Als het laminaat gezwollen is

 Als het laminaat gezwollen is

Als het laminaat gezwollen is, haast u dan niet om de vloerbedekking volledig te verwisselen of de fabrikant te verwijten. In veel gevallen is dit probleem eenvoudig te verwijderen en vereist het geen extra kosten.

Voordat u met de kaarten gaat manipuleren, moet u de oorzaak van het probleem begrijpen. Meestal is het:

 • fouten gemaakt bij het leggen van laminaat;
 • gegoten water op de vloer;
 • slechte kwaliteit van het materiaal zelf.

Afhankelijk van de aard van de zwelling, wordt elk probleem op zijn eigen manier geëlimineerd.

Onjuiste installatietechniek

Laminaat onder invloed van temperatuurverschil in de kamer kan uitzetten. Voor dit doel wordt een opening van 1-2 cm (minstens aan één kant) achtergelaten tussen het bord en de muur, die met succes verborgen is door de plint.

Als het laminaat opbolt en in golven terechtkomt vanwege de afwezigheid van deze opening, moet u de volgende stappen uitvoeren:

 1. Verwijder alle plinten;
 2. Zoek de plaatsen waar het laminaat tegen de muur rust;
 3. Knip de lamellen voorzichtig in deze gebieden af, zodat een afstand van 1-2 cm wordt verkregen tussen de coating en de muur;
 4. Verwijder alle voorwerpen van de vloer die verhinderen dat de planken recht gaan. Geleidelijk zal het laminaat zichzelf rechtmaken.
 5. Soms veroorzaakt een opgeblazen gevoel verwarmingsbuizen. Er is ook een opening tussen hen en de coating.

Een andere reden waarom laminaat gezwollen is, kunnen plinten zijn die op de vloer zijn geschroefd, deurvasthouders en andere elementen die op de vloer moeten worden bevestigd. In dit geval worden de plinten uitsluitend aan de wanden bevestigd. Voor de overige elementen is het noodzakelijk om de gaten in de planken voor te snijden en direct op de vloerbalk te monteren.

 Laminaatvloer als gevolg van onjuiste installatie.

vloeistof

Als de oorzaak van een opgeblazen gevoel water is, moet je snel handelen:

 1. Verwijder beschadigde borden. Lamellen van goede kwaliteit, uitdrogend, kunnen hun vroegere uiterlijk herstellen. En omdat ze kunnen worden teruggebracht naar de plaats. Goedkoop laminaat van lage kwaliteit zwelt veel op en keert zelden terug naar zijn oorspronkelijke vorm en moet daarom worden vervangen.
 2. Veeg het water op dat zich onder de planken heeft opgehoopt.
 3. Vervang de ondervloer.
 Laminaat kan uitstulpen als gevolg van gemorste vloeistof.

Als de gedroogde planken hun vorm hebben behouden, moeten ze worden teruggebracht naar hun plaats. Anders moet beschadigd laminaat worden vervangen.

 Laminaat vervangen

Wanneer de coating enkele jaren oud is, is het veel moeilijker om lamellen in kleur en textuur te kiezen. Als alternatief, om te vervangen, kunt u de planken van onder de kast of bank demonteren en op hun plaats om nieuwe latten te plaatsen. Zo'n rokend, verborgen meubilair is niet zichtbaar voor het oog van buiten.

 Oud laminaat

Als laminaat op de naden wordt opgeblazen vanwege de slechte kwaliteit van de lamellen, is de enige uitweg het vervangen van beschadigde platen.

 Kan gebroken laminaat vervangen

Hoe een opgeblazen gevoel voorkomen?

Koop alleen hoogwaardig materiaal en leg het laminaat op de juiste manier. Anders zullen na verloop van tijd de kosten van het repareren van een dergelijke dekking de denkbeeldige besparingen opleveren.

Het is belangrijk om te onthouden dat laminaat niet houdt van nat reinigen. Daarom vereist de coating speciale zorg: oppervlaktebehandeling met waterafstotende poetsmiddelen of was.

En in ruimtes met hoge luchtvochtigheid is het aan te bevelen een speciaal waterdicht laminaat te leggen.

Een ander veel voorkomend probleem is dat het laminaat kraakt. Elimineer het kraken is ook mogelijk.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer