kiezen, moet een aantal van zijn functies kennen.

  • Het herkennen van dit soort natuurlijke stof is heel gemakkelijk aan te raken. Tensel is een licht, zacht en aangenaam materiaal. Bovendien is het canvas niet vervormd, niet gerimpeld en strekt het niet uit.
  • Kies een bedset van tensel en vertrouw alleen op beproefde fabrikanten die zich al aan de positieve kant hebben gevestigd. Het is niet nodig om bedlinnen tegen een te lage prijs te kopen via internet op dubieuze sites die absoluut geen garanties bieden.
  • Zoals elke natuurlijke stof vereist de tensel speciale zorg, zodat het beddengoedpakket vele jaren meegaat. Bewaar dergelijk beddengoed wordt aanbevolen in een kamer die goed geventileerd is.In benauwde kamers met een hoge luchtvochtigheid zal het weefsel snel verslechteren en een aanzienlijk deel van zijn voordelen verliezen. Probeer bovendien tijdens opslag en droging direct zonlicht op de stof te vermijden. Omdat de tencel snel droogt, kan hij zowel thuis als in de schaduw worden gedroogd.
  • Lees voor het wassen van een dergelijke stof de aanbevelingen van de fabrikant, die op de verpakking moeten worden vermeld. Sommige producten kunnen helemaal niet worden gewassen, omdat alleen een droge was toegestaan ​​is. Maar meestal gaat het om bedovertrekken.
  • Een dergelijk beddegoed wordt aangeraden om met de hand of in een delicate handwasmodus in een wasmachine te worden gewassen. Het is belangrijk dat de temperatuur tijdens het wassen niet hoger is dan dertig graden. Spin moet ook delicaat zijn. Was beddengoed van tensel is alleen mogelijk vanaf de verkeerde kant. In het geval dat het nodig is om de stof te strijken, moet de set ook aan de verkeerde kant worden gedraaid.
  • En nog een belangrijk punt. Producten gemaakt van tensel mogen niet worden gewassen met verschillende poeders met bleekdeeltjes en gebruiken bleekmiddel, glansspoelmiddel en andere speciale producten tijdens het wassen.Deze stof kan alleen worden gewassen met een vloeistof, zoals gel.

Consumenten beoordelingen

Consumenten die al het bedlinnen van natuurlijke tensel hebben geprobeerd, laten alleen positieve beoordelingen achter. De gastvrouw merkte op dat de dure aankoop gerechtvaardigd is, omdat het materiaal milieuvriendelijk en veilig is. Consumenten zeggen dat het leuk is om op warme dagen op een tensel te slapen. Het is vooral comfortabel om op dergelijk ondergoed te slapen voor kinderen, omdat ze er absoluut niet op transpireren en er is geen risico op verkoudheid.

Bovendien merken consumenten op dat ondergoed van tencel in tegenstelling tot zijdeproducten helemaal niet uitglijdt. Het is gemakkelijk om het te maken en het is zeer comfortabel om op te slapen, omdat de stof niet alleen soepel, maar ook zacht is. Bovendien merken mensen met allergieën en een eenvoudig gevoelige huid op dat het heel comfortabel is om dergelijk ondergoed te gebruiken. Er is geen irritatie, roodheid en andere problemen.

Ook merken huisvrouwen op dat de stof heel gemakkelijk met de hand kan worden gewassen en helemaal niet hoeft te worden gestreken. Veel vrouwen hebben het feit opgemerkt dat dit soort weefsel niet zoveel vuil en talg absorbeert.En na het drogen aan het touw blijven fijne rimpels en vouwen niet op de stof achter, zodat het wasgoed onmiddellijk bedekt kan worden. Om het weefsel zijn oorspronkelijke uiterlijk niet te laten verliezen, adviseren de hostesses de sets tencel afzonderlijk van andere dingen te wassen. Ze merken ook op dat zelfs na herhaalde wasbeurten en drogers, felle kleuren en patronen op de stof helemaal niet vervagen. En zelfs na jaren ziet de stof er onberispelijk uit.

Zie de volgende video voor informatie over hoe u beddengoed uit tensel kunt kiezen.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer