Markeringen op behang voor muren: decodering van pictogrammen

 Markeringen op behang voor muren: decodering van pictogrammen

Bij het kopen van behang is het niet voldoende om alleen rekening te houden met de gegevens in de prijslijst, prijslijst of in de catalogus. Verkopers kunnen u niet misleiden, het is nuttig om alles te weten over de etikettering van behang. Elk cijfer, letter of afbeelding heeft zijn eigen unieke betekenis.

Letters op een rol

Het opschrift verwijst naar het type materiaal en zijn kwaliteiten. Dus, "A" betekent dat acrylschuim op de papierbasis wordt aangebracht. Normaal papier zonder extra coatings wordt aangegeven door de letter "B", die kan verwijzen naar zowel duplex- als enkelzijdige en wasbare achtergronden. "A +" zijn alleen die wallpapers die bedoeld zijn om plafonds te plakken, het is ongewenst om ze aan de muur te lijmen.

Vinylcoatings hebben drie verschillende opties:

  • BB - bij hun productie werd de schuimmethode gebruikt;

  • PV - een extra persbewerking werd gebruikt. Dit soort behang wordt als vlak beschouwd;

  • PB - integendeel, het heeft een uitgesproken reliëf en niet-geweven basis.

reductie TKS betekent de aanwezigheid in de stof (textiel). De selectie van behang voor het schilderen is vrij eenvoudig, u moet zich concentreren op de afkortingen CTP (structureel) of STL (glazen wand).

Met Decryption kun je de perfecte achtergrond voor een bepaalde kamer kiezen. Je kunt alles in gangen en gangen lijmen (behalve TKS), maar in kinderkamers alleen B, STR, BB of STL. Alleen RV en STL zijn aanvaardbaar voor de badkamer, in de slaapkamer is het toegestaan ​​om papierbehang te gebruiken.

Als u in een café wilt plakken, zijn de toegestane markeringen PV, CTP, PB en STL. Interessant is dat de reeks geschikte opties voor het kantoor dezelfde is die op scholen kan worden gebruikt - BB, PV, STR en STL.

cijfers

Nummers betekenen veel: de rode cirkel is het artikel en in het groene is het serienummer van het spel. Zorg ervoor dat ze overeenkomen, anders bestaat het risico dat ze worden geconfronteerd met een verschil in tinten, kleuren en patronen.Een tweecijferig getal in een vierkant kader is centimeters hoog.

Grafische symbolen

Iedereen die minstens één keer behang heeft gekocht, geselecteerd of gelijmd, heeft zeker aandacht besteed aan de verschillende patronen die in de etikettering zijn gebruikt. Om ze te begrijpen is vrij eenvoudig en het is niet nodig om een ​​professionele bouwer of architect te zijn, zelfs dikke naslagwerken zijn niet nodig.

Pictogrammen kunnen worden onderverdeeld in functionele groepen:

  • Laat zien hoe behang te lijmen;

  • Reflecterende weerstand tegen vervaging in het licht;

  • Het gevaar illustreren van water en wrijving, van scherpe slagen en krassen;

  • Uitleggen hoe je de achtergrond precies verwijdert;

  • Opgedragen aan veiligheidsproducten.

Op het etiket volgen grafische symbolen meestal letters. Met de hulp van golvende lijnen Het laat zien hoe waterdicht behang is. Als er slechts één zo'n lijn is, is elk contact met water na het plakken en verwijderen van overtollige lijm niet toegestaan. Als er twee lijnen zijn, is het toegestaan ​​af en toe het oppervlak schoon te vegen met licht vochtige stoffen of sponzen zonder sterke druk. En de toevoeging van een andere band geeft aan dat een zeepoplossing kan worden gebruikt voor het reinigen.

Wasbaar behang, dat niet alleen met golvende lijnen is gemarkeerd, maar ook met een borstel, kan met dezelfde penselen worden gereinigd; één lijn en penseel impliceren eenvoudige bediening met zorgvuldige bewegingen, en drie betekent energetische mechanische reiniging. In het laatste geval, het gebruik van huishoudelijke chemicaliën en schuurmiddelen. Dit verwijdert zelfs hardnekkige olievlekken.

Figuur met het beeld van de zon laat zien hoe groot het vernietigende effect van direct zonlicht op het doek is. Merk op dat de meest brandbare achtergronden op geen enkele manier zijn gelabeld, en de minste weerstand tegen licht wordt getoond door een halfgevulde cirkel. Dit betekent dat dergelijk behang niet kan worden vastgelijmd waar er daglicht zal zijn. Een volledig in de schaduw gestelde zon vertelt de consument over de geschiktheid van het canvas voor normaal gebruik, maar na verloop van tijd verliest het nog steeds de helderheid van kleuren. Verhoogde weerstand tegen licht wordt aangegeven door het symbool "+" op het oppervlak van de zon en het uitzonderlijke (tropische) - een paar zonnen.

Een heel belangrijk kenmerk is de pasvorm, omdat het vereiste behangverbruik afhankelijk is van of het wel of niet is. Wanneer links van de lijn een pijl omhoog staat en rechts nul is, betekent dit dat er geen pasvorm is.Twee pijlen gescheiden door een strip geven aan dat het canvas horizontaal moet worden aangepast en op verschillende hoogtes - verticaal.

Het moeilijkste om met behang te werken wanneer de pijlen in tegenovergestelde richting kijken.

De koppeloverlap wordt weergegeven door twee parallelle en één horizontale lijn (de bovenlijn wordt in een rechte hoek ingevoerd, zoals een omgekeerde T), hoewel een dergelijke aanduiding slechts af en toe te zien is. Wanneer een breuk in de markering wordt ingevoerd, is de teller de hoogte van het patroon en is de noemer de afstand van de gezamenlijke verplaatsing. Door de nummers te delen, zult u ontdekken hoeveel elke strip ten opzichte van de volgende moet worden verschoven. Rechtstreeks koppelen vereist geen verschuiving van het patroon. Een verkorte horizontale balk geeft aan dat het web parallel aan de vloer moet worden gelijmd.

borstel zegt dat lijm alleen de muur zelf zal hebben. De badkuip, waarin het canvas werd ondergedompeld, suggereert dat het behang al in de fabriek was bedekt met een kleeflaag. Het moet vooraf geweekt zijn. Als de borstel wordt samengetrokken met het canvas, dan zal het nodig zijn om het heel voorzichtig te smeren, in stevige delen.En tot slot laat het gelijkteken op een stuk behang zien dat je alleen de lijm moet aanbrengen die door de fabrikant is gespecificeerd.

Afwerkingsmaterialen moeten niet alleen worden aangebracht, maar ook worden verwijderd na langdurig gebruik. Als dat zo is een pictogram met een muur en behang, Dit betekent dat het eenvoudig te verwijderen is, u hoeft alleen maar te bevochtigen. De aanwezigheid van een pijl geeft aan dat de baan als een monolithische laag zal vallen en de spatel symboliseert de behoefte aan verbeterde bevochtiging. De muur en vele lagen materiaal geven aan dat je ze achter elkaar moet verwijderen, en de hamer geeft aan dat je eerst het canvas mechanisch moet beschadigen, en alleen dan begint het weg te bewegen.

Belangrijke nuances

Tekenen op het behang kunnen andere betekenissen hebben. Een vliescoating met een laag geschuimd vinyl wordt vaak gelabeld met tekens die de aanwezigheid of afwezigheid van textuur aangeven. Pijl opzoeken geeft aan dat de tekening naar het plafond moet worden gericht (dit verwijst voor het grootste gedeelte naar zwaar waargenomen patronen). Een donkere wolk met twee parallelle lijnen geeft aan dat de collectie niet alleen behang, maar ook gordijnen en ander textiel bevat.

Bij het tellen van de lengte van de wanden is het niet nodig om rekening te houden met raam- en deuropeningen en bij rechte horizontale verbinding is het noodzakelijk om te bepalen hoe hoog de tekening is. Als de hoogte bijvoorbeeld 70 centimeter is en de hoogte van de muur 300 cm is, dan zijn er vier volledige herhalingen en één gedeeltelijke (20 centimeter) in elke strook. Controleer altijd elke tube, met uitzondering van een platte en rechte sticker, omdat anders het ontwerp misschien niet past.

Als markering alleen een bevat penseel (zonder golvende lijnen)Dit betekent dat chemisch reinigen acceptabel is.

Eco-labeling

In Rusland zijn er twee basisaanduidingen voor verhoogde milieubescherming van behang: EcoMaterial en "Leaf of Life". De producten van de Scandinavische staten en Duitsland (de EU-bloem opereert op dezelfde plaats), de VS, Canada en Japan hebben hun eigen symbolen van deze soort.

Zoals je kunt zien, helpt de kennis van het labelen van behang om de juiste keuze te maken en veel problemen te vermijden, om een ​​harmonieus uiterlijk en een lange levensduur van het afwerkingsmateriaal te bereiken. Geen enkele fabrikant heeft het recht om af te wijken van de algemeen aanvaarde symbolen en als ze niet laten zien wat de verkoper zegt, is het beter om af te zien van het kopen van bouwmaterialen in deze winkel.

Over het feit dat er markeringen op de achtergrond staan ​​- de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer