Celenio houten tegels: interieurgebruik

Verbazingwekkende en zeer ongewone sensaties kunnen aan u en uw geliefden worden gepresenteerd door een innovatieve driedimensionale houten tegel genaamd Celenio van het beroemde Duitse bedrijf Haro. Voor de release bedachten de specialisten van het bedrijf een uniek materiaal Harolith2, dat onder zeer zware druk wordt verkregen door op houtsnippers en verschillende harsen te drukken. Het resultaat is houten tegels die het uiterlijk van natuurstenen, textiel of zelfs beton nabootsen.

Speciale functies

Als je er al lang van gedroomd hebt om een ​​vloerbedekking in je huis aan te brengen die niet zou meegeven aan zijn steen met zijn prachtige kenmerken, dan moet je goed op de originele Celenio-tegel letten. Hiermee kun je een volledig unieke houten vloer krijgen, die je waarschijnlijk nooit zult zien bij goede vrienden of familieleden.

Een kenmerkend kenmerk van deze coating is dat ondanks de stijlvolle inrichting onder steen of textiel, u de vloeren zelfs krijgt van hoogwaardig natuurlijk hout.

Dit betekent dat vanaf nu uw benen en voeten van uw familieleden niet bevriezen wanneer u op zo'n prachtige houten vloer loopt.

Natuurlijk kan zelfs een hoogwaardige kunstimitatie nauwelijks worden vergeleken in termen van zijn uitstekende eigenschappen met een echt materiaal. Maar de Duitse fabrikant Haro besliste nog steeds over zo'n nogal riskante stap en verloor niet. Dankzij de meest moderne technologische apparatuur en het oorspronkelijke idee van productie, bleek het een behoorlijk competitieve dekking te hebben die vele jaren met de juiste zorg kan dienen.

De ongelooflijk warme, volledig stille, krachtige en eenvoudig te installeren tegelachtige coating combineerde alle positieve eigenschappen van natuurlijk hout en een uniek ontwerp, dat nieuwe mogelijkheden voor consumenten biedt bij het ontwerp van woongebouwen.

Celeniategels veroorzaakten een enorme sensatie in de wereld van decoratieve coatings. Vanaf het eerste gezicht leek het voor iedereen vergelijkbaar met het gebruikelijke oppervlak van steen en alleen bij het meest zorgvuldige onderzoek zou je dat kunnen begrijpen deze dekking is niets meer dan een zeldzame boomdie meerdere bewerkingen en conversies heeft ondergaan. Uiterlijk kan deze tegel lijken op een laminaatplaat, maar in feite op dit volledig andere type materiaal en op een veel belangrijker niveau van technische prestaties.

U moet absoluut niet bang zijn dat de eigenschappen inferieur zijn aan dergelijke moderne vloerbedekkingen. De tegel zal uitstekend zijn om warm te blijven, hij zal de invloed van zowel natte als natte omgevingen uitstekend overbrengen.

Het verandert niet van kleur in direct zonlicht, zal het unieke en presentabele uiterlijk niet veranderen onder invloed van hoge of, omgekeerd, lage temperatuur, en kan daarom zonder angst als een zeer bestendig en betrouwbaar materiaal worden beschouwd.

Samen met allerlei vertrouwde Celenio-tegeldecors biedt het productiebedrijf een chique palet van natuurlijke kleuren van verschillende stenen - van zandsteen van lichte tinten tot donkere kleuren van edele leisteen. En voor fans van de meest ongelooflijke coatings releases Celenio Papyrus-modelhet imiteren van hoogwaardig textiel. Toch is de meest ongewone optie voor het decoreren van een houten vloer een oppervlak van hout dat echt beton imiteert.

Het ziet er eigenlijk buitengewoon en expressief uit, terwijl het een atmosfeer van modieuze en moderne industriële esthetiek creëert.

Voors en tegens

Celenio-tegels hebben unieke kwaliteitskenmerken: alle gebruikers merken de uitstekende elasticiteit, geruisloosheid, hoge sterkte en slijtvastheid, zelfs in de moeilijkste bedrijfsomstandigheden. Daarnaast zijn er nog enkele meer Voordelen van tegels:

 • Elementen van de tegel zijn eenvoudig op het werk, terwijl het voor het snijden ervan mogelijk is om vertrouwde gereedschappen te gebruiken die geschikt zijn voor het werken met houten materiaal.
 • Met Celenio-tegels kunt u uw fantasiecapaciteiten volledig realiseren door tijdens het leggen originele tekeningen en patronen uit te vinden.
 • Laminaat Celenio milieuvriendelijk, aangezien 90% hout wordt gebruikt. Bijkomende componenten zijn bindende materialen, zoals bijvoorbeeld hars.
 • Ongelooflijk tegelontwerp - het is versierd met stof, leer of natuursteen. Deze textuur verfraait elke woon- of kantoorruimte.
 • De dikte van elk tegelelement is slechts 8 mm, zodat Celenio eenvoudig onder alle deuren kan worden gelegd.
 • Speciale, moderne oppervlaktestructuren en kleuren.
 • Hoge natuurlijkheid van de coating.
 • 15 jaar dienst.
 • Tegel verdraagt ​​schok.

De belangrijkste nadelen van een dergelijke houten vloer zijn:

 • Onjuiste zorg zal resulteren in een snel verlies van de coating van zijn presentabele uiterlijk.
 • Een klein aantal kleuren dat u kunt kiezen om uw huis te versieren.
 • Zelflegging leidt niet altijd tot een resultaat van hoge kwaliteit, dus u zult waarschijnlijk hulp moeten zoeken bij een vloerspecialist van dit type.

Gebruik in het interieur

Het bijna natuurlijke uiterlijk van de tegel en de buitengewone charme van natuurlijk materiaal dragen bij aan een bijzondere persoonlijkheid in elke woonwijk waar deze coating zal worden gebruikt. En gezien het feit dat dergelijke tegel kan ook worden gebruikt als afwerkingsmateriaal voor wandenluxueus effect kan worden verdubbeld. Het gebruik van hetzelfde type materiaal, zowel op de vloer als op één of alle muren tegelijk, zal verrassend genoeg de beschikbare ruimte verenigen en elk modern interieur compleet en compleet maken.

Een tegel die soepel uit de vloer komt en zachtjes naar de muur gaat, is een zeer interessante en gedenkwaardige decoratieve techniek die de ruimte visueel vergroot en een "vloeiend" volume creëert dat ieders ogen trekt en aantrekt.

De structuur van het materiaal stelt u in staat om de nodige vormen eruit te snijden en deze met succes te combineren met metaal, glas en keramiek. Het gebruiksgebied van Celenio is zo groot dat de plaats van gebruik van de plaat alleen door uw eigen verbeelding kan worden beperkt.

Houten vloeren hebben een ongewoon ruwe textuur die allerlei stijlen van verschillende ontwerptijden combineert. Mooi en warm om aan te raken houten tegels Celenio zal zijn eigenaren verrassen met natuurlijke tinten en mooie imitatie van echte texturen van steen of textiel coating. In de Celenio-tegel krijgt de natuur de gelegenheid zijn beste eigenschappen te tonen.

Met een ongewone houten vloer van Haro, die steen zo goed imiteert, kunnen volledig nieuwe dimensies worden ontdekt in elke woonruimte. De voordelen van het gebruik zijn duidelijk: als gewone stenen tegels cool kunnen zijn, houden Celenio-tegels u warm en gezellig bij u thuis.Iedereen die voor de allereerste keer op dit soort vloer stapt, reageert altijd met grote voldoening op deze coating: het lijkt op stenen tegels en de benen voelen niettemin zeer aangename warmte.

Voor het woord

Top Connect wordt beschouwd als het eenvoudigste stapelsysteem. Het enige dat in de voorbereidende fase moet worden gedaan, is alleen maar om de vloer naar behoren te bereiden volgens de aanbevelingen van specialisten. Vervolgens gebruikt u het systeem Top connect U kunt vloertegels heel snel installeren, bijna zonder gereedschap te gebruiken, maar betrouwbaar en zonder al te veel moeite. Celenio-tegels worden alleen in woonkamers gebruikt. Zwevende installatie is toegestaan ​​volgens de instructies voor installatie van de tegel.

Celenio wordt ook geleverd met een styling-systeem genaamd ComforTec. Deze nieuwe ontwikkeling door Haro, die met succes de voordelen van het leggen combineert door het hele oppervlak te verlijmen en het snel leggen op een zwevende manier. Elke Celenio-tegel op de achterkant heeft kleefband: je hoeft hem alleen maar te verwijderen, op de vloer te drukken en je bent klaar.

Het leggen gebeurt ofwel door het continu continu lijmen met naden met een speciale pasta (lichte of donkere tint) of door een zwevende methode met een slotverbinding. LocConnect. Het gepatenteerde veermechanisme zorgt voor een nauwkeurige verbinding van houten tegels. De klassieke versies van Celenio zijn echter ook over het hele oppervlak gelijmd en genaaid, zodat ze in badkamers kunnen worden gebruikt.

Voor muren

Het gebruik van houten materialen aan de muren wordt als niet innovatief beschouwd, omdat de muren van de kamers eerder met hout waren versierd. Muurbekleding van hout wordt gebruikt als een "warm" oppervlak op zeer koude stenen muren. Wandbekleding met "warme" houtproducten is vaak te zien in veel huisjes en appartementen. Trouwens, tegenwoordig worden er geen gewone planken van hout gebruikt, maar hoogwaardige tegels, harmonieus gecombineerd in kleuren met vloerbedekking.

De muur en vloer zijn perfect gecombineerd met kleuren en viltstructuren van de naar elkaar gerichte oppervlakken. Vandaar dat de houtkeuze, waar het testuur al is verstreken, als het meest geschikt wordt beschouwd. Moderne bevestigingssystemen zorgen voor een eenvoudige installatie van parket, gelamineerd karton en goede houten tegels, vergelijkbaar met beton of leisteen op de muur, niet alleen voor de meest comfortabele sfeer, maar ook om de gekozen ruimte op een specifieke manier in te richten.

Het oppervlak van de muren, versierd met tegels gemaakt van hout, ziet er altijd erg indrukwekkend uit.

De installatie van de populaire Celenio-tegels op de muren is vrij eenvoudig. De reden hiervoor is het muurbevestigingssysteem uitgevonden door Haro, dat geschikt is voor een merkproductenassortiment. Alle nieuwe vloerbedekkingen kunnen snel op de muren van het huis worden geïnstalleerd.

Dit geweldige systeem bestaat uit bevestigingsstrips, de meest robuuste klemmen en sterke beugels. Ten eerste, met behulp van het bouwniveau, is de locatie van de eerste rij van de tegel gepland, dan is deze vast. Hierna kunt u snel en met planken en houten tegels op de muren installeren met beugels.

Het installatieproces is in dit geval vergelijkbaar met de installatie van vloerbedekkingen. Na voltooiing van de installatiewerkzaamheden aan de muur, worden speciale klemmen van het eindtype gebruikt - deze dienen voor het volledig bevestigen van houten tegels aan de wanden. Bovendien wordt de tegel aan het einde van het werk bevestigd met een aluminiumprofiel, bedekt deze de randen en vormt het noodzakelijke kader voor de versierde muren.

Een bijkomend voordeel van een dergelijk systeem is dat het, indien nodig, vrij gemakkelijk van de muur te verwijderen is.De ontmanteling van de structuur wordt uitgevoerd in het omgekeerde bestelproces. De panelen worden voorzichtig uit de clips getrokken, de strips worden eenvoudig losgeschroefd en de gaten die zijn geboord, worden netjes geplakt.

Dankzij deze functie is het systeem meer dan perfect voor gebruik in gehuurde appartementen, omdat het bij verplaatsing altijd kan worden verwijderd en gevonden in een nieuwe woning.

Bediening en verzorging

Met de ultramoderne houten vloeren van Celenio kunt u de volledige eigenaar worden van een stijlvolle hoes die veel lijkt op leisteen of graniet, leisteen of textiel, maar wordt gemaakt van een van de beste houtsoorten.

Het is noodzakelijk om voor zo'n luxueus ding te zorgen, omdat het niet zozeer afhangt van de uitstekende staat van uw vloer, maar van de duurzaamheid van het vloermateriaal dat voor uw huis is gekozen.

Basisregels en richtlijnen voor de verzorging van de Celenio-coating:

 • Wat betreft het chemisch reinigen van ruimten met een dergelijke unieke coating, kan deze bestaan ​​uit de gebruikelijke reiniging met een dweil of geen harde borstel. In de winkels kunt u ook speciale doekjes kopen voor de verzorging van dergelijke tegels.Maar deze servetten zijn alleen nodig voor ernstige verontreinigingen die een gewone dweil niet aankan. Bijvoorbeeld, sporen van schoenen of verschillende vetvlekken kunnen een groot probleem voor u zijn. Maar ze kunnen eenvoudig worden verwijderd met speciale vlekkenverwijderaars en een servet.
 • Maar met een natte reiniging moet je oppassen. Tenslotte zwelt deze vloer, zoals elk hout met langdurig contact met een vochtige omgeving, vaak op en verliest zijn stijlvolle uiterlijk. Het is gecontra-indiceerd om water te gebruiken voor het nat reinigen van ruimtes met houten tegels, het is beter om een ​​speciaal ontworpen gereedschap te gebruiken. Dus begon het bedrijf Haro zelf met het produceren van hoogwaardige schoonmaakproducten, Clean & Green genaamd. Ze zijn perfect geschikt, niet alleen voor houten vloeren, maar ook voor parket en stijlvol laminaat.
 • Vergeet niet dat het gebruik van andere stoffen die niet worden gebruikt voor het reinigen van houten vloeren Celenio-tegels kan beschadigen en niet het gewenste effect van reinheid kan geven. Je moet er ook voor zorgen dat zelfs onmerkbare plassen water niet op de tegel verschijnen, omdat dit tot grote problemen zal leiden.
 • Niet de beste is de invloed van verschillende schoonmaakproducten en metalen voorwerpen.Om het verschijnen van deuken en merkbare krassen te voorkomen, is het beter om onmiddellijk speciale Teflon-pads onder de poten van stoelen of tafels te kopen.

Alleen met de volledige implementatie van alle regels, zal uw tegel voor de vloer u zo lang mogelijk verrassen met zijn uitstekende uiterlijk.

Zie de volgende video voor meer informatie over Celenio-tegels.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer