Kenmerken van het demonteren van leisteen

Na verloop van tijd moet dakbedekking mogelijk worden vervangen of gerepareerd. En soms hebben de huurders gewoon de wens om het uiterlijk van het gebouw te veranderen. Het eerste dat u in deze situatie moet doen, is het verwijderen van de lei. Het is noodzakelijk om dit op de juiste manier te doen om de dakbedekking van de rol, de omhulling, andere elementen en de leisteen zelf niet te beschadigen, die indien nodig verder kan worden gebruikt voor huishoudelijke doeleinden.

Beveiligingsmaatregelen

Zoals bij alle constructiewerkzaamheden, dient bij het demonteren van de lei veiligheidsmaatregelen in acht te worden genomen. Overweeg de belangrijkste punten waarmee rekening moet worden gehouden.

Ten eerste kunt u geen werkzaamheden uitvoeren bij regenachtig weer. Naast het gevaar van de natte coating zelf, kan het erop groeien van het korstmos ook behoorlijk glad zijn als het nat is.Daarom moet tijdens het werk het dak volledig droog zijn. Dit minimaliseert het risico op letsel.

Voordat je begint met het demonteren van het dak, moet je de betrouwbaarheid ervan controleren. Het ontwerp moet sterk genoeg zijn om niet onder het gewicht van de mensen te vallen.

Werk moet worden in strakke kleding, handschoenen en een gasmasker, evenals comfortabele antislip schoenen.

Wanneer een aantal leistenen platen worden verwijderd, zal het ook nodig zijn om het waterdichtmakende materiaal te demonteren zodat het de beweging over de kist niet belemmert. Het is noodzakelijk om over het dak te bewegen met ladders die speciale haken hebben voor bevestiging op de nok van het dak. Met hun hulp wordt het gewicht gelijkmatiger verdeeld, zelfs op een groter oppervlak. Dus de oude lei breekt niet.

Het wordt aanbevolen om veiligheidskoorden te gebruiken die kunnen beschermen tegen verwondingen bij een val. Ze moeten ook op het paard slaan. Bovendien moet het gebied van de pijlstaartrog worden afgeschermd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen mensen onder staan ​​tijdens het ontmantelingsproces. Het gewicht van de leisteenplaat is ongeveer 20 kilogram en de val van een persoon kan ernstige gevolgen hebben.

Technologie zonder bladen op te slaan

Voor meer efficiëntie wordt aanbevolen om niet alleen te demonteren. Het beste zou zijn de aanwezigheid van twee of drie werknemers. Bij afwezigheid van assistenten kun je het echter alleen aan.

De eenvoudigste manier om van de oude coating af te komen, als deze beschadigd is en niet geschikt voor gebruik. In dit geval is het niet nodig om de materialen zelf te bewaren. Meestal wordt leisteen bevestigd met spijkers. Dit betekent dat om het te verwijderen, er voldoende trappen, een hellingbaan, een spijkertrekker, een hamer en een mes zijn, die waterdichtmakende materialen kunnen worden afgesneden.

Werk moet beginnen met de bovenste en bovenste rij van leistenen bladen. Een spijkertrekker trekt de sluiting eruit waarop het paard hangt. Platen worden meestal de volgende keer overlappend gelegd en moeten worden verwijderd, te beginnen met het allerlaatste.

Aangezien het behoud van leisteenplaten in de hele vorm niet ter zake doet, kunt u de spijker kop eenvoudig met een hamer slaan om het laken te verwijderen. Dit zal helpen om het in een houten basis te drijven.

De lei zelf met een dergelijke actie vindt zijn weg, en het wordt gemakkelijk om het als een geheel te verwijderen, of voor individuele afgescheiden elementen.Hierna moet je de bevestigingsmiddelen uit de kratten halen en aan hetzelfde principe blijven werken.

Technologie met het opslaan van bladen

Als wordt besloten dat de leibladeren moeten worden geconserveerd zonder schade voor verder gebruik, zal de demontage-technologie verschillen van de vorige versie. Het vereist de grootst mogelijke nauwkeurigheid.

Eerst moet u ook het nokelement verwijderen. Daarna wordt leisteen verwijderd, maar in de omgekeerde volgorde van de vorige, dat wil zeggen vanaf de onderkant van het dak. Nagels moeten heel voorzichtig worden verwijderd om het materiaal niet te bederven. Nadat de lei vrij is van bevestigingen, moet u deze op de grond laten zakken en voorzichtig vasthouden. Om het materiaal niet te beschadigen, moet je bij het trekken van spijkers een klein bord gebruiken dat onder de hak van de nageltrekker is geplaatst.

Als de lei aan de schroeven was bevestigd, moeten deze voorzichtig worden losgeschroefd. Deze methode is veel eenvoudiger dan de vorige, maar is alleen geschikt voor het demonteren van relatief nieuwe daken. Als de installatie is uitgevoerd met behulp van gepiercete spijkers, moet u er rekening mee houden dat het bijna onmogelijk is om ze te verwijderen zonder het materiaal te beschadigen.In dit geval, is de enige manier om de dop af te knippen of te bijten.

Materiaal verwijderen

Alleen, om deze procedure uit te voeren, is niet eenvoudig. De beste optie is om werk te doen met de deelname van drie mensen.

In dit geval is de eerste taak het demonteren van bevestigingsmiddelen. In dit geval moet de persoon op de kist staan, niet bedekt met leisteenplaten of op de trap.

De locatie van de tweede moet op skate of niet ver van het zijn. Deze helper houdt het leisteenblad vast, maakt het vast met een touw en laat het voorzichtig naar beneden zakken.

De derde persoon moet dicht bij het dak zijn. Zijn taak is om een ​​laken te nemen, het touw van hem los te maken en hem naar een eerder georganiseerde plaats te brengen.

Als er geen helpers zijn, wordt onafhankelijk werk aanbevolen om van onderaf te beginnen. Het extreme element moet worden bevrijd van de bevestigingsmiddelen en voorzichtig loskomen onder het andere vel. In dit geval is het niet erg handig om de materialen met een touw te laten zakken. Een meer effectieve oplossing zou zijn om meerdere lange planken tussen de grond en de dakrand van het dak te installeren. Op hen zal het gemakkelijker zijn om de vellen te laten zakken, omdat ze tegen elkaar zullen beginnen te rusten.U hoeft niet elk vel afzonderlijk te nemen.

Start de afdaling is beter om zacht materiaal te sluiten. Dit voorkomt het splitsen van leisteenplaten tijdens de afdaling.

Zie de volgende video over het ontmantelen van de leisteen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer