Hoe de juiste achtergrond kiezen?

Behang - dit is een van de meest gebruikelijke manieren om wanden te ontwerpen, die niet zijn relevantie verliezen, ondanks het feit dat het al eeuwen geleden werd gebruikt. In de loop van de tijd is het uiterlijk van de eerste achtergrond aanzienlijk veranderd. In dit artikel leert u welke soorten achtergronden er nu bestaan ​​en hoe u de meest geschikte optie voor zichzelf kiest.

types

Er zijn veel verschillende soorten coatings. Wat dunner, andere volumineus en in reliëf gemaakt. Sommigen komen naar de hal met grote ramen, terwijl anderen de donkere kamer perfect aanvullen.

materiaal

Allereerst is het behang verdeeld afhankelijk van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. De meest gebruikelijke versie sinds de tijd van de Sovjet-Unie is, natuurlijk, eenvoudig papierbehang.

Ze zijn geschikt voor diegenen die niet te veel geld willen uitgeven aan reparaties en er de voorkeur aan geven iets eenvoudiger te kiezen.

Vervolgens komen niet-geweven en acrylbehang. Ze worden iets minder gebruikt, maar ze zijn duurzamer dan die van dun papier, die tijdens het lijmen vaak in de handen kruipen.

Prachtig aan de muur kijk kurk of bamboe dekking. Ze zijn veel sterker en daarom zul je opnieuw moeten doen. De reparatie is niet zo snel. Naast deze populaire soorten behang zijn er nog andere, maar deze komen veel minder vaak voor.

afmeting

Een andere parameter waarmee de soorten behang verschillen van elkaar - hun afmetingen. De band kan breed of smal genoeg zijn.

Het is niet moeilijk om die brede behanglijm veel sneller te raden, maar met smalle, veel interessantere kleurencombinaties.

De grootte van de patronen die het oppervlak bedekken, verschilt ook. De afdruk kan meer of minder zijn - u moet de juiste optie kiezen, afhankelijk van het doel dat u wilt bereiken, en reparaties uitvoeren. Zo zou bijvoorbeeld in een kamer met een laag plafond behang met longitudinale patronen geschikt zijn, en in een smalle kamer - met dwarsstrepen.

kleur

Wat de kleuren betreft, ze kunnen bijna alles zijn. De keuze van de gewenste schaduw hangt af van de stijl van uw kamer.

Als je niet weet wat je moet kiezen, neem die dan in pastelkleuren. Ze zullen worden gecombineerd met bijna alle kleuren.

Licht geel behang of een andere coating in felle kleuren zijn geschikt voor bijna elke kamer.

In een ruime kamer ziet er goed uit en donker behang - bruin, lila, donker goud of rood.

Decor opties

De basis van het behang kan aanvullende details decoreren. Zo kan zelfs de eenvoudigste achtergrond gestileerd worden als een stenen muur of als een bakstenen muur. Laten we naar verschillende opties voor decor kijken.

  • Smooth. Begin met een eenvoudige, vloeiende achtergrond. Hun uiterlijk onderscheidt zich alleen door de aanwezigheid van een prachtig patroon. Behang met een patroon dat in veel kamers wordt gebruikt, maar meestal in kinderkamers.
  • Relief. Een andere interessante optie. Ze zijn gedecoreerd met een bolle of gedrukt in het patroon. Het is bijna niet merkbaar vanaf de zijkant, maar toch zien de reliëfbehang er eleganter uit dan de eenvoudige.

Reliëf coating opties zijn vaak gestileerd met een soort van herkenbare textuur. Als u een kwaliteitscoating koopt, ziet deze eruit als natuurlijke tegels, gips of baksteen.

Het is erg esthetisch en stijlvol. U kunt dus veilig een groot behang met lijstwerk of stokbrood oprapen voor uw kamer.

Bovendien kan het oppervlak van het behang allerlei glitter, stickers en andere decoratieve elementen versieren.

Stijl en ontwerp

Om het behang goed te laten combineren met het interieur dat je hebt gemaakt, moet je het goed combineren met andere details. Wandbekleding moet worden gecombineerd met vloeren, de kleur van het plafond, meubels of gordijnen, bijvoorbeeld.

In de designkamer ziet het behang in pastelkleuren er fantastisch uit.

Ze zijn geschikt voor beige meubels en voor lichte gordijnen of ander textiel. Ze passen ook goed bij lichte deuren en ramen. Een iets donkerdere wandbekleding is ook een goede achtergrond voor banken en fauteuils in de kleur van cappuccino en andere gezellige details. Bijvoorbeeld behangschaduw of reliëfcoating met een kleine bloemenprint.

Behang kan ook met succes worden gecombineerd met andere coatingopties.Dus, in gezellige woonkamers of slaapkamers is het goed om decoratieve pleister te combineren met licht behang van welk materiaal dan ook. Maak een perfecte aanvulling op deze fundering en decoratieve baksteen, die zich bijvoorbeeld boven de deuropening bevindt. Vergeet ook niet over hout. Wallpapers worden met succes gecombineerd, niet alleen met de deuren van de schaduw van gebleekt eiken, maar met dezelfde lichtpanelen.

In de keuken wordt behang succesvol gecombineerd met tegels of stijlvol ingerichte schorten.

Hoe de juiste achtergrond kiezen?

Het is de moeite waard om een ​​achtergrond te kiezen, gebaseerd op de stijl waarin ze zijn gemaakt, en hoe hoog ze zijn. Goed behang moet overeenkomen met het functionele doel van de kamer, het gezelliger en ruimer visueel maken. Bij het kiezen van een coating is het belangrijk om enkele nuances in gedachte te houden.

verlichting

Houd bij het kiezen van een muurbedekking rekening met de aanwezigheid van licht. Bij de keuze van de kleuren speelt het type verlichting in de ruimte een belangrijke rol.

Als de kamer donker is en er geen grote ramen zijn, moet u ervoor zorgen dat het door u gekozen behang geen licht absorbeert. Het is dus de moeite waard om te weigeren van een prachtige donkere overkapping ten gunste van lichte tinten die in dit geval veel meer zal passen.

In lichte kamers kunt u grijze, groene, paarse, blauwe en andere koude en donkere kleuren gebruiken.

lot

Je kunt ook het doel van de kamer niet negeren. Dus, in de keuken, waar het leven constant kookt en iets wordt voorbereid, is het onwaarschijnlijk dat je papieren achtergronden lijmt, of in ieder geval probeert ze te combineren met een beschermende coating.

Voor de keuken, gang en in sommige gevallen, zelfs voor een kinderkamer, proberen ze vaak coatingopties te vinden met een vochtbestendig oppervlak.

Dit zijn precies de kamers waar, hoe voorzichtig je je ook gedraagt, de muren vaak vuil worden. En als op een eenvoudig papierbehang zo'n vlek voor altijd achterblijft, kan vochtbestendig altijd worden afgeveegd met een goed uitgewrongen doek.

In de woonkamer streven de meeste mensen ernaar om de meest comfortabele sfeer te creëren waarin de familie en gasten zich op hun gemak voelen. Kies daarom als muurbekleding behang van hoge kwaliteit met een warm palet. Goede wallpapers zijn altijd geschikt voor linoleum of parket, waardoor een gemeenschappelijk kleurenschema ontstaat in de geselecteerde kamer. In een doordacht interieur moet worden gecombineerd van twee primaire kleuren naar vier.

Voor de slaapkamer kunt u een combinatie van gewoon behang en een interessant patroon of afbeelding kiezen.

De belangstelling voor fotobehang neemt nog steeds niet af, dus je kunt een stijlvolle foto vinden die zal helpen de sfeer van een mysterieus bos of een verlaten strand in een kleine kamer te herstellen.

Anders blijven de keuzeprincipes hetzelfde: voor de lichte vloer en ramen met uitzicht op de noordkant, is het beter om pasteltinten te kiezen.

Voor- en nadelen

Los daarvan moet je praten over de materiaalkeuze. Elk type wandbekleding heeft zijn voor- en nadelen.

papier

Het grote voordeel van papierbehang is hun lage prijs. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een tijdelijke optie voor het inrichten van een appartement, dan is deze optie perfect voor u. Er is een zeer groot aantal kleuren en tinten van dergelijke coatings, dus je kunt altijd een goede en goedkope optie vinden om een ​​kamer te versieren.

Papieren doeken zullen ook geschikt zijn voor diegenen die met hun eigen handen reparaties willen uitvoeren, maar tot nu toe geen ervaring hebben op dit gebied. De papieren basis past goed op het vlakke oppervlak van de muren. Toegegeven, dit type coating heeft veel belangrijke nadelen.

Papieren behang maakt niet schoon, vervaagt in de zon en de volgende reparatie moet je heel snel doen.

vinyl

Een andere veel voorkomende optie is vinylbehang. Ze zijn veel zwaarder dan dunne papieren en daarom is het moeilijker om ze te lijmen. In dit geval wordt een dunne papierbasis aangevuld met een hoogwaardige vinylcoating, die er indrukwekkend uitziet en waarmee u de levensduur van het behang iets langer kunt verlengen.

Vinylbehang met speciale chemische embossing kan veilig worden gebruikt, niet alleen in de keuken, maar zelfs in de badkamer. Ze worden niet slechter in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid en kunnen worden gereinigd met behulp van een doek die is bevochtigd met warm water en met behulp van speciale reinigingsproducten.

Als u een achtergrond met een grote en heldere afdruk kiest, wordt de aandacht afgeleid van de onregelmatigheden aan de muur, die alleen op het papierbehang worden benadrukt.

Zeefdrukdoek kan een sfeer van luxe creëren in uw woonkamer of slaapkamer.

Het minpuntje van dergelijke achtergronden is in feite maar één - de hoge prijs. Maar als u bereid bent te betalen voor kwaliteit en een spectaculair uiterlijk, dan is dit een goede keuze voor het ontwerp van vrijwel alle kamers.

acryl

Acrylbehang is de gulden middenweg tussen de twee vorige versies. Aan de ene kant zijn ze goedkoper dan vinyl, aan de andere kant - ze zien er veel esthetischer uit dan die van papier. Indien nodig kunnen ze worden gereinigd van stof of vlekken door af te vegen met een vochtige doek.

Onder de nadelen van acrylbehang is het vermeldenswaard dat niet alle fabrikanten een kwaliteitsoptie bieden.

Deskundigen adviseren om een ​​Duits gemaakt product te kopen. Deze wallpapers zijn iets duurder dan hun tegenhangers, maar echt genieten van hun kwaliteit.

natuurlijk

Als u wilt dat alles in uw kamer zo natuurlijk en milieuvriendelijk mogelijk is, let dan op het behang gemaakt van natuurlijke bamboe of kurk. Meestal worden ze verkocht in licht en de meest natuurlijke kleuren. Dergelijke achtergronden zijn onschadelijk, zowel voor u als voor het milieu.

Een ander voordeel is dat dichte bamboe-achtergronden het extra geluid goed absorberen.

Daarom combineren veel mensen ze vaak met gewone. Als je de bamboe coatingmuur van de straat lijmt, zal de ruimte veel stiller en comfortabeler zijn.

vloeistof

Ten slotte is het de moeite waard om het vloeibare behang te vermelden. Ze worden zelden gebruikt. Door middel van deze is het mogelijk om onregelmatigheden en kleine scheurtjes effectief te verbergen.In feite is dit type coating meer op decoratieve pleister dan op het gebruikelijke behang.

Van de minnen moet worden opgemerkt een zeer hoge prijs en problemen met de toepassing. Er moet verwarring ontstaan ​​over het recht om de compositie te verdunnen, die op het wandenoppervlak zal worden aangebracht, en om extra gereedschappen aan te schaffen.

Hoe mooi om te combineren?

Er zijn twee basisprincipes waarop ontwerpers met kleurencombinaties van muurbedekking met meubels komen.

  • Harmonie. In dit geval proberen alle dingen in hetzelfde kleurenschema op te nemen, niet in combinatie met koude en donkere tinten. Dus, met witte meubels, bijvoorbeeld, licht beige achtergronden zijn het best gecombineerd. De kleine details die ook in het interieur te vinden zijn, moeten niet opvallen in het algemene palet, dus probeer alles tot in het kleinste detail na te denken.

Zelfs een donkere kamer met zwart of rood meubilair en bordeauxrode muurbekleding op deze manier kan zeer aantrekkelijk worden gemaakt.

  • Contrast. Een andere, volledig tegenovergesteld aan de vorige, is een combinatie van contrasterende kleuren. Dit is meer relevant voor moderne interieurs. Een levendig voorbeeld hiervan is een kamer met gele achtergronden, met een blauwe bank en een groene suite.Op het eerste gezicht lijkt deze combinatie te fel, maar als u de juiste tinten kiest, ziet alles er stijlvol uit.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Er zijn zoveel fabrikanten uit verschillende landen. Velen noemen het de meeste kwaliteitsachtergronden die door Duitse bedrijven zijn gemaakt, maar in feite zijn er in elk land bepaalde merken die veel vertrouwen en die consumenten niet bijna teleurstellen.

Bij Duitse merken zijn bijvoorbeeld de achtergronden van Décor Deluxe en Aesthetics Paper bijzonder geliefd. In Italië is het Sergio Rossenelli, Cavalli, Zambiati.

Natuurlijk moet u niet alleen op de grote naam vertrouwen, maar toch, als u iets koopt, is het beter om op internet naar informatie over de fabrikant te zoeken, evenals naar recensies over de producten van belang.

Ontwerp oplossingen in het interieur

Ondanks het eenvoudige uiterlijk en de wijdverbreide toegankelijkheid, is wallpaper het universele materiaal dat kan worden gebruikt voor de decoratie van bijna elke kamer, waarbij telkens iets nieuws en interessants wordt gemaakt.

Laat u hiervoor inspireren door ontwerpoplossingen. Trendideeën zoals het combineren van licht en donker behang,De combinatie van een papieren bekleding met een kunststeen of een bakstenen muur en andere, zal niet alleen geschikt zijn in een luxueuze studio, maar ook in een klein appartement, dat na zo'n reparatie onmiddellijk zal veranderen.

Bekijk de volgende video voor nog interessantere ideeën voor het ontwerpen van behangsoorten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer